Без цензура!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
damyanov1963

Re: /анкета/ Без цензура!

Мнениеот damyanov1963 » 16 мар 2024 09:33

peliforewer написа:
nvm написа:Когато Гонзо бе номиниран за президент на БФС бе смешен плач, а когато бе избран настъпи мъртва тишина. Естествено, БФС е само част от проблема, а и Бербатов няма супер сили, че да изчисти Авгиевите обори. Но имаше надежда за промяна, а не премяна. Джани Родари е написал, че ако има магазинче би продавал надежда на всеки. При нас никой не би (про)давал надежда, защото никой не би я купил. Ние отдавна сме в блатото и не желаем да изплуваме. Ако някой се опита да направи нещо по въпроса, веднага го обвиняват, че мъти водата и е превърнат в ''персона нон грата", опитват се да го изгонят или принизят до тяхното ниво. Българският футбол (подобно на много сфери в държавата) е ударил дъното и продължава да дълбае, би трябвало да е видно за всеки.

Когато България се класира за последен път на голям форум, бях на 9 години, сега съм на близо 30. Тогава четях Родари, сега чета Вонегът, Оруел, Ремарк, Кафка. Тогава играехме силно и се противопоставяхме на световните колоси, сега завършваме последни в квалификациите без победа. Тогава стадион ''Васил Левски'' бе пълен и с невероятна атмосфера за мачовете на националния, сега доброволно играем на празен стадион. Преди няколко години имаше бараж за Евро 2020 срещу Унгария 1:3 при почти празен стадион и траурна атмосфера. Това което не се е променило е начинът на ръководене на БФС, някои от кадрите даже са същите, или техни пионки. Без(славно) падение от 4-ти в света до 4-та урна. Дойде време за промяна и предрешил се Илия, ама пак в тия. Гонзо е самата еманация на властимащ в България. Глупав и полуграмотен, но пък нагъл, арогантен, с огромно самочувствие. Постоянно говорещ глупости и небивалици като директор, а вече и в новата си роля на президент. Ако проблемите се изчерпваха само с говорене, щеше да е добре. Ние обаче имаме и добре запазена черна кутия от мениджърската му кариера. Сравнително пресен спомен е равенството с Гибралтар, при Гонзо като временен треньор на националния, освен всичко друго. Чутовен резил, но изглежда никой не си спомня, а и не последва никаква промяна след него. В това точно се корени голямата трагедия. Свикнали сме вече с положението и не желаем дори да се опитаме да го променим. Понеже с изборът на Гонзо ни една йота ще се промени във футбола ни. Но на клубовете явно положението им харесва, и не желаят промяна. So it goes...

Ето текст който си заслужава да се прочете, респект.Само да добавя, факта, че вече дълги години се спори Гонзо завършил ли е 8 клас или не е показателен за интелекта на този новоизлюпен ръководител на футбола в България, а той може да покаже диплома и от Кеймбридж.

Викаш друго си е д-р хонорис кауза да си изкарва хляба, като рекламира хазарт със сръбски чалгаджия и хранителни стоки :!:
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

nvm
Контакти:

Мнениеот nvm » 16 мар 2024 09:38

peliforewer написа: Само да добавя, факта, че вече дълги години се спори Гонзо завършил ли е 8 клас или не е показателен за интелекта на този новоизлюпен ръководител на футбола в България, а той може да покаже диплома и от Кеймбридж.

Съгласен съм с написаното. Темата с дипломата на Гонзо се преекспонира. Тя не трябва да бъде самоцел, образованието е съвкупността от придобити знания и умения за да я получиш. Ако имаш един празен варел и го минеш отвън със слой лъскава боя, той ще продължи да дрънчи на празно.

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 16 мар 2024 09:42

damyanov1963 написа:
peliforewer написа:
nvm написа:Когато Гонзо бе номиниран за президент на БФС бе смешен плач, а когато бе избран настъпи мъртва тишина. Естествено, БФС е само част от проблема, а и Бербатов няма супер сили, че да изчисти Авгиевите обори. Но имаше надежда за промяна, а не премяна. Джани Родари е написал, че ако има магазинче би продавал надежда на всеки. При нас никой не би (про)давал надежда, защото никой не би я купил. Ние отдавна сме в блатото и не желаем да изплуваме. Ако някой се опита да направи нещо по въпроса, веднага го обвиняват, че мъти водата и е превърнат в ''персона нон грата", опитват се да го изгонят или принизят до тяхното ниво. Българският футбол (подобно на много сфери в държавата) е ударил дъното и продължава да дълбае, би трябвало да е видно за всеки.

Когато България се класира за последен път на голям форум, бях на 9 години, сега съм на близо 30. Тогава четях Родари, сега чета Вонегът, Оруел, Ремарк, Кафка. Тогава играехме силно и се противопоставяхме на световните колоси, сега завършваме последни в квалификациите без победа. Тогава стадион ''Васил Левски'' бе пълен и с невероятна атмосфера за мачовете на националния, сега доброволно играем на празен стадион. Преди няколко години имаше бараж за Евро 2020 срещу Унгария 1:3 при почти празен стадион и траурна атмосфера. Това което не се е променило е начинът на ръководене на БФС, някои от кадрите даже са същите, или техни пионки. Без(славно) падение от 4-ти в света до 4-та урна. Дойде време за промяна и предрешил се Илия, ама пак в тия. Гонзо е самата еманация на властимащ в България. Глупав и полуграмотен, но пък нагъл, арогантен, с огромно самочувствие. Постоянно говорещ глупости и небивалици като директор, а вече и в новата си роля на президент. Ако проблемите се изчерпваха само с говорене, щеше да е добре. Ние обаче имаме и добре запазена черна кутия от мениджърската му кариера. Сравнително пресен спомен е равенството с Гибралтар, при Гонзо като временен треньор на националния, освен всичко друго. Чутовен резил, но изглежда никой не си спомня, а и не последва никаква промяна след него. В това точно се корени голямата трагедия. Свикнали сме вече с положението и не желаем дори да се опитаме да го променим. Понеже с изборът на Гонзо ни една йота ще се промени във футбола ни. Но на клубовете явно положението им харесва, и не желаят промяна. So it goes...

Ето текст който си заслужава да се прочете, респект.Само да добавя, факта, че вече дълги години се спори Гонзо завършил ли е 8 клас или не е показателен за интелекта на този новоизлюпен ръководител на футбола в България, а той може да покаже диплома и от Кеймбридж.

Викаш друго си е д-р хонорис кауза да си изкарва хляба, като рекламира хазарт със сръбски чалгаджия и хранителни стоки :!:

Викам, че от ден на ден нещата при теб стават все по-зле.Освен Христо Стоичков всички известни личности в България участват в реклами, това че Гонзо не са го канили също е показателно.Не вярвам да е имал предложения и да ги е отказал.
1914.1902 » 13 апр 23:02

Може ли в два поредни сезона да обявиш цел битка за титлата, а в същото време да си тъпана на групата?

Даже и до топ 3 не успяхме, а какви ли не отбори в последните години бяха там, ама за нашите е някаква мисия невъзможна.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 16 мар 2024 09:43

Не е тайна ,че според мен най-подходящия кандидат на шеф на БФС беше М.Касабов - според мен това беше най-добрата кандидатура.
Но както се казва "Кралят е мъртъв, да живее Кралят" . Успех на Гонзо.
Това което можем да видим в неговия ИК ги няма "вехтите войводи" - Ем.Костадинов, Йор. Лечков, К.Домусчиев, В.Стефанов. в настоящия ИК няма собственици на ПФК.
От стария ИК остават:
- шефа на Асоциацията на Общините - ами за мен разбира се ,че има място в ИК,
- шефа на професионалния футбол - ами разбира се че има място в ИК
- шефа на аматьорския футбол- ами разбира се ,че мястото му е в ИК
- шефове на постоянни комисии в БФС.
Това са хора ,които могат да започнат работа от днес - запознати с материята. Бих направил препратка към историята - след катастрофата на Червената армия при Вязма , заповедта за разстрел на командващия на силите и попаднали в обкръжение Иван Конев, е била написана само не е била подписана от Сталин. Тогава командването на остатъка от тези сили е поето от Жуков , и той се застъпва за Конев , с довода,че има нужда от помощник,който познава обстановката.
Но да се върнем към българския футбол - аз само не разбрах кой ще отговаря за ДЮ футбол. За мен това е най-важния ресор и е бил запазен за Бербатов/Ст.Петров , но те са отказали.
Говорих преди минути със собственик на ПФК - и го попитах защо избрахте Гонзо, а не Касабов или Бербатов. Отговора беше - "Касабов си гледаше международния отдел ,нито го знам ,нито съм имал контакт с него. Защо Гонзо - ами ,ако имам нужда от него и му звънна , знам че ще ми вдигне във всеки един момент и ще направи каквото зависи от него. Няма клуб ,който да е поискал от него подкрепа и да не я е получил. Бербатов- на мен не ми вдига телефона, какво остава за някой аматьорски клуб.."
За образованието на Гонзо - има завършен техникум по строителство, треньорска школа в НСА и ТУ -Габрово.
Какво образование имат Бербатов, Ст.Петров или М.Петров? - вече доста пъти зададох този въпрос и досега не съм получил отговор.
Между другото много лошо впечатление ми направи Бербатов с опита му да говори на английски - ами определено английския му е много слаб за човек ,който над 10 години е живял в страни в които английския език е официалния език. Явно за 10 години не е научил езика и е ползвал преводач( няма лошо)

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 16 мар 2024 09:44

nvm написа:
peliforewer написа: Само да добавя, факта, че вече дълги години се спори Гонзо завършил ли е 8 клас или не е показателен за интелекта на този новоизлюпен ръководител на футбола в България, а той може да покаже диплома и от Кеймбридж.

Съгласен съм с написаното. Темата с дипломата на Гонзо се преекспонира. Тя не трябва да бъде самоцел, образованието е съвкупността от придобити знания и умения за да я получиш. Ако имаш един празен варел и го минеш отвън със слой лъскава боя, той ще продължи да дрънчи на празно.

Образованието на Гонзо е всеизвестно - ТУ -Габрово и треньорска школа в НСА. Средно образование - строителен техникум.

nvm
Контакти:

Мнениеот nvm » 16 мар 2024 09:50

honda написа:Какво образование имат Бербатов, Ст.Петров или М.Петров? - вече доста пъти зададох този въпрос и досега не съм получил отговор.

Кратко търсене на Стилиян Петров в Гугъл ми изкарва като образование, завършен спортен мениджмънт към УЕФА и треньорски лиценз "УЕФА Про", като преди това е имал ниво "А".

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 16 мар 2024 09:55

peliforewer написа:
Der Schmarotzer написа:
Жълто-черен Пловдив написа:
Der Schmarotzer написа:
Жълто-черен Пловдив написа:Да не съм чул повече някой от Герена да има претенции срещу Лудогорец.

Понеже?

Понеже легнахте на осмокласник :) Голям майтап ще стане като ви забрави за сметка на Черно море и тим :)

Преди да раздаваш определения първо отговори на тези въпроси: Дай доказателство, че Гонзо има завършен само осми клас. Второ, от къде си сигурен, че Левски е легнал на Гонзо? Имаш ли доказателства, че Левски е гласувал за Гонзо, защото до сега никой от Левски не е изразил позиция, за кого е гласувано. Това, че го поздравяват е обичайния израз на благоприличие. Трето, ако случайно не знаеш, Гонзо и НСПП са в открит конфликт от десетина години. Четвърто, НСПП и жена му имат зависимости и голяма част от тях водят към Лоич. Разбира се има зависимост от Тиквоний I, но то кой от отборите в А РФГ-то няма зависимост от него?

Гонзо-НС конфликт :) , първият клуб поздравил Гонзо е Левски :) . НС зависим от Гриша Ганчев :) , затова Левски игра с юношите в Разград :).Колега, фактите не потвърждават твоите думи.

Разбира се, че ще го поздравят, Гонзо е легенда на Левски, освен това е избран за президент на БФФ, а не на фондация "Дай пАри!". Те и САЩ поздравиха Владимир Путин след като го избраха за президент на предишните избори, ще го поздравят и сега. Гонзо наистина е в личен конфликт с НСПП и това се знае и вижда. Партийката на Раева се финансира от Лоич, каква по-"малка" зависимост от това. Що се отнася до Тиквоний и отрочето му от Разград, виж снимките в другата тема, където именно една от ЕНблемите на Барбука се е гушнал любовно с неформалния бащица на Територията. Така, че там зависи, коя ще е последната заповед...
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 16 мар 2024 09:56

nvm написа:
honda написа:Какво образование имат Бербатов, Ст.Петров или М.Петров? - вече доста пъти зададох този въпрос и досега не съм получил отговор.

Кратко търсене на Стилиян Петров в Гугъл ми изкарва като образование, завършен спортен мениджмънт към УЕФА и треньорски лиценз "УЕФА Про", като преди това е имал ниво "А".

Пита се за образование, а не професионална компетентност.
Последна промяна от Der Schmarotzer на 16 мар 2024 16:19, променено общо 1 път.

krumeto
Контакти:

Мнениеот krumeto » 16 мар 2024 09:57

honda написа:
nvm написа:

Образованието на Гонзо е всеизвестно - ТУ -Габрово и треньорска школа в НСА. Средно образование - строителен техникум.

Горе в мнението е зададен въпрос - какво е образованието на "тримата от запаса"?
Какво е образованието и културата на задаващите въпроса, относно Гонзо? На повечето го виждаме в споделените мнения!
Ако ни направят шпалир, на следващата година ще им отстъпим една титла на ония!

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 16 мар 2024 10:02

nvm написа:
Der Schmarotzer написа:

Когато България се класира за последен път на голям форум, бях на 9 години, сега съм на близо 30. Тогава четях Родари, сега чета Вонегът, Оруел, Ремарк, Кафка. Тогава играехме силно и се противопоставяхме на световните колоси, сега завършваме последни в квалификациите без победа. Тогава стадион ''Васил Левски'' бе пълен и с невероятна атмосфера за мачовете на националния, сега доброволно играем на празен стадион. Преди няколко години имаше бараж за Евро 2020 срещу Унгария 1:3 при почти празен стадион и траурна атмосфера. Това което не се е променило е начинът на ръководене на БФС, някои от кадрите даже са същите, или техни пионки. Без(славно) падение от 4-ти в света до 4-та урна. Дойде време за промяна и предрешил се Илия, ама пак в тия. Гонзо е самата еманация на властимащ в България. Глупав и полуграмотен, но пък нагъл, арогантен, с огромно самочувствие. Постоянно говорещ глупости и небивалици като директор, а вече и в новата си роля на президент. Ако проблемите се изчерпваха само с говорене, щеше да е добре. Ние обаче имаме и добре запазена черна кутия от мениджърската му кариера. Сравнително пресен спомен е равенството с Гибралтар, при Гонзо като временен треньор на националния, освен всичко друго. Чутовен резил, но изглежда никой не си спомня за него, а и не последва никаква промяна след него. В това точно се корени голямата трагедия. Свикнали сме вече с положението и не желаем дори да се опитаме да го променим. Понеже с изборът на Гонзо ни една йота ще се промени във футбола ни. Но на клубовете явно положението им харесва и не желаят промяна. So it goes...

Че управлението на Михайлов, копае дъното е така, но за съжаление от всички представени кандидати няма по добра алтернатива от самия Михайлов. А че именно с тримцата Барбуков и двамата Петрови, "големите български футболисти", след като наистина най-големия се отказа от футбола, не можаха да класират страната на НИТО едно голямо първенство, също е очеизваждащ факт. Т.е. и като футболисти, които да са допринесли с нещо за развитието на БЪЛГАРСКИЯ футбол като играчи, май не са кой знае какво. Че нито един от тях не ръководи, дори собствения си бизнес също е факт (бизнеса на Стилиян го води жена му, която е интелектът в семейството, ако случайно не знаеш), на Барбука това прави тъстът му, за Марто всички знаем, докъде го докара интелекта му. И искаш тези тримата да ръководят целия български футбол?
Що се отнася до четенето на Вонегът, Оруел, Ремарк, Кафка, те трябва не само да се четат, а и да се разсъждава върху прочетеното, но за да може да се разсъждава върху него, трябва да си прочел, разбрал и осмислил още стотици други книжки...

Бербатов, Стилиян и Мартин бяха футболисти на доста добро ниво, но още тогава бе започнал период на полуразпад. Класирането на Евро 2004 бе до голяма степен заслуга на Балъков. Следващото поколение бе на доста по-ниско ниво и се получи огромна разлика в качеството между триото и останалите. След тяхното отказване нямаме играчи, които да се доближават то тях. Нито един роден играч в топ 5 първенство на Европа. Груев е най-близо да играе в топ отбор, но той е роден и израснал в Германия. Нима не е време за кардинални промени? И да, тримата едва ли са най-добрата опция за управление на федерация, имат доста лимитиран опит. Но са живели в Европа, почерпили са опит и имат хора в екипа с управленски качества. Най-важното обаче е, че не са част от досегашното ръководство на БФС и не са част от плутокрацията във футбола ни, въпреки че и при тях явно си има политически зависимости. Но те са/бяха единствената реална алтернатива на статуквото. Но всичко ще си продължи по същия начин.

Коментарът относно книгите ми е малко странен. За да съм прочел тези автори означава, че съм прочел стотици книги от множество други писатели и винаги съм се опитвал да вникна в написаното между редовете. Не съм всезнаещ и всеможещ, но се опитвам да научавам нови неща и да разширявам мирогледа си. Не мислите ли, че това би трябвало да бъде санитарния минимум за заемане на висока обществена позиция? Отделно, коментарът ми за литературата, бе просто опит за отъждествяване на дългия период изминал от последното ни класиране на голямо първенство.

За управленския опит и възможности виж отговора на Хонда. Не мисля, че мога да ти оговоря по-изчерпателно от него, освен това съм напълно съгласен с това, което пише.
За книжките, извинявай, малко пресолих манджата. Радвам се че има и млади хора, които се интересуват от сериозна литература... Но за да се разбере Кафка трябва да се чете на немски, българските преводи са предали отношението на преводача, а не на автора...

Върни се в “Левски”