Red_Pride написа:Не стига, че нашите пенсионери получават най-ниските и мизерни пенсии в ЕС,на всичкото отгоре няма да получат коледни добавки

Потресен съм направо от социалната политика на правителството.Жалко за хорицата толкова се надяват на тез пари за да сложат нещо на празничната трапеза
Нещо ти е сбъркана философията! Защо си решил, че ТРЯБВА да има коледни добавки към пенсиите?! Това не е някаква норма, нито задължение на управляващите. Прието е у нас, съвсем погрешно според мен, който е на власт, за да се хареса на пенсионерите да им отпускат по някакви пари по празниците.
Обаче, тези пари не ги вади Дянков от неговите си спестявания. Това са моите, твоите, нашите данъци. Това са нашите пари. И откъде да дойдат тези стотици милиони? Защото парите са много. При 2 млн. пенсионери х 50 лв. - това са 100 млн.
Горе-долу на един работещ се пада един пенсионер. Какво произвеждаме, какви продукти създаваме? Само с тракане по клавиатурите и мърморене трудно се забогатява. Работодателите се чудят как да укрият данъци, работниците са съгласни да се осигуряват на минимална заплата, а другото да прибират под масата. Е, откъде да има милиони за харчене?
На тези данъци чакат и училищата, майките, болниците, пенсионерите /за пенсиите си/, социално слабите, болните, военни и полицаи. Кажи от кой да се вземе, за да се раздадат на пенсионерите празнични надбавки? И на какво отгоре? Държавата изнемогва, младите се чудят как да отглеждат децата си, дали е най-удачно да изсипем и малкото пари за празнични? На мен ми се струва неуместно.
И аз работя и въпреки, че моята фирма е на печалба бонуси също няма. Съжалявам, но в тази ситуация не разбирам защо някой ще получава нещо допълнително.
А че са ниски пенсиите - това е факт, но причините там са много и една от най-главните я написах вече - не произвеждаме нищо и не плащаме данъци. Другото е, че пенсионните фондове са ограбени още преди 20 г. сега, ако е зле, замисли се кой ще плаща пенсиите след 30 г., защото с тази раждаемост на един работещ тогава ще се падат по 4 пенсионера. Няма как да стане.
Жестоко е, но това е истината. Ако искаме високи пенсии трябва да работим много, да имаме продукция на световно ниво и да плащаме данъци. И да сме безкомпромисни към всякакви излишни харчове. Когато държавата дръпне и всички благодентстват, тогава да има и коледни надбавки, и 15-та заплата и привилегии и т.н. Но когато няма за децата, няма за младите и работещите, тогава си е кощунство да има за пенсионерите.
Сори, ама германските и английските пенсионери са завещали на децата и внуците си богати и преуспели държави. Нашите пенсионери са ни оставили бедна и орабена страна, с корупция и лоши порядки на всяка крачка. Ние сега няма как да тръгнем от нулева точка и да им осигурим пенсии, като на техните връстници в Западна Европа.
Бачкам здраво, плащам си данъците, ако парите не стигат за мен, няма как да стигат и за тях. Защото, ако днес не сме ние, работещите, тогава няма да има не само коледни надбавки, но и пенсии.