Ланс Армстронг губи седемте си титли от "Тур дьо Франс"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Ланс Армстронг губи седемте си титли от "Тур дьо Франс"

Мнениеот Bartolomej » 24 авг 2012 09:04

Седемкратният победител в "Тур дьо Франс" Ланс Армстронг ще изгуби седемте си титли от обиколката на Франция и ще му бъде наложена доживотна забрана да участва в колоездачни състезания, съобщи Американската антидопингова агенция (Usada).

Генералният директор на агенцията Травис Тайгарт заяви пред АФП, че на Армстронг ще му бъдат отнети всички резултати, постигнати от 1 август 1998 г. насам. "Това е тъжен ден за всички нас, които обичаме спорта и нашите атлети".

Съобщението идва, след като оттеглилият се състезател заяви, че се отказва да продължи съдебната битка срещу антидопинговата агенция, която го обвинява в употребата на допинг през целия период от 1999 г. до 2005 г.

Армстронг, който отново заяви, че е невинен, взе решението си, след като федералният съд в Остин, щата Тексас, отхвърли в понеделник жалбата му срещу Американската антидопингова агенция, което позволява на агенцията да продължи разследването си срещу 40-годишния колоездач.

"Днес обръщам страницата", заявява Армстронг на страницата си в "Туитър". "Повече няма да се занимавам с този въпрос, като се имат предвид обстоятелствата", посочва състезателят. "Ще се посветя на работата, която започнах още преди да спечеля "Тур дьо Франс" – да служа на хората и семействата, засегнати от рака", добавя той.

Спортистът обвинява антидопинговата агенция, че не е компетентна да го преследва и настоява за съдебен арбитраж, тъй като смята, че конституционните му права са нарушени. Армстронг заявява, че е уморен от битката и стреса, които тегнат над личния и професионалния му живот, пише БГНЕС.

Американската антидопингова агенция обвинява Армстронг, че е използвал забранени вещества, и по-точно хормона еритропоетин и стероиди, както и кръвопреливания от 1986 г. насам.

Армстронг, който се оттегли от колоезденето миналата година, подаде жалба пред федерален съд, за да се опита да спре разследването на антидопинговата агенция, но загуби.
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

Потребителски аватар
petar123
Контакти:

Re: Ланс Армстронг губи седемте си титли от "Тур дьо Франс"

Мнениеот petar123 » 24 авг 2012 09:17

Тия са пълни нещастници! За мен Ланс Армстронг не е само голям спортист и шампион, но и огромен човек! И никога някакви мишоци-администратори и други подобни хорица, прекарали целия си живот на сянка, няма да успеят да ме убедят в противното!

Потребителски аватар
MagicMoments
Контакти:

Мнениеот MagicMoments » 24 авг 2012 09:20

Много глупав правен казус е това.Ланс вече прекрати кариерата си,така че забраната за участия в състезания не го грее.Но явно му е писнало 3 години борби в съда,заради свидетелски показания на негови бивши съотборници,и глупаво упорстване от страна на Американската допинг агенция,да го накаже.Е жалко ,че няма нито една положителна допинг проба,а е наказан,но пък дали са манипулирани тези проби никой не знае и няма доказателства ;)
Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ любимия си отбор ,когато ГУБИ,не го ПОДКРЕПЯЙ ,когато ПОБЕЖДАВА.
[wrapimg=]http://www.img-share.eu/f/images/267/Rusev-champagneJPGm8YSXUt.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 24 авг 2012 09:22

Трябва да вземат титлите и на Индурайн,Ино,Меркс,Лемънд и всички останали!От USADA искат да ме убедят,че само Армстронг е взимал допинг...
А на последния Тур дьо Франс обявиха,че имало само един случай на допинг.Искат да кажат сигурно-на ХВАНАТ с допинг.Ще падна от смях!

rzEtw
Контакти:

Мнениеот rzEtw » 24 авг 2012 10:05

Каквото и да стане Ланс ще си остане един от най-великите колоездачи за всички времена. Дали ще го махнат от статистиката или не, мен въобще не ме интересува. Просто на него му е писнало 3 години да се занимава със съдилища и съдебни дела. Всичките тия разследвания са дело на някакви болни хора. През цялата му кариера са му направени стотици, дори сигурно хиляди допинг проби и нито една не е била положителна. Хората са нещо уникално, за съжаление едните са като Ланс, а другите малки нищожни човечета като хората от USADA.

Потребителски аватар
komi
Контакти:

Мнениеот komi » 24 авг 2012 10:43

Няма по - голяма тъпотия от това. През цялата му кариера не са го хванали ни веднъж, а сега: "Американската антидопингова агенция обвинява Армстронг, че е използвал забранени вещества, и по-точно хормона еритропоетин и стероиди, както и кръвопреливания от 1986 г. насам."
Е, като ги е ползвал защо не сте го хванали тогава? Малоумна работа.

Потребителски аватар
bai Momchil
Контакти:

Мнениеот bai Momchil » 24 авг 2012 11:29

Всеки който се намеси в борбата срещу рака, рана или късно бива дискредитиран или застиган от някакъв инцидент. Това е истината за мен. Аз не помня друг спортист да е бил атакуван и преследван, че е взимал допинг отпреди 15 години, че и повече.

Така че к*р за въпросната комисия.

LIVESTRONG

samobotev
Контакти:

Мнениеот samobotev » 24 авг 2012 11:47

Хаха зобил витамини като ненормален цял живот сега реве и се прави на онеправдан. Отивал бил да се бори с рака. Демек щом се бора срещу рака съм добър и свестен човек, а тия гадове ме гонят защото са лоши и не помагат на болните от рак.
Лично според мен е добре, че справедливостта възтържествува, по добре късно от колкото никога. Сега остава да хванат и другия голям шампион Фелбс та да си дойде всичко на мястото.

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Мнениеот boys85 » 24 авг 2012 12:16

samobotev написа:Хаха зобил витамини като ненормален цял живот сега реве и се прави на онеправдан. Отивал бил да се бори с рака. Демек щом се бора срещу рака съм добър и свестен човек, а тия гадове ме гонят защото са лоши и не помагат на болните от рак.
Лично според мен е добре, че справедливостта възтържествува, по добре късно от колкото никога. Сега остава да хванат и другия голям шампион Фелбс та да си дойде всичко на мястото.

Напълно съм съгласен с поста ти. Няма значение след колко години са го наказали и какъв образ си е изградил. Зобил е като луд в един спорт, който отдавна се е превърнал в състезание на химици и лекари, а не на колоездачи. Такива като него не трябва да се величаят и служат за пример на младите спортисти.

Потребителски аватар
Federer91
Контакти:

Мнениеот Federer91 » 24 авг 2012 12:31

Специално за двамата хейтъри по-горе, които са отделили ценно време от форумите за мага-интересното спортно събитие наречено "А Група".

Изображение

Изображение

Върни се в “Други спортове”