JimBeam написа:Ето че има и разумни фенове на Барселона, но сега някои веднага ще му скочат че плюе по Меси.Аз като гледам реакциите и поведението на нашите играчи имам чувството, че те май наистина досега са си живели в някаква паралелна вселена, в която всичко е цветя и рози, и навсякъде всичко е оцветено в розови краски, птичките пеят, сред лек ропот на поточе от кристално чиста вода...
Те изглежда наистина не са вярвали, че възрастта не прощава на никого, и явно няма да могат да се пенсионират в Барселона, както повече от очевидно на тях им се иска. Не може Ракитич да казва буквално "Де Йонг може и да е купен, ама мен това не ме ебе, защото моята позиция си е заета от мен, пък къде ще играе той - това не е мой проблем, на треньора. А това, че феновете не искат и да чуят за мен - еми, това пак не е мой проблем, а на феновете"... Не може Меси, когато го питат за Гризман да казва цитирам "без коментар", само защото прекрасно знае, че е твърде вероятно едно идване на Гризман да означава черни облаци да надвиснат над главата на приятелчето му Луис Суарес... Не може Бускетс, и като цяло мнозинството от играчите да защитават треньор, казвайки че те носят по-голямата част от вината, а като стане въпрос за чистка да се покриват в миши дупки.
Добре, нека приемем, че вината не е на Валверде, който всъщност е прекрасен треньор и прави всичко като хората, и виновните за слабия сезон са играчите. Ами, тогава след като няма да изгоним треньора, защо не изгоним 2-3 основни играчи? Защо, когато стане въпрос за напускащи играчи всички са по-ниски от тревата, и не искат и да чуят да бъдат разкарани, а такива като Ракитич и Юмтити направо наглеят, като вземат предница и публично заявяват, че нямат никакво намерение да напускат? Даже Ракитич буквално през 2 дни реве да му предложат нов договор, и май наистина си вярва, че това може да се случи...
Аз ако съм на Нелсон Семедо ще си бия камшика моментално. Не може комичния Сержи Роберто да е титуляр на позиция, на която очевидно го превъзхождаш, само защото е местно момче, и защото по-добре взаимодейства с Меси. А в малкото случаи, когато все пак си титуляр, претърпяваш унижението да си първа смяна, и то още на полувремето. Същото важи и за Артур, с разликата, че той поне по мое мнение на този етап не е кой знае какъв играч, и честно казано, ако не подобри изявите си, особено що се отнася до подаването напред, другата година моментално ще стане твърда резерва на Ракитич, Бускетс и Де Йонг (или Видал, ако Ракитич все пак бъде разкаран).
И друг път съм го писал, но сега отново използвам възможността да го кажа - трябва да се изземе по какъвто и да е начин някаква част от властта, която има Меси, защото тя вреди, и то много вреди на отбора. Освен това трябва някой да има топките да му каже, че най-много и другия сезон да се гради около него играта, и след това вече ще трябва да бъде просто един от отбора, а не да се изявява като целия отбор.
Шави имаше доблестта, когато вече се виждаше спада във формата му да изкара един сезон като резерва, а на другата година да напусне. Иниеста, когато видя, че вече не може да играе на най-високо ниво си тръгна с чест и високо вдигната глава. Същото е редно да направи и Бускетс, защото няма как да бъде прикрит факта, че най-силните му години са вече в историята.
Играеш в Барселона, живееш в Барселона, вземаш колосална заплата - еми, кой нормален човек би искал при такива обстоятелства да сменя обстановката? Ама ние футболен отбор ли сме, или изпълняваме милион и едно желания? Коутиньо на всяка цена трябва да бъде продаден, за каквито и да е пари, ако Валверде по някаква причина остане. Ракитич трябва да бъде разкаран абсолютно на всяка цена. И други трябва да бъдат разкарани, или най-малкото доброволно да се съгласят да са резерви, както навремето направи Шави (Пике, Бускетс, Суарес и Роберто). Продължаваме ли да се правим, че играчите ни не остаряват, и да се самонавиваме, че сме най-добрият отбор в света, крачката от Милан 2.0, Интер 2.0, или пък Манчестър Юнайтед 2.0 (по-скоро като тях да сме, понеже ако не друго, то поне пари имаме) е много малка, и наполовина направена...
Това е писано от чааве, което не гледа Барселона. Не веднъж Меси видимо се е ядосвал, че постоянно го търсят вместо да подадат на друг. Гризман не може да изяде мястото та Суарес, защото са различен тип футбористи, а Барселона си има такъв нападател и вкарва и асистипа два пъти повече от тего нищо, че е почти на 32. Суарес в най-лошата си форма пак е с по-добри показатели от Гризман, който ще бъде поредния провал. Меси става на 30... Меси става на 31.. Меси става на 32 и все си мъкте Барселона та гърба и може са го прави поне още три години.