Вълчан написа:Както искаш. го разбирай damyanov1963 Трудно е да срещнеш хора от Варна или Бургас които искат да останат в София. Аз поне почти не познавам такива. Може би 2ма -3ма. Пари се изкарват но животът е кофти. Много мръсно....губиш тотално много време по задръствания...климата е кофти...паркирането дори и пред собственото ти жилище е трудно, а на много места си е трагедия. Ако си друга регистрация и си паркирал там където живееш примерно на квартира, колко според теб време даваш преди да надраскат колата или друга простотия. Все още се гледа на хора от провинцията като едва ли не по ниска топка заради различният диалект.
София си е супер, дори и за дивите селяндури по крайните квартали. А за умните и нормални хора е не по-лош град от който и да е друг (в смисъл, че пак ше имаш определен немалък процент селяци), само че с повече възможности. На мен проблем са ми само кучкарите, паркомясто съм си купил и нямам никаква драма - е, за Бае ви Ганя е проблем, оти он пара за глупсоти не дава, оти знае, че парк е съкращение от паркинг. Мръстоия в София има - факт, но в Пловдив не е по-малка (например) или в Русе. А удобството на метрото пък е несравнимо с други населени места. За качества на образование, здравеопазване и т.н. няма да отварям реч, че там база за сравнение няма с нито един друг български град над 100 000, а за тези под 20 000 - съвсем. Там разболееш ли се, направо отиваш да умираш. За финал: