Литекс : Лятна селекция и подготовка, сезон 2012/2013

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
PFC Litex

Литекс : Лятна селекция и подготовка, сезон 2012/2013

Мнениеот PFC Litex » 15 май 2012 17:48

Нека спекулациите и бла-бла-бла новините започне сега. :)

Първенството още не е приключило, но в Литекс вече мислят за лятната селекция. Пореден френски футболист пристигна на проби в Ловеч и в следващите дни ще доказва на Христо Стоичков и шефовете дали има качества да облече „оранжевата" фланелка.

Името му упорито се пази в тайна, но се знае, че въпросният е играл за тим от Лига 1. Ако бъде одобрен, французинът ще бъде първият нов футболист на Литекс за следващото първенство.

Както е известно, ловчанлии подготвят мащабна селекция, с която да бъде атакувана титлата догодина. Край Покрития мост ще се върнат на старата тактика да привличат основно чужденци. Литекс отдавна има афинитет към привличането на французи. През годините през Ловеч минаха Фабиен Бударен, Жан-Филип Кайе, Седрик Юрас, Джереми Аседо и Седрик Камбон.

В момента пък екипа на четирикратните шампиони носят други двама сънародници на Мишел Платини - Максим Жос и Бернард Итуа. Първият е юношески европейски шампион и е играл в един отбор със звездата на Реал (Мадрид) Карим Бензема.
Изображение

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Re: Лятна селекция и подготовка, сезон 2012/2013

Мнениеот Blagoy » 15 май 2012 17:49

Тоя Аседо не си спомням и един мач да е изиграл. Но може и да греша...
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 15 май 2012 18:13

Сериозна чистка ще има в отбора на Литекс след края на шампионата, алармираха преди дни повечето медии. Имената на футболистите не бяха разкрити с изключение на това на Христо Янев. Списъкът с напускащи обаче е по-дълъг, а въпросните шестима играчи, които ще си тръгнат от Града на люляците, може да се окажат и повече.

Livesport.bg проучи кои са футболистите, които през следващата футболна кампания няма да облекат оранжевия екип: Списъкът започва в Христо Янев, който със сигурност ще си тръгне от Ловеч, следван от друг ветеран в отбора – Светослав Тодоров. Централният бранител Бернард Итуа също ще стяга куфарите. Французинът не се представи според очакванията на ръководството и ще трябва да си търси нов отбор. Поради същата причина Литекс ще се лиши и от услугите на Тиаго Мирасема, който записа много пропуски във важните мачове.

Галин Иванов, който е преотстъпен от Славия, най-вероятно ще се завръне в най-стария столичен клуб. Нападателят не успя да направи силен сезон с екипа на ловчанлии и не бе много убедителен в изявите си. Другите две имена, които допълват списъка с напускащите са на Армандо Ваюши и французина Максим Жос. Албанският полузащитник е недоволен от статута си на резерва и това е една от причините да не иска да остане в отбора.

Livesport.bg припомня, че договорът на Сандриньо изтича това лято и ако не бъде удължен общият брой на напускащите става 8. Не е изключено бройката да нарастне, ако Литекс загуби шансове за класиране в евротурнирите.

Личното ми мнение е, че Ваюши трябва да остане, за останалите по една благодарствена грамота, стискаме си ръцете и всеки да поеме пътя си.
Изображение

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Мнениеот Blagoy » 15 май 2012 18:25

От всичките не съм съгласен само за Ваюши и Жос.
Светльо Тодоров вероятно ще се откаже от футболната си кариера. Би било хубаво да му предложат някаква работа в клуба, той си го е заслужил. Дано не се получи като ситуацията с Кишишев, да не му предложат нов договор и да го натирят като мръсно коте. А Тинката още си играе, и то на високо ниво.
Сандриньо- може да поиграе още 2-3 години, но определено вече няма класата за Литекс. Предполагам ще се завърне в Бразилия.
Галин Иванов, Мирасема и Итуа не оправдаха очакванията към тях. Въпреки, че Мирасема не е лош откъм бързина и дрибъл, но трябва много сериозна работа с него относно завършващия му удар.
Дано, ако действително това са напускащите, да се отвори шанс за изява на младите- Сашо Цветков, Никола Колев или Румен Руменов вместо Сандриньо, Томи Костадинов вместо Янев, Динчев вместо Итуа, Момчил Цветанов вместо Мирасема.

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 15 май 2012 18:33

Селекцията наистина ще е за атака на титлата или най-малкото за класиране в четворката,тъй като ЛИТЕКС в Европа няма да играе тази година ,което не е голяма загуба.
Мирасема,Итуа вън от отбора,Сандриньо и Тодоров са легенди на отбора ,но вече не стават,Янев даде много ,но да напуска.
Надявам се на Бодуров и Занев да се намерят добри отбори в чужбина и да напускат,защото им е време .Георги Миланов да стяга куфарите в да се развива в чужбина,защото още 1 година в това първенство..........
А това че Ваюши ще напуска е изключителна идиотщина ако стане,това е най-техничният и талантлив футболист в този отбор,но както писах и преди така и не му дават шанс за сметка на ментета като Мирасема и Галин Иванов който да си се връща в добрата стара Славия
От изброените в статииите само Ваюши заслужава да остане,всички други вън 8-)
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

urkoto

Мнениеот urkoto » 15 май 2012 18:34

В спортлайн преди малко четох, че сме отправили оферта към Чаво и се чудя дали това ще е по-скоро добре или по-скоро зле. Него го знаем като пълен злетак на ниво национален отбор, но като за вътрешна консумация може да се окаже читав. Стига обаче да не изяде хляба на Сашо Цветков, огромна грешка е за мен, че това момче не беше титуляр още от първата секунда на полусезона и дано това не се повтори и за следващия сезон!

Иначе с отказването на Небойша (предполагам само, дай боже да поиграе още) и Сандриньо (него май ще го махат) наистина зейва дупка в центъра. Жос за мене не оправдава очакванията и играе без желание, иначе не е лош футболист, ама за нас не става. Миланов го продават според мен на 101%. С него нищо чудно да замине и брат му - все пак са близнаци. Тъй че в тая зона се отварят доста сериозни въпросителни, дано някое от момчетата от академията хванат ръка най-сетне - Руменов, Цветков. Показвали са, че го заслужават!
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 15 май 2012 18:38

Чавдар Янков в Литекс ?
Паля свещи да не е вярно,това е най-голямото дърво което съм гледал в националният отбор,наистина ебати дървото :o и тоя да взима мястото на младите таланти от школата :cry:
Боже опази !
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Мнениеот Blagoy » 15 май 2012 18:46

shotgun blues написа:Чавдар Янков в Литекс ?
Паля свещи да не е вярно,това е най-голямото дърво което съм гледал в националният отбор,наистина ебати дървото :o и тоя да взима мястото на младите таланти от школата :cry:
Боже опази !

И аз съм на това мнение. Имаме си достатъчно хора за центъра на терена. С пъти повече предпочитам да се дава път на младите ни играчи там, отколкото да се вземе Чавдар Янков.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 15 май 2012 18:58

От като видя материал от на Крум Савово медията и ми става лошо.
Той изгони половината ни отбор, а това не вярвам да стане.

Ще познаят две три имена, ама само тези които са преотстъпени или им изтичат договорите.

urkoto

Мнениеот urkoto » 15 май 2012 19:02

На мен пък ми се струва, че тоя път Крумчо като нищо да уцели напускащите. Иначе за Чаво и аз съм на мнение, че не трябва да се привлича, но при положение, че на негово място играят младите ни момчета. Все пак достатъчно време чакаха и е време да захапят шанса - могат го в това съм убеден. Обаче ако пак ще вземаме Флореси и Жосове за тоя пост, то по-добре да е Чаво. И той е некадърник, ама все си мисля, че ще е по-добре от останалите ментета.

В тоя ред на мисли си мисля дори, че ментето Гаджев от Левски ще е по-добре от изброените футболисти. Убеден съм, че няма кой да извади 1 млн лева за тоя и накрая ще го продадат и за 500 хил лв. Това обаче едно, че е огромна сума за бг клуб, второ, че към футболисти с такова качество (Янков е на същото ниво според скромното ми мнение) трябва да се посяга само в някакъв много много краен случай!
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

Върни се в “Литекс”