Лондон обмисля визов контрол за българи и румънци

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

100 години 100

Лондон обмисля визов контрол за българи и румънци

Мнениеот 100 години 100 » 08 окт 2012 01:23

Великобритания обмисля визов контрол, който да предотврати наплива от имигранти от някои европейски страни като България и Румъния. Това става ясно от интервю на вътрешния министър Тереза Мей за лондонския вестник "Сънди Таймс".

Плановете на кабинета потвърди и премиерът Дейвид Камерън в деня, когато се открива годишната конференция на Консервативната партия в Бирмингам. Лондон смята да постави под въпрос правото за свободно придвижване на хора в Евросъюза, отбелязва БНТ. Това засяга пряко страната ни, тъй като след 2013 година британският трудов пазар трябва да бъде отворен за българските граждани.

Великобритания оспорва една от основните свободи в ЕС, а именно свободното придвижване на хора, сочат сигналите от Лондон. В интервюто за "Сънди Таймс" вътрешният министър Тереза Мей посочва, че трябва да бъде ревизирана европейската директива, която дава право на 500 млн. души да пътуват свободно на територията на Евросъюза. Според източник на вестника се обмисля облекчен визов режим за едни държави и въвеждане на визи за други.

Тереза Мей изтъква притеснения, че свободата за пътуване води до увеличаване на икономическата миграция в Европа. Според вестника тя има предвид главно България и Румъния - има прогнози, че след падането на ограниченията за работа много българи и румънци ще потеглят към Великобритания.

Тази тема е част от плановете на Лондон да предоговори отношенията си с ЕС, разясни пред Би Би Си премиерът Дейвид Камерън.

„Мисля, че с времето ще се отвори възможност за ново споразумение -след следващите избори. Тогава ще трябва да имаме ново съгласие и това може да стане чрез референдум“, посочи Камерън.

В краткосрочен план Великобритания иска промени в бюджета на ЕС. Ако се наложи, Лондон ще използва правото си на вето, каза Камерън.

http://www.dnes.bg/world/2012/10/07/lon ... nci.170010

Уж сме в Европейския, ама май не съвсем.....
slabia_forever

Потребителски аватар
hellyeah
Контакти:

Re: Лондон обмисля визов контрол за българи и румънци

Мнениеот hellyeah » 08 окт 2012 07:23

На племето обитаващо острова /грозни и тъпи бели хора с обратна захапка/ явно са му нужни само етносите хинди и бенгали .Те са послушни и покорни .
“Не купувам от Lafka”

Марекчанино
Контакти:

Мнениеот Марекчанино » 08 окт 2012 07:35

Евала на англичаните, даже аз съм за депортирането обратно на всички българи оттам, също и на българите в останалите европейски страни и Америка, трябва всички да се върнат тук и заедно да се борим за по-висок стандарт, а не всеки да се спасява както може и така да оставим Родината на мангали и турчоляци, които само чакат да влязат в ЕС, за да наводнят България с безбройни тълпи резаняци от Анадола

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 08 окт 2012 07:42

Щом държавата ни не може да предотврати изтичането на работна ръка, то поне от чужбина да ни помогнат в това отношение! :lol:
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

sheva85
Контакти:

Мнениеот sheva85 » 08 окт 2012 08:11

Това ще е правилно решение, защото ли ? .....

sheva85
Контакти:

Мнениеот sheva85 » 08 окт 2012 08:12

hellyeah написа:На племето обитаващо острова /грозни и тъпи бели хора с обратна захапка/ явно са му нужни само етносите хинди и бенгали .Те са послушни и покорни .

Не просто не крадът и мамят като повечето българи !!!
Последна промяна от sheva85 на 08 окт 2012 12:51, променено общо 1 път.

samobotev
Контакти:

Мнениеот samobotev » 08 окт 2012 08:20

Крадат и мамят даже повече от нас но пък за сметка на това са съгласни да работят за по малко пари.

LyuboKov
Контакти:

Мнениеот LyuboKov » 08 окт 2012 08:55

100 години 100 написа:Уж сме в Европейския, ама май не съвсем.....

Така е, за съжаление.

Но те и Англличаните не са съвсем в Европейския съюз, така че не е странно, че това предложение идва точно от тях. Ако знаете историята на ЕС, ще знаете, че Англия е влязла в ЕС единствено с цел да му пречи - както на ЕС като цяло, така и на Франция и Германия като водещи държави.

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 08 окт 2012 09:03

Марекчанино написа:Евала на англичаните, даже аз съм за депортирането обратно на всички българи оттам, също и на българите в останалите европейски страни и Америка, трябва всички да се върнат тук и заедно да се борим за по-висок стандарт, а не всеки да се спасява както може и така да оставим Родината на мангали и турчоляци, които само чакат да влязат в ЕС, за да наводнят България с безбройни тълпи резаняци от Анадола

Наистина ли мислиш, че депортирането е правилното решение? Или написаното е плод на моментна емоция? Съществува една популярна сентенция за спасяването на давещите се. Друга за врата на вълка... Не е ли по-правилно първо да променим условията в страната за да не се чувстват като давещи се повече от 90% от населението, за да не им се налага да си оформят "дебел врат" за да оцеляват. Преди това може би е редно да се замислим кой и защо създаде подобни условия в Родината. Лично мнение...

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 08 окт 2012 09:10

sheva85 написа:
hellyeah написа:На племето обитаващо острова /грозни и тъпи бели хора с обратна захапка/ явно са му нужни само етносите хинди и бенгали .Те са послушни и покорни .

Не просто не крадът и мамят като нас !!!

Вие много ли крадете и мамите? Всъщност кои сте вие! Аз не приемам да ме обвинявате, че крада и мамя, както и да ми приписвате каквито и да са пороци и недостатъци само и единствено защото съм българин. Както и не заслужавам каквито и да са похвали по същата причина.
Извинявам се, ако не съм разбрал правилно!
Извинявам се и за проявената нетолерантност!

Върни се в “Свободна зона”