Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот vaskonti » 13 фев 2015 15:34

Pichichi написа:Относно това колко са решавали в Косово сърбите от 98-ма до 2008-ма да решавали са, най малкото бюджет адмиснистрация и
управление са били в сърбите!
Относно признаването на Донецк ОК де на кои подписите стоят на документите от вторник/сряда, кои държави от ЕС прознават
че има проблем Донецк и ще има някаква форма на самоуправление? Оалн и Меркел в крайна сметка на един документ с терористи ли
се разписват или с хора които се борят за живота си?
Иначе той и президентът на САЩ е подписал че няма да разширява НАТО на Изток ама ей го руснаците са оградени от НАТО!
Нещо за неговия подпис коментар? Или единия подпис може да се нарушава другия не?
Писах го и по нагоре Русия следвайки примера на другия голям реши че вече е достатъчно укрепнала за да се държи също като голям!

Кога НАТО е подписвал, че няма да се разширява, че нещо май съм пропуснал??
boabbb написа:Васко, ще ме извиняваш, ама това последното са тотални глупости :!: Крим са украинци, колкото баба ми е от Уганда :lol: А Косово НИКОГА, ама НИКОГА в историята не е било албанско, шиптарско, или как искаш, така му викай ;) Все едно след 50 години турците да искат да отделят Нидерзаксен ( Долна Саксония ) като отделна държава, 'оджата да им вие и да бият челата :lol:

Казвам, че Крим е повече украински от колкото Косово е сръбско. Нищо повече не казвам. Това, че Крим исторически не е украинска територия е вярно, но още по-вярно е, че Косово просто не е сръбска територия. Както казах, това, че в даден момента са били заедно, при това предимно в Югославия, а не в Сърбия, това няма връзка. В крайна сметка Косово се бори дълги години да се отцепи, при това се борят от момента, в който Югославия се разпадна, тоест те се отцепват реално от Югославия, а не от Сърбия. Докато Крим никога не се е бунтувал дори най-малко срещу Украйна, до миналата година. По тези причини двата случая нямат нищо общо. Айде, да не е съвсем нищо, но разликата в двата случая е повече от съществена. А да не говорим пък за случая между Кипър и Турция, там нещата се различават коренно и из основи.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 13 фев 2015 15:53

vaskonti написа: Крим е много повече украинска територия, от колкото Косово е сръбска. Разликата е огромна в двата случая.

Няма такова нещо, нито Крим е повече украински, нито има разлика от двата случая.

Сърбия вкара войска в К и М, защото положението стана неконтролируемо, терористите от УЧК владееха вече огромни райони, а частите на полицията бяха недостатъчни, за да им противодействат. УЧК искаше да отцепи Косово от Сърбия, така както искат сега да отцепят двете области в Украйна. И Украйна прати армията си, за да противодейства.

САЩ е редно да бомбардира Киев, Лвов и другите украински градове, ако са толкова принципни, както бяха в К и М.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 13 фев 2015 15:56

1982 написа:
vaskonti написа: Крим е много повече украинска територия, от колкото Косово е сръбска. Разликата е огромна в двата случая.

Няма такова нещо, нито Крим е повече украински, нито има разлика от двата случая.

Сърбия вкара войска в К и М, защото положението стана неконтролируемо, терористите от УЧК владееха вече огромни райони, а частите на полицията бяха недостатъчни, за да им противодействат. УЧК искаше да отцепи Косово от Сърбия, така както искат сега да отцепят двете области в Украйна. И Украйна прати армията си, за да противодейства.

САЩ е редно да бомбардира Киев, Лвов и другите украински градове, ако са толкова принципни, както бяха в К и М.

Абсолютно ;) Само, че няма да стане, щото не е модерно сега :lol: Модерно е да си на страната на Украйна - те са толкова онеправдани, милинките :lol: Превратчета си спретват, това-онова, ама няма ядове ;)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 13 фев 2015 16:08

Да Крим не се е бунтувал никога защото още от появяването на Украйна той влиза като пълна автономия в Украйна още от 90/91-ва.
Първите проблеми са от оранжевата революция на мацката и тогава имаше планове за ограничаването на тази автономия а качването
на власт на американското правителство в Украйна вече директно щеше да отнеме тази автономия и щеше да има бунт на 100 %-та.
Относно ангажиментите на НАТО към Русия през 90/91-ва въпроса е към Горбачов и хора от американската администрация които
твърдят че има такъв ангажимент аз и ти документи не сме чели! Ти едва ли си чел и документа с който Русия казва че няма претенции
към терит. цялост на Украйна ама го цитираш също.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 13 фев 2015 17:00

Pichichi написа:Да Крим не се е бунтувал никога защото още от появяването на Украйна той влиза като пълна автономия в Украйна още от 90/91-ва.
Първите проблеми са от оранжевата революция на мацката и тогава имаше планове за ограничаването на тази автономия а качването
на власт на американското правителство в Украйна вече директно щеше да отнеме тази автономия и щеше да има бунт на 100 %-та.
Относно ангажиментите на НАТО към Русия през 90/91-ва въпроса е към Горбачов и хора от американската администрация които
твърдят че има такъв ангажимент аз и ти документи не сме чели! Ти едва ли си чел и документа с който Русия казва че няма претенции
към терит. цялост на Украйна ама го цитираш също.

А, няма такова нещо :) Меморандумът от Будапеща е общоизвестен и общодостъпен и гласи -
- да зачитат независимостта и суверенитета и съществуващите граници на Украйна. ;
- да се въздържат от заплахата или използването на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на Украйна, както и че техни оръжия няма да бъдат използвани срещу Украйна, освен при самозащита или по друг начин в съответствие с Хартата на Организацията на обединените нации;
- да се въздържат от икономическа принуда, за да подчинят в техен собствен интерес упражняването от Украйна на нейните права, присъщи на нейния суверенитет и по този начин да си осигурят предимства от всякакво естество;
- да търсят с незабавни действия в Съвета за сигурност на Обединените нации предоставянето на помощ на Украйна, като не разполагаща с ядрено оръжие Държава, страна по Договора за неразпространение на ядреното оръжие, ако Украйна се превърне в жертва на акт на агресия или обект на заплаха от агресия в които се използват ядрени оръжия. ;
- да не използват ядрено оръжие срещу Украйна, освен в случай на нападение срещу самите тях, техни територии или техни съюзници;
- да провеждат консултации в случай на възникване на ситуация, вследствие на която се поставя въпрос по изпълнението на тези задължения.

Русия е една от страните, подписали този меморандум. Чудя се коя от тези точки не е нарушена от руска страна, ако не броим атаката с ядрено оръжие?
А, ако може, дай някакви по-сериозни аргументи, не ми цитирай "анонимни правителствени източници". :) Не че нещо, ама да твърдиш, че България е влязла в НАТО въпреки, че САЩ бил поел ангажимент организацията да не се разширява...малко несериозно ми звучи. А не е само България, още сума ти държави...
[/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 13 фев 2015 17:09

1982 написа:

Има разлика защото Косово се отцепва от Югославия, а Крим от Украйна! Разпадането на СССР е преди повече от 20 години, а крим се отцепи преди няма и една, а Косово се бори още преди Югославия да се е разпаднала окончателно! Косово е бил част от Югославия, а не от Сърбия! Крим е бил част от Украйна и въпреки, че това наистина изобщо не го прави украински, разликата е съществена. Сърбия се опитваше да задържи при себе си със сила всяка една република, искаща независимост - Хърватия, Босна, Черна Гора. Какво, и това ли са сръбски територии?
[/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 13 фев 2015 17:22

Не ме разбирайте погрешно, аз съм изцяло против държава като Косово да съществува. Само казвам защо, според мен, техния случай се различава от Крим.
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 13 фев 2015 17:35

vaskonti написа:Не ме разбирайте погрешно, аз съм изцяло против държава като Косово да съществува. Само казвам защо, според мен, техния случай се различава от Крим.

Косово не се споменава никъде, като отделна република в СФРЮ, освен, ако аз нещо не съм довидял навремето. Крим, доколкото си спомням, не се бунтуваше и нямаше зор за отделяне, преди преврата в Киев преди година. По времето на Екатерина Велика, когато Крим е присъединен към Руската империя, той не е влизал в състава на Украйна, за да се брои за исконна територия на Украйна.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 13 фев 2015 17:39

Кашчей написа:
vaskonti написа:Не ме разбирайте погрешно, аз съм изцяло против държава като Косово да съществува. Само казвам защо, според мен, техния случай се различава от Крим.

Косово не се споменава никъде, като отделна република в СФРЮ, освен, ако аз нещо не съм довидял навремето. Крим, доколкото си спомням, не се бунтуваше и нямаше зор за отделяне, преди преврата в Киев преди година. По времето на Екатерина Велика, когато Крим е присъединен към Руската империя, той не е влизал в състава на Украйна, за да се брои за исконна територия на Украйна.

То и Крим не се водеше отделна република в СССР, което пак доказва, че Русия просто анексира чужда територия и то такава, която преди това е признал за законна украинска такава. А и продължава да прави опити да откъсне още.
[/center]

Потребителски аватар
valheru
Контакти:

Мнениеот valheru » 13 фев 2015 17:54

vaskonti написа:
Кашчей написа:

То и Крим не се водеше отделна република в СССР, което пак доказва, че Русия просто анексира чужда територия и то такава, която преди това е признал за законна украинска такава. А и продължава да прави опити да откъсне още.

По времето на Екатерина Велика не е имало Украйна.
Крим не е бил отделна република - тя си е била част от РСФСР (прочее имало е още 20 други подобни). По-нататък се сещаш накъде отиват нещата - кога точно е станала част от Украйна.
[offtopic]https://plus.google.com/104434860873145164030
https://njakoimisli.tumblr.com/[/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”