Настъпва часът на скритите фаворити

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Stanimir-74

Настъпва часът на скритите фаворити

Мнениеот Stanimir-74 » 18 мар 2013 02:16

След супер сензационните резултати през последният кръг, мога спокойно да кажа, че ЦСКА, Литекс и Ботев Пд. отново са в играта не само за Европа, но и за медалите. И трите отбора в момента са в по-добра форма и играят доста по-смислен футбол от двата лидера в класирането.
Лудогорец за последните 3 кръга спечели 5 точки, което до голяма степен показва неувереност и лоша форма, поради факта, че противниците му бяха от втората половина на таблицата.
Левски определено показва слаби игри, въпреки желаната селекция, която направиха и демонстрираната финансова стабилност. Не трябва да забравяме обаче, че миналата година Гонзо и най-вече Ясен също бяха доволни от привлечените играчи, но всички знаем какво се случи: загуби от Литекс, Лудогорец и на 2 пъти от ЦСКА, което бе крайно недостатъчно за титла.
Сега за последните 3 кръга спечелиха едва 4 точки, като лоша шега им изигра лесната победа над слабия Черноморец. Следващият мач срещу Ботев бяха тотално надиграни, като почти нямаха удар в очертанията на вратата.
Накрая логичното се случи – X срещу най-слабият отбор и то като домакин.
За купата бяха откровено подпряни, но все пак има реванш в Ловеч, в който може всичко да се случи.
Третият отбор в класирането Литекс заслужава само и единствено аплодисменти. Той е и с най-много точки след подновяването на шампионата – 7 от 3 кръга. (заедно с Ботев Пд.) На 100% ефективен срещу ЦСКА спрямо създадени/реализирани положения и с малко повечко късмет, успяха да извоюват чиста победа на Армията. Следващият кръг обаче изпуснаха победата срещу непобедения до тогава от 7 кръга отбор на Локо Пд. Аплодисменти и за треньора Стоичков, който показва, че дори без големи трансфери е способен да научи и мотивира 20-22 годишни младежи, които да бъдат фактор в първенството.
Четвърти в класирането е ЦСКА. Това е отборът, който държи световният рекорд по несигурност и интриги в света. Там нещата се развиват светкавично, а крайните решенията често са абсурдни и грешни. Виновниците всички добре ги знаем, а някои от пишещите братя често си изкарват хляба на наш гръб с измислени и зловредни статии.
В началото на тази футболна година, собствениците за пореден път разпродадоха отбора. Селекцията се бавеше до последно, а Стойчо бе повикан на пожар, за да омилостиви фенското недоволство от поредната изпусната година. На треньора естествено не бе дадена никаква власт, но въпреки това ЦСКА заигра приличен футбол. В последствие отпадането за купата и загубата на титлата тежаха доста на авторитета на треньор и играчи. Дните на “непослушника” Стойчо бяха преброени и очакваното се случи. Треньорът бе уволнен и на негово място пристигна Йешич.
Паметни за мен ще останат победите на ЦСКА при предишният му престой на Армията над Леверкузен и Ливърпул. Все пак победа като гост над германски и английски отбор, а в последствие и отстраняване на немския, не смятам, че са често срещани при наши отбори. А победата над актуалният европейски клубен шампион и то в неговият храм, е едно уникално преживяване за мен, което някои умишлено омаловажават. С общ резултат 3:2 при разменени победи, това е още една златна страница в историята на ЦСКА. Но англичаните и друг път са ни сърбали попарата…
Само ще припомня, че година по-рано Левски също игра с Ливърпул, но в УЕФА и крайният резултат беше 6:2, с 2 загуби на Левски.
Иначе в първенството ЦСКА играеше добре и с лекота крачеше към 32-та титла.
Но изведнъж Черна прокоба (вероятно на Батков :) ) връхлетя отбора и комфортната преднина беше изгубена, а с нея и бленуваната титла. Вероятно никога няма да разберем истината за този фарс.
От тогава се смениха доста треньори, за да бъде подобрен и междугалактическият рекорд!
Резултатите обаче са ясни - нулеви години в България и Европа.
Въпреки грешната политика, ежегодното разпродаване на конвертируеми играчи, непрестанно бавените заплати, липсата на стадион и школа, обградени от интриги и несигурност, отборът на ЦСКА беше на 2 греди от шампионската титла през миналата година.
Сега на ход е старият-нов треньор Милен. Изгонен, като куче преди години, сега повикан на пожар. Талантът му обаче бързо се забелязва.Още на втория мач ЦСКА изглеждаше прероден. Обявен от мнозина за обречен в Пловдив, отборът помля Локомотив по всички параграфи и само късметът не достигна за разгром. Забелязва се вече и работата на върнатия кондиционен треньор Роко Перота, с помощта на когото отборът играеше с лекота през миналия сезон. Предвид добрата програма до края, добрата селекция и трудната програма на конкурентите, смятам, че ЦСКА се забърква сериозно в борбата за челните места. Светлината в тунела се вижда и мисля, че този път не е от локомотив!
Пети, но с равни точки е симпатичният отбор на Ботев Пд., който може да победи всеки и със сигурност ще обърка много планове.
Надявам се все повече малки отбори да поднасят изненади, като в последния кръг. Това ще направи първенството по-интересно, а и предвид двуседмичната пауза отборите ще изглеждат доста различно след нея. Дано всичко се решава на терена, а на Любо и националния отбор желая късмет!

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Re: Настъпва часът на скритите фаворити

Мнениеот ЕМИЛ » 18 мар 2013 02:50

Няма такова нещо . Левски или Лудогорец ще е шампион .

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 18 мар 2013 02:50

Много добър анализ на автора браво!Не ми се пише много затова ще бъда кратък.
Така мисля че ще е крайното класиране на отборите от топ 6.

1.Лудогорец
2.Литекс
3.Левски
4.Ботев
5.ЦСКА
6.Черноморец

Литекс си остават за мен най-серозният отбор за титлата ако им тръгне играта и нищо чудно ако победят Лудогорец и Левски разликата става 2 и 4 точки.Лудогорец има да играе с почти всички водещи отбори,а Левски с коравите Черно Море,Берое и т.н.Ако Лудогорец и Левски се издънят здраво много е вероятно Литекс да са дори първи.
Ботев нямат толкова класни играчи за да гонят титлата,но ще са в четворката.
ЦСКА очаквам след няколко силни мача отново да забуксува.Твърде много проблеми има в този отбор и си мисля че дори ще пропуснат евротурнирите.
Черноморец са си бетон на мястото след като Локо Пд ги напусна Марешки.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

AnalBreaker
Контакти:

Мнениеот AnalBreaker » 18 мар 2013 02:53

Parmalat написа:Много добър анализ на автора браво!Не ми се пише много затова ще бъда кратък.

1.Лудогорец
2.Литекс
3.Левски
4.Ботев
5.ЦСКА
6.Черноморец

ЦСКА много напред си ги сложил бе :oops:
Един ИСТИНСКИ българин !

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 18 мар 2013 02:56

AnalBreaker написа:
Parmalat написа:Много добър анализ на автора браво!Не ми се пише много затова ще бъда кратък.

1.Лудогорец
2.Литекс
3.Левски
4.Ботев
5.ЦСКА
6.Черноморец

Сложил съм ги там където им приляга най-много този сезон.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

AnalBreaker
Контакти:

Мнениеот AnalBreaker » 18 мар 2013 03:01

Parmalat написа:
AnalBreaker написа:

1.Лудогорец
2.Литекс
3.Левски
4.Ботев
5.ЦСКА
6.Черноморец

Не си прав и след месец ще видиш как нещата ще си дойдат на мястото :)
Един ИСТИНСКИ българин !

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 18 мар 2013 03:02

Не знам какво ще е класирането, но аз стискам палци на Литекс да се класират за евротурнирите, че желаещите са твърде много (в т.ч. и Славия). Те най-много заслужават. Дано само не си разпродадат добрите играчи през лятото.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 18 мар 2013 04:14

Parmalat написа:
AnalBreaker написа:

1.Лудогорец
2.Литекс
3.Левски
4.Ботев
5.ЦСКА
6.Черноморец

Реално и миналия сезон (след разпродажбата) ресурса на ЦСКА бе за 5-6 място,а виж до къде стигна отбора на Младенов.Радуканов не е Стойчо,но в момента имаме по-добра селекция и като нищо може да се намесим в борбата за титлата.Разбира се, с тези собственици това ще бъде чудо.Що се отнася до крайното класиране,не мисля,че Лудогорец ще успеят да станат първи!Надали собствениците на Литекс и Левски ще оставят Домусчиев както миналата година да храни съдиите ( сините вече му извадиха компромат) и да върти мачове като този в Перник (то това там си бе за прокуратурата).Ако децата на Ицо имаха малко повече опит,бих заложил на тях,но се видя (в двубоя с Локо Пд.),че рутината им липсва и понякога правят детински грешки което им коства важни точки в борбата за титлата.Все пак мисля,че Литекс ще бъдат първи тази година,макар да искам да видя там ЦСКА!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

СИН_ИМПЕРАТОР

Мнениеот СИН_ИМПЕРАТОР » 18 мар 2013 08:36

Тоньо каза: ЛЕВСКИ ШАМПИОН, което ме кара да мисля че се започва със организация и "финансови инжекции" .Аз вече нямам никакво съмнение че ще бием във Варна примерно.ЦСКА в 6-тия кръг от злоба ще легнат на Лудогорец, пък и са доста слаби- тях ги отписвам. Ботев(ПД) и Литекс може би са скрити фаворити, най-вече Ботев, защото на ГГ не му се занимава вече

nasko75

Мнениеот nasko75 » 18 мар 2013 08:41

doktora25 написа:Не знам какво ще е класирането, но аз стискам палци на Литекс да се класират за евротурнирите, че желаещите са твърде много (в т.ч. и Славия). Те най-много заслужават. Дано само не си разпродадат добрите играчи през лятото.

и с какво заслужават ЛИТЕКС, че хващат съдиите ли? Айде да не припомням как ни отрязаха 15-ия кръг главите с тъпото на ножа в Ловеч
и айде да не реват от Ахмед, че същият съдия им даваше несъществуващи дузпи за 2-2 с миньор след края на редовното време...и други подобни, да не се връщам. А СЕГА изпищяха...а когато от вас пищяха, а? Как беше?

Върни се в “Футбол - България”