alexdb написа:
Тире също не постигна нищо, но създаде основа. Ако почнат да играят редовно в групите на новия турнир може да им се пише като постижение. За Каузата не си прав - от доста години са в групите всяка година, което им носи сериозни приходи.
При нас нещата като цяло със скаутите са трагединя. Но от друга страна в Левски нещата с чужденците се случват много по-трудно, защото винаги са поставяни високи цели (изключвам тази година) и ако който и да е не влезе почти веднага в час го отписваме. Все пак през отбора минаха за последните десетина години поне 50-60 чужденци и още толкова българи. Е как един от тях не стана?
За бъдеще трябва да има и акъл и търпение при селекцията. При условие, че това дет ни разправя Раев не е поредната приказка. Лично аз предпочитам да си имаме основа от наши футболисти - близнаците идеално паснаха, някои от юношите загатват за качества. И когато имаме основата да мислим за чужденци. Не безплатни, а такива които с качествата си ще вдигнат нивото ни.
Но дай първо да видим ще прескочим ли трапа, че нещо в тия приказки, които ни разтягат не ми се връзва. Дано не съм прав.
Коментара ми е по повод, че тия и ония били 10-ти с въпросните играчи, значи играчите автоматично не стават, а аз казвам друго - сигурно 5 клуба от ППЛ имат по-добри конктакти и скаути и намират по-качествени играчи от нас. От години насам.
Иначе и аз предпочитам основа от български футболисти, ама ако дойдат пари бързо се забравя това и търпение няма. Кой ще чака и учи Георги Александров къде да застава или Здравко кого да покрива при корнер. При първата титла на Лудогорец в сътава им бяха - Йордан Минев, Михаил Александров, Георги Костадинов-Мечката (!), Дяков, Генчев, Бадема, Деко, Иван Стоянов... и по-периферни, като Тодор Колев, Мирослав Антонов, Димо Бакалов и други, дето само са фигурирали в състава. После решиха да вдигат нивото с чужденци, а не да се опитват да привличат най-класните български играчи.