Имате ли спомени от славното американско лято ?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

g3_ev2
Контакти:

Re: Имате ли спомени от славното американско лято ?

Мнениеот g3_ev2 » 20 фев 2016 20:53

Bartolomej написа:
g3_ev2 написа:Аз явно съм ви дядо на всички тук, защото помня световните първенства от 1962 г. (Чили), когато бяхме в група с Аржентина, Англия и Унгария ... Предполагам, че точно за това страните, ставали световни шампиони, се броят на пръсти. А и как да си обясним една загуба на Бразилия от Германия на полуфинал със 7:1?!

Това са ти спомените или правиш анализ на представянето ни тогава .. имаш много неточности в съчиненията си , преразгледай репортажите пак !

Никакъв анализ, приятел, само спомени и размисли. Нали заглавието е "Имате ли спомени..." а не "Направете ретроспекция...". Каквото помня, това е, гледам за кеф понякога само мача с Германците - така че грешките са нормални...поне така мисля! Понякога си припомням по YouTube първенствата 1966 г. и 1970 г. (има ги пуснати от руснаци - Мировое первенство и т.н.), най-вълнуващите за мен - и там забелязвам доста грешки в това, което помня. Така че сигурно си прав, но няма да гледам репортажи, няма я тръпката! А анализ пък изобщо не се прави така, с общи приказки!

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 20 фев 2016 22:08

Ако имаш спомени от 1962 то би трябвало да си роден поне 1945г.Нещо послъгваш. Набор 45г да се оправя със форум ми звучи като научна фантастика. Нищо лично !
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 21 фев 2016 07:16

iliev72 написа:Ако имаш спомени от 1962 то би трябвало да си роден поне 1945г.Нещо послъгваш. Набор 45г да се оправя със форум ми звучи като научна фантастика. Нищо лично !

През 1962 телевизори са имали само членовете на Политбюро.Колегата явно е от тях.Първото излъчвано първенство е именно това.Българската телевизия е създадена през 1959г а излъчванията са периодични.

КироВарна
Контакти:

Мнениеот КироВарна » 21 фев 2016 12:20

Гледам,че някои съфорумници се отнасят доста пренебрежително към по възрастните,но на мен от заешка тупурдия не ми пука!!!Роден съм през далечната 1957 година,а първото първенство,което съм гледал беше през 1966.Просто тате,лека му пръст,не беше още в Политбюро и си купихме първия телевизор специално за Световното в Англия !!!Но темата е за нашите спомени от онова славно и велико лято!!!Не си мислете че забравям,въпреки натрупаните годинки!!!Та за какво говорехме?А,да за лятото.... :mrgreen: Държах едно капанче на"Св.св.Константин и Елена" и гледах всички мачове на терасата на заведението със случайни,съвсем непознати хора!!!Най-хубавия ми спомен беше от мача с Германия!!!На въпросната тераса имаше голяма група немски туристи и естествено много българи!!!Черпехме се взаимно с германците и атмосферата беше невероятна!!!Нито една изцепка,нито една псувня по адрес на противника!!!След края на мача,продължихме в същия дух,а екскурзоводът им ги учеше български!!!Като им каже някой от българите "Наздраве дружина"германците в хор отговаряха"Наздраве Войводо"!!!Поздравиха ни с победата,макар че им беше криво.Един ми каза:"Виждаш ли как малкото камъче,може да обърне голямата кола!!!"Аз му отговорих,че Германия е голяма кола,но БЪЛГАРИЯ не е малко камъче!!!Де да можех и сега да кажа така!!! СВЕТЛА МУ ПАМЕТ НА ВЕЛИКИЯ ТУНЬО !!!

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 21 фев 2016 12:57

Киро майка ми е родена 1953 г. Горе-долу се справя с лицевата книга и си ползва някакви там форуми , но с голяма мъка.Нещо не мога да повярвам , че човек роден преди 70г се оправя с този форум.
Виж някой който до преди 20г е работил в ИТ сферата може и да се справя , но не вярвам да има много такива тук. И тук се сещам аз един подобен случай. Един познат който няма как да се слушай една песен която е издадена в средата на 80те години(бил е на 9 г. и го познавам от много отдавна).Обясняваше на разни лапета колко отдавна слуша определен стил и от коя година като тогава едва ли е бил чул за тази песен. Не бих се учудил и този да е някой 20г хлапак който гледал клипчета в youtube и си мисли , че го гледал още тогава :) Другото което се сещам и нещо подобно. В Диема бяха поканили някакъв фен на гости.И той обясняваше как бил фен на МЮ от средата на 70-те защото знаел , че ще стане ли велик отбор.Писнало ми е от такива които си придават тежест и в същото време се разбира колко са жалки.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

КироВарна
Контакти:

Мнениеот КироВарна » 21 фев 2016 16:31

iliev72 написа:Киро майка ми е родена 1953 г. Горе-долу се справя с лицевата книга и си ползва някакви там форуми , но с голяма мъка.Нещо не мога да повярвам , че човек роден преди 70г се оправя с този форум.
Виж някой който до преди 20г е работил в ИТ сферата може и да се справя , но не вярвам да има много такива тук. И тук се сещам аз един подобен случай. Един познат който няма как да се слушай една песен която е издадена в средата на 80те години(бил е на 9 г. и го познавам от много отдавна).Обясняваше на разни лапета колко отдавна слуша определен стил и от коя година като тогава едва ли е бил чул за тази песен. Не бих се учудил и този да е някой 20г хлапак който гледал клипчета в youtube и си мисли , че го гледал още тогава :) Другото което се сещам и нещо подобно. В Диема бяха поканили някакъв фен на гости.И той обясняваше как бил фен на МЮ от средата на 70-те защото знаел , че ще стане ли велик отбор.Писнало ми е от такива които си придават тежест и в същото време се разбира колко са жалки.

Никога не съм твърдял,че ние 50,60 и 70 годишните,сме компютърни гении!!!Че сме умни и красиви съм твърдял!!!Че сега вие,по младите живеете в къщите и апартаментите построени и изплатени от нас,също съм казвал!!!Мисля,че по възрастните хора заслужават уважение,а ако някой не се справя достатъчно добре с компа,по добре помагайте.....както на вас са помагали!!! :mrgreen:

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 21 фев 2016 16:48

g3_ev2 написа:
Bartolomej написа:
g3_ev2 написа:Аз явно съм ви дядо на всички тук, защото помня световните първенства от 1962 г. (Чили), когато бяхме в група с Аржентина, Англия и Унгария ... Предполагам, че точно за това страните, ставали световни шампиони, се броят на пръсти. А и как да си обясним една загуба на Бразилия от Германия на полуфинал със 7:1?!

Това са ти спомените или правиш анализ на представянето ни тогава .. имаш много неточности в съчиненията си , преразгледай репортажите пак !

Никакъв анализ, приятел, само спомени и размисли. Нали заглавието е "Имате ли спомени..." а не "Направете ретроспекция...". Каквото помня, това е, гледам за кеф понякога само мача с Германците - така че грешките са нормални...поне така мисля! Понякога си припомням по YouTube първенствата 1966 г. и 1970 г. (има ги пуснати от руснаци - Мировое первенство и т.н.), най-вълнуващите за мен - и там забелязвам доста грешки в това, което помня. Така че сигурно си прав, но няма да гледам репортажи, няма я тръпката! А анализ пък изобщо не се прави така, с общи приказки!

Ами спомени не видях , само една ретроспекция на мачовете , които всички сме гледали от въпросното американско лято .А понеже темата на разговора е имате ли спомени от американското лято , ми става странно защо един детка няма такива а ни преразказва отново мачовете
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 24 фев 2016 16:25

Бях на девет и горе долу си спомням повечето неща. Помня, че Нигерия ни разбиха първия мач. И техния нападател как целуваше нещо мрежата. После помня, че гърците ги бихме с доста помощ от съдията и късмет. На Сираков два пъти му свирнаха доста спорни дузпи и стана 2-0 за нашите. Ситуациите бяха центрирания и Сираков падаше до защитника. В повечето случай сега такива дузпи не се свирят, но както и да е. Радостта беше огромна защото беше първата победа на световно и си спомням, че отдолу тръгна някакъв надпис като субтитри с : "Честита първа победа, българи" от някаква банка или нещо такова. После падна и страхотната бомба с победата над Аржентина на Марадона, Батистута, Каниджа и още един куп звезди от никому неизвестните българи. После тройна въртележка в която се класираха и България, и Нигерия и Аржентина на осминафиналите. Ние помня, че се кефехме че сме се разминали с Италия, а на тях се натресоха нигерийците. Падна ни се Мексико и после последва определено най-интересния и инфарктен мач за нас тогава. Усещането беше неописуемо. Повеждаме с великия пас на Ивайло Йорданов и кинжала на Ицо. От там те ни изравниха и продължения. И после най-интересните дузпи които съм гледал някога. Помня че Ицо не би дузпа. Почнахме със неточното изпълнение на Балъков и всеки започна да вика и псува. После и мексиканеца опусна та се успокоихме. После помня, че Боримиров, Бончо Генчев и после Лечков като вкара бихме и всички направиха мечка(купчина от тела) в средата на стадиона. Боби междувременно хвана една дузпа и т.н. Мача започна в 01.00 часа и свърши посред нощ. И гледаш как в 4 часа пълно с хора които викат и се кефят. И т.н. помня, че мача с Германия беше по-ранен и още беше светло. Историческата победа. После загубата от Италия. И накрая версията, че сме бойкотирали мача с Швеция. И както самия Пенев казва в интервюта сега - не знам какво стана, всички отказаха да играят като че, ли искаха да бойкотират Стоичков да не стане едноличен голмайстор и най-добрия играч на първенството. Това са думи на Пената, които съм гледал по ТВ-то, не по вестници. Помня и как всички се хвърляха в басейна. И още доста неща. Определено спомена е уникален и изживяванията също. Особено мача с Мексико да го преживееш на живо е нещо уникално.

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 24 фев 2016 16:33

КироВарна написа:Като им каже някой от българите "Наздраве дружина"германците в хор отговаряха"Наздраве Войводо"!!!

Само заради тази картинка си е заслужавало да се спечели мачът, завиждам ти благородно за изживяването :)
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Върни се в “Футбол - България”