Нахалството на Киряков е безгранично

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Нахалството на Киряков е безгранично

Мнениеот vaskonti » 02 окт 2012 23:08

BRF написа:
redheart написа:Искам си Акаунта, благодаря за коментарите. Признавам си, аз нямам информация точно какво се е случвало през цялото време между ЦСКА и Черноморец. Аз имам достъп до публикувания договор и до изказванията на Киряков пред медиите.

Ще посоча, че според мен така наречената лихва от 0.5 % на ден съгласно договора не съществува. Съществува само неустойка за забавени плащания в размер от 0.5 % на ден. Това е предвидено в член 7 на договора и тази неустойка се дължи при всяко забавяне на плащане по член 5.1. до член 5.4. (това са четирите плащания на части от цената).

Член 7.1. на договора казва, че ако забавянето продължи повече от 30 дни с факта на това забавяне от 30 дни цялата неплатена част от задължението (тоест и вноските, които се дължат през следващите години, ако има такива) заедно с натрупаната до този 30-ти ден неустойка става предсрочно изискуема. Предсрочно изискуемо може да бъде само задължение, което е установено и определено като размер. Затова, няма как евентуални бъдещи неустойки след 30-тия ден да станат предсрочно изискуеми. Идеята на тази предсрочна изискуемост очевидно е била цялото натрупано и бъдещо задължение да се дължи без да е нужна покана, уведомление или каквото и да било действие от страна на Черноморец след подобно забавяне от 30 дни на дължима вноска. Затова и член 7.1. изрично казва, че Черноморец не дължи предизвестие.

Договорът, обаче, не предвижда никаква неустойка при забавяне на плащане на цялото задължение, което е станало предсрочно изискуемо по силата на член 7.1. от договора. Неустойката от 0.5 % на ден е предвидена само в случаите на забавяне на плащания на вноските по член 5.1. до 5.4. в сроковете, предвидени именно в тези текстове.

Съгласно член 14 от договора, ако ЦСКА не приеме оферта от трети клуб, която е 1,000,000 евро без ДДС или повече, ЦСКА дължи неустойка в размер на сумите, посочени в член 10 от договора. Според член 14.1. от договора Черноморец има същите права и ако ЦСКА сключи договор за трансфер на Платини в трети клуб за цена по-малко от 1,000,0000 Евро без ДДС, тоест Черноморец има право на сумите по член 10 от договора.

Сумите по член 10 от договора са проценти от сумата, за която футболистът е бил трансфериран без значение, каква е тази сума. Тоест ако сумата, за която е бил трансфериран, е 1,000,000 евро, то неустойката се изчислява върху 1,000,000 Евро, ако сумата е била 10,000 Евро, то неустойката се изчислява върху 10,000 Евро.

Каквато и да са фактите около изпълнението на този договор, то според мен Черноморец без подкрепата на БФС никога нямаше да успее да събере (дори по съдебен път) всички суми както са записани в договора. Причината е както в Титан, които плащат само в краен случай и ако няма друг начин, но също така и в самия договор, подписан от Черноморец.

За лихвите, мисля, че БФС и УЕФА нямят никакво основание да се месят. Ако Черноморец ги претендира, то мисля, че ще трябва да заведе съдебно дело. Но да иска съдействие от БФС и УЕФА е доста нахално!

Като ви чета двамата с Акаунта-ми то нито но ЦСКА,нито на Черноморец им трябват адвокати :) Правим една тристранна среща за ядене и пиене в Бургас и ще се разберем ;) Срещата ще е тристранна за да участвам и аз като професионален кибик!

Аз няма да се учудя ако Акаунта е Богоева, а redheart е Радо Василев или поне Калинков и сега тук си спорят :lol:
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 02 окт 2012 23:37

vaskonti написа:Аз няма да се учудя ако Акаунта е Богоева, а redheart е Радо Василев или поне Калинков и сега тук си спорят :lol:

Ако redheart е адвокат в ЦСКА,не се учудвам,че не можахте да картотекирате Анисе през зимата,Платини-сега и имате проблем с лиценза. :twisted: :twisted: :twisted:

redheart
Контакти:

Мнениеот redheart » 03 окт 2012 00:28

За адвокатите не познахте. Иначе, сте прави, че чисто футболните теми (като например равенството на Шахтьор в Торино или победата на БАТЕ Борисов над Байерн тази вечер) са далече по-интересни от разни договори, лихви, неустойки, картотеки и наказания. За съжаление, когато става дума за български футбол като че ли нефутболните теми са повече (например сега вместо да обсъждаме договора за трансфер на Платини в ЦСКА, можеше да обсъждаме играта му в последния официален мач, но тъй като такъв няма по ред нефутболни причини, се обсъжда или некартотекирането му или договора за неговия трансфер). Да се надяваме, че и това време ще премине и българските клубове (включително ЦСКА и Черноморец), националият ни отбор и дори БФС ще ни предлагат повече и по-интересни чисто футболни теми.

Потребителски аватар
Red thunderstorm

Мнениеот Red thunderstorm » 04 окт 2012 23:25

blue avalanche написа:
vaskonti написа:Аз няма да се учудя ако Акаунта е Богоева, а redheart е Радо Василев или поне Калинков и сега тук си спорят :lol:

Ако redheart е адвокат в ЦСКА,не се учудвам,че не можахте да картотекирате Анисе през зимата,Платини-сега и имате проблем с лиценза. :twisted: :twisted: :twisted:

А ако не е адвокат кое ще те учуди? И кого ще ни препоръчаш? Може би адвокат Батков? Разбира се, че ще е той! С такива позиции на руския пазар и особено в Рубин Казан! :lol: :lol: :lol: Свърши им боба в опити да предскажат, кога ще отиде новото звездно каре! :mrgreen:

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 05 окт 2012 10:19

Red thunderstorm написа:
blue avalanche написа:

А ако не е адвокат кое ще те учуди? И кого ще ни препоръчаш? Може би адвокат Батков? Разбира се, че ще е той! С такива позиции на руския пазар и особено в Рубин Казан! :lol: :lol: :lol: Свърши им боба в опити да предскажат, кога ще отиде новото звездно каре! :mrgreen:

Иво Ивков е много по-добър адвокат от всички в ЦСКА,взети накуп.Само,че никога няма да работи за вас. ;)

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 05 окт 2012 10:52

блу, по какво ги оценяваш адвокатите? колко разбираш от право?
това че е спечелил елементарни дела, като тези, в които клуб не плаща на футболист заплатата му, не означава, че е върхът на сладоледа, защото е от "лесната страна", в случая! Демек, лесно се защитава доказана кражба, трудно се защитава "крадеца". А адвокатите на ЦСКА, точно това правят, като въпреки всичко успяват да печелят дела , дето са за доста пари(паунич)! иначе и аз съм на мнение, че Ивков е добър адвокат в спортното право, но дотам.
като не ми вади думата -"крадец" от контекста, просто пример
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

Върни се в “ЦСКА”