Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

favaca8888
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот favaca8888 » 09 юли 2025 21:16

Thsmith написа:
favaca8888 написа:
ivan56 написа:
favaca8888 написа:
Soulen написа:Забавен е копейкаджийския гърч. Аз лично не очаквам нищо кой знае колко различно с еврото. За чужбина ще е по-лесно. Ще се вдигнат цените на имотите и наемите, което за мен е супер :)

Ето го и първият лапни-шаран :))))

Ако имаш апартамент на твое име,данъка в момента за година ти е между 200 и 350 лв.Сега,ще стане между 2000 и 3500 лв.Както и данъка за това ако го даваш този апартамент под наем.Т.е. ще трябва да увеличиш цената на наема,за да си плащаш данъците.Само,че като си дигнеш наема ще стоиш празен и накрая ще си принуден да го продадеш за жълти стотинки :))) Честито ! Добре дошъл в Евроробството ! :)))))

Още една Сиса.
Стойността на данъка ще се вдигне, обаче той ще поевтенее.
Абе всички ли копейки сте такива чехълчета?

Поевтинява като ти е празен стомахът.Иначе тухлите и цимента ако ставаха за ядене,ехее.
Хм,как да те нарека,сандал.:)

Ако имаш апартаменти, които продаваш за жълти стотинки, веднага купувам. Давай ги, аз ще му мисля как да се оправя с този "нов" данък : )

Аа радвам се,че следиш ситуацията и си готов веднага да инвестираш :)
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 09 юли 2025 21:19

pomiqrat написа:
favaca8888 написа:
Soulen написа:Забавен е копейкаджийския гърч. Аз лично не очаквам нищо кой знае колко различно с еврото. За чужбина ще е по-лесно. Ще се вдигнат цените на имотите и наемите, което за мен е супер :)

Ако имаш апартамент на твое име,данъка в момента за година ти е между 200 и 350 лв.Сега,ще стане между 2000 и 3500 лв.Както и данъка за това ако го даваш този апартамент под наем.Т.е. ще трябва да увеличиш цената на наема,за да си плащаш данъците.Само,че като си дигнеш наема ще стоиш празен и накрая ще си принуден да го продадеш за жълти стотинки :))) Честито ! Добре дошъл в Евроробството ! :)))))

Ти си топа на топа. Не мога :lol:

Е нали Еврозоната???
Народе???
Питaй ги белгийците примерно колко е годишния им данък на имотът ?
И как вървят наемите там ?Нали и ние като тях !? Или ..?
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 09 юли 2025 23:24

favaca8888 написа:
Thsmith написа:
favaca8888 написа:
ivan56 написа:
favaca8888 написа:

Още една Сиса.

Поевтинява като ти е празен стомахът.Иначе тухлите и цимента ако ставаха за ядене,ехее.

Ако имаш апартаменти, които продаваш за жълти стотинки, веднага купувам. Давай ги, аз ще му мисля как да се оправя с този "нов" данък : )

Без значение е дали се радваш. Кажи дали продаваш апартаменти/имоти за жълти стотинки за да се възползвам?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

goshev
Контакти:

Мнениеот goshev » 10 юли 2025 00:26

Thsmith написа:
favaca8888 написа:
Thsmith написа:
favaca8888 написа:
ivan56 написа:
favaca8888 написа:

Още една Сиса.

Без значение е дали се радваш. Кажи дали продаваш апартаменти/имоти за жълти стотинки за да се възползвам?

И аз съм посъбрал жълти стинки, така че има и други мераклии. :mrgreen:

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 10 юли 2025 01:29

Ти не, ти си от другата страна : ) Просто, когато някой декларира как сме щели да си продаваме апартаментите за жълти стотинки, най-малкото трябва да има силата да застане зад думите си и да си продаде собствеността още сега ... за жълти стотинки.
Хайде, няма да са за жълти, просто на данъчна оценка да е :lol: Ако е в столицата и около нея : )
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

евро

Мнениеот Drunken_Master » 10 юли 2025 03:10

Най-важният въпрос, който всеки български гражданин трябва да си зададе е, коя е причината нашите мили управници толкова, ама толкова да настояват, да влезем в еврозоната?! Наистина много чудно... Значи... много добре си знаем управляващите, много добре знаем и колко милеят за България, не е ли доста странно при положение, че те са експерти по "нищоправене", изведнъж, да натискат толкова рязко газта, за да приемем еврото!? Още преди сума ти време написах, че е 100% сигурно, че България ще влезе в еврозоната, понеже по всички медии се бие тъпана за него, а в НС изобщо и дума не дават, да се каже, да се пита народа, дали иска, да влиза в еврозоната. Мисля, че е пределно ясно и защо не трябва да има референдум... просто защото е ясно как българина ще гласува.
Другото нещо, което е доста интересно. Мисля, че за всеки един средноинтелигентен човек е пределно ясно, че България не е готова за влизане в еврозоната. Пределно ясно е и че НСИ манипулират данните за инфлацията и т.н. Ама Европейската комисия даде своето "Да" за влизането ни!? Те дали не са наясно, че България не е готова още!? Т.е. както младият икономист Стоян Панчев обясни при гостуването си при Мартин Карбовски... "Ние им намигваме на тях, а те пък ни намигват на нас." Интересно... що и те толкова искат, да влезем там!?
Коя е причината бай Тиквун, Дебелият и останалата продажна сган, да настояват за влизането ни в еврозоната!? Ами причината е най-елементарната - още повече крадене след падането на валутният борд. Ще се теглят още по-големи дългове... Нали не си мислите, че влизаме там от хубаво?! То е от ясно по-ясно... Всички тия нелепи мантри за "инвестиции" (щото Георги Ганев от ДБ и оня к*вал от ГЕРБ изтъкнаха тая причина) са мантри за малоумници. Нали видяхме VW къде си построиха завода, а уж щяха да строят на наша територия... За какво да го строят тук, като няма кой да работи?! Айде... приемам някой да ми каже, че често му се налага, да обменя парите си в евро и така ще се улесни, ама дори и тая причина на фона на всички рискове, които поемаме (щото помним какво се случи при последната държава влязла в еврозоната), това е повече от абсурдно. Другата мега тъпотия - след приемането на еврото, вече сме сядали на масата за преговори и нещата се решавали от самите нас. Някой трябваше да обясни на тия тъпунгери, че гласа на България ще е толкова стойностен, колкото общото участие на Николай Бареков, Ангел Джамбазки и Ицо Хазарта в Европарламента. Само не знам, кой да обясни на тъпунгерите, то у нас свобода на словото практически няма. Сарийски не го канят изобщо... гледаме само боклука Левон Хампарцумян. Стоян Панчев вика "За последно ме каниха по Нова ТВ, трябваше да спорим за еврото с Левон Хампарцумян. Изведнъж се оказа, че трябва освен да споря с него, да споря и с водещата на предаването, понеже тя зае неговата позиция..."

И най-важното... От НС директно ти казват "Еб*те си п*тката м*йчина! Не ни интересува вашето мнение! Ще си правим каквото си поискаме!", но простият български народ определя този ход на нашите управляващи, без да му се иска мнението, като голяма победа... Е, не сме ли еб*хти простият народ!?

Да не забравите, да вините децата на комунистите отново...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 10 юли 2025 07:11

"Умнокрасивите" квичат сега за варненското си кметче, Пеевски и Борисов го сготвили ..... ха ха, ама когато имаше вотове на недоверие, подкрепиха това гнусно правителство на Пеевски и кучката му Борисов, нали ??! .... нека сега го поемат дълбоко, всичко си заслужават.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: евро

Мнениеот pomiqrat » 10 юли 2025 10:42

Drunken_Master написа:Най-важният въпрос, който всеки български гражданин трябва да си зададе е, коя е причината нашите мили управници толкова, ама толкова да настояват, да влезем в еврозоната?! Наистина много чудно... Значи... много добре си знаем управляващите, много добре знаем и колко милеят за България, не е ли доста странно при положение, че те са експерти по "нищоправене", изведнъж, да натискат толкова рязко газта, за да приемем еврото!? Още преди сума ти време написах, че е 100% сигурно, че България ще влезе в еврозоната, понеже по всички медии се бие тъпана за него, а в НС изобщо и дума не дават, да се каже, да се пита народа, дали иска, да влиза в еврозоната. Мисля, че е пределно ясно и защо не трябва да има референдум... просто защото е ясно как българина ще гласува.
Другото нещо, което е доста интересно. Мисля, че за всеки един средноинтелигентен човек е пределно ясно, че България не е готова за влизане в еврозоната. Пределно ясно е и че НСИ манипулират данните за инфлацията и т.н. Ама Европейската комисия даде своето "Да" за влизането ни!? Те дали не са наясно, че България не е готова още!? Т.е. както младият икономист Стоян Панчев обясни при гостуването си при Мартин Карбовски... "Ние им намигваме на тях, а те пък ни намигват на нас." Интересно... що и те толкова искат, да влезем там!?
Коя е причината бай Тиквун, Дебелият и останалата продажна сган, да настояват за влизането ни в еврозоната!? Ами причината е най-елементарната - още повече крадене след падането на валутният борд. Ще се теглят още по-големи дългове... Нали не си мислите, че влизаме там от хубаво?! То е от ясно по-ясно... Всички тия нелепи мантри за "инвестиции" (щото Георги Ганев от ДБ и оня к*вал от ГЕРБ изтъкнаха тая причина) са мантри за малоумници. Нали видяхме VW къде си построиха завода, а уж щяха да строят на наша територия... За какво да го строят тук, като няма кой да работи?! Айде... приемам някой да ми каже, че често му се налага, да обменя парите си в евро и така ще се улесни, ама дори и тая причина на фона на всички рискове, които поемаме (щото помним какво се случи при последната държава влязла в еврозоната), това е повече от абсурдно. Другата мега тъпотия - след приемането на еврото, вече сме сядали на масата за преговори и нещата се решавали от самите нас. Някой трябваше да обясни на тия тъпунгери, че гласа на България ще е толкова стойностен, колкото общото участие на Николай Бареков, Ангел Джамбазки и Ицо Хазарта в Европарламента. Само не знам, кой да обясни на тъпунгерите, то у нас свобода на словото практически няма. Сарийски не го канят изобщо... гледаме само боклука Левон Хампарцумян. Стоян Панчев вика "За последно ме каниха по Нова ТВ, трябваше да спорим за еврото с Левон Хампарцумян. Изведнъж се оказа, че трябва освен да споря с него, да споря и с водещата на предаването, понеже тя зае неговата позиция..."

И най-важното... От НС директно ти казват "Еб*те си п*тката м*йчина! Не ни интересува вашето мнение! Ще си правим каквото си поискаме!", но простият български народ определя този ход на нашите управляващи, без да му се иска мнението, като голяма победа... Е, не сме ли еб*хти простият народ!?

Да не забравите, да вините децата на комунистите отново...

Колко пъти трябва да ти се повтори, че курнелия, пп и сценаристите фалираха държавата и еврото е единствения начин да няма нова Виденова зима, и обикновения човек да изгуби спестяванията си? Сега само държавата ще фалира след време и на мен няма да ми пука, защото от спестяванията ми няма да изчезнат нули. Ще засегне калинките и пенсионерите, защото ЕС ще им отреже раздутите заплати и пенси. Не дръжте парите си в банки. Могат да решат да ги използват по някакъв начин за покриване на заеми.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 10 юли 2025 12:03

Влизането в еврозоната няма да ни спаси от никакъв фалит, напротив - ще го приближи. Тръгнали сме по гръцкия сценарий, а Гърция фалира точно в еврозоната и заради еврозоната (лесен достъп до огромни заеми).

Между другото, то самата еврозона е тръгнала към фалит. Всички там вече яко теглят заеми и задлъжняването става повсеместно. Даже и Германия се разпаса и обяви курс към огромно заборчване.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: евро

Мнениеот pomiqrat » 10 юли 2025 13:58

Да повторя, че четенето та новини за гейове е разрушило мисловната дейност. И с различни цветове за по-лесно възприемане.
pomiqrat написа:Колко пъти трябва да ти се повтори, че курнелия, пп и сценаристите фалираха държавата и еврото е единствения начин да няма нова Виденова зима, и обикновения човек да изгуби спестяванията си? Сега само държавата ще фалира след време и на мен няма да ми пука, защото от спестяванията ми няма да изчезнат нули. Ще засегне калинките и пенсионерите, защото ЕС ще им отреже раздутите заплати и пенси. Не дръжте парите си в банки. Могат да решат да ги използват по някакъв начин за покриване на заеми.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Върни се в “Свободна зона”