Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

emerson1leao

Re: Коронавирусът в България

Мнениеот emerson1leao » 27 мар 2022 19:47

Ми те хората продължават да си умират от вируса бе. Смъртността продължава да е по-висока от предковидния период 2015-2019г., който и гробар да попитате ще ви потвърди същото. И преди 2020г бяхме с висока смъртност, но от есента на 2020г тя се увеличи двойно по време на пиковите вълни, при средно 2 200 умиращи седмично по време на есенно-зимните периоди 2015-2019г, по време на вълните 2020 и 2021 достигахме до 4300 - 4 500 починали седмично. Това са фактите. А това че сега медийното внимание е насочено в друга посока не значи че вируса е изчезнал и ганьо български да си щрака с пръсти мислейки си че всичко е минало. Есента ще гледаме същата картинка на препълнени болници и умиращи по стълбите от липса на свободни легла, ако не се затегнат мерките и се оставят новите мутации на вируса да си върлуват свободно.
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов ! :mrgreen:

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 28 мар 2022 12:44

emerson1leao написа:Ми те хората продължават да си умират от вируса бе.

Да, само че след 24-ти спряха да ви спасяват. Потънаха вдън земя цялата шайка вирусолози, математици, "доктори", загрижени политици и прочие. Вирусът загуби политическите си дивиденти, които носеше, тъй като се появи нещо по-голямо, по-лъскаво, което засенчи общественото внимание. Само вчера Кунчев се появи за малко и изквича нещо за маските. На него му е най-тежко от на всички, спря му финансирането от западните нпо-та, когато здравната криза изчезна от новините.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

emerson1leao

Мнениеот emerson1leao » 28 мар 2022 14:03

Правилно каза, "изчезна от новините", но нито вируса е изчезнал нито здравната криза. С това разместване на хора бежанци към Полша, Румъния, България...милиони, нещата само ще се усложнят. В Западна Европа разхлабиха тотално мерките и резултата е налице - ново повишение на случаите. Само че при тях имат достатъчно много ваксинирани, не 30% като у нас и смъртността им е ниска, докато ние мрем като мухи - 148хил. починали за 2021г в България спрямо 109хил. починали 2019г - последната предковидна. Това са резултатите от "доброто управление на кризата" от просто Киро и ко. Много българи за кратък период от време останаха без майки и бащи, деца останаха сираци и сега са по домове заради "отговорните" им родители, които не пожелаха да се предпазят от вируса, а слушаха дебили като мангъров, пасков и други подобни индивиди.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 28 мар 2022 16:12

Благодарение на ковида Италия ще спести €1.5 млрд. за пенсии. Както твърдя от самото начало ковида е създаден да засегне възрастните и болните, но не са очаквали да мутира.

Това с ваксинираните спортисти и инфарктите наистина ще се окаже вярно и не е съвпадение. 40-годишен съдия с инфаркт. Много често хопадам на подобни статии.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Hitch
Контакти:

Мнениеот Hitch » 29 мар 2022 01:36

pomiqrat написа:Махнаха мерките, но оставят маските, че да върви някой след мен и да ми дудне.

Къде живееш, бре? От доста време дори полицаите в метрото се правят, че не те виждат, когато си без маска. Да не говорим за супермаркети, офиси разни, кина и каквото там "на закрито" се сетиш. Маските отдавна паднаха, остана само да го официализират за по-изпълнителните...

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 29 мар 2022 17:27

Слагайте противогаз, маските не помагат :)
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

emerson1leao

Мнениеот emerson1leao » 29 мар 2022 17:29

Наесен пак ще има маски, споко.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 29 мар 2022 19:05

emerson1leao написа:Наесен пак ще има маски, споко.

Ама без мен : )
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 29 мар 2022 19:26

Маските май остават "по желание".
И се чудя на подобен род новини... Що направо не кажат, че "падат", пък то е ясно, че паникьорите ще продължат да са "нинджи" по заведения, автомобили та дори и в планината.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 29 мар 2022 20:00

Hitch написа:
pomiqrat написа:Махнаха мерките, но оставят маските, че да върви някой след мен и да ми дудне.

Къде живееш, бре? От доста време дори полицаите в метрото се правят, че не те виждат, когато си без маска. Да не говорим за супермаркети, офиси разни, кина и каквото там "на закрито" се сетиш. Маските отдавна паднаха, остана само да го официализират за по-изпълнителните...

Разходка из мола и кауфланд и веднага някой ще се намери да ти каже как сееш зараза.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Върни се в “Свободна зона”