Аз си давах всичките пари за закуска за книги игри едно време, имах към 20-тина.. подарих някви, ама се подвъртат по краищата някои. Първите три ги имах, другите не... Много се бях зарибил!
Имаше няква със заглавие Пъкъл.. нещо си, единствената дето не можах да я превъртя- някъв мизерен октопод ме трепеше из главите- според мен я бяха объркали авторите нещо и си мреш при всички опции.

Бройката беше 12 -20 лева, спомням си много добре!

Много въздействат на детската нервна система и някои са си страшнички,а сетих се бяха поредица 4 верно- ето: “Пътят на Тигъра”
Първата книга-игра, която се появи с усложнени правила и по-нестандартен… нека го нарека геймплей, бе “Пътят на Тигъра”. Схемата на битките бе доста усложнена, имаше различни удари и статистики.
[offtopic]На български издадена от “Еквус Арт”, макар и не много добре – започнаха директно от третата книга. Първите две “the Way of Tiger: Avenger” (“Отмъстител”) и “the Way of Tiger: Assasin” (“Убиец”) така и не бяха преведени, поради факта, че са били излезли от тираж и не е могло да се намерят като бройки. Според историята в тях има много интересни неща, които посочват произхода на главния герой, пък и най-малкото не е хубаво да се почва директно от третата. Последната книга “Пъкъл” завършва отворено. Тука обаче не трябва да се винят “Еквус Арт” – самите книги-игри във Великобритания дадоха фира малко по-рано от нашите.
1.“Узурпатор”
2.“Властелин”
3.“Завоевател”
4.“Пъкъл”
Героят ти е нинджа, наричащ се Отмъстителя. Той е престолонаследник на екзотичния град Ирсмункаст, където днес властва убиецът на баща му. Ти, разбира се, трябва да го свалиш от власт, минавайки през редица свръхестествени опасности. А накрая те чака и скритата самоличност на самия Узурпатор… Великолепно изграден свят, необикновени чудовища и непредсказуеми обрати в началото (или по-точно средата) на една от най-култовите поредици книги-игри.
Непосредствено, след като си си върнал на трона си (“Властелин”), намираш, че трябва да си възвърнеш и странен скъпоценен камък, принадлежал на баща ти. Той обаче се пази на самотен остров от създание, наречено Дяволското чудовище. По пътя ще трябва и да се срещнеш с конкурентния клан нинджи от Пътя на Скорпиона. И както си връщаш камъка (“Завоевател”) и тамън се телепортираш дома, у вас те чака изненадата, че градът ти се намира под обсада на Изчадията на Процепа. Налага се да ги отблъснеш и да си намериш съюзници бързо, защото Хонорик – зловещ рицар – е решил да види сметката и на тебе и на града. Третата е според всеобщо мнение най-добрата книга от поредицата, комплексна и сложна, интригуваща и трудна. Определена за класика в жанра.
В №4 “Пъкъл” – или 6, ако трябва да бъдем точни – приятелите ти рицарят Дорей Льо`Жун и рейнджърът Глайвас са отвлечени в Процепа. Ти трябва да се спуснеш там и да ги спасиш. Мрачна и гадна, последната книга разочарова с всичко – с битките, със сюжета и с гнусния си отворен финал. В нея са съсредоточени главните недостатъци на “Пътя на Тигъра”, а именно – твърде много противни сцени, прекомерно мрачна атмосфера. Но като цяло сагата е страхотна и заслужава внимание.[/offtopic]