Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот pomiqrat » 16 авг 2025 08:43

Drunken_Master написа:
THE G.A.M.E написа:Аз лично нямам такива роднини, приятели и познати ...
Всички от тях ли са на мнение, че сме по-добре от Китай?

Ако има хора, които си мислят, че сме по-зле :lol:
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 16 авг 2025 09:02

NOMER14 написа:Днес около обяд в един областен град в България две пишлемета около 4 клас минаха скоростно през една натоварена пешеходна пътека с два мощни велосипеда задъхани (явно си правят гонка по тротоарите) и спряха. Заради идването им към мен не рискувах да мина през пешеходната пътека. Едното казва на другото, че давало 5 лв на Мартин да пресече с колелото си на червено, но "Марто бил шубе" и го дострашало. Аз на техните години карах още Школьник с превъртаща верига.

И на мен първото ми колело беше школник. Един път, след като наще ме бяха водили на цирк, а там видях една мацка, която караше колело и му превърташе кормилото на 360 градуса по време на движение и аз реших да направя този номер, засилих колелото, завъртях кормилото и така се пльоснах на паважа заедно с него, че баба ми, като ме видя целия ожулен за малко да припадне :)
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 16 авг 2025 17:56

ReBorn1982 написа:
Запази си робското мислене за себе си, на мен никакъв Запад не ми е дал и цент келепир ..... иначе доста е дълга и спорна темата какво ни е дал Запада и какво ни е взел ..... и никак не е сигурно че сме на плюс ....
Тоест, да разбирам, че си бедняк и не харесваш живота си, и за т'ва е виновен ЕС и Запада ?
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 16 авг 2025 17:58

Drunken_Master написа:Всички от тях ли са на мнение, че сме по-добре от Китай?
Някои от тях са били в Китай като туристи и са на мнение, че не биха живяли там.
Без да навлизат в кой-знае какви подробности, защо, как, какво.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 16 авг 2025 18:38

THE G.A.M.E написа:
Drunken_Master написа:Всички от тях ли са на мнение, че сме по-добре от Китай?
Някои от тях са били в Китай като туристи и са на мнение, че не биха живяли там.
Без да навлизат в кой-знае какви подробности, защо, как, какво.

Така е. Ние тука сме много добре. Цял един областен град е без вода от седмици, друга една трета от страната изгоря(щото сме много добре и не може да си купим два самолета), разни мангали без образование и работа показват пачки с хиляди и влитат с колите си в автобуси, ама наш Ганьо нали маа кюфтаци и отскача един два пъти в годината до Гърция и друго не го интересува.
[offtopic][/offtopic]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 16 авг 2025 20:22

THE G.A.M.E написа:
ReBorn1982 написа:
Запази си робското мислене за себе си, на мен никакъв Запад не ми е дал и цент келепир ..... иначе доста е дълга и спорна темата какво ни е дал Запада и какво ни е взел ..... и никак не е сигурно че сме на плюс ....
Тоест, да разбирам, че си бедняк и не харесваш живота си, и за т'ва е виновен ЕС и Запада ?

Не съм беден, но всичко съм си изкарал сам, никой никакъв келепир не ми е дал.

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 16 авг 2025 21:16

THE G.A.M.E написа:Я направи една анкета, с въпрос - Кой живее зле ?
Ми, не знам ...
Аз лично нямам такива роднини, приятели и познати ...

Има и хора които живеят бедно, но по-скоро процентът им намалява, отколкото да се увеличава. Всички мои познати от едно по-широко обкръжение изкарват чисто месечно 3500 - 4000лв. и не са инженери, лекари и подобно. Имам и такива които изкарват по 6000лв като шофьори на камиони (ТИР). В строителството в момента също е отново някакъв бум като преди години и там надницата е 150-200лв на ден.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 16 авг 2025 22:59

Както каза и бубка - над сто хиляди са на воден режим и ще става все по-зле, защото няма държавна стратегия по този проблем и защото продължават да изсичат гори.

Освен това, България за пореден път е една от най-засегнатите държави от пожари и изглежда това ще се превърне в тенденция, защото от крадене на пари, не остава за самолети/хеликоптери.

По улиците карат пълни олигофрени и сме сред най-лошите статистики, а държавата нехае. Няма един нормален път или магистрала. Страната е потънала в сметища.
Престъпниците са безнаказани.

Демографски, България е мъртва.
Младото поколение е все по-неграмотно.
Но разбираш ли, всичко е прекрасно, важното е ядене и пиене да има и една седмица почивка в чужбина.
Много прости хора има!

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 16 авг 2025 23:20

Eminem написа:Както каза и бубка - над сто хиляди са на воден режим и ще става все по-зле, защото няма държавна стратегия по този проблем и защото продължават да изсичат гори.

Освен това, България за пореден път е една от най-засегнатите държави от пожари и изглежда това ще се превърне в тенденция, защото от крадене на пари, не остава за самолети/хеликоптери.

По улиците карат пълни олигофрени и сме сред най-лошите статистики, а държавата нехае. Няма един нормален път или магистрала. Страната е потънала в сметища.
Престъпниците са безнаказани.

Демографски, България е мъртва.
Младото поколение е все по-неграмотно.
Но разбираш ли, всичко е прекрасно, важното е ядене и пиене да има и една седмица почивка в чужбина.
Много прости хора има!

Аз съм доста съгласен с това което казваш и всичко изброено е огромен проблем, НО-за нищо от това не ни е виновен ЕС, НАТО, папата, арменския поп, или някой друг. Всичко изброено е следствие от нашето си собствено некадърно отношение и управление.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 16 авг 2025 23:50

rhaegar написа:Аз съм доста съгласен с това което казваш и всичко изброено е огромен проблем, НО-за нищо от това не ни е виновен ЕС, НАТО, папата, арменския поп, или някой друг. Всичко изброено е следствие от нашето си собствено некадърно отношение и управление.

Така е, аз въобще не ги обвинявам в този случай. Ние сме си виновни. Написах това мнение, в контекста на това, че тук два-трима постоянно изтъкват колко прекрасно се е живеело. Но държавата не се изразява само в това да се наядеш до пръсване и да отидеш на плаж.

Преди няколко минути изгледах клип от "Евронюз България", в който се каза, че в пет области, пенсионерите са над 40% процента от населението. Сигурно това е така, защото там има много работа и високи заплати? Или май младите са избягали оттам, точно защото няма много работа, а заплатите са ниски.
Последна промяна от Eminem на 17 авг 2025 00:07, променено общо 1 път.

Върни се в “Свободна зона”