Няма да има коледни добавки към пенсиите

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Red_Pride
Контакти:

Няма да има коледни добавки към пенсиите

Мнениеот Red_Pride » 09 дек 2012 18:59

Не стига, че нашите пенсионери получават най-ниските и мизерни пенсии в ЕС,на всичкото отгоре няма да получат коледни добавки :( Потресен съм направо от социалната политика на правителството.Жалко за хорицата толкова се надяват на тез пари за да сложат нещо на празничната трапеза :(
Няма да има коледни добавки към пенсиите, тъй като няма пари в бюджета, отсече премиерът Бойко Борисов в интервю за bTV. „Трябва да продължим със същата фискална политика. Кой политик не иска да даде”, попита риторично той.

Министър-председателят традиционно влезе в словесен сблъсък с БСП. „Цялата рода на Станишев през годините е допринесла за това да сме най-бедните”, изтъкна още министър-председателят.

В коментар на думите на Сергей Станишев, че ГЕРБ могат да си отидат по друг начин, Бойко Борисов каза: „Те веднъж са убили дядо ми, така че аз приемам много насеризно тези работи. Взимаме необходимите мерки да се предпазваме от тези бандити, да се охраняваме, те са много страшни. Станишев е много страшен, той по другия начин ги разбира тези работи - по наследство, как се убиват хора, как се правят контракционни лагери, той прекрасно знае какво е било в Белене преди атомната централа да тръгне да строят там, как са давали хората на прасетата да ги ядат. Той знае какво е и затова неговият, другият начин е ясен, но мисля, че няма да му се дадем така лесно. Те са много страшни”.

Премиерът добави, че е абсолютно спокоен за предстоящите парламентарни избори. „Това, което строим и това, което правим и това, което още ще се направи до изборите, народът ще го оцени”, заяви Борисов.

„Не е ставало дума за шистов газ на срещата с президента на САЩ Барак Обама. САЩ имат три пъти по-евтин газ, благодарение на шистовата революция и те вече нямат интерес да проучват и добиват на друго място. Ние сме сложили мораториум”, добави премиерът във връзка с посещението му в САЩ.

„Имаме активна външна политика, за нас това не е новина, че имаме среща с президента Обама. Когато се обади да поднесе съболезнования за терористичния атентат в Бургас, се уговорихме веднага след изборите да се уговорим. Българските държавни ръководители - президент, премиер, когато ги поканят в Щатите, Брюксел, все едно това е някакво огромно събитие, признание, кой знае каква случка. Докато за нормалните политици това са нормални срещи, които се провеждат често и си говорят хората по различни теми. Отиваме там при приятели и партньори”, обясни Борисов.
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]

orlando7
Контакти:

Re: Няма да има коледни добавки към пенсиите

Мнениеот orlando7 » 09 дек 2012 19:03

Браво Боко, Браво Герб, велики сте!

silenxe
Контакти:

Мнениеот silenxe » 09 дек 2012 19:09

Е то не може хем да избереш боко за премиер, хем да очакваш позитивни резултати. Тъжно ми е за хората, ама да мислят като гласуват ..

Ivo-Chernomoretz
Контакти:

Мнениеот Ivo-Chernomoretz » 09 дек 2012 19:09

Просто бюджетът не е стигнал .... :cry:

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 09 дек 2012 19:22

То заради това сме на това положение, като им видиш изкадванията на Бойко Борисов, на Станишев, хората от Синята коалиция и всички останали парламентарно представени партии, с просто око се вижда, че всички са "лош материал". Един говори, че ще сваля ГЕРБ по някакъв друг начин, ако не стане по демократичен път, друг пък говори за убийството на дедо му, за концлагерите за която вина имат родата на Станишев, като и двамата влизат в лични нападки. Сините вече никой не ги брои за нищо и продължават да се делят и разпадат. ДПС за щастие в момента нямат никакви възможности да въздействат и да налагат политиката си, като същото важи и за останалите индивиди и това може би е единственото хубаво нещо в този парламент.
И в последствие от случващото се единственият губещ и народа, който продължава да живее мизерно, като най-ощетени са хората в пенсионна възраст. Всичко това е отвратително и това правителство е крайно време да спре да се оправдава с предишните, тъй като вече се намират в края на мандата си и отговорността си е изцяло тяхна.
Иначе пенсионерите ще разчитат на помощта от деца и внуци, поне тези които имат такава възможност, а за другите ще бъде много трудно и наистина ще е трагедия.

Потребителски аватар
Mitko-Levskar
Контакти:

Мнениеот Mitko-Levskar » 09 дек 2012 19:35

Проблема е голям и ще става още по голям,а именно--трябва да има заводи а не молове,за да може вси4ки ние да работим и произвеждаме за да може да си внасяме данъците и тн. на държавата,а тя да раздава за пенсий,помощи и т.н.,а това нещо го няма.Извод--няма икономика,няма пенсий,заплати,децки и т.н. Много скоро и нас няма да ни има.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 09 дек 2012 19:41

Бях потресен от изказването му, че пенсионерите сами са си виновни, защото видиш ли били гласували за БСП..Отдавна съм наясно, че по-нагъл човек от този не съществува ама това неговото вече минава всякакви граници!

Потребителски аватар
никки1912
Контакти:

Мнениеот никки1912 » 09 дек 2012 19:50

За пенсионерите няма пари а магистратите и министерствата си гласуват по една 13та заплата :evil:
Настане вечер-месец изгрее, звезди обсипят свода небесен; гора зашуми, вятър повее, Балканът пее хайдушка песен!

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 09 дек 2012 20:05

Ами така е, трябва "да се стягат коланите, криза е". А ще има ли тринадесета заплата и коледни добавки за държавния апарат?
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

Потребителски аватар
pas
Контакти:

Мнениеот pas » 09 дек 2012 20:19

Red_Pride написа:Не стига, че нашите пенсионери получават най-ниските и мизерни пенсии в ЕС,на всичкото отгоре няма да получат коледни добавки :( Потресен съм направо от социалната политика на правителството.Жалко за хорицата толкова се надяват на тез пари за да сложат нещо на празничната трапеза :(

Нещо ти е сбъркана философията! Защо си решил, че ТРЯБВА да има коледни добавки към пенсиите?! Това не е някаква норма, нито задължение на управляващите. Прието е у нас, съвсем погрешно според мен, който е на власт, за да се хареса на пенсионерите да им отпускат по някакви пари по празниците.

Обаче, тези пари не ги вади Дянков от неговите си спестявания. Това са моите, твоите, нашите данъци. Това са нашите пари. И откъде да дойдат тези стотици милиони? Защото парите са много. При 2 млн. пенсионери х 50 лв. - това са 100 млн.

Горе-долу на един работещ се пада един пенсионер. Какво произвеждаме, какви продукти създаваме? Само с тракане по клавиатурите и мърморене трудно се забогатява. Работодателите се чудят как да укрият данъци, работниците са съгласни да се осигуряват на минимална заплата, а другото да прибират под масата. Е, откъде да има милиони за харчене?

На тези данъци чакат и училищата, майките, болниците, пенсионерите /за пенсиите си/, социално слабите, болните, военни и полицаи. Кажи от кой да се вземе, за да се раздадат на пенсионерите празнични надбавки? И на какво отгоре? Държавата изнемогва, младите се чудят как да отглеждат децата си, дали е най-удачно да изсипем и малкото пари за празнични? На мен ми се струва неуместно.

И аз работя и въпреки, че моята фирма е на печалба бонуси също няма. Съжалявам, но в тази ситуация не разбирам защо някой ще получава нещо допълнително.

А че са ниски пенсиите - това е факт, но причините там са много и една от най-главните я написах вече - не произвеждаме нищо и не плащаме данъци. Другото е, че пенсионните фондове са ограбени още преди 20 г. сега, ако е зле, замисли се кой ще плаща пенсиите след 30 г., защото с тази раждаемост на един работещ тогава ще се падат по 4 пенсионера. Няма как да стане.

Жестоко е, но това е истината. Ако искаме високи пенсии трябва да работим много, да имаме продукция на световно ниво и да плащаме данъци. И да сме безкомпромисни към всякакви излишни харчове. Когато държавата дръпне и всички благодентстват, тогава да има и коледни надбавки, и 15-та заплата и привилегии и т.н. Но когато няма за децата, няма за младите и работещите, тогава си е кощунство да има за пенсионерите.

Сори, ама германските и английските пенсионери са завещали на децата и внуците си богати и преуспели държави. Нашите пенсионери са ни оставили бедна и орабена страна, с корупция и лоши порядки на всяка крачка. Ние сега няма как да тръгнем от нулева точка и да им осигурим пенсии, като на техните връстници в Западна Европа.

Бачкам здраво, плащам си данъците, ако парите не стигат за мен, няма как да стигат и за тях. Защото, ако днес не сме ние, работещите, тогава няма да има не само коледни надбавки, но и пенсии.

Върни се в “Свободна зона”