Златната топка за 2013 г. - Кристиано Роналдо

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Златната топка за 2013 г. - Кристиано Роналдо

Мнениеот doktora25 » 02 май 2013 11:24

Мисля че сега след като са ясни финалистите в ШЛ, при положение че няма голям международен турнир е подходящо време за отваряне на подобна тема. Вярно е че за приза има значение и какво ще се случи на финала, кои ще са героите там, в каква форма ще бъдат през есента и дали ще са титуляри, както и заслугите им за класирането на националните отбори на световното в Бразилия. Но от друга страна вече са ясни приносите на изявилите се футболисти за успехите в евротурнирите и в националните първенства, а и през такъв сезон без ЕП/СП именно ШЛ би трябвало да има най-голяма тежест.

И така, много фенове от форума на Байерн споделят, че за тях са важни единствено отборните отличия, а индивидуалните слабо ги вълнуват. Именно такава е и философията на немския футбол - да не разчита на "звезди", а на преден план да излиза колективът. Но кога ако не сега при този немски финал, показващ доминацията в момента на тази футболна философия, резултатите от дългогодишна правилна работа в клубовете и наличието на толкова много таланти, златната топка трябва да попадне в ръцете на играч от немски клуб?

Футболистите според мен, които трябва да бъдат обсъдени и са с най-голям принос за тези успехи са: Марио Манджукич, Томас Мюлер, Роберт Левандовски, Марко Ройс. Внимание също заслужават: Франк Рибери, Бастиян Швайнщайгер, Данте, Филип Лам, Марио Гьотце, Илкай Гюндоган, защо не и Робен.
Марио Манджукич: голмайстора на отбора в Бундеслигата със своите 15 гола до момента, огромен принос за титлата, играч който не е егоист и спомага за остротата на атаките.
Томас Мюлер: голмайстора на отбора в ШЛ с 8 гола към момента (дели 4-тото място с Меси), 2-ри по-голове за отбора в БЛ (12 до момента) и дели първото място по асистенции в цялата БЛ (10) с Рибери, Лам и Кийотаке (Нюрнберг), уникален играч, донесъл победите в завързаните мачове през есента с огромна заслуга както за титлата, така и за финала в ШЛ.
Роберт Левандовски: голмайстора на БЛ до момента с 23 гола. Може да бъде настигнат единствено от Щефан Кислинг (Леверкузен), който има с гол по-малко. Втори по-голове в ШЛ (10) с 2 по-малко от първия Роналдо, които могат да бъдат наваксани на финала. Мисля че голяма част от тези, които не следят БЛ се запознаха с качествата му. :)
Марко Ройс: може би най-важният играч в Дортмунд, стои в основата на всички по-опасни атаки, бърз играч с огромно въображение. Успя да се пребори със свръхконкуренцията на неговия пост в националния отбор. Показателите му в БЛ са сходни на Мюлер.

Все пак Роналдо, Меси, Робин ван Перси, Гарет Бейл не могат да бъдат пренебрегнати когато става дума за това отличие. Феновете на Ювентус също е добре да вземат отношение кой или кои футболисти са с най-голяма заслуга за титлата и заслужават ли да бъдат номинирани за топката, както и феновете на други отбори, постигнали нещо значимо през сезона.

Надявам се да се получи интересна и оспорвана дискусия както миналата година. По принцип най-големият проблем, който възниква в нея е че малко от нас следят и гледат мачове от всички големи футболни шампионати и могат с по-голяма обективност да съпоставят качествата на двама играчи от различни първенства. Признавам си аз самият следя само Бундеслигата, както и А група, но от нея няма да номинирам. ;)
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
tarikat
Контакти:

Re: Златната топка за 2013 г.

Мнениеот tarikat » 02 май 2013 11:33

Мюлер заслужава най-много. Наблюдавам го още от 2009, когато започнаха да го налагат в Байерн. Огромно развитие.

Иначе всички хвалят Борусия и открояват Левандовски, Ройс и Гьотце, но забравят Гюндоган, който също е от световна класа...

Потребителски аватар
MQplaya
Контакти:

Мнениеот MQplaya » 02 май 2013 11:34

Не бе,дайте я на Меси,те друг не признават...

haha

Мнениеот haha » 02 май 2013 11:35

Ако Байерн спечелят ШЛ- Мюлер или Швайнщайгер (по-скоро той), ако е Борусия- Ройс.
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

Потребителски аватар
we are the champions
Контакти:

Мнениеот we are the champions » 02 май 2013 11:36

Манджукич.

Потребителски аватар
bultras4e
Контакти:

Мнениеот bultras4e » 02 май 2013 11:40

Каква "Златна топка" ви гони при изминала 1/3 от годината :? Има толкова много мачове до края на 2013,че са несериозни прогнозите в момента.
[wrapimg=]http://static.football24.bg/cache/470x0/assets/2013_novi/a/botev/todor_nedelev1.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 02 май 2013 11:43

bultras4e написа:Каква "Златна топка" ви гони при изминала 1/3 от годината :? Има толкова много мачове до края на 2013,че са несериозни прогнозите в момента.

Дам стискам палци Меси да вкара още 40 гола във испанското и да я вземе тази пуста Златна топка .

На линия
Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 02 май 2013 11:47

DmG написа:
bultras4e написа:Каква "Златна топка" ви гони при изминала 1/3 от годината :? Има толкова много мачове до края на 2013,че са несериозни прогнозите в момента.

Дам стискам палци Меси да вкара още 40 гола във испанското и да я вземе тази пуста Златна топка .

Айде, че от кога не са му я давали за нищо :lol:
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 02 май 2013 11:52

Раничко е за темата, но ще я следя с интерес ;)
П.П. Аз съм за Меси... ама този от СЛАВИЯ.
П.П.П. Факт е, че безкрайно уважава Л. Меси от Барса, но това е друга тема.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Върни се в “Архив”