хм, от шестминутното видео от този консултант, което видях качено в спортал, ако аз съм го разбрал правилно, предлагат следното
Всеки, който е към датата на общото събрание акционер на клуба ще може да запише неограничен брой новоемитирани акции по 5 лв.
Ако съм го разбрал правилно, това означава, че ако аз не съм акционер на клуба, би могло теоретично до датата на общото събрание някой акционер да ми продаде една своя акция на клуба и така аз бих могъл като акционер на клуба към датата на общото събрание да запиша 1 новоемитирана акция за 5 лв, или пък 100 новоемитирани по 5 лв, или пък всичките 3 млн по 5 лв :)
Т.е. Наско С, Тръста (ли който там беше в момента акционер на негово място), Клити (ако изобщо е акционер тоя пумпал) биха могли да продадат (всеки от тях) по до 150 бр акции (за да не попаднат в графата публично предлагане) и новозакупилите ги да участват в увеличението на капитала.
Ако горенаписаното е вярно и измислената схема е наистина такава, то това е нелоша врътка, отваряща много много врати.
15 млн едва ли биха могли да бъдат събрани, но и 1/3 от тази сума да бъде постигната, това ще бъде наистина голям успех и съответно глътка въздух.
Левски: Всичко около клуба
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Левски: Всичко около клуба
helic написа:хм, от шестминутното видео от този консултант, което видях качено в спортал, ако аз съм го разбрал правилно, предлагат следното
Всеки, който е към датата на общото събрание акционер на клуба ще може да запише неограничен брой новоемитирани акции по 5 лв.
Ако съм го разбрал правилно, това означава, че ако аз не съм акционер на клуба, би могло теоретично до датата на общото събрание някой акционер да ми продаде една своя акция на клуба и така аз бих могъл като акционер на клуба към датата на общото събрание да запиша 1 новоемитирана акция за 5 лв, или пък 100 новоемитирани по 5 лв, или пък всичките 3 млн по 5 лв :)
Т.е. Наско С, Тръста (ли който там беше в момента акционер на негово място), Клити (ако изобщо е акционер тоя пумпал) биха могли да продадат (всеки от тях) по до 150 бр акции (за да не попаднат в графата публично предлагане) и новозакупилите ги да участват в увеличението на капитала.
Ако горенаписаното е вярно и измислената схема е наистина такава, то това е нелоша врътка, отваряща много много врати.
15 млн едва ли биха могли да бъдат събрани, но и 1/3 от тази сума да бъде постигната, това ще бъде наистина голям успех и съответно глътка въздух.
Не си го разбрал правилно, а и те го обясниха малоумно - може да се продадат акции (обикновено джиросване) на до 150 човека макс (а не на 150 броя макс). След това сред тези хора - фондации, тръстове, насковци ще се пуснат новоемитираните акции и те, и само те могат да си купят.
За да съм по-ясен - ти си бай Пенчо от Куртово Конаре и искаш да си купиш акции на Левски, то имаш два варианта - в селдващите месец и нещо (удобно се падат след изборите) си купуваш от някой от настоящите - тръстове, насковци или някой от около 1000 ли бяха дребни акционери, ако ще и една акция да е. След това можеш да си купи от новоемитираните колкото си искаш - 1, 5, 100, 1000 - все тая. Ако не си купиш от настоящите акционери, то настоящата фондация ще купува, а ти ще ѝ превеждаш пари на нея.
С две думи - малоумщина. Много по-добре беше да направят една игра с тотото за търкане само за левскари (и преди е имало такива) - 5 милиона билетчета по 3 лева, общо награди за 2 милиона (примерно), тотото да си вземе 1 милион за дистрибуцията и останалото да отиде в НАП. Ама Раев е гъз, при това проЗ гъз
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
Тия пари миналата година където отидоха за насиру и хубчев към 3-4млн. Тази година ще отидат към НАП горе- долу това са 30%от приходите.
България има природни богатства,
България има народ несломим,
България има от всичко по малко
но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !
България има народ несломим,
България има от всичко по малко
но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !
mikata написа:Тия пари миналата година където отидоха за насиру и хубчев към 3-4млн. Тази година ще отидат към НАП горе- долу това са 30%от приходите.
И ти говориш на ангро - насрания и киселяка за 1,6 милиона, изрично го казаха, останалото са разни други субекти, повечето "млека", за които и ти така ревеш, тип оня миндил в Локото и други. Левски се очаква да има към 18 милиона приходи за 2022, от тях 30% за 5.4 милиона, или почти колкото ни е главницата за НАП.
Ето ти и друг поглед - на 18 милиона приходи само ДДС е 3 милиона (ма ний сме Левски, бааа, а Левски ДДС не плаща), слагаш неплатените осигуровки - социални и здравни за около 1,5 милиона, слагаш и "подаръка" от Насо за концесията - местни данъци и такси към Столична община за 1,5 милиона и разбираш като как така дълга към държавата нарастна от 6 милиона преди година на 12 милиона. Сега достатъчно ясен ли съм защо КазиНаско е тумор със зависимости?
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
tmanolov написа:Не си го разбрал правилно, а и те го обясниха малоумно - може да се продадат акции (обикновено джиросване) на до 150 човека макс (а не на 150 броя макс). След това сред тези хора - фондации, тръстове, насковци ще се пуснат новоемитираните акции и те, и само те могат да си купят.
може и да си прав, не знам. Не се наемам да го тълкувам на 100%, но ако се опитвам да разсъждавам логично.
Аз и ти сме акционери.
Аз имам 300 броя акции
Ти имаш 1000 броя акции.
Аз искам да ги продам всичките триста. За да не е публично предлагане, не мога да ги предложа на повече от 150 души (всъщност не знам по силата на кой член точно от закона е това 150, не съм ровил и търсил много подробно, нямам времето, но на първо четене в закона "Публично предлагане на ценни книжа е предоставянето на информация за предлагане на ценни книжа, адресирана до 100 и повече лица или до неопределен кръг лица в каквато и да е форма и чрез каквито и да е средства, съдържаща достатъчно данни за условията на предлагането и предлаганите ценни книжа, така че да могат инвеститорите да вземат решение за записване или закупуване на тези ценни книжа.", т.е. цифрата май е по-скоро 100), защото ще попадна в разпоредбата за публично предлагане
И ти искаш да продадеш независимо от мен своите 1000 бройки. И ти не можеш да го направиш на повече от 150 души, пак поради горната причина
Но какъв е проблема аз и ти, заедно, но независимо един от друг, да предложим за продажба на общо 300 души акциите ни.
За останалото в поста си, си прав.
П.С. - видях къде е ограничението за 150 души, в ЕС регламента. Но пък никъде не срещнах разпоредба, че е кумулативно.
Последна промяна от helic на 09 мар 2023 16:20, променено общо 1 път.
-
mikata написа:Тия пари миналата година където отидоха за насиру и хубчев към 3-4млн. Тази година ще отидат към НАП горе- долу това са 30%от приходите.
Хубчев и Насиру без да ги гоним от клуба, ако бяха останали щяха да си получат тия пари по договор както им е бил. Просто Хубчев го изгонихме както искахме и си взе останалите заплати по договор, на Насиру му ги дадохме след като нямахме вече възможност да му плащаме заплатата с по-малко забавяне от 4 месеца и той си би камшика и ни осъди. Сираков, ако не беше уволнил Хубчев, той пак щеше да прибере същите пари, но трябваше да го търпим като треньор, Насиру ако не ни беше осъдил, пак щеше да вземе същата сума пари, но не накуп, а както му е била заплатата. Не знам защо никой не го разбира това.
-
Като имаш договор си го изпълняваш, Хубчев си водеше тренировките и си взимаше по хиледарка на ден, не е напускал, ако беше останал тия същите пари, които му изплатихме пак щеше да си ги вземе, просто по 30 бона на месец, не накуп, Насиру си беше играч на Левски и си тренираше, не получи 4 заплати подред и ни осъди да си вземе всички по договора, ако си ги получаваше пак щеше същата сума да отиде при него, но щеше да се води играч на Левски.
Последна промяна от Blue_Blood84 на 09 мар 2023 17:09, променено общо 1 път.
Blue_Blood84 написа:Като имаш договор си го изпълняваш, Хубчев си водеше тренировките и си взимаше по хиледарка на ден, не е напускал, ако беше останал тия същите пари, които му изплатихме пак щеше да си ги вземе, просто по 30 бона на месец, не накуп, Насиру си беше играч на Левски и си тренираше, не получи 4 заплати подред и ни осъди да си вземе всички по договора, ако си ги получаваше пак щеше същата сума да отиде при него, но щеше да се води играч на Левсси.
Виж, знам, че си фен на собственика, но това е тумор бре, Т-У-М-О-Р, при това неграмотен и с огромно его, като всеки неграмотник. Работата на един такъв приносител на акциите като него е да убеди въпросните хора, че пари няма, че е добре да разтрогнат, че е хубаво да си намалят заплатите и т.н. И докато за Насрания има някакво оправдание - все пак е мангал от майната си, то за киселяка няма. Спокойно можеше да говори с него и да се разбере, но не, Насо го изгони като мръсно псе - ми и мен да ме изгонят, и аз ще ги съдя (друг е въпросът, че после щях да ги даря, но то опира и до човека де). А най-веселото беше, че какво имахме след Хубчев - да напомням ли какви физкултирници минаха през Левски. Пък не е и като съвсем да нямаше пари - влязоха суми от продажби, БХ прати Щрабаг и Белфрай, дори корпулентното момче дари половин милка (уникален срам и позор).
та не ми го хвали наш Насо - идиот от класа, като почти всички от поколението му - нито един от тях не прокопса като управник, а не е като да не им се дадоха много шансове на всички!
Непринуден написа:
-
Де факто тия 3,2 милиона лева пак щяха да отидат при тях, просто нямаше да се води като дълг, а като заплата всеки месец, но си спомням колко много ние искахме да махнем Хубчев, без сам да си подаде оставката. Тия големи заплати са ги взимали, щото договорите са подписани по Божковия бюджет, а не след това.
-
tmanolov написа:Blue_Blood84 написа:Като имаш договор си го изпълняваш, Хубчев си водеше тренировките и си взимаше по хиледарка на ден, не е напускал, ако беше останал тия същите пари, които му изплатихме пак щеше да си ги вземе, просто по 30 бона на месец, не накуп, Насиру си беше играч на Левски и си тренираше, не получи 4 заплати подред и ни осъди да си вземе всички по договора, ако си ги получаваше пак щеше същата сума да отиде при него, но щеше да се води играч на Левсси.
Виж, знам, че си фен на собственика, но това е тумор бре, Т-У-М-О-Р, при това неграмотен и с огромно его, като всеки неграмотник. Работата на един такъв приносител на акциите като него е да убеди въпросните хора, че пари няма, че е добре да разтрогнат, че е хубаво да си намалят заплатите и т.н. И докато за Насрания има някакво оправдание - все пак е мангал от майната си, то за киселяка няма. Спокойно можеше да говори с него и да се разбере, но не, Насо го изгони като мръсно псе - ми и мен да ме изгонят, и аз ще ги съдя (друг е въпросът, че после щях да ги даря, но то опира и до човека де). А най-веселото беше, че какво имахме след Хубчев - да напомням ли какви физкултирници минаха през Левски. Пък не е и като съвсем да нямаше пари - влязоха суми от продажби, БХ прати Щрабаг и Белфрай, дори корпулентното момче дари половин милка (уникален срам и позор).
та не ми го хвали наш Насо - идиот от класа, като почти всички от поколението му - нито един от тях не прокопса като управник, а не е като да не им се дадоха много шансове на всички!
Не съм фен на собственика, аз си защитавам всички левскари, даже и когато се мрънкаше срещу Г. Тодоров, че бил физкултурник, срещу Миланов, че не ставал за треньор, после мрънкахме срещу Славиша, аз си защитавам всички, които са в клуба. Даже и киселяка защитаватх, щото, ако не беше станало това с Божков, щеше да ни направи шампиони, само му се дразнех след мачовете на интервютата, че почти нищо не говореше, но той си беше особняк.