За Слован Бр, Левски и Лудогорец

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

За Слован Бр, Левски и Лудогорец

Мнениеот olympic teteven » 20 ное 2013 20:44

Що за отбор е Слован Братислава? Ето визитката му:

- Шампион - 19 пъти (общо на Чехословакия и Словакия)
- Купа - 18 пъти
- Суперкупа - 4 пъти
- Носител на КНК през 1969 г. (на финала побеждава Барселона с 3:2)

През 1997 г. Левски бе съперник на въпросния клуб и за жалост отпадна. Тази година пък Лудогорец отстрани словаците във втория предварителен кръг от Шампионската лига.

Идеята ми за тази тема идва от двойния аршин с който се измерват срещите на двата български отбора със Слован. Когато Левски бе елиминиран преди 16 години от този тим, се изля един самосвал помия върху синия клуб. И за жалост продължава и до днес. Слован били слабаци, анонимници, едва ли не отбор от Лихтенщайн, че и по-долу.

Когато обаче Лудогорец отстрани словашкия тим, същите тези критици на Левски се надпреварваха да хвалят това постижение, като че ли Слован е отбор от класата на Реал или Барса и едва ли не е един от най-стойностните клубове, елиминирани някога от български отбор.

Нещо повече. През 90-те години на миналия век Слован Братислава определено е хегемон в родината си, представяйки се нелошо и в ЕКТ. В наши дни този отбор е далеч от класата от преди 15 години.

Вариантите са два: Слован или е стойностен европейски клуб, или е посредствен такъв. Ако приемем първото, то значи отпадането на Левски далеч не е срамно. Ако приемем пък втория вариант, тогава Левски са загубили от "евроджудже", но пък и успехът на Лудогорец не е с кой знае каква стойност.

Къде е истината? :idea:

С темата в никакъв случай нямам за цел да се заяждам с Лудогорец, а да не измерваме нещата с двоен аршин.

Потребителски аватар
sslevski
Контакти:

Re: За Слован Бр, Левски и Лудогорец

Мнениеот sslevski » 20 ное 2013 20:51

Е сега вече активира червените приятелки.
[wrapimg=]http://media.giphy.com/media/3EAKx3B7pIkygglk7C/giphy.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 20 ное 2013 20:53

Ами прав си, но има и изключения (които за жалост може би затвърждават написаното от теб). Слован беше супер гаден жребий - нито голям отбор, от който да отпаднеш ("е, те все пак са си..."), нито Иртиш, покрай които да минеш като експрес покрай малка гара. Отстраняването на Слован е голям успех и не е случайно. И според мен, който измежду ЦСКА и "Левски" да бяха хванали (в онази им форма) щяха в Словакия да ги бият много. За тук не знам - едва ли...
Но не всички левскари сме коне с капаци.

И още нещо: словашкия футбол може да не е ок, но там играят основно местни момчета и финансите са им чисти.
Последна промяна от metodito на 20 ное 2013 20:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 20 ное 2013 20:58

Според мен е много оптимистично да твърдиш, че 'същите критици' са хвалели Лудогорец сега. Аз нямам спомени от 97-ма, но определено Слован тази година щяха да бият Левски, ЦСКА, Ботев и Берое, макар да не са дори средноевропейски отбор (освен географски, хъ-хъ).

Levski_Sf

Мнениеот Levski_Sf » 20 ное 2013 20:59

Когато Левски игра със Слован, имахме амбициите и претенциите, че сме сила в еротурнирите. Бихме Рейнджърс, биехме що годе сериозни отбори, и отпадането от отбор като Слован се считаше за провал. Откакто българските отбори през 21 век ставаха не един и два пъти за смях - Тампере, Жилина, Дебрецен, Мура, Иртиш и т.н. отборите от Словакия и шампионът им си е едно голямо препятствие за отбор от България. Дори някой отбор от нашите в момента да елиминира отбор от Андора или Малта трябва да се приема за евроуспех :)

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

Мнениеот olympic teteven » 20 ное 2013 20:59

На мен лично ми се иска да приемем, че Слован е голямо име. И то си е така. Особено за отбор от бивша соцрепублика. Което подчертава успехът на Лудогорец, но пък и оправдава неуспехът на Левски.

Но не може, когато ни изнася да говорим едно, а друг път съвсем друго. Не визирам конкретно колегите от форума. Лично аз имам доста познати, които хем плюят Левски, хем хвалят Лудогорец, когато стане дума за сблъсъците им със Слован. Което само по себе си е противоречие. :roll:

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 20 ное 2013 21:03

Levski_Sf написа:Когато Левски игра със Слован, имахме амбициите и претенциите, че сме сила в еротурнирите. Бихме Рейнджърс, биехме що годе сериозни отбори, и отпадането от отбор като Слован се считаше за провал. Откакто българските отбори през 21 век ставаха не един и два пъти за смях - Тампере, Жилина, Дебрецен, Мура, Иртиш и т.н. отборите от Словакия и шампионът им си е едно голямо препятствие за отбор от България. Дори някой отбор от нашите в момента да елиминира отбор от Андора или Малта трябва да се приема за евроуспех :)

Когато Левски играха със Слован, не беше останал никой от отбора отстранил Рейнджърс. Тъкмо сменяхме поколенията.
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!

ОВ 1948 ГГ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Levski_Sf

Мнениеот Levski_Sf » 20 ное 2013 21:05

olympic teteven написа:На мен лично ми се иска да приемем, че Слован е голямо име. И то си е така. Особено за отбор от бивша соцрепублика. Което подчертава успехът на Лудогорец, но пък и оправдава неуспехът на Левски.

Но не може, когато ни изнася да говорим едно, а друг път съвсем друго. Не визирам конкретно колегите от форума. Лично аз имам доста познати, които хем плюят Левски, хем хвалят Лудогорец, когато стане дума за сблъсъците им със Слован. Което само по себе си е противоречие. :roll:

От тогава минаха 17-18 години. Не е сериозно да се правят такива сравнения. Ако Левски са отпаднали преди 1-2 години, ок, но тогава мислехме по един начин, сега по друг. Тогава ние бяхме що годе прилични и другите държави имаха някакъв респект от нас, сега сме на дъното, и никой не ни брои за живи на футболната карта :(

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 20 ное 2013 21:06

olympic teteven написа:На мен лично ми се иска да приемем, че Слован е голямо име. И то си е така. Особено за отбор от бива соцрепублика. Което подчертава успехът на Лудогорец, но пък и оправдава неуспехът на Левски.

Но не може, когато ни изнася да говорим едно, а друг път съвсем друго. Не визирам конкретно колегите от форума. Лично аз имам доста познати, които хем плюят Левски, хем хвалят Лудогорец, което само по себе си е противоречие. :roll:

Прав си, но "уелкъм ту Бългериа". Просто, човек логиката е там, че 50 години има два евробоеца - сини и червени. Отделни проблясъци са изключение потвърждаващи правилото, а журналистиката ни е на нивото от 1975 - и то обрало само негативите оттогава и лошите неща на "новото време" - профанизация, инерция, слугинаж.

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

Мнениеот olympic teteven » 20 ное 2013 21:11

Levski_Sf написа:От тогава минаха 17-18 години. Не е сериозно да се правят такива сравнения. Ако Левски са отпаднали преди 1-2 години, ок, но тогава мислехме по един начин, сега по друг. Тогава ние бяхме що годе прилични и другите държави имаха някакъв респект от нас, сега сме на дъното, и никой не ни брои за живи на футболната карта :(

Да, но този Слован и онзи (рутинен шампион в родината си) нямат нищо общо. То е все едно ЦСКА да отстрани днес Нотингам и да кажем, че успехът е равностоен на този преди 30 г

Върни се в “Футбол - България”