vaskonti написа:Кашчей написа:vaskonti написа:Кашчей написа:Аз ли нещо не разбирам, или наистина има ебавка някаква
Манджуков не е мажоритарен собственик, но дори и такъв да е, той може да преговаря само за своите акции. В материала пише, че преговаря за ЦСКА, което, в светлината на изписано и изговорено, и на непроменено в ТР е доста притеснително за истината

Нищо притеснително няма в този смисъл. Така или иначе Томов винаги е бил собственик на ЦСКА само про форма, реалния собственик е друг. Това, което пише в ТР не значи нищо. То и Домусчиев не го пише никъде в ПФК Лудогорец, няма никаква връзка черно на бяло с тоя клуб, ама...
Искаш да кажеш, че някой друг е бил собственик, и този някой съвсем умишлено е довел клуба ви до това състояние, използвайки Томов за параван.. и сега ще продава клуба на загуба

Естествено, че не искам да кажа това. Какво значи "довел е клуба до това състояние"? Той клуба е в това състояние от средата на 2008г., дават се пари колкото да се крета криво-ляво. Поддържат се едни дългове на едно дадено ниво, като се плащат едни за сметка на други, плащат се само текущите разходи и това е. Нищо по-различно не се е случило през последната година, макар че май основния дълг остана този към държавата. Към частни лица и фирми се покриха наистина доста дългове, това е факт. Това е съществената разлика от преди, но това не значи, че миналото лято сме били цъфнали и вързали, а последния месец "ония" ни съсипаха.
Клуба няма да го продават на загуба - по-горе някой писа, че е поискано да се платят акциите по номинал. Това искане е логично, предвид факта, че повече от година се плащат заплати, покриват се дългове, отделно и Манджуков май беше купил 400 000 акции точно по номинал. Едва ли някой ще им даде чак толкова пари, но със сигурност ще приемат и по-малка сума защото при фалит губят всичко.
Васко, в предният си пост ти каза, че собственикът е друг, а не Томов. Не ти оспорвам мнението, но моето е различно по много причини.
Възможно е Лира Инвестмънст да има друг собственик, не споря по този въпрос, но в ТР точно те се водят мажоритарен, не единствен. Пак там Томов е Председател на УС, което го прави пръв в дружеството и официално вземащ решенията. Дали са му диктувани аз не знам, но той е човекът по документи, който има последната дума.
Бога ми, кой би поверил на Томов дори пощенска кутия, та камо ли ФК, като ЦСКА, и то с целта да го провали, което не е много трудно, за г-н професора