Предлагам в тази тема да разказваме за такива измами - пример :
Как ви лъжат в Кауфланд
Пазаруваме си и виждаме, че намалят цената на портокалите. Вземаме си три торбички с портокали, пазаруваме още 7-8 минути и се запътваме към касата, където забелязваме, че ни таксуват портокалите на старата, по-висока цена. Касиерката ни казва да се обърнем към Информация. Там, като виждат, че е станала грешка, казват, че ще ни върнат разликата в цената. След, като служителката оправя всички формалности, точно преди да ни върне разликата, нейна колежка ѝ казва, че всъщност няма намаление и цената си е старата. В това време над портокалите стои новата намалена цена. Връщаме си портокалите и си вземаме парите.
До тук добре, сгрешили са хората, случва се. На мен обаче ми се налага да постоя още известно време близо до Информация, от където ясно се вижда, че портокалите продължават да си стоят с новата намалена цена. Приближавам се до Информация и питам служителката: „Няма ли да смените цената!“, а тя ми казва, че колежката ѝ, която отговаря за това, щяла да си я смени.
Добре - казвам аз - но хората продължават да вземат портокали, мислейки си, че са намалени!
Тя ми отговаря същото.
За 20-те минути, които бях там, доста хора си взеха от „намалените“ портокали, но никой освен нас не се оплака. Най-вероятно хората не си поглеждат касовата бележка.
Вие поглеждате ли я?
Тръгнах си, а над портокалите продължаваше да виси намалената цена. След разговор с позната, която следи намаленията и купува предимно от тези стоки, стана ясно, че нерядко се случва намалена стока да продължава да се продава на старата цена. Дали това се дължи на невнимание или не е случайно?
ВНИМАВАЙТЕ, защото фирмите и корпорациите нямат морал и чувства. Тяхната единствена цел е печалбата.
http://trekto.info/kaufland-izmami
Тема за измами от търговци и магазини
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- South_Park
Тема за измами от търговци и магазини
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]
Re: Тема за измами от търговци и магазини
тва е редовния номер на тези от Кауфланд
скоро една позната имаше същите премеждия даже и пращаха някакво извинително писмо
Лично аз избягвам да пазарувам в тез вериги,купувам плодове и зеленчуци от пазара, месо от месарницата а останалото от кварталния супер маркет -хем да направя малко оборот на комшиите 

[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]
Малко ми е тенденциозна цялата работа..............ако има що годе коректен търговец на пазара в БГ то това са Кауфланд ,не че ги рекламирам , ама цялата статия и тема са ми мътни.Няма нито дата ,нито час, нито местонахождение................несериозно е някакси..............Което не изключва някой по-амбициозен управител да се е престарал...............но това в никакав случай не е политика на компанията, за разлика от други.
„Но, така е в Англия. Там ако по време на мач някой футболист не прокърви, не си размаже главата след сблъсък с противников играч, или не загуби крак, феновете се чувстват измамени, а двубоят е провал”, сподели още Воронин.
Аз редовно си пазарувам от Кауфланд(най-вече когато им е намалена бирата,защото все пак 40,50 стотинки са си икономия)и нямам оплаквания от тях.Даже днес ходих с майка ми да нося торбите,и правеха някаква проверка на щандовете за месо и млечни продукти.
Така- гарантирам ви ,че не е умишлено. има няколко възможни причини за това- и най-честата е тази ,че когато се подаде документа за вътрешно филиалното намаление( а това се води такова) той не е вкаран в системата или има бъг в нея, който се установява чак на касите, може и да е недоглеждане на служителя- или по-точно цената е сложена преди да се вкара новата цена в системата- това е от пребързване. а винаги когато има такова нещо се изплаща разлика- така че няма смисъл от далавери. поглеждаш бележката и ако се установи разлика между бележката и етикета- парите се връщат или по-точно разликата. ако сте обърнали внимание при такива ситуации служителката на информация преснима грешния етикет- за доказателство пред финансовия отдел и оттам се установява къде е проблема. и като се установи познайте какво става със служителя,който я е направил 

- Botevist_1912
- Контакти:
Аз съм ги хващал много често в измами големите супер маркет вериги в България. Даже са ми писали в касовата бележка продукти, които изобщо не съм купувал.
БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–СТАРИЯТ ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ. БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–ВЕЛИКИЯТ ОТБОР.
Това са евтини трикове, които веригите винаги са прилагали. Просто преди няколко години имаше пари у хората, пълнеха се количките и никой не обръщаше внимание. Сега всеки си прави сметка, пазарува по-малко и каквото му трябва и тези номерца лъсват. И Фантастико ги правят, и другите...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
Вярвам ти, чувал съм и друг път за подобни случаи и в други вериги. Винаги си гледам бележката и поне засега не съм имал такива проблеми.
South_Park написа:Предлагам в тази тема да разказваме за такива измами - пример :
Как се опитаха да ме излъжат в Карфур
http://trekto.info/kaufland-izmami
Днес в Карфур гледах адаптирани млека и на най-долния рафт - промоциите. Сериозни. Загледах се в продукта, който купувам за бебка, няма го като цена, а набутан по между им. Отидох на касата, цъкна онази и се оказа, че е на високата цена, отказах да го купя и в Метро си го взех с 2.20 лв на бройка по-евтино.
Големите вериги са царе на тъпите измами, прилагани обикновено от циганите. Затова най-добре се пазарува в кварталния магазин. Там няма как да те излъжат...
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание