Седемкратният победител в "Тур дьо Франс" Ланс Армстронг ще изгуби седемте си титли от обиколката на Франция и ще му бъде наложена доживотна забрана да участва в колоездачни състезания, съобщи Американската антидопингова агенция (Usada).
Генералният директор на агенцията Травис Тайгарт заяви пред АФП, че на Армстронг ще му бъдат отнети всички резултати, постигнати от 1 август 1998 г. насам. "Това е тъжен ден за всички нас, които обичаме спорта и нашите атлети".
Съобщението идва, след като оттеглилият се състезател заяви, че се отказва да продължи съдебната битка срещу антидопинговата агенция, която го обвинява в употребата на допинг през целия период от 1999 г. до 2005 г.
Армстронг, който отново заяви, че е невинен, взе решението си, след като федералният съд в Остин, щата Тексас, отхвърли в понеделник жалбата му срещу Американската антидопингова агенция, което позволява на агенцията да продължи разследването си срещу 40-годишния колоездач.
"Днес обръщам страницата", заявява Армстронг на страницата си в "Туитър". "Повече няма да се занимавам с този въпрос, като се имат предвид обстоятелствата", посочва състезателят. "Ще се посветя на работата, която започнах още преди да спечеля "Тур дьо Франс" – да служа на хората и семействата, засегнати от рака", добавя той.
Спортистът обвинява антидопинговата агенция, че не е компетентна да го преследва и настоява за съдебен арбитраж, тъй като смята, че конституционните му права са нарушени. Армстронг заявява, че е уморен от битката и стреса, които тегнат над личния и професионалния му живот, пише БГНЕС.
Американската антидопингова агенция обвинява Армстронг, че е използвал забранени вещества, и по-точно хормона еритропоетин и стероиди, както и кръвопреливания от 1986 г. насам.
Армстронг, който се оттегли от колоезденето миналата година, подаде жалба пред федерален съд, за да се опита да спре разследването на антидопинговата агенция, но загуби.
Ланс Армстронг губи седемте си титли от "Тур дьо Франс"
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Bartolomej
- Контакти:
Ланс Армстронг губи седемте си титли от "Тур дьо Франс"
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита
Акулите нападат само от глад или при самозащита
Re: Ланс Армстронг губи седемте си титли от "Тур дьо Франс"
Тия са пълни нещастници! За мен Ланс Армстронг не е само голям спортист и шампион, но и огромен човек! И никога някакви мишоци-администратори и други подобни хорица, прекарали целия си живот на сянка, няма да успеят да ме убедят в противното!
- MagicMoments
- Контакти:
Много глупав правен казус е това.Ланс вече прекрати кариерата си,така че забраната за участия в състезания не го грее.Но явно му е писнало 3 години борби в съда,заради свидетелски показания на негови бивши съотборници,и глупаво упорстване от страна на Американската допинг агенция,да го накаже.Е жалко ,че няма нито една положителна допинг проба,а е наказан,но пък дали са манипулирани тези проби никой не знае и няма доказателства 

Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ любимия си отбор ,когато ГУБИ,не го ПОДКРЕПЯЙ ,когато ПОБЕЖДАВА.
[wrapimg=]http://www.img-share.eu/f/images/267/Rusev-champagneJPGm8YSXUt.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://www.img-share.eu/f/images/267/Rusev-champagneJPGm8YSXUt.jpg[/wrapimg]
- blue avalanche
- Контакти:
Трябва да вземат титлите и на Индурайн,Ино,Меркс,Лемънд и всички останали!От USADA искат да ме убедят,че само Армстронг е взимал допинг...
А на последния Тур дьо Франс обявиха,че имало само един случай на допинг.Искат да кажат сигурно-на ХВАНАТ с допинг.Ще падна от смях!
А на последния Тур дьо Франс обявиха,че имало само един случай на допинг.Искат да кажат сигурно-на ХВАНАТ с допинг.Ще падна от смях!
Каквото и да стане Ланс ще си остане един от най-великите колоездачи за всички времена. Дали ще го махнат от статистиката или не, мен въобще не ме интересува. Просто на него му е писнало 3 години да се занимава със съдилища и съдебни дела. Всичките тия разследвания са дело на някакви болни хора. През цялата му кариера са му направени стотици, дори сигурно хиляди допинг проби и нито една не е била положителна. Хората са нещо уникално, за съжаление едните са като Ланс, а другите малки нищожни човечета като хората от USADA.
Няма по - голяма тъпотия от това. През цялата му кариера не са го хванали ни веднъж, а сега: "Американската антидопингова агенция обвинява Армстронг, че е използвал забранени вещества, и по-точно хормона еритропоетин и стероиди, както и кръвопреливания от 1986 г. насам."
Е, като ги е ползвал защо не сте го хванали тогава? Малоумна работа.
Е, като ги е ползвал защо не сте го хванали тогава? Малоумна работа.
- bai Momchil
- Контакти:
Всеки който се намеси в борбата срещу рака, рана или късно бива дискредитиран или застиган от някакъв инцидент. Това е истината за мен. Аз не помня друг спортист да е бил атакуван и преследван, че е взимал допинг отпреди 15 години, че и повече.
Така че к*р за въпросната комисия.
LIVESTRONG
Така че к*р за въпросната комисия.
LIVESTRONG
Хаха зобил витамини като ненормален цял живот сега реве и се прави на онеправдан. Отивал бил да се бори с рака. Демек щом се бора срещу рака съм добър и свестен човек, а тия гадове ме гонят защото са лоши и не помагат на болните от рак.
Лично според мен е добре, че справедливостта възтържествува, по добре късно от колкото никога. Сега остава да хванат и другия голям шампион Фелбс та да си дойде всичко на мястото.
Лично според мен е добре, че справедливостта възтържествува, по добре късно от колкото никога. Сега остава да хванат и другия голям шампион Фелбс та да си дойде всичко на мястото.
samobotev написа:Хаха зобил витамини като ненормален цял живот сега реве и се прави на онеправдан. Отивал бил да се бори с рака. Демек щом се бора срещу рака съм добър и свестен човек, а тия гадове ме гонят защото са лоши и не помагат на болните от рак.
Напълно съм съгласен с поста ти. Няма значение след колко години са го наказали и какъв образ си е изградил. Зобил е като луд в един спорт, който отдавна се е превърнал в състезание на химици и лекари, а не на колоездачи. Такива като него не трябва да се величаят и служат за пример на младите спортисти.
- Federer91
- Контакти:
Специално за двамата хейтъри по-горе, които са отделили ценно време от форумите за мага-интересното спортно събитие наречено "А Група".