ЦСКА: Държавата и Бойко много ни помагат!

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Re: ЦСКА: Държавата и Бойко много ни помагат!

Мнениеот mistreated » 23 ное 2012 10:49

honda написа:Аз не виждам никакво преиначаване на историята. Ако ти виждаш такова посочи го.
Умишлено не съм посочил демокрация, а демократично управление- поне на книга е такова - има си свободни избори ,където всеки пълнолетен гражданин има право да гласува за избрания от него кандидат между няколко кандидата. Нещо което до 10.06.1990 нямаше.
Вече съм ти посочил че през 2000г Ев. Бакърджиев не беше вече вицепремиер. Как се случи така ,че когато Ев. Бакърджиев колеше и бесеше из цялата страна Левски не успя да стане шампион , а ако искаше можеше да го направи - през 1999 Левски не стана шампион благодарение на доказано уговорен мач между Литекс и Металург. През 1998 Левски не стана шампион понеже 6 отбора( почти всички реално общински ) не подадоха контестация заради нередовна картотека на Кишишев от Литекс- отборите бяха официално информирани че в мача между Литекс и техния отбор е имало нередовен играч на Литекс и те имат пълното право да поискат служебна победа с 3:0, но тези отбора не пожелаха да подадат контестация и да си спечелят мача. Интересно ,ако Ев. Бакърджиев ,който се изживяваше като Господ, беше натиснал дали нямаше да направи Левски шампион?
Аз не виждам нищо нередно или незаконно собственика на една частна компания да реши да спонсорира един футболен клуб и да налива пари колкото реши че е необходимо.
Няколко въпроса:
1. От кого М.Чорни купува Мобилтел?
2. Кога М.Чорни купува Мобилтел и кога започва да налива пари в Левски?
3. По какви причини М.Чорни купува Мобилтел?
В момента когато Левски започна да ползва ст. "Г.Аспарухов" Ев.Бакърджиев не беше на държавен пост.
След като изгонването на М.Чорни няма нищо общо с отношенията между Костов и Чорни по какви причини беше изгонен последния от България? Защото ако наистина причините са били официално посочените защо не му беше повдигнато обвинение?

Мисля, че бях достатъчно конкретен. Не мисля да повтарям неща, които съм казал. Колкото и да е опитваш да преиначаваш нещата, те са точни и ясни.
Само едно ще допълня - причините да бъде изгонен Чорни не са в България. Костов нямаше друг избор, освен да се съобрази с международният натиск. По това време България водеше преговори за влизането ни в ЕС.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 23 ное 2012 11:20

Само няколко въпроса:
Решението за изваждане от А група на отбора на Металург Пк не беше ли взето за участие в повече от един уреден мач и
точно кой беше другия замесен отбор?
Хубаво Кишишев е бил нередовен но колко редовен е Г.Иванов при една от по-близките титли на Левски?
Защо Бербатов може да си позволи да каже че един от най-големите спонсори на Левски през тъмния период
го е отвличал, па макар и с цел да премине в друг отбор от който пътя до Герена е просто формален?
Не чух отговор на въпроса какава е раликата м/у концесия и даряване за безвъзмездно ползване безсрочно?
Защо с акта на даряване държавата се отказва и от това което Левски е дължал като наеми и др. за периода 1991-1997 г.?
Има ли Левски нотариални актове за собственост на предишни стадиони на отбора и ако да къде могат да се видят?
Ако Левски има нотариални актове (това в случай че отговора на горния въпрос е "ДА") защо не си е реституирал тези имоти?

Въпросите не са задаени с цел заяждане а с цел да се получи отговор на тях!!!

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 23 ное 2012 12:36

Pichichi написа:Само няколко въпроса:
Решението за изваждане от А група на отбора на Металург Пк не беше ли взето за участие в повече от един уреден мач и
Хубаво Кишишев е бил нередовен но колко редовен е Г.Иванов при една от по-близките титли на Левски?
Защо Бербатов може да си позволи да каже че един от най-големите спонсори на Левски през тъмния период
го е отвличал, па макар и с цел да премине в друг отбор от който пътя до Герена е просто формален?
Не чух отговор на въпроса какава е раликата м/у концесия и даряване за безвъзмездно ползване безсрочно?
Защо с акта на даряване държавата се отказва и от това което Левски е дължал като наеми и др. за периода 1991-1997 г.?
Има ли Левски нотариални актове за собственост на предишни стадиони на отбора и ако да къде могат да се видят?
Ако Левски има нотариални актове (това в случай че отговора на горния въпрос е "ДА") защо не си е реституирал тези имоти?

Не се надявай да получиш друго,освен извъртания на въпросите си.По времето на Бакърджиев Левски не успя да стане шампион заради магарешкия инат на Ганчев.Това за малко не му костваше бизнеса.По това време държавата,в лицето на Валяка,му правеше всякакви въртели.Това е описано подробно в книгата "БГ олигарси".Който се интересува,може да прочете.Интересното е,че събитията от тогава се повтарят.В момента,в който Ганчев прояви интерес да инвестира в ЦСКА,започнаха наново проблемите му.Прекалено логично е за да бъде случайност.По това време Левски получи държавна субсидия,пак чрез Бакърджиев,за завършване ремонта на стадиона.Бяха форсирани ремонтните дейности за завършването им преди мача с Литекс,който решаваше титлата.За целта бяха мобилизирани затворници от Казичане.Това пак със съдействието на Бакърджиев!Само че тогава сините нацелиха греда.Мача завърши равен и титлата отиде в Ловеч ;) Всичко е надлежно описано в цитираната книга.Левски получи подарък стадиона си в последния ден от управлението на служебния кабинет,начело с друг син фен-Софиянски.За това има достатъчно факти.Всички,освен синигерчетата,помним как броени дни след като Батков изрева,че няма пари за издръжката на клубът,ББ вкара руската банка като спонсор на клубът.Тогава се изказа,че при сключване на договора за Южен поток,ще вкара Газпром в ЦСКА!Пак греда.Това са фактите,а сините могат да продължават с малоумните си тълкувания.
Няма да видиш нотариален акт за собственост на някой син стадион,защото те не са имали свой стадион от 30-те години на миналия век.Заграбили са единия стадион на АС 23 (бившето "Игрище Левски).Когато държавата започва да строи Националния стадион,тоя терен,заедно с терена на Стадион Юнак са отчуждени,като за строеж им е отпуснато петно в местността Герена (Краварника).Там държавата пак с помощ от вън,този път на контингент от Кремиковци,строи стадион Георги Аспарухов.Няма и десет години след края на строежа започна изопачаването на фактите.Пуска се легендата за строеж със средства и труда на фенове :)
Мога да напиша хиляди страници на темата за сините митове,но няма смисъл.
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 23 ное 2012 12:56

honda написа:
mistreated написа:
honda написа:
mistreated написа:9:6 са титлите в полза на Левски, ама трите поредни в началото на новия век няма да питам как са постигнати.

Точно 5 са ви титлите след падането на комунизма и въвеждане на демократично управление- 1992, 1997, 2003 , 2005 и 2008.
Веднъж вече те бях помолил да ме "осветиш" какво нередно има в титлите на Левски в периода 2000-2002. Все още чакам отговор? ;)

Интересно кой беше шампион през 90-та година?
А за тези 3 титли на Левски ще ти отговоря, когато ми кажеш кой беше Евгени Бакърджиев и какво направи той за вашия клуб.

През 1990 година шампион беше ЦСКА, но за какво демократично управление можем да говорим след като през пролетта на 1990 на власт още си беше комунистическо правителство и комунистически парламент . Първите демократични избори в Новата история на България бяха проведени на 10.06.1990 - след приключване на футболното първенство 1989/90г. Така че няма как да се брои че титлата на ЦСКА през 1990 е спечелена по време на демократично управление.
Евгени Бакърджиев през 2000 г беше минотирарен собственик в Левски( ако не ме лъже паметта има под 1% от общите акции) . До 1999г той беше вицепремиер в правителството на Ив.Костов , но през 1999 след конфликт с Ив.Костов беше свален от длъжност. Аз лично нямам идея с какво точно е помогнал на Левски ,освен с това че беше миноритарен собственик. Интересно с какво толкова е помогнало това правителство на Ив.Костов на Левски ,след като през 2000 точно същото правителство изгони от страната мажоритарния собственик на Левски- М.Чорни. Но това ни най-малко не попречи на Левски в следващите 2 годин да стане убедително шампион и двата пъти с огромна разлика пред следващите отбори.

За падане на комунизма в България и съответно началото на Новото време се счита 10.11.2.1989г.!Доста избирателно си го написъл!Тя БКП пак беше на власт и след това под името БСП!И този период ли да махнем?

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 23 ное 2012 13:02

honda написа:По темата на всеки трезвомислещ човек е ясно че Титан са зависими от премиера. Сигурно над 70% от приходите им идват от общини управлявани от ГЕРБ е в такъв случай никой не може да очаква че ще кажат нещо срещу него.
За премиера - има една една китайска поговорка:" Когато някой говори много, все някога ще каже и някоя глупост"- в момента той бере негативи от опита си да флиртува с феновете на ЦСКА. Всеки що годе интелигентен човек знае , че не е много умно да говориш неща ,който не зависят от теб. Просто той няма никакви лостове да въздейства на Газпром, от газовата компания са решили да финансират( не казвам да спонсорират ;) ) Левски и това е тяхно право . Сигурен съм че премиера съжалява за "онези" свои думи и ако зависи от него би насочил Газпром към ЦСКА,но вече е малко късно.
Виждам във форума се разгаря един спор относно стадионите. Вече няколко пъти съм писал че няма футболен клуб, който е поискал базата си и не я е получил , ако иска да я ползва за спортни цели. Реално погледнато една спортна база е само допълнително бреме за собственика и, тя носи със себе си реално само разходи. Публична тайна е че Титан нямаха особено желание да си получат базите,но им ги дадоха под обществен натиск. Като човек,който доста близо до българския футбол казвам че примерно ст. "Г.Аспарухов" струва на ФК Левски не по-малко от 1,5 млн лева на година ( има години когато е струвало и много повече- зависи от направените инвестиции) предполагам и че Армията струва на година в този порядък. Ако в момента попитат всички собственици на ФК в страната какво биха предпочели дали те да стопанисват базите си или общините( пиша го като събирателен образ на собствениците на спортните имоти понеже почти всички спортни обекти са собственост на общините) 90% ще отговорят че искат това да се извършва от общините.

Със сигурност всеки клуб инвестира в стадиона на който играе!Ти обаче правиш ли разлика между това да си поддържаш стадиона за да ти е по-хубав и съответно да му правиш ремонти ит.нт и да плащаш НАЕМ и срещу този НАЕМ да не получаваш нищо :? ?За да не изкривяваш истината ще ти го напиша с пример за да е разбираемо!
При първия вариант-ти дават жилище за което НЕ плащаш наем и като решиш си правиш ремонт на банята да речем,после си сменяш тапетите и така!
При втория вариант-взимаш жилище за което ПЛАЩАШ наем,но наемодателя НЕ го подържа,а ти освен НАЕМА се налага и ремонти да му правиш!
Е,едно и също ли е?

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 23 ное 2012 13:08

honda написа:
mistreated написа:
honda написа:През 1990 година шампион беше ЦСКА, но за какво демократично управление можем да говорим след като през пролетта на 1990 на власт още си беше комунистическо правителство и комунистически парламент . Първите демократични избори в Новата история на България бяха проведени на 10.06.1990 - след приключване на футболното първенство 1989/90г. Така че няма как да се брои че титлата на ЦСКА през 1990 е спечелена по време на демократично управление.
Евгени Бакърджиев през 2000 г беше минотирарен собственик в Левски( ако не ме лъже паметта има под 1% от общите акции) . До 1999г той беше вицепремиер в правителството на Ив.Костов , но през 1999 след конфликт с Ив.Костов беше свален от длъжност. Аз лично нямам идея с какво точно е помогнал на Левски ,освен с това че беше миноритарен собственик. Интересно с какво толкова е помогнало това правителство на Ив.Костов на Левски ,след като през 2000 точно същото правителство изгони от страната мажоритарния собственик на Левски- М.Чорни. Но това ни най-малко не попречи на Левски в следващите 2 годин да стане убедително шампион и двата пъти с огромна разлика пред следващите отбори.

Ако ще преиначаваме историята ще те разбера. Вие го правите постоянно, така че това не е нещо ново за вас.
За мен и сега не живеем в демокрация, ама така се води, нали?
Евгени Бакърджиев освен, че беше минотарен собственик в Левски, беше и заместник министър-председател.
По времето на Евгени Бакърджиев и Иван Костов Чорни купува Мобилтел и започва да налива огромни средства в Левски. Изгонването му от България няма нищо общо с отношенията Костов - Чорни. Достатъчен е фактът, че дълго след това Чорни на практика продължаваше да си има бизнес в България с представителството на Тодор Батков.
По времето на Евгени Бакърджиев държавата подари на Левски стадиона Г. Аспарухов!
Хубаво е да си имаш за фенове премиер или вицепремиер, нали? Още по-хубаво е, когато някой от тях даже има дял в твоя отбор. Ама това за вас няма значение. Важното е да се преиначава историята.

Аз не виждам никакво преиначаване на историята. Ако ти виждаш такова посочи го.
Умишлено не съм посочил демокрация, а демократично управление- поне на книга е такова - има си свободни избори ,където всеки пълнолетен гражданин има право да гласува за избрания от него кандидат между няколко кандидата. Нещо което до 10.06.1990 нямаше.
Вече съм ти посочил че през 2000г Ев. Бакърджиев не беше вече вицепремиер. Как се случи така ,че когато Ев. Бакърджиев колеше и бесеше из цялата страна Левски не успя да стане шампион , а ако искаше можеше да го направи - през 1999 Левски не стана шампион благодарение на доказано уговорен мач между Литекс и Металург. През 1998 Левски не стана шампион понеже 6 отбора( почти всички реално общински ) не подадоха контестация заради нередовна картотека на Кишишев от Литекс- отборите бяха официално информирани че в мача между Литекс и техния отбор е имало нередовен играч на Литекс и те имат пълното право да поискат служебна победа с 3:0, но тези отбора не пожелаха да подадат контестация и да си спечелят мача. Интересно ,ако Ев. Бакърджиев ,който се изживяваше като Господ, беше натиснал дали нямаше да направи Левски шампион?
Аз не виждам нищо нередно или незаконно собственика на една частна компания да реши да спонсорира един футболен клуб и да налива пари колкото реши че е необходимо.
Няколко въпроса:
В момента когато Левски започна да ползва ст. "Г.Аспарухов" Ев.Бакърджиев не беше на държавен пост.
След като изгонването на М.Чорни няма нищо общо с отношенията между Костов и Чорни по какви причини беше изгонен последния от България? Защото ако наистина причините са били официално посочените защо не му беше повдигнато обвинение?

През 1999 не стахте шампион,защото Гриша Ганчев реши така!Както и вие,така и Литекс си копувахте мачовете и в предпоследния гръг трябваше да ги биете на Герена,но свърши 0:0!Тогава все още държавата беше слаба,за да влияе на мутри като Ганчев!
п.п.Не само Литекс беше хванат в уговорен мач,а и един отбор от София със син екип!

Потребителски аватар
blac_black_cat
Контакти:

Мнениеот blac_black_cat » 23 ное 2012 20:59

mistreated написа:
honda написа:Аз не виждам никакво преиначаване на историята. Ако ти виждаш такова посочи го.
Няколко въпроса:

Мисля, че бях достатъчно конкретен. Не мисля да повтарям неща, които съм казал. Колкото и да е опитваш да преиначаваш нещата, те са точни и ясни.
Само едно ще допълня - причините да бъде изгонен Чорни не са в България. Костов нямаше друг избор, освен да се съобрази с международният натиск. По това време България водеше преговори за влизането ни в ЕС.

ПО времето на Костов бяха бактисани всички клубове ЦСКА. Тогава реално става закриването на ЦСКА. Не мога да си спомня , но мисля , че министър на отбраната стана Бойко Ноев (Бойко какво съвпадение) и няколко дена след това закриха СК ЦСКА и им завариха залите. Който не си спомня и се прави, че не си спомня е един .......... комплексиран левскар. Както тогава го показаха и тоя Бакаърджиев. Между другото всеки цесекар тоя като го види, трябва да му тегли една..... .
[center]Без ЦСКА не мога и миг да живея,
за ЦСКА ще викам, ще скачам, ще пея !
Емблемата ще браня дори с кръвта си
и в огъня ще влезна да пазя честта си !!!
ОООООО....ОООООО.....ООООО
[/center]

Потребителски аватар
blac_black_cat
Контакти:

Мнениеот blac_black_cat » 23 ное 2012 21:06

Винаги са били подпирани, ама се правят на свети води ненапити. Той оня гледа бави, ама не забравя.
Колко е жалко да бъдеш от отбора на ул. Тодорини кукли.
Аргументите винагиса им били толкова жалки, че нямам думи. Между другото преди говореха , че хората от спестени банички са построили "герана" (една поредна от тех измислена глупост), сега ще кажат, че от спестявания на гъзасжиите са построили "НОВ ГЕРАН", ама той вечно ще си е геран
[center]Без ЦСКА не мога и миг да живея,
за ЦСКА ще викам, ще скачам, ще пея !
Емблемата ще браня дори с кръвта си
и в огъня ще влезна да пазя честта си !!!
ОООООО....ОООООО.....ООООО
[/center]

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 23 ное 2012 21:38

mistreated написа:
Няколко въпроса:

Все още не си отговорил на въпросите ми ;)
Нямам никакво желание да защитавам М. Чорни- все пак един от най-богатите хора в света може да си позволи много по-добри адвокати от мен. :) На мен не ми е известно да има някакви забрани на М.Чорни да влиза в ЕС или да няма бизнес в държави от ЕС. Първо той е гражданин на държава от ЕС- Кипър, в други държави от ЕС като Германия и Великобритания той има много сериозен бизнес несравнимо по-мащабен от бизнеса му в България, инвестициите му в Германия се изчисляват на над 7 млрд евро, като за никой не са тайна близките му отношения с бившия канцлер Хелмут Кол. В България ,някои все още вярват на глупостите че е търсен в цял свят и има забрана да влиза в държавите от ЕС- ако е така какво правеше на официалната трибуна на мачовете на Левски с Челси и Шалке.
Конфликта му с Костов се дължеше на това че премиера поиска М.Чорни да прехвърли акциите си на Мобилтел на посочени от Ив. Костов лица. М.Чорни естествено отказа и оттук започна разрива между тях. Интересно ако наистина е имало някакви обвинения срещу М.Чорни защо не са му били предявени по съответния ред. На мен лично не ми е известно до момента да има повдигнати обвинения срещу М.Чорни в какъвто и да е съд в която и да е точка на света.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 23 ное 2012 22:09

1. Решението беше взето заради един мач- Металург-Литекс, на полувремето на този мач при резултат 1:0 за Металург има направен доказано автентичен запис със СРС как президента на Металург( небезизвестния Перо) казва в съблекалнята на своите футболисти че трябва да загубят мача. Този запис видя бял свят доста по-късно около 3 месеца след края на шампионата Литекс даже вече беше приключил участието си в ЕКТ . След като стана известна тази история от БФС взеха под внимание глупостите на същия този Перо че в мача Металург-Левски 4 футболисти на Металург са играли симулативно. Нещо за което няма никакви доказателства.
2. Все още нито един отбор не е подал официално контестация ,че Г.Иванов е бил нередовен и на мен лично не ми е известно такъв случай да е разглеждан. Докато за Кишишев има официално становище на БФС, както и решение за мачовете на Литекс с Левски(Сф), Левски(Кн) за първенството и ЦСКА за Купата да бъдат присъдени служебни загуби на отбора на Литекс.
3. На мен не ми е ясно какво общо има Левски с изпълненията на Г.Илиев, освен че за един каратък период от време ВИС-2 бяха спонсори на Левски, но първата работа на Грашнов и Чорни беше като дойдат в Левски да ги изгонят.
4. Има разлика между концесия и право на ползване. При концесията имаш определени ангажименти ,които трябва да изпълниш ,като има точно определен ред за прекъсване на концесията . При безсрочно ползване може да бъде прекъснато във всеки един момент. А сега малко по-сериозно още не се е родил този ,който ще изгони Левски от Герена или ЦСКА от Армията. До 2005г ЦСКА не искаше и дума да се издума за вземане на концесия на Армията понеже всички разноски( с изключение на смяна на седалките) свързани със стадион "Българска Армия" се поемаха от МО.
5. Не съм много наясно дали съществува нотариален акт за бившите стадиони на Левски- доколкото знам не съществува такъв. Но дори и да имаше такъв някогашния стадион на Левски не подлежи на реституция понеже парцела е застроен след момента на национализация . Аз самия съм водил доста дела за реституция .
Надявам се да съм задоволил любопитството ти. Сега очаквам ти на свой ред да отговориш на въпросите ,които зададох на mistreated

Върни се в “ЦСКА”