Имената върху екипите да са на кирилица

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

venger
Контакти:

Re: Имената върху екипите да са на кирилица

Мнениеот venger » 03 юни 2012 19:26

Lucky club написа:ТВЪРДО ЗА! И ТО НЕ САМО ЗА ИМЕНАТА ИЗПИСАНИ НА ЕКИПИТЕ НА ФУТБОЛИСТИТЕ, НО И ЗА ИМЕНАТА НА КАФЕНЕТА, ДИСКОТЕКИ, МАГАЗИНИ И Т.Н. !
ПП Потресаващо е колко идиоти живеят в родината :shock:
От псевдопатриот

Здравей, и аз съм псевдопатриот, така казват глобално мислещите, подкрепям мнението ти. И пак повтарям, да приемем това като един стремеж в България да се пише на български. Това се прави заради малките, разберете хора. Този, който е достигнал до върхово интелектуално ниво и вече може да прави разлика между добро и лошо, между ползите на латиницата и кирилицата, е просто един егоист, когато твърдо защитава латиницата, мислейки, че и за другите разликата в това на какъв език пишеш е леснооткриваема. До няколко десетилетия ще вкараме латиницата и официално ще пишем на нея, ако така вървим, вярвайте ми.
Да не говорим, че английските думи вече толкова са навлезли в речника ни, че от телевизията често могат да се чуят фрази от рода на "Да погледнем ранкинга.", "Днеска фрийкнах." и т.н. Много глобално започнахме да мислим.
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 юни 2012 19:26

boys85 написа:Днес научих, че съм чуждопоклонник и застъпник на латиницата, защото ми се струва необичайно и непрактично изписването на кирилица на имената върху екипите. Чудя се как още никой не ми каза, че съм турчин, циганин, родоотстъпник, нали така е модерно сред съвременната вълна псевдопатриоти, които винаги намират най-дребните и маловажни начини за засвидетелстване на уважение към родното, а пропускат основните, които като се наядат и напият ги избива на патриотизъм и се бият в гърдите, викайки "булгар!", "булгар!" на фона на граченето на Слави Трифонов (много точно казано v.r.s.) 8-)

Патриоте, ще те помоля да ми кажеш как е правилното изписване на латиница на името на този футболист:

Gadjev, Gadgev, Gajev, Gazhev, Gadziev.... Варианти има много, та да ме просветлиш, о радетелю на латиницата в България!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
levskinio
Контакти:

Мнениеот levskinio » 03 юни 2012 19:27

Thsmith написа:
Обичам Левски написа:Подкрепяте ли тази идея?Във Русия и Беларус имената на футболистите върху екипите са на кирилица.Защо и тук не е така,защо винаги трябва да се съобразяваме със другите.Да не дават първенството ни по Скай спорт ,че имената на футболистите да са на латиница.Моля,изкажете и вашето мнение ;)

Да бе... точно акъл от руснаци и беларуси ще взимаме. Те правят това понеже винаги са били на контра със запада... още са си в другия блок. Имената на екипите трябва да са на латиница. По лесно е за всички... не като излезем в европа хората да се чудят какви са тия йероглифи по екипите...

как може да напишеш подобно нещо........ по темата твърдо ЗА

Потребителски аватар
Morgause
Контакти:

Мнениеот Morgause » 03 юни 2012 19:31

Навсякъде са на латиница - къф ви е проблема. Изглежда по-добре от българските букви и може да се разберът от чужденците. Все пак сме в Европа!
Но остана неделим,
славният армейски тим.
Никой, никой досега,
не предаде ЦСКА

Чуйте, всички богаташи,
чуйте, западни търгаши,
чуйте, наши журналисти,
и вий, сини онанисти:

ЦСКА НЕ СЕ ПРОДАВА,
ЦСКА НЕ СЕ ПРЕДАВА
ЦСКА - ТОВА Е СЛАВА!

ОРИГИНАЛЪТ!

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 03 юни 2012 19:32

Predlagam da popromenite pravilata na foruma, patrioti! :mrgreen:
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Мнениеот boys85 » 03 юни 2012 19:33

gzagorov написа:Но ти така и не посочи разумен и обективен довод да се използва латиницата.

Посочих съвсем основателен и разумен довод в защита на мнението ми в този чисто индивидуален въпрос, чийто отговор се крие в личното предпочитание и нещо друго. Лично аз винаги съм виждал името върху екипа на спортен състезател, изписано на латиница, без значение от вида на спорта, изключение прави руското първенство по футбол. Когато гледах мач от него и за първи път видях имената, изписани на кирилица ми се стори странно и не ми хареса.

Потребителски аватар
DANS
Контакти:

Мнениеот DANS » 03 юни 2012 19:34

Обичам Левски написа:Подкрепяте ли тази идея?Във Русия и Беларус имената на футболистите върху екипите са на кирилица.Защо и тук не е така,защо винаги трябва да се съобразяваме със другите.Да не дават първенството ни по Скай спорт ,че имената на футболистите да са на латиница.Моля,изкажете и вашето мнение ;)

Абсолютно подкрепям, освен това задължително по екипите трябва да има българския флаг(положителен пример е екипа на Миньоро, флага също го има на две места в емблемата на ЦСКА).
Наско Сираков: "Ще бъде огромен успех за българския футбол ако ЦСКА вземе точка от Динамо!" ха ха ха :mrgreen:
Link: САМО ЗА ЛЕвСКАРИ!!!!!! ;-)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 03 юни 2012 19:38

Lucky club написа:ТВЪРДО ЗА! И ТО НЕ САМО ЗА ИМЕНАТА ИЗПИСАНИ НА ЕКИПИТЕ НА ФУТБОЛИСТИТЕ, НО И ЗА ИМЕНАТА НА КАФЕНЕТА, ДИСКОТЕКИ, МАГАЗИНИ И Т.Н. !
ПП Потресаващо е колко идиоти живеят в родината :shock:
От псевдопатриот

включително и твоя ник :lol: :lol: :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Без име
Контакти:

Мнениеот Без име » 03 юни 2012 19:38

DANS написа:

Абсолютно подкрепям, освен това задължително по екипите трябва да има българския флаг(положителен пример е екипа на Миньоро, флага също го има на две места в емблемата на ЦСКА).

В емблемата на ЦСКА има една петолъчка, която не е точно български символ...
Иначе аз съм против.
[center]1914[/center]

Потребителски аватар
rakiQ
Контакти:

Мнениеот rakiQ » 03 юни 2012 19:40

Твърдо за,в коя страна живеем?
[center][wrapimg=]http://25.media.tumblr.com/tumblr_lwxglaROpf1qj376xo43_r2_250.gif[/wrapimg] [wrapimg=]http://25.media.tumblr.com/tumblr_lwxglaROpf1qj376xo28_r2_250.gif[/wrapimg][/center]

[offtopic][wrapimg=]http://25.media.tumblr.com/5728899e3085b03122f6a92e8e972007/tumblr_mlof1wN65K1rfq7ggo7_r2_250.gif[/wrapimg] [wrapimg=]http://25.media.tumblr.com/28b3eebc8db7b694408456165a83d111/tumblr_mlof1wN65K1rfq7ggo1_r1_250.gif[/wrapimg] [wrapimg=]http://24.media.tumblr.com/da3d53cf63ade0d395a55d4ad2978422/tumblr_mlof1wN65K1rfq7ggo5_r1_250.gif[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://i.minus.com/ino7gJku4KVEn.gif[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://25.media.tumblr.com/dbec46e82ae9364d9bef8b81ce75b054/tumblr_mertdrcpPC1rdsy2io1_250.gif[/wrapimg] [wrapimg=]http://25.media.tumblr.com/47337b8fc600b6d45a7c7943f6d9b1b4/tumblr_mertdrcpPC1rdsy2io2_250.gif[/wrapimg][/offtopic]

Върни се в “Футбол - България”