Тотев за 2013 и 2014

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Себастиан Фетел
Контакти:

Тотев за 2013 и 2014

Мнениеот Себастиан Фетел » 25 дек 2013 10:34

Изображение
Пловдив е категорично вторият град по приходи в България. Това казва кметът инж. Иван Тотев в едно релефно интервю за 2013-та.
Областният управител няма да бъде запомнен с нищо, категоричен е градоначалникът.
През 2014-та започваме Небет тепе, Модър-Царевец, кръговото на Водната палата и преструктурираме общинското здравеопазване.
Проектната ни готовност е поне за 30 г. напред.
ГЕРБ ще остане първа сила, а най-силната й структура е в Пловдив, убеден е лидерът на ГЕРБ Пловдив.
Пловдив е безспорната българска кандидатура за евростолица на културата, казва още Иван Тотев.
Вижте и какво пожелава на пловдивчани за Новата 2014-та!

- Г-н Тотев, в края на 2013-та падна идеята за мащабна реконструкция на бул. Васил Априлов от Централна гара до Пещерско шосе. Не идват и 12-те милиона за Спортната зала...
- Всички пловдивски депутати се подписаха за този проект, но не мина, уви. Реконструкцията на моста на Васил Априлов поне върви, миналата седмица приведоха 1,2 млн. Но е ясно – в София имат Пловдив за доста опозиционен град и си личи. Има все пак опции чрез фонда за целево финансиране на големи проекти с решение на Министерски съвет.
- Как приключва финансово Пловдив 2013-та?
- Говорим в един от последните работни дни. Искам да кажа, че съм изключително щастлив! За втора поредна година имаме изцяло изпълнена прогноза – бюджетна. Колкото сме заложили, това е изпълнено, може би с няколкостотин хиляди отгоре. Като върнем лентата в предишните мандати, ще видим съвсем друго. 2011-та година разликата между прогноза и изпълнение беше 10 млн. лв.
Защо? Защото, просто казано, сядаме тук и правим капиталова програма – тази улица, онова съоръжение и т.н. Става една надута програма. Срещу нея се записва – ще съберем, примерно, 20 млн. от продажби. Срещу тия 20 млн. записват разходи. След това нито събират 20-те милиона, нито правят въпросните инвестиции. Но когато се гледа бюджета, Славчо казва: Даваме толкова пари за това, толкова за онова и т.н. Но реално не се дават, защото не могат да си ги съберат. 2011-та беше такава. 10 млн. несъответствие. А при нас две години поред – каквото планираме, се е изпълнило, това събираме. Това е разликата между популисткото и дясното управление. При дясното изпълняваш обещаното. При популисткото разчиташ, че хората не помнят в края на годината какво си им обещавал в началото. И аз мога да заложа едни 20 млн. нереални. И да се хваля – това, това, това ще направя. Но ние работим по реалния начин – каквото събираш, толкова харчиш. Втора поредна година над 102 млн. приходи ще съберем, това е прекрасно. Пловдив е втората най-богата община след София. Това е истината. Другото са обещания и популизъм. Ние не работим така. Това означава, че има управление, което не работи на парче, а има план и разбира какво прави. С две думи – това е управление, което може да планира експертно, а не да работи в хаос.

ЗА ИКОНОМИКАТА

- Кои са двигателите на общинската икономика и кои – тежестите й, от които може би трябва да се освободи?
- Във времето откакто съм кмет, може би съм еволюирал в начина си на мислене за общината. Тя не може да се сравнява с фирма.
Тя е задължена да изпълнява много дейности, които в една фирма биха били със знак минус и зачеркнати. Общината е организация, която предоставя услуги. Това не са търговски услуги. Един Социален патронаж примерно. Сега дадохме 60 000 лева дофинансиране, защото средствата по плана не му стигат. Това е за храната за възрастни хора в неравностойно положение, която им се доставя с бус. Ние дофинансираме дейността, защото частта от пенсията, която тези хора дават, е недостатъчна. И това е само един пример. Колкото повече хора се записват за тази услуга, толкова повече бюджетът плаща. Но естествено е, че общината трябва да се грижи и няма да се откаже от такива услуги. Да, записват се повече хора, ще помагаме на повече хора. Но общината има възможност да компенсира тези услуги за социалнослабите по други начини. Тази година Общинско предприятие Синя зона има огромен ръст в приходите. Той мина 3 млн. при разход 1,5 млн. по бюджет. В сравнение с 2011-та разходът беше 1,2 млн., а приходът – 800 хиляди. Т.е. Синята зона беше на червено. Сега е с 1,5 млн. печалба, което е допълнителен приход за общината – освен данъците и таксите. Другото предприятие е Общински пазари. Наследихме го с 400 000 лв. разход и приход около 600 000, мисля. Сега приходът на Пазарите гони 1 млн. А разходът е пак същият, не сме увеличавали щат. Разбира се, основната заслуга е, че направихме така, че Четвъртък пазар отново да заработи. Реално това тържище си носи 400 000 лв. приход на година.

ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

- Как приключват 2013-та общинските здравници?
- Не знам как ще прозвучи, но очаквахме, че Баташки /доц. Илия Баташки – бивш управител на МБАЛ Св. Пантелеймон, сега шеф на МВР болница – б. р./ е оставил лошо наследство, но не е така. Оказва се, че човекът си е работил, добре е управлявал. Не мога да кажа лоша дума за това, какъвто и да е имиджът му в обществото. Доц. Петко Недев добре навлезе в управлението на МБАЛ Св. Пантелеймон и болницата приключва годината с 500 000 лв. дивидент, който ще им го дадем да си закупят нова техника. В Свети Мина нещата са зле, там даваме няколко пъти безлихвени заеми, така че през 2014-та ще се занимаваме с тази болница. То и договорът на управителя доц. Георги Йорданов изтича в началото на годината. За ДКЦ-тата става все по-трудно. Нямаме, с изключение на ДКЦ-3, някое на загуба, но тенденцията е за влошаване. В бюджета за 2014-та залагаме много по-малко приходи от дивиденти от общинските здравни заведения.
- Какво става, когато едно общинско лечебно заведение е на загуба?
- Има два варианта. Първо, бюджетът да го дофинансира с безлихвени заеми, с целеви средства, както сега даваме 50 000 лв. на Кожния диспансер, защото считаме, че услугата, която върши, е важна за града. Но когато става въпрос за ДКЦ – то няма тази тежест. Единият начин е да казваме: Ние сме най-социалната община и да хвърляме пари на всяко ДКЦ. Другият е да го обединим с друго ДКЦ. Примерно, ДКЦ 3 е подходящо за обединение с ДКЦ Пловдив. Тогава самият управител да прецени какво да направи – дали да даде повече кабинети под наем в едната сграда или друго преструктуриране с икономия в мащаба. Ако тогава не се получи, трябва да търсим други форми – концесии, отдаване под наем. Това са опциите. За приватизация не става дума, още в миналия мандат ГЕРБ заяви, че е против приватизация на поликлиники. Но първото е – окрупняване, после преструктуриране, което самият управител да си прецени кое ще отдаде, за колко и т.н.

ЗА ЯСЛИТЕ, ГРАДИНИТЕ И УЧИЛИЩАТА

- Големият успех на 2013 е приключилият дефицит на места в детските градини...
- И спирките, забравяме тази забатачена концесия, която се реши в началото на годината. Спирките и детските градини са двете най-големи неща, които се случиха в Пловдив през 2013. Това бяха мъчителни теми години назад. ЦДГ Космонавт в Серевен, детската ясла Приказка в Тракия, ЦДГ Котаракът в чизми в Южен, и сега предстоящият да се открие Общностен център в Изгрев – с ясла, детска градина и кабинет за консултации. Това е изградено през 2013 от нулата. Отделно имаме пристройка на Марица 53, филиалът на Перуника. Но ние продължавамеда строим и през 2014. Пловдив е жив организъм и се надяваме да има повече деца в града. Имаме обявена процедура за ЦДГ Мир в Западен, ще пуснем 6-те групи в Общностния център в Източен. Имаме готов проект за ЦДГ в парк Чайка – пак в Източен, за 8 групи. Отделно подготвяме ЦДГ Каменица за разширение. А в момента в Южен проектират разширение на ОДЗ-то в Коматево с нови 4 групи. Така, че ние продължаваме със строежите на детски заведения, но вече не сме притиснати от общественото мнение, от исканията и то справедливи на родителите. Вече говорим за качество на услугата – детето ти да е в най-близката градина. В момента имаме 150 свободни места на 12/12 в класирането, но те са в целия град. С бъдещите проекти ще направим така, че услугата да е най-близко до дома.
- Да хвърлим мост и към училищата. През 2014-та се разширяват предучилищните групи.
- Това е невероятна идея, не знам на кой му е дошла, но го поздравявам! Това помага и на нас, и на училищата. На нас – че се освобождаваме от необходимостта да се строят непрекъснато детски градини. Една градина все пак е 3,5 – 4 милиона. А на училищните директори помага, че първо получават пари да си подготвят базата за предучилищните групи, второ – записват деца, за които получават делегирани бюджети, и трето – още чрез тези групи ще могат да си събират деца за първи клас, особено в училища, които имат проблем с бройката. Проектът стартира от 15/9/14. Много ще помогне! Натоварването върху бюджета ще падне, а училищата ще се запълнят.
- Колко струват на бюджета на Пловдив детските заведения?
- Ние дофинансираме 11,5 млн. чрез данъците на пловдивчани за градините. 26-27 млн. е общата издръжка на детските градини в града. 11,5 млн. са от пловдивския бюджет. Затова, когато някой общински съветник стане и каже: Искам данъкът за автомобили да е само за ремонт на пътища, трябва да има предвид, че ние нямаме данък Детска градина, нямаме данък Градски транспорт. Всички тези общи данъци помагат да тези социални услуги. Затова ви казах, общината не е фирма.

ЗА РЕАЛНИТЕ И ВИРТУАЛНИТЕ БЮДЖЕТИ

- Да си представим една холивудска продукция – Пловдив под финансова блокада 2014. Би ли могъл градът да се развива със собствени средства само?
- Пловдив е вторият по бюджет община в България. Познавам кметовете на другите големи градове, ние сме приятели, не искам нито да се сравнявам, още по-малко да говоря за тях. Най-лошата политика за един кмет е да каже: Аз съм по-добър от еди кой си град. Но има едно нещо, което е много важно и това вече е политика на всеки кмет. Проектът за бюджет не е равен на изпълнението на бюджета. И когато говорим за изпълнението на бюджета, за реалните пари, които се събират в градовете – Пловдив е на второ място! Това е положението. Ние в Пловдив имаме реален бюджет, това искам да повторя. С този бюджет не можеш да си построиш Спортна зала, но няма да има проблем със социалните услуги, с детските заведения, с отговорностите на общината към хората, с текущите неща като тротоари, осветление и т.н. Разбира се, ако правилно го разпределяш, а ние така го разпределяме вече две години. Разбира се, не можем да направим със собствени средства Голямоконарско шосе, бул. Васил Априлов от Гарата до Пещерско. Това са мащабни проекти, за които трябва държавна подкрепа.
- Те обаче не влязоха в държавния бюджет.
- Има още опции, фондът, който направиха за проекти, които целево да се финансират с решение на Министерски съвет. Но нека читателите на Plovdiv-Online да знаят, че ние създаваме невероятно голяма проектна готовност. Ако ви кажа колко неща се проектират в момента, няма да ги запомните.
- Най-важните.
- Мостът на Марица, Даме Груев, мостът между Кукленско и Асеновградско – проектите, които правим, ще осигурят график за работа сигурно в следващите 30 години. От миналата година сме готови и през 2014-та започваме кръговото кръстовище до Водната палата, първи етап. Ако трафикът Изток-Запад е много голям, ще мислим и върху подземна връзка. Но кръговото ще се прави с пари на Пловдив. Модър-Царевец почва също тази година – парите са осигурени, министърът на транспорта само трябва да даде дата за първата копка, оня ден се чух.
- Ами не е такава обсадата на Пловдив, каквато се пише.
- Не е, разбира се. Аз сравнявам с това, което е било. Дянков беше през две седмици тук. Истината е, че парите за Спортната зала не ги преведоха тази година. Можеха, но не ги дадоха.

ЗА АНТИЧНИТЕ РАЗКОПКИ

- Античният форум на Пловдив – докъде? Изобщо – пловдивската античност?
- Продължаваме и тази година, там не са големи парите. От началото на разкопките досега – не повече от 100 000 лв. Малко ще разширим територията през 2014-та, за да видим какво се е случило преди толкова векове. В смисъл – станало е нещо, вероятно земетресение през IV-V век. Всичките колони и капители върху стилобата /каменен зид – б. р./ са паднали на изток, т.е. към Пощата. Ние обаче досега копаем на запад. Затова през 2014-та ще тръгнем малко на изток, за да видим там ли са колоните. Ако са там, ще ги извадим. Но като цяло приключваме с разкопките на Форума, защото започва етапът на проектиране на пл. Централен с международния конкурс, обявен по време на Architecture Week. Всичко е заснето, направено е на подложки. Ще отворим Малката базилика, на 1 май очаквам да отворим и Римския стадион в окончателен вид. Сключваме договор за проектиране на Небет тепе. Процедурата е много по различна от времето на предишния кмет, тогава беше алейки, пейчици и художествено осветление. Ние направихме задание с възстановяване на стените и на кулата на Тракийското поселище. Възстановяване на светилището и различните етапи исторически – тракийско, римско, средновековно. Площад Централен и Небет тепе трябва да изведат Пловдив над всички градове.

ЗА БИТКАТА ЗА КУЛТУРНА СТОЛИЦА

- През 2013 Пловдив премина успешно през първия етап от битката за културна столица. Какви са шансовете ни при окончателното сито през 2014-та в компания със София, Варна и Търново?
- Аз да ви питам: Колко от хората, които се занимават с култура или политика в Пловдив очакваха, че ще минем?
- Според мен доста се надяваха на провал.
- Никой не очакваше! Истината е, че се свърши много работа. Не си мислете, че можете да минете, ако сте неподготвен. Факт е, че един град като Бургас не успя. Така че не е истината в това някой да говори и да пише коментари: Нищо не правите. Не, не – ние знаем какво правим. И явно правим. Първо – екипът на Пловдив 2019 има чувство за колектив, това много рядко се среща днес и много ми хареса. Междудругото това направи впечатление на международното жури. Другото е, че хората във фондацията са подбрани изцяло по квалификация. Без връзки – така да кажем. Едното момче сме го взели от Job Fair, двете момичета – от Старт в кариерата, на никой не са хора, не ги познавахме. Това политическо невмешателство дава възможност да се избере най-доброто и естествено се стигна до резултата. И с Валери Кьорленски, директорът на фондацията, и с Манол Пейков – той пък си пасна на мястото като камък, такова включване направи, екипът е страхотен! Той ще се представи много добре и ще направи всичко възможно. Аз не се съмнявах , още като излязохме от залата, знаех, че минаваме. Въпросът за мен беше минаваме с кой, а не дали ние минаваме. Абсолютно съм сигурен, че ние ще се представим блестящо и през 2014.
- Апликациите и представянето мина, какво предстои да се прави през 2014 за Пловдив 2019?
- Първо ще получим от Комисията забележки по Апликацията – къде са силните страни, къде слабите, върху какво да се наблегне. През 2014-та започваме детайлно разписване на програмата – кои събития, кои автори, коя публика, колко ще е бюджетът, откъде ще дойде, как ще събирате пари от спонсори, колко ще даде общинският бюджет и как ще се харчат парите. Отделно – какво е европейското измерение на тези събития. Как ще си взаимодействате с партньорите от италианската страна? Кои градоустройствени проблеми ще решите с вашата кандидатура и т.н. 2014-та е годината всичко това да се обработи детайлно. Това е вече работа на оперативно ниво. Сега, както правим бюджет на Пловдив за 2014-та, трябва да го направим за 2019, като се прогнозираразвитие на страната, възможности и т.н. Отделно градовете започват да се конкурират с различни събития. Неслучайно привлякохме трите най-големи международни фестивала за съвременно изкуство в Пловдив. Защото от Комисията казаха: Вие не сте културна столица на България – вие сте Европейска културна столица, къде е вашият европейски прочит? Дори дотолкова са екзактни, че искат да кажем – Г-н Х от Европа ще дойде еди кога си за еди какво си участие през 2019. Естествено с предварително писмено съгласие от негова страна. Сега е голямата работа. Но аз съм оптимист – много нахъсан екип. И междудругото – понеже никой не се занимаваше с тази работа, партиите я бяха отписали, тя се случи. Имаше едно-две изказвания в Общинския съвет. Изобщо пренебрежително се гледаше, което много помогна, не им попречи да работят.

ЗА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ

- През 2013-та една от темите в Пловдив бяха отношенията ви с областния управител. Ще си подадете ли ръка през 2014?
- Аз честно да ви кажа, мислил съм доста. С политика се занимавам от 2007 – като районен кмет, депутат, областен управител. Имам опит да преценя къде да отстъпиш, къде да настъпиш, къде да дадеш назад, къде да говориш диалогично, къде да се изкажеш по-рязко. Докато г-н Областният, трябва му доста вода да изтече, докато разбере тези неща. Много трудно се комуникира с него. Опитвал съм се и да сменя тона, и да подам ръка, но...
- Той казва: Аз не съм политик.
- Ами фактът, че не е политик, най-много му пречи. Защото това е политическо решение. Когато не си политик, няма какво да правиш там. Този пост носи политическа отговорност. Така че – това пречи. През тази година от ОА чухме изказвания, които не разбират какво е кмет, какво е община, какво Общински съвет. Защото областен управител не може да коментира дали са целесъобразни едни или други решения на Общинския съвет. Тук има голям проблем и ако областният управител не положи усилия да го разбере, първото е, че няма да разберем, че е имало такъв управител. Имаше силни областни управители в последните години – Тодор Петков, аз самият, нескромно е, но смятам, че съм успешен с проектите Скобелева майка, Римски стадион, Малката базилика – стартирахме ги и ги направихме в моя мандат. А като мине мандата на сегашния той трябва да каже – ето това направих, примерно Пловдив – Асеновград пътя, но аз не виждам за 6 м. нещо да е направено. Аз като областен управител върнах от държавата на община Пловдив бившия хотел на Ванко 1 – при кмета Атанасов тогава. Обадих се на Дянков, на Краси Стефанов, писахме писмо, вкарахме го в Министерски съвет, а кмет беше Славчо Атанасов. Вижте разликата: Славчо беше кмет и аз му дадох сградата на Ванко 1. Това е политическото поведение – удряш, където трябва, но и помагаш, където трябва. С Малката базилика – договорът, който като областен управител подписвах, знаехме, че обектът ще се предаде на община Пловдив, като се завърши. Това беше желанието и на фондацията Америка за България.
- Е, тук някои ще кажат – Той е знаел, че ще стане кмет...
- Как ще знам през 2010-та? Тогава в ГЕРБ имаше 5 кандидати за номинация. А отделно са изборите – как ще знаеш, че ще станеш кмет? Ако тези хора го казват, значи съм много високо в техните очи, че мога да прави такива дългосрочни прогнози и анализи. Тогава трябва да се притесняват от мен. /Смее се/.

ЗА ЛЮСПИТЕ В ГЕРБ

- Какво се случва в ГЕРБ? Тези процеси на периодично напускащи членове на партията, ето – миналата седмица пак някакъв председател на Общински съвет, къде беше, Балчик ли, обяснява, че напуснал заради "Злия" - Цветанов...
- Глупости на търкалета. Цветанов е много силна фигура в ГЕРБ. Няма съмнение, че някъде има опорни точки, които целят да свалят силните фигури на ГЕРБ. И срещу мен постоянно се опитват да нагнетяват напрежение в личен план. Всички силни фигури трябва да бъдат атакувани. Значи, ГЕРБ не е БКП. Ние не сме градили структури от баща на син, на внук, с прадядо партизанин, както е в БСП. И тази съпричастност в партията не всеки може да я поеме за 5 години. Има хора при нас, които са били с нас 4-5 години, но нямат тази съпричастност с партията, трябва много време, за да се случи. Второ, ГЕРБ има десетки хиляди членове в България. Сред тях има някакъв малък процент от хора, които нямат силна обвързаност с партията.
- Но тук става въпрос за депутати, за членове на Общински съвети, които не са точно редови партийци. Вие, като член на Изпълнителната комисия, как ще коментирате издигането им в партийната йерархия на ГЕРБ?
- Това е нещо в ГЕРБ, което пак е по-различно. Ние чувахме за Кунева, например, как всичко се реди от София. Дани Каназирева го каза публично за листите им. В ГЕРБ не е така. Примерно Бобов дол – отива Цветанов или там, който е натоварен от Изпълнителната комисия, преглежда листата за общински съветници, която в Бобов дол са си избрали. Вижда дали за някой има някакви съмнения. Но нали ви е ясно, че от позицията на София най-вероятно за Бобов дол се вижда списък с 20 непознати имена. И казва: ОК, щом сте решили вие така, така да е. Това е в ГЕРБ – самостоятелно управление на местно ниво. А в местната структура – кой се преборил с лактите за по-предно място, кой за председател на Общински съвет – трябва да се завърти поне два три пъти цикъла – общински избори, парламентарни избори, за да стане стабилна партията. Но фактът, че това, което ГЕРБ постигна – категорично заето дясно пространство, категорично признание от ЕНП – без алтернатива в дясното, е несъмнен. Без значение, че някой председател в Бобошево или другаде ще подаде оставка – това е без значение, повтарям, за голямата партия. Просто тя е достатъчно голяма, а не е партия с нови намерения. Имало е такива процеси и в Пловдив, не крия. Ние сме се разделяли с хора, но сме продължавали напред. Това няма да повлияе по никакъв начин за бъдещето на ГЕРБ. Мина периодът, в който бяхме сравнявани с НДСВ. Отдавна мина, печелим всички избори. НДСВ на втората година не успяха да стигнат до балотаж в Пловдив за кмет, за какво сравнение може да става дума! Това, което се случва сега, е нормално, сега сме в опозиция. Винаги има начин да дойдат да поговорят с един или с друг. Да му обяснят колко е хубаво да мине към другите. Нормално е някои до се поддадат.

ЗА ГЕРБ ПЛОВДИВ

- ГЕРБ Пловдив как стои на фона на тези процеси в страната?
- Най-интересното е, че в ГЕРБ Пловдив още от 2008-ма всички конфликти, които са коментирани в медиите, са по-скоро опити да се вкарат отвън. Да се експонира нещо, което го няма. Примерно една Деси Желязкова. Няма конфликт в ГЕРБ Пловдив за Деси Желязкова, но й беше дадена трибуна в националните медии, в печата, беше коментирана къде ли не, но реалната й тежест дори в районната й партийна организация беше нулева. И затова не стана нищо – не стана нищо, защото го е нямало. Когато говорим за партийна работа, за нас има две неща. Това, което се говори, е едно. Това, което е вътре, е друго. Едното с другото не съвпада въобще. Факт е, че ГЕРБ има най-много депутати от Пловдив. Но Пловдив е много изострен политически град, мисля, че няма друг такъв в България – изключително силно противопоставяне в политическо отношение. Политикански град сме. Ние преди всички избори четем как ГЕРБ тук ще се провали, че няма да вкара депутати. А ние се представяме все по-добре. Най-големият резултат в България на изборите през май за ГЕРБ е в Пловдив! Как тогава да коментирам каква е структурата на ГЕРБ тук? Най-добрата структура в България! То е ясно, защото резултатите са категорични.

ЗА ИЗБОРНАТА 2014-ТА

- Ще има ли предсрочни избори през 2014? Прогнозата ви.
- Трябва да има.
- Трябва или ще има?
- Трябва да има! Ние се готвим за изборите през май за Европарламент, но се готвим и за всякакви други възможности.
- Пловдив ще излъчи ли пловдивски евродепутат от ГЕРБ?
- Не знам, много е трудно да се каже. Честно да ви кажа, включително и аз, бих застанал зад една кандидатура като на Андрей Ковачев /сега евродепутат от ГЕРБ/ЕНП – б.р./. Ние имаме хора в Европарламента, които са наложени вече в Европа. Видях с очите си какво е отношението към Андрей Ковачев в Брюксел само преди месец. И то от хора на високо ниво там. Към Мария Неделчева – Габриел, много уважаван евродепутат. Така, че първите места най-вероятно ще бъдат продължение на досегашното ни представителство в Европарламента. В цялата листа ще има пловдивчани със сигурност, но доколко ще е на избираемо място, е малко трудно да кажа. Естествено, ще се опитам да бъдат по-напред. Стефан Шилев е една добра кандидатура, завършил е в Испания, знае езици, професионалист. Но няма как да ви кажа, че ще е сред първите трима.
- Пожеланията ви към пловдивчани.
- Нека да сме живи и здрави, нека сме повече заедно през 2014-та, особено с кандидатурата ни за Европейска столица на културата! Има цели, които са пловдивски – за целия град, и трябва да ги постигаме заедно! Аз не се съмнявам в добрите намерения и на нас като администрация, и на народните представители от Пловдив. Нека пловдивчани са спокойни – никакъв апокалипсис не иде! Стабилни сме като град, като финанси, като икономика. Ще заложим на културата с европейско измерение през 2014-та, защото според мен ние сме безспорната българска кандидатура за евростолица.
[wrapimg=center]https://c1.staticflickr.com/8/7511/16011066645_a2a38581e2_b.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
kanara1978
Контакти:

Re: Тотев за 2013 и 2014

Мнениеот kanara1978 » 25 дек 2013 10:46

най големия Боклук е Тотев ОСТАВКА

Потребителски аватар
stioks
Контакти:

Мнениеот stioks » 25 дек 2013 11:30

kanara1978 написа:най големия Боклук е Тотев ОСТАВКА

За вас наистина няма надежда. Спуснали са ви "опорните точки" отгоре и ги следвате като слепци.

Потребителски аватар
frente atleti
Контакти:

Мнениеот frente atleti » 25 дек 2013 11:48

Платените на "тиквоча" се размърдаха като си почнал да пишеш опиши му активите в хотели и калинките в общината който опоскват бюджета на града ;)
[rimg]http://media1.picsearch.com/is?6SVCU99mS6V6Q-NFf8bWOP_UkrS1uCwwqwJUZX6ANGE&height=185[/rimg]100% - Antimadridistas

Потребителски аватар
Готиния

Мнениеот Готиния » 25 дек 2013 11:58

Пловдив отдавна не е имал по-добър кмет.
Най-сърдечно ви поздравявам с тази песен- http://lokomotiv.ovo.bg/index/video/0-7

Потребителски аватар
Show Must Go On

Мнениеот Show Must Go On » 25 дек 2013 12:04

Навръх коледа, да се пуска тема за този е направо смешно!!!
NO COMMENT :!: :?: :arrow:

Потребителски аватар
Raoul_Duke

Мнениеот Raoul_Duke » 25 дек 2013 12:07

Show Must Go On написа:Навръх коледа, да се пуска тема за този е направо смешно!!!

За платените фермери няма почивен ден. Буда им плаща за свършена работа, без значение от деня.
Велин Терзиев - Нежния (понастоящем кебапчия и шеф в Локо Пд), през 90-те, като част от жълто-черната агитка ---> http://prikachi.com/images/207/7355207A.jpg

[offtopic][wrapimg=]http://s13.postimg.org/o7a1f66sn/3838681m.gif[/wrapimg]
Изображение[/offtopic]

Потребителски аватар
Готиния

Мнениеот Готиния » 25 дек 2013 12:35

Raoul_Duke написа:
Show Must Go On написа:Навръх коледа, да се пуска тема за този е направо смешно!!!

За платените фермери няма почивен ден. Буда им плаща за свършена работа, без значение от деня.

Каза фена на ДПС отбора, на когото му забраняват да ходи на протести, че иначе няма да има селекция и стадион.
Най-сърдечно ви поздравявам с тази песен- http://lokomotiv.ovo.bg/index/video/0-7

Потребителски аватар
Raoul_Duke

Мнениеот Raoul_Duke » 25 дек 2013 12:38

Готиния написа:
Raoul_Duke написа:

Каза фена на ДПС отбора, на когото му забраняват да ходи на протести, че иначе няма да има селекция и стадион.

Феновете на ДПС атакуваха окупаторите в СУ - доказано и документирано, има го по-долу, както и цялата хронология на половингодишната ви политическа проституция, по време на която "обслужихте" всички, които извадиха пара от джоба.

Действие 1-во - подписка с ЕГН-та и организирано гласуване за Марешки :arrow:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rWapwAnofH0[/youtube]

Действие 2-ро - На надник при Герб, разписват се срещу 50 лв. и ги изсипват организирано на магистралата :arrow:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VDK5tG5SWnc[/youtube]

Действие 3-то - 19?6 фермера :arrow:

Изображение

Действие 4-то - Контрапротестиращи нападат окупаторите в СУ :arrow:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1oQscBU7clI[/youtube]

Действие 5-то - "Топ-ултраси" от ММА-клуба на Лаута при Барека за по 40лв. За целта, специално изработени тениски: "Г-н Бареков, пловдивският спорт ви подкрепя" и "Господин Бареков ММА е с вас" :arrow:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Велин Терзиев - Нежния (понастоящем кебапчия и шеф в Локо Пд), през 90-те, като част от жълто-черната агитка ---> http://prikachi.com/images/207/7355207A.jpg

[offtopic][wrapimg=]http://s13.postimg.org/o7a1f66sn/3838681m.gif[/wrapimg]
Изображение[/offtopic]

Потребителски аватар
Готиния

Мнениеот Готиния » 25 дек 2013 12:44

Няма какво да ми пускаш цитати от тези турски вестници и сайтове. Никой българин не вярва на медиите на Пеевски.

Върни се в “Свободна зона”