Надал: Григор със сигурност ще влезе в топ 10

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Синя окупация

Надал: Григор със сигурност ще влезе в топ 10

Мнениеот Синя окупация » 13 фев 2009 01:18

Лидерът в световната ранглиста Рафаел Надал похвали Григор Димитров, след като българският тийнейджър го измъчи във втория кръг на турнира в Ротердам. 17-годишният Григор загуби с 5:7, 6:3, 2:6, но изигра страхотен мач и в голяма част от мача бе напълно равностоен на испанеца. "Той се е запътил към топ 10, със сигурност", заяви най-добрият тенисист в света. "Мачът наистина беше много труден и аз трябваше да работя здраво, за да спечеля", допълни той.

Надал, който наскоро спечели Откритото първенство на Австралия за първи път в кариерата си, сподели, че Димитров му напомня на него самия от първите му дни като професионалист. "Помня, когато бях на 17 и победих Федерер в Маями. Мотивацията е страхотна и няма какво да губиш. За мен беше същото тогава", каза още Рафа.
Още как съм се родил,
татко в ЛЕВСКИ ме вредил,
затова отк’ак се помня,
в мой’та мила къща родна,
"САМО ЛЕВСКИ" се скандира,
и чорба не се сервира.

Потребителски аватар
Синя окупация

Re: Надал: Григор със сигурност ще влезе в топ 10

Мнениеот Синя окупация » 13 фев 2009 01:20

Григор според мен показа, че има голям потенциал, които тепърва ще развива! Желая му успех и дано скоро започне да маже и в топ 10! :twisted:
Още как съм се родил,
татко в ЛЕВСКИ ме вредил,
затова отк’ак се помня,
в мой’та мила къща родна,
"САМО ЛЕВСКИ" се скандира,
и чорба не се сервира.

Потребителски аватар
Ticha
Контакти:

Мнениеот Ticha » 13 фев 2009 01:27

Продължаваме със суперлативите за Гришо :mrgreen: :

Във Франция: Внимание, нов талант в тениса!
"Внимание, нов талант в тениса!" С тези думи започва статията на френското електронно издание "Sport24" за мача на българския тийнейджър Григор Димитров със световния №1 в тениса Рафаел Надал.
Седемнадесет годишната ни надежда загуби във II кръг от испанския ас и победител в тазгодишното издание на Аустрелиън оупън. Бижуто от Хасково обаче се даде много трудно и изпоти своя съперник. Гришо, който получи "уайлд кард" за участие в холандския турнир, падна с 5:7, 6:3, 2:6, но направи невероятно впечатление с играта си на корта.
"Той е победител на "Уимбълдън" и US Open за юноши миналата година, продължава статията, преди да стигне до резултата от мача. Казва се Григор Димитров и днес категорично показа, че е една от бъдещите най-големи звезди на световния тенис. В I кръг Григор изхвърли Томас Бердих (23-я в света), а днес наистина изтормози до край световния №1 със страхотната си игра".

Потребителски аватар
sedem_!_dva

Мнениеот sedem_!_dva » 13 фев 2009 01:30

Ticha написа:Продължаваме със суперлативите за Гришо :mrgreen: :

Във Франция: Внимание, нов талант в тениса!
"Внимание, нов талант в тениса!" С тези думи започва статията на френското електронно издание "Sport24" за мача на българския тийнейджър Григор Димитров със световния №1 в тениса Рафаел Надал.
Седемнадесет годишната ни надежда загуби във II кръг от испанския ас и победител в тазгодишното издание на Аустрелиън оупън. Бижуто от Хасково обаче се даде много трудно и изпоти своя съперник. Гришо, който получи "уайлд кард" за участие в холандския турнир, падна с 5:7, 6:3, 2:6, но направи невероятно впечатление с играта си на корта.
"Той е победител на "Уимбълдън" и US Open за юноши миналата година, продължава статията, преди да стигне до резултата от мача. Казва се Григор Димитров и днес категорично показа, че е една от бъдещите най-големи звезди на световния тенис. В I кръг Григор изхвърли Томас Бердих (23-я в света), а днес наистина изтормози до край световния №1 със страхотната си игра".

Супер много се радвам на Гришо, просто се чувствам горд българин от всички факти по-горе. Само нагоре му пожелавам на Гришо :)
NON MOLLARE MAI

Потребителски аватар
bai mile
Контакти:

Мнениеот bai mile » 13 фев 2009 01:31

koga e sledva6tiq turnir na Gri6o ? da 4akame po blagosklonen jrebii i da maje nared !
[center]ИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 13 фев 2009 01:41

Наистина трябва да се гордеем с това момче. След сестрите Малееви, не виждах как някога ще можем да пробием в този спорт, особенно при мъжете. Григор изникна от нищото, и ни накара да притаим дъх до компютрите, и да му желаем успех и срещу тенисистът №1 в света. Браво Гриша. Сигурен съм, че Рафа не само ще се измъчва срещу теб, а и в най-скоро време ще те поздрави като краен победител в двубоя. Желя ти не само топ 10, но и №1.

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 13 фев 2009 01:47

До миналата година не бях чувал за него, после докато вървеше Уимбълдън, вестниците започнаха да пишат за него когато стигна 4- финал, залепих се на телевизора за финала.......е няма такова усещане!!!!..... Наистина да се гордееш, че е българин, че цялата му там кралска ложа чинно го гледат и му ръкопляскат.....невероятно усещане....заслужаваме такива радости, за съжаление рядко ги получаваме. Само дето ми прави впечатление, че се загубихме в традиционните за нас спортове, а взехме че станахме първи на фигурно пързаляне, шах, напредваме в тениса.....не сме некадърни, управлението е лошо, ама и ние сме си за трепане, че нищо не правим по въпроса....

Потребителски аватар
jivodar.kotarov
Контакти:

Мнениеот jivodar.kotarov » 13 фев 2009 02:00

Тази вечер,наистина се чувствах горд,че съм българин.Гришата игра страхотно,с хъс,със самочувствие по едно време даже си помислих,че може и да вземе мача.Такива разигравания,невероятни точки взема,проби Надал,даже асовете са 9/3 в полза на нашето момче срещу световният номер едно.Просто му трябва опит,другото си го има.А и сега с този швед за треньор,просто още една гаранция за успех.Като гледам постовете,всички сме положително настроени,няма Левски и ЦСКА,няма дърлене,а желаем здраве и успехи на един кадърен и талантлив българин.Няма да е далеко времето,когато той ще вземе титла от големият шлем.Само живот и здраве да е.
П.П. Мерси на този,който постна адреса,че да гледаме и ние мача,страхотно качество.

Потребителски аватар
bai mile
Контакти:

Мнениеот bai mile » 13 фев 2009 02:06

България няма пари за спорта и за много други неща разбирасе но спецялно за спорт - никакви . Хора като Руми Неикова,Йовчев,Веско Топалов,Митко Бербатов,Мария Гроздева,Пиронкова,волейболистите ни и сега Гришата са само доказателство , че напук на цялата ни мизерия имаме таланти и чвно генетично ни е заложено да имаме таланти , да бъдем талантлива нация но с това само да компенсираме недоимъка в които живеем.Не става дума само за спорта и за наука за много други отрасли в които млади хора няма как да се изявят в собствената си държава и се опитват някак си навън.Тук силно подчертавам НЕ говоря за Каратанчева която нямала пари за да си плаща и да играе... ами ако спечели няколко турнира например може и да почне да печели пари или поне да стигне до някои полуфинал ...Гришата и всички които изброих имат ли пари ? Нямат разбирасе обаче тука се мъчат в родната каша и това е . И успяват.Забравих по горе да спомена и щангистите и боксиорите , все момчета които не тренират в условията в които тренират състезателите на САЩ и Русия например...представете си какво би станало ако имахме залите и терените на големите държави и там тренираха Българи - Хора доказали , че имат качества и че са адски талантливи? Би трябвало малка държава като нас да е в топ 5 по медали на всяка Олимпяда ,и можеби сега нямаше да си говорим дали ще се класираме, а какво ще направим догодина в Южна Африка...Гришо лично за мен се появи и тои от нищото, както преди време не бях и чувал за Валери Божинов момче минал;о през Малта ако не се лъжа , отишло в Италия в нискоразредния Лече... и видяхме всички какъв талант е.Вкара на онази възраст на всички грандове в Италия и то с отбор като Лече и съотборник в атаката Е.Шевантон...за какво говорим.Да де после се контузи ,доиде замалко и в България да играе за националния, хората от отбора го заведоха да купонясва по нашенски в местните дискотеки в столицата, запозна се с Алисия и натам е ясно.Сега си гледа детето и се лекува от 2 годишната контузия вече.Обаче и тои ще се върне и очаквам пак да стане топ нападател , да си вземе това което изгуби по време на контузията... и на яловия си период в Юве.Но мисълта ми е , че имаме такива момчета и момичета , било то излезли от тукашната Гнус, било то деца на емигранти , запазили българското в себеси , и години по късно по някои от тях в различни свери на живота се появява и прави фурор.Евала на Гришата , Надал сега го преодоля и го похвали , след 1 година ще изиграят 5-6 сетов мач в които пак трудно Надал ще победи , и след 2 години например когато Гришо ще е вече на 19 например дори и когато стане на 20 няма значение , Надал след мача ще му стисне ръката като победен и то на някои финал за US Open , Austrelian Open ...
[center]ИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
Angoff
Контакти:

Мнениеот Angoff » 13 фев 2009 08:22

В тая джунгла,как успяват да се раждат перли в спорта , просто не ми е ясно...без нито една ледена пързалка станахме олимпийски и световни шампиони по фигурно пързаляне,без нормална база по гребане станахме олимпийски шампиони ...наистина сме талантливи и тея шибани управници ,толкова ли не разбират,че спорта,ще помогне на нацията ни да върви напред защо не се правят бази , стадиони и т.н. нз яд ме е ... Браво Григоре,имаш подкрепа на цяла България,както и ти така и Цвети Пиронкова и всеки млад спортист дръзнал да се покаже пред света напук на мафиотската си държава !
Люляк, май, финал за купа
дузпи, шут, греда и супа
Крейзи, пропуски, картони,
Негър, рикошет, шампиони

Левски-Славия, протокол
Везалов, фамозен гол
Хикс, сълзи, инфаркт, мустаци
Kрейзи шит, пак декларации

Титла, купа, стадион,
Много кофти син сезон!!!

Върни се в “Футбол - България”