"А" Футболна група - Сезон 2015/16

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

James Beattie

Re: За кои години важи наказанието на литекс ?

Мнениеот James Beattie » 16 дек 2015 16:55

То няма значение за колко години важи наказанието на Литекс. Такъв отбор, вече няма да видим в "А" група! На всички е ясно, че Гришата се оттърва от ненужния отбор и сега ще се занимава само с ЦСКА.

Потребителски аватар
PFC Litex

Re: Класиране в А група след изваждането на Литекс

Мнениеот PFC Litex » 16 дек 2015 16:57

alexdb написа:
Cicero написа:
alexdb написа:Няма тълкуване - само на болните мозъци им се иска нещо, което не е така. В Наредбата за първенствата и турнирите ясно е казано кога свършва първия полусезон - с последния изигран кръг за 2015 - т.е. миналата неделя 13.12.2015 г.. Литекс в А група ли е към момента? В А група е. Кога се счита, че е изхвърлен - днес или ако се жалят от датата на решението на апелативната комисия. Тази дата след 13.12.2015 г. ли е? Естествено. Значи е след края на полусезона. Какво има изобщо да се тълкува? Кога е извършено нарушението е без значение. Ако имаше такова щеше да е изрично указано в Наредбата.

А мача от 18 кръг Левски - Литекс приключи ли? Резултат от мача има ли? Съдийски сигнал за край на срещата? Не очаквам от СТК да анулират точките на Литекс, напротив, но ако се чете правилника на БФС, 18-ти кръг не е приключил и Литекс са извадени от първенството. Друг е въпроса, че не това е желанието на собственика на Левски.

Да приключи. Съдията присъди служебна победа с 3:0. Тази санкция по правилник не подлежи на обжалване след като отбора е напуснал терена и е влязла в сила незабавно.
А за т.н. Правилник е сигурно, че ти не си го чел. Няма такъв. Става дума за две различни неща - едното е Дисциплинарния правилник, който ти урежда санкцията на Литекс за вадене от групата, а другия акт ти е Наредбата за провеждане на първенствата и турнирите, която ти урежда последиците от конкретния мач и от последиците от последвалото наказание.

Съдия служебни победи неприсъжда. Санкции се налагат от ДК, АК, СТК.
20-ти кръг е част от първия полусезон.
В крайна сметка, честита титла на Лудогорец, ние си продължаваме за купата, ако я вземем ще играем в ЕКТ, една година в Б група ще я изкараме и толкова.
Изображение

Потребителски аватар
КоцеМаца
Контакти:

Мнениеот КоцеМаца » 16 дек 2015 16:57

Yoda написа:След като литекс са извадени от А група за една година , то следва ли , че ще играят отново във А група през 2017 /2018. Защото наказанието им ще изтече през м.12.2016 г. Няма как да ги допуснат през средата на следващият шампионат да се включат. То следва , че чак през началото на сезон 2017/2018 ще бъдат допуснати да играят футбол. Никой не коментира и какво ще правят футболистите им през тази пауза ? Нее се коментира и дали имат право да играят в по-долна дивизия за да подържат футболистите някаква форма ?

Според мен Литекс няма изобщо да се върне в А група.

Няколко хора с основно образование постигнаха целта си да закрият българския футбол.

Потребителски аватар
Cicero
Контакти:

Мнениеот Cicero » 16 дек 2015 16:57

alexdb написа:Пич, айде престани да спориш за неща, които са записани в Наредбата. Прочети я и няма да плещиш глупости. Там ясно е казано - отбелязаните голове на виновния отбор се анулират, а на невиновния отбор се прибавят 3 гола към актива.
Оф, аман от дървени философи. Лятото ти обясних, че фк Панчарево излита от А група - не, та не.
После ти обясних, че схемите на джуджето няма да минат, защото са незаконни - пак не, та не.
После ти казах, че фк Панчарево ще бъде лишена от УЕФА за две участия ЕКТза начало (а сега ще следват през определен период от време и още) - пак не, та не.
Още в събота ти казах, че Литекс ще бъде изваден от А група - пак спорове - не, та не.
Не ти ли писна да ставаш за смях с некомпетентните си коментари. Вземи, прочети и тогава говори.

:) Я пак? :)
Ти на мен никога нищо не си ми обяснявал, и по-добре!
Панчарево са ми на същия, където сте ми и вие от герена.
Единственото смислено от поста ти е информацията, за анулирането на головете на виновния отбор. Признавам, че не ако има такава точка, то аз съм в грешка. Информацията ми е стара, не всеки ден има подобни прецеденти. Преди това се процедираше по начина който съм описал аз.
Да видим утре СТК какво ще реши. Ще ти се извиня лично в събота, ако се окажеш прав! ;)
Хайде сега ставай, че за панчарево време не остана :twisted:
Последна промяна от Cicero на 16 дек 2015 16:59, променено общо 1 път.
visentii написа:Определени дати могат да се оспорват от определени институции, а официални документи могат да се изискват от официални институции...нито форума, нито автора (дори и модератор) са такива...така че, това е поредната тема за "чешане на езици".

Потребителски аватар
veni__85
Контакти:

Re: Има ли фаул при посягане към вратаря?

Мнениеот veni__85 » 16 дек 2015 16:57

Фал, дузпа, засада и гол има , когато съдията го отсъди.Такива са правилата във футбола.

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 16 дек 2015 16:58

alexdb написа:Ти три дена рева и се позоваваше на авторитета Камишев, как нямало как да извадят Литекс и някакви решения от преди 3 г. развяваше. Стана каквото ти казах.
А на теория Литекс не може да бъде изваден от турнира за Купата, обаче дали така е на практика? Като останат без футболисти, а те ще останат КАК ще продължат участието си в този турнир?

Бъркаш ме с PFC Litex :mrgreen: Аз му говорех, че Литекс ще бъде изритан.

Потребителски аватар
astra
Контакти:

Мнениеот astra » 16 дек 2015 16:58

Изпълкома взе ли решение да се извади Литекс от А група? Когато ТИКВИТЕ решат това, тогава коментирайте. А ВИЕ от ГОНГ искам сега да се скъсате да хвалите БФС и прилежащите им комисии за свършената работа и за успешното развитие на БГ футбола. И вие участвахте непряко в разрухата на футбола ни .

Bradat-brat
Контакти:

Re: Левски пак мина метър

Мнениеот Bradat-brat » 16 дек 2015 16:58

"За какво им обръщате внимание на жълтите ? Кои ги знае тях?"
Когато "жълтите" са играли четвърт финал в Европа, синичките чакахте още Милицията да ви припознае и да почне да ви урежда титли и купи. Но, за малограмотни отрепки, историята започва от ченгетата и свършва до задника на Пеевски.

Потребителски аватар
loko1
Контакти:

Re: Има ли фаул при посягане към вратаря?

Мнениеот loko1 » 16 дек 2015 16:59

korteneca написа:
loko1 написа:Един уж прост въпрос когато футболист посегне срещу вратаря има ли опасна игра и трябва ли съдията да отсъди фаул?

Направо си кажи, че питаш за ситуацията в мача Левски - Литекс. Така казано зависи от много неща... 8-)

Питах по принцип, за ситуацията от този мач писах след като я припознаха.
ОБИЧАМ ЛОКО СОФИЯ
АНКЕТА любим отбор http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=53&t=114333
Левски 23%, ЦСКА Локо Пд Локо Сф Манчестър Ю Славия Черно море Лудогорец

Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ отбора си когато ГУБИ нямаш право да го ПОДКРЕПЯШ когато ПОБЕЖДАВА

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Мнениеот alexdb » 16 дек 2015 16:59

v.r.s. написа:
alexdb написа:
Cicero написа:
alexdb написа:Няма тълкуване - само на болните мозъци им се иска нещо, което не е така. В Наредбата за първенствата и турнирите ясно е казано кога свършва първия полусезон - с последния изигран кръг за 2015 - т.е. миналата неделя 13.12.2015 г.. Литекс в А група ли е към момента? В А група е. Кога се счита, че е изхвърлен - днес или ако се жалят от датата на решението на апелативната комисия. Тази дата след 13.12.2015 г. ли е? Естествено. Значи е след края на полусезона. Какво има изобщо да се тълкува? Кога е извършено нарушението е без значение. Ако имаше такова щеше да е изрично указано в Наредбата.

А мача от 18 кръг Левски - Литекс приключи ли? Резултат от мача има ли? Съдийски сигнал за край на срещата? Не очаквам от СТК да анулират точките на Литекс, напротив, но ако се чете правилника на БФС, 18-ти кръг не е приключил и Литекс са извадени от първенството. Друг е въпроса, че не това е желанието на собственика на Левски.

Да приключи. Съдията присъди служебна победа с 3:0. Тази санкция по правилник не подлежи на обжалване след като отбора е напуснал терена и е влязла в сила незабавно.
А за т.н. Правилник е сигурно, че ти не си го чел. Няма такъв. Става дума за две различни неща - едното е Дисциплинарния правилник, който ти урежда санкцията на Литекс за вадене от групата, а другия акт ти е Наредбата за провеждане на първенствата и турнирите, която ти урежда последиците от конкретния мач и от последиците от последвалото наказание.

Съдията прекратява мача, а не дава служебна победа, това го прави ДК.

Грешиш - съдията присъжда служебна загуба, а ДК я потвърждава и налага имуществената санкция. Всъщност дали е съдията или делегата не знам и не съм сигурен, но служебната загуба се определя в самия протокол.

Върни се в “Архив”