vlong написа:TManolov,чаках да се появиш.Кажи за тези nft истории,дай някакъв съвет,подробности.
Това само фенски сърбеж ли е ,или е вид инвестиция?
За Бг има ли шанс,според теб?
Е, не знам дали съм най-добрия маркер за подобно нещо, ама ок, ще пробвам с думи прости - NFT е non fungible token или иначе казано уж нещо, дето само ти го имаш, но във виртуалното пространство. Ще пробвам с пример - първият тиут се продаде за 2 милиона май беше. Ама се продаде само като НФТ, този, дето го е написал, може да го изтрие във всеки момент :) Ще пробвам с друг пример - това е като онези, дето ти продават имена на планети (сигурно си срещал такива), с които да впечатлиш някоя мадама (аз лично съм го правил). И наистина в техния регистър ти си единствения, дето е именувал дадена планета Цецка, примерно. Е, да, ама освен тях, има още 50 такива регистъра, в които други глупаци са именували същата планета като Сузи, Елън, Пешо или каквото там се сетиш :)
Дали има смисъл - аз лично не вярвам в тази олигофрения, но аз не съм критерий - аз не повярвах и в биткойна, когато бяхме единици тези, които знаехме за него и не си купих на 5 (пет) долара, да не говорим, че ми пратиха за почерпка 10 биткойна и аз ги продадох и изпих (100-на лева бяха). Сега виждаш къде е биткойна, нали? така че би имало смисъл, ако има достатъчно хора, които да повярват в него, а българинът е скептичен. И като как ще ми продадат миг от мача с Милан, примерно? Той чий е, че да го продадат - на Гунди, на Левски, на Ривера, на Милан или на някой от 70 000 на трибуните? А може би на фотографа - ма то пък са минали 50 години оттогава и според нашето законодателство авторските права отпадат.
така че приеми, че купуваш нещо уникално, но за борса Х. Утре идва борса У и пуска същото - и то пак е уникално. Та така