Формат на първенството
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Формат на първенството
Вижда се,че при този формат с две групи след редовният сезон,тази на отборите от втората седмица е просто безинтересна за зрителите.Догодина от БФС пак искат да правят подобен формат само ,че тогава отборите ще са 12 и ще има две шестици.Много по-интересно ще бъде да играят по 3 мача всеки срещу всеки/като домакинството на третият мач да зависи от резултатите в другите два/.Така ще се изиграят 33 кръга като до края ще има интрига.А за сезон 2015-2016 г най-добре отборите да останат 10,като играят 4 пъти помежду си.При 4 отбори,борещи се за евротурнирите и 2 изпадащи мачовете ще са много интересни за зрителите.То и сега се вижда,че първите 10 отбора са горе-долу равностойни,а изпадащите 4 са ясни.
- Владо_ЦСКА
- Контакти:
Re: Формат на първенството
И аз отдавна се надявам за този формат. Още повече, ако първите два мача, определят домакина в третия, винаги ще има интрига и за какво да се играе.
Warped написа:Владо_ЦСКА написа:Коя е столицата на Лихтенщайн?
Питай майкати тя нали вършее насам натам/.........
Формата си е ок.Ама трябваше да разделят точките на две и тогава интрига наистина щеше да има.Сега просто е безмисленно.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
Според мен най добре ще е ако останат 10 отбора и да има по 4 мача всеки срещу всеки.
Да изпадат последните 2, а 3тия да играеш бараж с 3 тия от Б група или нещо подобно.
Да изпадат последните 2, а 3тия да играеш бараж с 3 тия от Б група или нещо подобно.
[wrapimg=]http://img.imghosting.biz/251/b65659a3f92478e6adca70b977ab7063.jpg[/wrapimg]
- Captain Stottlemeyer
mirodes написа:Вижда се,че при този формат с две групи след редовният сезон,тази на отборите от втората седмица е просто безинтересна за зрителите.Догодина от БФС пак искат да правят подобен формат само ,че тогава отборите ще са 12 и ще има две шестици.Много по-интересно ще бъде да играят по 3 мача всеки срещу всеки/като домакинството на третият мач да зависи от резултатите в другите два/.Така ще се изиграят 33 кръга като до края ще има интрига.А за сезон 2015-2016 г най-добре отборите да останат 10,като играят 4 пъти помежду си.При 4 отбори,борещи се за евротурнирите и 2 изпадащи мачовете ще са много интересни за зрителите.То и сега се вижда,че първите 10 отбора са горе-долу равностойни,а изпадащите 4 са ясни.
1. Затова пък при старата формула едно "дерби" между "Лудогорец" и "Любимец" (примерно) сигурно щеше предизвика небивал зрителски интерес...

2. Как ще се определя домакинството на третия мач при равни показатели от предишните два? Жребият неминуемо ще ощети един от двата отбора.
3. Изпадащите 4 щяха да бъдат ясни и при старата формула на първенството, но тогава нямаше как да бъдат избегнати безсмислените мачове (виж примера по-горе)...

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
- Владо_ЦСКА
- Контакти:
Captain Stottlemeyer написа:2. Как ще се определя домакинството на третия мач при равни показатели от предишните два? Жребият неминуемо ще ощети един от двата отбора.
Резултат в преките двубой. Голове на чужд терен. Класиране. Коефициент. Феърплей.
Интригата ще е много по голяма

Warped написа:Владо_ЦСКА написа:Коя е столицата на Лихтенщайн?
Питай майкати тя нали вършее насам натам/.........
Много ми е интересно едно:
Гледам Берое е с 39 точки а Черно море и Левски по 44 при евентуален успех на заралии в два мача и две загуби на единия от двата отбора Берое ще излезне ли на 7място в класирането или ще е 8-ми с повече точки от 7-я ??"
Гледам Берое е с 39 точки а Черно море и Левски по 44 при евентуален успех на заралии в два мача и две загуби на единия от двата отбора Берое ще излезне ли на 7място в класирането или ще е 8-ми с повече точки от 7-я ??"
-
- Контакти:
При този формат интересно е само в първата седмица и има много условия за корупция (като че ли преди нямаше
)
Според мен най-добре е да играят повече мачове помежду си (3 или 4), но да си е една група.

Според мен най-добре е да играят повече мачове помежду си (3 или 4), но да си е една група.
- Captain Stottlemeyer
Владо_ЦСКА написа:Captain Stottlemeyer написа:2. Как ще се определя домакинството на третия мач при равни показатели от предишните два? Жребият неминуемо ще ощети един от двата отбора.
Резултат в преките двубой. Голове на чужд терен. Класиране. Коефициент. Феърплей.
Интригата ще е много по голяма
При два равни мача (примерно 0:0) или огледални разменени победи, първите два варианта отпадат автоматично. Съществува и минимална вероятност двата отбора да завършат с равни точки и еднаква голова разлика. Това за коефициента не ми стана много ясно...

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
-
- Контакти:
kupo написа:Много ми е интересно едно:
И ако излезе на 7 място, директно почва да играе мачове с отбори от първата седмица

Върни се в “Футбол - България”