Избиратели, които не са отишли да гласуват, да се глобяват с 200 лв. Такава промяна ще внесе тази седмица в Изборния кодекс депутатът от БСП Страхил Ангелов. „Подобни санкции има в Белгия, Швейцария и Гърция", посочи той.
ГЕРБ може и да подкрепи промяната с оглед на техните виждания за задължително гласуване, съобщава „Преса".
Парите от санкциите ще се събират от местните власти и ще остават в общинските бюджети. Областните управи ще подават информация кой не е гласувал. Според Ангелов, мярката ще доведе до актуализация на избирателните списъци и до отпадане на „мъртвите души".
Аз не съм гласувал и няма да я платя ако се приеме този закон дори и да ме вкарат в затвора.И други хора от моето семейство не са гласували както и познати.В България имаш право да гласуваш или да не гласуваш.В конституцията не е записано за някакви си глоби,а гледат пак как да вземат пари от хората.
Грози ни глоба от 200 лв. за негласуване. АНКЕТА
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Грози ни глоба от 200 лв. за негласуване. АНКЕТА
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
Re: Грози ни глоба от 200 лв. за негласуване
А ако нито един кандидат не ми харесва?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
И как ще се събират тези глоби? То и в момента не могат да съберат глоби на КАТ, неплатени такси за парно, ток и др. комунални услуги, та глобите за негласуване тръгнали да събират.
Гласуването е право, не задължение. Ще е добре БКП да провери какво пише в Конституцията?
Гласуването е право, не задължение. Ще е добре БКП да провери какво пише в Конституцията?
Батков: "Просто трябва да се успокоят и да играят. Купа – шок, Славия – шок, Иртиш – шок, Ботев в Пловдив– шок. Явно паднаха и психически, но айде стига, ние като пансион за благородни девици...виждате другите отбори какво правят"
- milen.hristov
- Контакти:
Parmalat написа:Избиратели, които не са отишли да гласуват, да се глобяват с 200 лв. Такава промяна ще внесе тази седмица в Изборния кодекс депутатът от БСП Страхил Ангелов. „Подобни санкции има в Белгия, Швейцария и Гърция", посочи той.
ГЕРБ може и да подкрепи промяната с оглед на техните виждания за задължително гласуване, съобщава „Преса".
Парите от санкциите ще се събират от местните власти и ще остават в общинските бюджети. Областните управи ще подават информация кой не е гласувал. Според Ангелов, мярката ще доведе до актуализация на избирателните списъци и до отпадане на „мъртвите души".
Аз не съм гласувал и няма да я платя ако се приеме този закон дори и да ме вкарат в затвора.И други хора от моето семейство не са гласували както и познати.В България имаш право да гласуваш или да не гласуваш.В конституцията не е записано за някакви си глоби,а гледат пак как да вземат пари от хората.
бсп ако го приемат това ще си вкарат такъв автогол, че свят ще им се завие. Задължително гласуване(дори с очакваният рекорд от невалидни бюлети) автоматично ще намали с пъти и процента на дпс, а може би и този на бсп, за сметка на по-малките
Стига да поиска държавата тази глоба много лесно да се събере
Като си плащаш данъците 
А това , че има шанс да се увеличи процент на малките партии е добре и парламента ще стане цветен
Тогава тройна коалиции няма да върши работа
Мармалад като ти вземат РС за да се покрият тези 200лв ще се успокоиш и ще си ги платиш като поп !
Да си чул за частни съдия - изпълнители които събират дългове а
Много бързо ще ти ги приберат тези 200лв дори с лихви за времето което си се правил на интересен !

А това , че има шанс да се увеличи процент на малките партии е добре и парламента ще стане цветен

Тогава тройна коалиции няма да върши работа

Да си чул за частни съдия - изпълнители които събират дългове а

[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
fcb_bg написа:А ако нито един кандидат не ми харесва?
Като не ти харесва ще пускаш празна бюлетина, но ще гласуваш. Само че това няма да стане, защото комунистите ще са най- губещи от това.
SANSIRO7 написа:fcb_bg написа:А ако нито един кандидат не ми харесва?
Като не ти харесва ще пускаш празна бюлетина, но ще гласуваш. Само че това няма да стане, защото комунистите ще са най- губещи от това.
При толкова партии и при наличието на личности като Светльо Витков , Бареков , Жорж Ганчев и още много е малко трудно да не си харесаш нищо !
А дано, ама надали.
[center]Съединението прави силата![/center]
Офтопик:
- Черният козел
- Контакти:
milen.hristov написа:Parmalat написа:Избиратели, които не са отишли да гласуват, да се глобяват с 200 лв. Такава промяна ще внесе тази седмица в Изборния кодекс депутатът от БСП Страхил Ангелов. „Подобни санкции има в Белгия, Швейцария и Гърция", посочи той.
бсп ако го приемат това ще си вкарат такъв автогол, че свят ще им се завие. Задължително гласуване(дори с очакваният рекорд от невалидни бюлети) автоматично ще намали с пъти и процента на дпс, а може би и този на бсп, за сметка на по-малките
Не,не си вкарват автогол,много са хитри даже.Помисли малко.
Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.
badboy95 написа:А дано, ама надали.
Като се замисли човек това е един от малко правилни ходове които могат да направят за да се задържат още малко на власт

В противен случай може и да не дочакат нова година като управляващи