Мнениеот Fantomas » 23 фев 2023 15:21
Още когато назначиха Потър казах, че за мен този треньор не е за отбор с огромни ресурси и желание да е на върха, какъвто е нашия. Нищо повече не е показал до момента в кариерата си за да може да му се повери такъв проект. Не е случаен факта, че всички английски треньори се провалят в топ клубовете и като цяло топ отборите избягват да назначават англичани. От десетилетия не е имало топ английски мениджър. Последно кой? Боби Робсън или може би Брайън Клъф? Успехите им са с давност XX век. Най-добрия вариант беше да бъде оставен Тухел. Нямаше как да се очаква да има внезапен успех след толкова наляти пари. Трябваше да се потърси компромис и разбирателство с него и да му бъде дадено време. Можеше да ни донесе още много успехи. Лично аз бъдеще не виждам с Потър. Винаги съм подкрепял всеки един наш мениджър, но за Потър имам крайно негативно мнение още от началото. И до момента думите ми се потвърждават. Това е най-слабия наш треньор от 30 години и въпреки това продължават някои хора да се опитват да го оправдават. А като си помисля колко критики през годините се изливаха за Грант, Сколари, Боаш, Лампард....които имаха далеч по-добри резултати от Потър. За мен да се доизкара сезона с него (освен ако наистина резултатите не се влошат крайно) и да бъде освободен след края на сезона. Почетино и Енрике също не са подходящи. Единия няма манталитет на победител, а на другия успехите му са с готов отбор с Шави, Иниеста, Меси, Суарес и Неймар. През останалата си кариера нищо не е показал. Зидан и преди писах, че няма как да дойде и че чака поста на Франция или евентуално ПСЖ или Реал М част 3. Тогава кой остава? За мен има 3 варианта, които са подходящи лично според мен: Вариант 1: Тухел. Да се помири ръководството с него, да му се извини, да го върнат и от лятото проекта на Тухел да се поднови начисто. С другите 2 варианта може да ви изненадам... Вариант 2: Моуриньо. Вероятно това ще му е последния сезон в Рома, а той е доказал, че може да печели титлата на ВЛ, ако има ресурс, а при нас го има. Три пъти ни донесе титла, дори и поизхабен, пак може да ни я донесе, сигурен съм. Вариант 3: Клоп. Ако времето му в Ливърпул приключи, аз нямам против да дойде при нас, даже ми се струва супер вариант. Не вярвам да иска, но ако все пак реши, добре да е дошъл. Досега никога не е работил с огромен състав, при нас няма да има проблемите с късите скамейки, има много млади играчи, може да донесе много трофеи и да изгради страшен отбор ако му се даде време, доказал го е. Това са вариантите според мен.