Фрамацефт. фирми плащат на шефове на пациентски организации

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Фрамацефт. фирми плащат на шефове на пациентски организации

Мнениеот CTAHKO » 09 фев 2014 16:23

ШЕФОВЕ НА ПАЦИЕНТСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ВЗИМАТ ПАРИ ОТ ФАРМАЦЕВТИЧНИ ФИРМИ, А НИ АГИТИРАТ ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ С ТЕХНИ ВАКСИНИ!
[center]Изображение[/center]

191809 лв. е взел д-р Станимир Хасърджиев от фармацевтична фирма за двете си пациентски организации (ПО) „Хепасист” и „Национална пациентска организация”. Парите са дарени за 3 години до 2012 г.

Облажила се е и Лиляна Димитрова Асенова (Лили Асенова) – председател на Национално сдружение за профилактика на рака на маточната шийка. Тя е прибрала 19700 лв.

Доволна от същата фармацевтична фирма е останала и г-жа Пенка Георгиева, шеф на ПО „Усмихни се” и Пациентски организации „Заедно с теб”.

За първата е получила 5000 лв.

Същата госпожа организира чрез ПО-тата си конференции и семинари. Семинарът в Хисаря, проведен през лятото в Хисаря е за журналисти, на които са „разяснявали” как да информират читателите и зрителите за „ползите” от ваксинирането. Или с други думи, как да ги манипулират, за да се пласират добре ваксините. Факт е, че и този семинар е финансиран от същата фармацевтична фирма.

Щедрата фармацевтична фирма има доста ваксини на българския пазар, включително и в имунизационния календар, като техните преобладават там. Възниква въпросът дали това е случайно или пък… ?

Прави впечатление, че едни и същи експерти присъстват на тези конференции и семинари. От друга страна ПО-тата поддържат „топли” връзки помежду си. А повечето поотделно – с фармацевтичните фирми.

Някои шефове на ПО нескрито агитират за конкретни ваксини, това се отнася и за част от медицинските специалисти, които често се изявяват в телевизионни предавания или попадаме на техни интервюта в новинарски сайтове и печатни издания.

И тук можем да зададем въпроса случайно и от загриженост за здравето на децата ли е това или пък от личен интерес?

Крайно време е обществото да се заинтересува от този очевиден конфликт на интереси и да поиска обяснение от горепосочените люде – чии интереси всъщност защитават? Защото е очевидно, че това не са интересите на пациентите!

През 2012 г. ГлаксоСмитКлайн ЕООД е дарило общо 105800 лв. на Национална пациентска организация.
През 2011 г. – 18500лв.
През 2010 г. ГлаксоСмитКлайн ЕООД е дарило 5000 лв.
През 2012 г. ГлаксоСмитКлайн ЕООД е дарило 25500 лв на „ХЕПАСИСТ“ – Национално Сдружение за Борба с Хепатита.
През 2010 г. ГлаксоСмитКлайн ЕООД е дарило 20300 лв.
През 2009 г. ГлаксоСмитКлайн ЕООД е дарило 16709 лв.
През 2012 г. ГлаксоСмитКлайн ЕООД е дарило 7600 лв./седем хиляди и шестотин лева/ на Национално сдружение за профилактика на рака на маточната шийка.
През 2011 г. ГлаксоСмитКлайн ЕООД е дарило 6 300 лв.
През 2010 г. ГлаксоСмитКлайн ЕООД е дарило 4800 лв.
През 2012 г. ГлаксоСмитКлайн ЕООД е предоставило дарение на стойност 3000 лв на Асоциация „Усмихни се”.
През 2010 г. ГлаксоСмитКлайн ЕООД е предоставило дарение на Асоциация „Усмихни се” на стойност 2000 лв.

Къде е прокуратурата, питам аз 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
DarkPsy

Re: Фрамацефт. фирми плащат на шефове на пациентски организации

Мнениеот DarkPsy » 09 фев 2014 17:23

Може ли източник, че ми стана интересно.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 09 фев 2014 17:54

DarkPsy написа:Може ли източник, че ми стана интересно.

http://www.gsk.bg/docs/disclosure%20of% ... ing%20.pdf

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 09 фев 2014 17:55

DarkPsy написа:Може ли източник, че ми стана интересно.

Това е към статията, а горния линк е към документация http://anonybulgaria.wordpress.com/2014 ... %81%D0%B8/
Последна промяна от CTAHKO на 09 фев 2014 17:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 09 фев 2014 17:56

Blue1914 написа:ФармацеВтични! :mrgreen:

Заглавието беше друго. Не съм го променял аз, така че...

bossar
Контакти:

Мнениеот bossar » 09 фев 2014 17:58

Глаксо прави по 40 милн. евро на година от ваксини в България(справка от IMS Health- това е компанията която отчита продажбите на медикаменти),те са почти монополист - какъв е проблема за тях......да даряват........
до автора .....имаш ли идея за превенция(предпазване) от хепатита без ваксина.....преди да пускаш теми.....научи повече за ваксините ......и както се казва във фарма индустрията - полза/риск......не е ли по-добре да ваксинираш някого срущу хепатит С(да кажем за 200 лв).....отколкото после този човек да получава месечно по 200 лв лекарства от касата .....за твоя сметка и твоите осигуровки.......за това са ваксините....за ПРЕВЕНЦИЯ.....
...не ме приемай за лобист на ваксините, просто съм лекар и ежедневно се сблъсквам с хора заразени с хепатит......и съм ваксиниран ....защото риск-а от зараза е за мен.....лошите хепатити(хроничните C, D, E) се предават по кръвен път......една капка и една драскотина стигат.......

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 09 фев 2014 18:10

bossar написа:Глаксо прави по 40 милн. евро на година от ваксини в България(справка от IMS Health- това е компанията която отчита продажбите на медикаменти),те са почти монополист - какъв е проблема за тях......да даряват........
до автора .....имаш ли идея за превенция(предпазване) от хепатита без ваксина.....преди да пускаш теми.....научи повече за ваксините ......и както се казва във фарма индустрията - полза/риск......не е ли по-добре да ваксинираш някого срущу хепатит С(да кажем за 200 лв).....отколкото после този човек да получава месечно по 200 лв лекарства от касата .....за твоя сметка и твоите осигуровки.......за това са ваксините....за ПРЕВЕНЦИЯ.....
...не ме приемай за лобист на ваксините, просто съм лекар и ежедневно се сблъсквам с хора заразени с хепатит......и съм ваксиниран ....защото риск-а от зараза е за мен.....лошите хепатити(хроничните C, D, E) се предават по кръвен път......една капка и една драскотина стигат.......

И за целта трябва да спонсорираш шефовете на пациентски организации, така ли :roll: Има ли конфликт на интереси - има 8-) Какво повече да говорим ;) Що се отнася до ваксините, а и не само...да не би да искаш да ме убедиш, че няма фармацефтична мафия ;) Хайде недей , моля ти се. Аз като не съм ваксиниран за хепатит, че какво :? Да не би да съм втора ръка човек 8-) А ти като доктор, колко пъти си изписвал медикаменти за 2 лева? Или само тези, струващи по 40-50 лева могат да ни излекуват. Мафия сте и това е :!: Виж хората какво правят. Интересно ми е защо ли :roll:

Република Чили забранява живака във ваксините

В първият по рода си правителствен ход, чилийския конгрес единодушно гласува законопроект, който ще забрани използването на Тимерозал (Thimerosal). Thimerosal е съединение, съдържащо форми на живак. Решението е приветствано от много активисти по света и е считано за пример за промяната, която може да създаде бъдещ потенциал за да повлияе на глобалните политики за ваксините.

От 1930 г., е широко използван като консервант в редица биологични и лекарствени продукти, включително и в много ваксини. Тимерозал се употребява като консервант в много ваксини, включително и в тези давани на децата по време на решаващите години от развитието им. Той е считан от мнозина за по-вреден отколкото полезен. Въпреки това, критиките и борбата на много хора през последните няколко години са подтикнали към отстраняването му от много ваксини.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wOXWC9f2ivI[/youtube]

Още едно видео за ваксините с участието на доктор Атанас Гълъбов:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uJFlPg5H1BM[/youtube]

http://www.thewestwire.com/chile-bans-mecury-vaccines/

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Мнениеот Robbery » 10 фев 2014 01:53

То по тая логика не трябва да ядем риба, домати, червени чушки, сирене и т.н. Тези съставки съдържат въпросните "токсини", които са толкова вредни за човека и то в по вредно количество.
Като цяло споделям мнението, че лекарствата са по-малкото зло, но като говорим за нещо поне трябва да се придържаме към фактите.

А пък Глyтамата (МНГ) го изкараха и невротоксичен и то без дори да може да мине през кръвно-мозъчната-бариера. А него специално го има и в майчиното мляко.

Ако трябва нещо да ни възмущава, то това е, че се предписват лекарства като Риталин на малки деца.

Върни се в “Свободна зона”