DarkPsy написа:Предполагам достатъчно различно от ИЗНЕСЕНО!
Нито веднъж не съм написал изнесени досиета, а липсващи документи/части.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
DarkPsy написа:Предполагам достатъчно различно от ИЗНЕСЕНО!
Tommi написа:DarkPsy написа:Предполагам достатъчно различно от ИЗНЕСЕНО!
Министърът на финансите Петър Чобанов проведе телефонен разговор с главния изпълнителен директор на Държавния резервен фонд на Султаната Оман Абдулсалам Ал Муршиди. Фондът притежава 30% от капитала на „Корпоративна търговска банка" АД (КТБ), пише Money.bg.
Двете страни изразиха увереност по време на разговора, че както от страна на българската държава, така и от оманска страна се спазват законовите разпоредби при действията в случая с КТБ.
В разговора бяха отхвърлени спекулативните тези, наложени в последните дни, че акционерите не са поканени да участват в намиране на работещо решение относно банката. Двете страни преповториха готовността си да положат усилия за намирането на подобно решение.
Министър Чобанов отново потвърди, че се спазва законът и ще се даде възможност на сегашните акционери да осигурят необходимия ресурс (капитал и ликвидност), като държавните институции ще се намесят съобразно правомощията си по закон само ако акционерите не успеят.
Това е обвързано и с работата по процедурата на специален надзор, който Българската народна банка наложи за срок от три месеца. Намирането на частно решение на проблема, което не ангажира публичен ресурс, е най-желаният изход от създадената ситуация.
Кашчей написа:А..И ми е интересно и любопитно как НАП (примерно) ще приеме факта, че "Ботев" Пд. има открити сметки за една и съща стопанска дейност в две различни банки?
DarkPsy написа:Я кажи сега коя е реалността
Tommi написа:DarkPsy написа:Я кажи сега коя е реалността
Реалността е, че не е сигурно дали държавата е лошата.
nib написа:Tommi написа:DarkPsy написа:Предполагам достатъчно различно от ИЗНЕСЕНО!
но и това не е вярно.
а предполагам за неадекватно попълнени документи не се национализира една банка
Tommi написа:za nas e toj religiq написа:Tommi написа:Ехххх, ако беше направил разлика между изчезнали досиета и липсващи документи от досиета...
Еххх, ако не беше толкова предубеден![]()
Това обявиха от прокуратурата и опровергаха изявленията на Иван Искров и целия Управителен съвет на БНБ, че от кредитни досиета за 3,5 милиарда лева от общо 5,4 милиарда кредитен портфейл.
А информацията на прокуратурата е от...? Нали одиторите правят одит и установяват липси.Това е сложна материя, не може да отиде филанкишията и да направи проверка.
Ясно ми е, че има някакво неразбирателство, дали неумешлено създавано от медиите, дали умишлено създавано от някой друг, ама специално вие, канарите, недейта така да залитате в една посока, защото е грозно.
nib написа:ама той и Искров разправяше за липси на документи за 3.5 милиарда, ама после кво стана.
Кашчей написа:А..И ми е интересно и любопитно как НАП (примерно) ще приеме факта, че "Ботев" Пд. има открити сметки за една и съща стопанска дейност в две различни банки?
Tommi написа:Управителят на БНБ я съобщи на специално организилана пресконференция, намери видео и гледай.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта