Българските отбори могат да бъдат извадени от евротурнирите

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Parmalat

Българските отбори могат да бъдат извадени от евротурнирите

Мнениеот Parmalat » 21 фев 2013 15:24

България и Сърбия могат да бъдат извадени от евротурнирите, защото не покриват критериите за финансов феърплей на УЕФА, пише вестник "24 часа". Данните бяха изнесени от президента на УЕФА Мишел Платини. Според него у нас и в Сърбия разходите на клубовете за заплати са в размер на 120% от приходите.

Тежко е положението в Грузия, Черна гора, Гърция, Уелс и Полша, където процентът е между 80 и 99.

679-те клуба в Европа са направили рекордна загуба от 1,7 милиарда евро, сочи статистиката на УЕФА. Дълговете вече са достигнали 18,5 милиарда евро. На този фон единствено добре работят в Германия, където приходите са се увеличили с 2,08 милиарда евро, което е довело до печалба от 55 милиона.

По принцип според Платини финансовото положение се оправя. Приходите на всички европейски клубове са се увеличили с 13,2 милиарда евро за миналата година, или с 5,6%.

Въпросът с финансовия феърплей по принцип е много сложен. Това е и една от причините шефът на Газпром Алексей Милер да иска обединяване на първенствата в Русия и Украйна. Сега големите клубове се чувстват застрашени от условията на този феърплей. Високите наградни фондове, които се предвиждат в новата лига трябва да решат всички проблеми с изискванията на УЕФА, тъй като парите няма да идват от спонсори.

В Малайзия пък стартира специална работна конференция срещу черното тото за всички азиатски държави. Там шефът по сигурността на ФИФА Ралф Мюшке бе категоричен, че ако правителствата не направят промени в законодателството, тази борба е обречена.

Той даде пример с неуловимия Дан Тан Сет Енг, който е сочен за глава на световната мафия, която управлява уговарянето на мачове. Той има издадена заповед от Италия за задържане, но тя е невалидна в Сингапур и Макао, където постоянно пребивава.
Дан Тан бе посочен за глава на престъпния синдикат от друг сингапурец - Уилсон Радж Перумал. Според него един от най-основните играчи в него е бившият президент на “Беласица” Костадин Хаджииванов. Неговото име се появява и в документите на италианската прокуратура, но не е издирван от Интерпол като Дан Тан. Според Перумал точно неговият сънародник е уговорил и контролата между България и Естония в Турция, която ФИФА изтри от статистиката си.

Бизнесменът, който е и основен спонсор на Локомотив (Пд), Веселин Марешки призова да се наложи таван на бюджетите в родната "А" група.

"Казаха ми, че има купени мачове в шампионата ни. Аз никога няма да си помисля за черно тото. За мен не е нормално в една и съща група да играят “Левски”, Лудогорец, Локо (Пд) от една страна и от друга Етър, Монтана... С такива големи разлики в бюджетите се получават изкривявания. Трябва да се помисли за таван на бюджетите, който е разумно да е до 5 милиона годишно", заяви Марешки пред вестник “Преса”

"До момента съм инвестирал за футбол около 2,5-3 милиона лева, добави босът на "смърфовете". - До края на шампионата очаквам сумата да стигне до 4 милиона. Проблем да се официализирам като собственик на клуба е, че не мога да се срещна с Коко Динев, за да уточним някои негови вземания към клуба. Въпросът остава отворен до лятото", коментира бизнесменът.

На въпрос дали ще се ангажира и с финансирането на Спартак (Варна) той отговори:

"Доколкото знам, във футбола не е разрешено един собственик да притежава два отбора в една група. Освен в този клуб няма да давам пари на друг отбор, категоричен е аптекарският бос. - Ако някога се откажа от Локо (Пд), повече няма да се занимавам с футбол", завърши Марешки.

Новина

Oт това по-голяма глупост не съм чувал.Ноемално е да има минимален бюджет за А група 2 милиона лева,но максимален?Това е несериозно :o Левски и ЦСКА с 10 милиона лева нищо не могат да направят в Европа,а какво остава с 5?

Сега видях и че българските отбори ги грози изхвтрляне от евротурнирите и думите на Марешки не звучат чак толкова странно.Заглавието е променено!!!
Последна промяна от Parmalat на 21 фев 2013 17:05, променено общо 3 пъти.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Re: Марешки иска таван на бюджетите в А група до 5 милиона лева

Мнениеот Neron » 21 фев 2013 15:27

Може би е искал да каже 5 минимален но максимален това ще е последния пирон в ковчега на българския футбол.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 21 фев 2013 15:42

Не сте много прави.
Прочетете малко за тавана на разходите в НХЛ, НФЛ, НБА ....
Таван на разходите дава финансова стабилност и преди всичко КОНКУРЕНТНОСТ - от там интерес.
Според Вас кой отбор в БГ може да "изкара" от футбол по 5 млн всяка година?
БГ футбол съм спрял да гледам на живо от титлата на Славия. Ами от 20 години футбола ни се напълни с мутри. Как избиват разходите - тото и пране на пари.
За какво са ми на мен Титан с 20 млн бюджет, като незнаят как да ги управляват?
Темата е много дълга ..... аз съм твърдо ДА за такъв ход.

ПП: има опция - който иска да харчи повече - плаща глоби към лигата
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 21 фев 2013 15:47

Parmalat написа:
Бизнесменът, който е и основен спонсор на Локомотив (Пд), Веселин Марешки призова да се наложи таван на бюджетите в родната "А" група.

"Казаха ми, че има купени мачове в шампионата ни. Аз никога няма да си помисля за черно тото. За мен не е нормално в една и съща група да играят “Левски”, Лудогорец, Локо (Пд) от една страна и от друга Етър, Монтана... С такива големи разлики в бюджетите се получават изкривявания. Трябва да се помисли за таван на бюджетите, който е разумно да е до 5 милиона годишно", заяви Марешки пред вестник “Преса”

"До момента съм инвестирал за футбол около 2,5-3 милиона лева, добави босът на "смърфовете". - До края на шампионата очаквам сумата да стигне до 4 милиона. Проблем да се официализирам като собственик на клуба е, че не мога да се срещна с Коко Динев, за да уточним някои негови вземания към клуба. Въпросът остава отворен до лятото", коментира бизнесменът.

На въпрос дали ще се ангажира и с финансирането на Спартак (Варна) той отговори:

"Доколкото знам, във футбола не е разрешено един собственик да притежава два отбора в една група. Освен в този клуб няма да давам пари на друг отбор, категоричен е аптекарският бос. - Ако някога се откажа от Локо (Пд), повече няма да се занимавам с футбол", завърши Марешки.

Oт това по-голяма глупост не съм чувал.Ноемално е да има минимален бюджет за А група 2 милиона лева,но максимален?Това е несериозно :o Левски и ЦСКА с 10 милиона лева нищо не могат да направят в Европа,а какво остава с 5?

:) според теб какво ако някой от тях изкара едни 50 млн, изиграе 6 мача в Европа и после 24 мача наа село :)
Още нещо - само с бюджет футбол не се играе!
Ползите за БГ футболистите, интереса на хората и всички позитиви на едно истинско РАВНОСТОЙНО първенство са много повече от 6 мача в Европа.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
scb
Контакти:

Мнениеот scb » 21 фев 2013 15:50

Не се сещам Марешки да е инвестирал толкова много пари, както сам твърди 2.5-3 милиона :roll: Някой от Лаута тук може ли да потвърди с груба калкулация дали наистина е извадил такава сума за футбол?

На линия
Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 21 фев 2013 15:51

Red_Neck написа:Не сте много прави.
Прочетете малко за тавана на разходите в НХЛ, НФЛ, НБА ....
Таван на разходите дава финансова стабилност и преди всичко КОНКУРЕНТНОСТ - от там интерес.
Според Вас кой отбор в БГ може да "изкара" от футбол по 5 млн всяка година?
БГ футбол съм спрял да гледам на живо от титлата на Славия. Ами от 20 години футбола ни се напълни с мутри. Как избиват разходите - тото и пране на пари.
За какво са ми на мен Титан с 20 млн бюджет, като незнаят как да ги управляват?
Темата е много дълга ..... аз съм твърдо ДА за такъв ход.

ПП: има опция - който иска да харчи повече - плаща глоби към лигата

Първо, нашата джунгла не може да се сравнява с организацията, която съществува в посочените американски лиги. Каква файда от подобен максимален бюджет тук, като в момента така или иначе могат да си го позволят 4-5 отбора, не повече. Само те ли ще си стоят в "А" група? По-скоро би убило конкуренцията, отколкото да я засили.
А ако Титан (и не само те) имат 20м бюджет и не знаят какво да го правят-ами да си назначат компетентни мениджъри и хора, които разбират от финанси, инвестиции и т.н., а не Майкъла или Тонев. Те като са некадърни и с 20 и с 5 милиона да разполагат-все тая.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
сини шампиони

Мнениеот сини шампиони » 21 фев 2013 15:52

аз да попитам ако хипотетично някой от шампионите ни влезе в групите на ШЛ и изкара 10 мил тогава какво става :?:
И само Левски оле

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 21 фев 2013 15:52

Пише се за някакви милиони тука...а половината отбори в А група едва ще довършат първенството!
хахахахах
Изпратено на: 15 Дек 2014 19:35
От: Messi_fan
До: obi4am_pirin

Къде ти е темичката ? Май нещо я заключиха. хахахаха
П.П. Не е нужно да ми благодариш, че заради мен я премахнаха. ;)

На линия
Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 21 фев 2013 15:53

сини шампиони написа:аз да попитам ако хипотетично някой от шампионите ни влезе в групите на ШЛ и изкара 10 мил тогава какво става :?:

5 милиона за Бойко...........опа :lol: така де, за който там е на власт :lol: :lol:

Ама то с 5м бюджет няма опасност някой да влезне в ШЛ, така че споко ;)
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 21 фев 2013 15:56

rhaegar написа:
сини шампиони написа:аз да попитам ако хипотетично някой от шампионите ни влезе в групите на ШЛ и изкара 10 мил тогава какво става :?:

5 милиона за Бойко...........опа :lol: така де, за който там е на власт :lol: :lol:

Ама то с 5м бюджет няма опасност някой да влезне в ШЛ, така че споко ;)

Ти си вярваш че БГ отбор ще влезе в ШЛ?Ние играем вече колосални сблъсъци на живот и смърт в Сараево и с разни Мури!
хахахахах
Изпратено на: 15 Дек 2014 19:35
От: Messi_fan
До: obi4am_pirin

Къде ти е темичката ? Май нещо я заключиха. хахахаха
П.П. Не е нужно да ми благодариш, че заради мен я премахнаха. ;)

Върни се в “Футбол - България”