Руснаците са доволни от живота

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Чапаев

Руснаците са доволни от живота

Мнениеот Чапаев » 27 ное 2013 09:30

Повечето руснаци са напълно щастливи и доволни от своя живот. До този извод стигат социолозите, автори на проекта „Русия учудва: статистиката и социологията против митовете и измислиците”.

Ниските, според стандартите на развитите страни, заплати, необходимостта да се икономисва всяка копейка, за което толкова често пишат и говорят медиите, са само мит, тиражиран от самите тях. Самите руснаци, съгласно анкетирането, не чак толкова песимистично оценяват материалното си положение. През последните 8 години броят недоволни намаля два пъти, а броят задоволени нарасна от 62% през 2005 на 80% през 2013 година. Примерно същата картина се наблюдава и в понятието за щастие: днес има 76% щастливи граждани против 44% през 90-те години, каза в интервю за "Гласът на Русия" социологът Степан Лвов:

- Медиите и Интернет се концентрират, като правило, върху негативната информация, а позитивната се появява рядко. Това изследване е нещо като „интелектуална провокация” с цел да се подеме дискусия за нашето благополучие.

Социолозите не се страхуват от упрек в „лакиране” на действителността. Би било добре и Русия и светът да научат истината за позитива. Още повече, че центровете за изучаване на общественото мнение основно акцентират върху проблемите. Специалистите решиха „да направят пауза в ровенето на различни проблеми и да покажат светлината в края на тунела”, казва Степан Лвов:

- Сред руснаците е разпространено т.н. „ограничаващо поведение”, при което наблюдавайки определени обекти казваме, че „чашата е наполовина празна”, макар че е по-добре да кажем, че тя е „наполовина пълна”.

Руските учени решиха да „напълнят чашата” и с обективни показатели. Например, делът семейства, имащи лека кола, нарасна през периода от 2006 година от 37% на 48%. Не повлия дори и кризата от 2009 година. Днес всяко второ семейство в Русия има кола, а преди пет години имаха само една трета. Обективен показател са и спестяванията на руснаците. Ето какво казва Степан Лвов:

- От 2005 година минималната сума, от която, според хората, започват спестяванията, се увеличи почти 2,5 пъти. През 2005 това беше малко над 3000 долара, а днес цифрата нарасна до 8000 долара. Инфлацията при това състави приблизително 20%.

Преди 7 години всеки четвърти руснак беше готов да митингува. Днес протестната активност намаля до 17%. „Когато викаме, че сме зле, възниква въпросът – а тогава какво правим в тази страна, защо ли я обичаме и копнеем за добро бъдеще за нас и децата? Ако има повод за оптимизъм, тогава възниква и повод за конструктивно поведение”.

Когато цифрите говорят и боговете мълчат!
Кадрите решават всичко.
Не е важно как са гласували, а кой брои гласовете.
Колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-лесно ще и повярват.
Никой не пита победителя дали е говорил истината, или не.
Съвест - това е еврейска измислица.

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Re: Руснаците са доволни от живота

Мнениеот ЕМИЛ » 27 ное 2013 09:42

Престанете да ни заливате с информация какво се случва в Русия и Сев. Корея !!!!! :evil: Който го интересува какво се случва в тези страни нека си търси информация в нета .

Ебахти досадниците сте .

Потребителски аватар
Чапаев

Мнениеот Чапаев » 27 ное 2013 09:48

Изпълнявам гражданския си дълг!
Кадрите решават всичко.

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 27 ное 2013 10:03

Чапаев написа:Изпълнявам гражданския си дълг!

Аз мислех, че си помак, а не руснак. :? :mrgreen:
Съединението прави силата!

Офтопик:
Image

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 27 ное 2013 10:05

: :) Как няма да са доволни, след като Русия е богата на природни ресурси. От обиколките ми в Европа мога да споделя следното... където и да съм бил
( Полша, Чехия, Германия, Италия, Австрия, Франция, Словакия) навсякъде таксиметровите шофьори и кръчмарите казват, че най-любимите им туристи са руснаците казват: "They are very rich". Така че аз от там си правя извода.
Да вярно е, че в Москва е много скъпо, както ми разказва един колега, че 3-стаен апартамен не в центъра, а в т.нар. "широк център" стува около
$ 1 - 1,5 милиона долара:) смятайте за какво иде реч.
Интериорни врати - Врати хармоника

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 27 ное 2013 10:09

Закусывать надо, Василий Иванович!... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 27 ное 2013 10:10

bobo_13 написа:: :) Как няма да са доволни, след като Русия е богата на природни ресурси. От обиколките ми в Европа мога да споделя следното... където и да съм бил
( Полша, Чехия, Германия, Италия, Австрия, Франция, Словакия) навсякъде таксиметровите шофьори и кръчмарите казват, че най-любимите им туристи са руснаците казват: "They are very rich". Така че аз от там си правя извода.
Да вярно е, че в Москва е много скъпо, както ми разказва един колега, че 3-стаен апартамен не в центъра, а в т.нар. "широк център" стува около

Представям си, само членове на мафията могат да си ги позволят тия цени, и тук-таме някой "нормален" бизнесмен. :evil:
Съединението прави силата!

Офтопик:
Image

Потребителски аватар
Чапаев

Мнениеот Чапаев » 27 ное 2013 10:12

badboy95 написа:
Чапаев написа:Изпълнявам гражданския си дълг!

Аз мислех, че си помак, а не руснак. :? :mrgreen:

Не виждам какъв е проблема! Ние помаците сме широко скроени хора!
Кадрите решават всичко.

Потребителски аватар
Чапаев

Мнениеот Чапаев » 27 ное 2013 10:15

badboy95 написа:
bobo_13 написа:: :) Как няма да са доволни, след като Русия е богата на природни ресурси. От обиколките ми в Европа мога да споделя следното... където и да съм бил

Представям си, само членове на мафията могат да си ги позволят тия цени, и тук-таме някой "нормален" бизнесмен. :evil:

Чети бе комсомолец, чети! Спри се с това "казвали са ми" или "представям си"!
Кадрите решават всичко.

urkoto

Мнениеот urkoto » 27 ное 2013 10:16

Чапаев, ти ли си новия ник на другаря Джугашвили? :roll:
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

Върни се в “Свободна зона”