Соя в продуктите Стара планина. Кен и Сами-М забъркани

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

tprodanov
Контакти:

Re: Соя в продуктите Стара планина. Кен и Сами-М забъркани

Мнениеот tprodanov » 14 окт 2010 00:25

acmilan написа:Ако щете вярвайте,но поне за КЕН съм убеден,че това е постановка.Поредната смешна акция на това правителство...
Не е смешна, мен лично ме плаши. А като гледам и отзвука, явно е и вървежна...

phd
Контакти:

Мнениеот phd » 14 окт 2010 00:37

А защо просто не задължиха всички да правят продуктите САМО от месо, да има кашкавал и сирене, а не "млечни продукти", всички млека да са по стандарт....... Защо просто не въведоха правила, ами двойни стандарти? :evil: :evil:

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 14 окт 2010 00:39

phd написа:А защо просто не задължиха всички да правят продуктите САМО от месо, да има кашкавал и сирене, а не "млечни продукти", всички млека да са по стандарт....... Защо просто не въведоха правила, ами двойни стандарти? :evil: :evil:

Е, то и това не е правилно. На мен лично ми стига написаното на етикета да отговаря напълно на вложеното. Като пише месо - да е месо, не изрезка, кост или соя. Като пише соя, да е соя. Като пише лайна - да са лайна. Пък аз сам да си избера според възможностите ми.

Иначе правила не се въвеждат, защото ще трябва да се спазват - така със стара планина е идеално - хем не е стандарт, и го даваме без никакви правила на когото си искаме, хем можем да накиснем всеки един, във всеки момент.

phd
Контакти:

Мнениеот phd » 14 окт 2010 00:44

tprodanov написа:
phd написа:А защо просто не задължиха всички да правят продуктите САМО от месо, да има кашкавал и сирене, а не "млечни продукти", всички млека да са по стандарт....... Защо просто не въведоха правила, ами двойни стандарти? :evil: :evil:

Е, то и това не е правилно. На мен лично ми стига написаното на етикета да отговаря напълно на вложеното. Като пише месо - да е месо, не изрезка, кост или соя. Като пише соя, да е соя. Като пише лайна - да са лайна. Пък аз сам да си избера според възможностите ми.

Иначе правила не се въвеждат, защото ще трябва да се спазват - така със стара планина е идеално - хем не е стандарт, и го даваме без никакви правила на когото си искаме, хем можем да накиснем всеки един, във всеки момент.

Не съм съгласен, предпочитам в магазина да има само истински продукти и кай колкото може да си купува, вместо за целокупното население да има боклуци (а то ще си ги купува заради левчето по-малко), а за по-богатите - човешка храна. Искам зеленчуци и плодове без нитрати, а не и такива, и такива. Искам контрол и висок стандарт, плюс жестоки глоби за неспазването му. Само така нещата ще станат нормални, а и ще се разбере какви са истинските цени на продуктите. :geek:

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 14 окт 2010 00:46

Но ще лишиш бедните хора от възможноста да си купят нещо за ядене. Това, което казваш е редно да се ограничи до толкова, до колкото да не се предлагат много вредни храни.

Иначе, зеленчуци без нитрати има - ГМОтата. Кефи ли те варианта?

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Мнениеот maldin1 » 14 окт 2010 00:49

tprodanov написа:Е, то и това не е правилно. На мен лично ми стига написаното на етикета да отговаря напълно на вложеното. Като пише месо - да е месо, не изрезка, кост или соя. Като пише соя, да е соя. Като пише лайна - да са лайна. Пък аз сам да си избера според възможностите ми.

Само да те питам да не бачкаш в някоя от споменатите 3-4 фирми,че толкова на вътре го взе това нещо ? Ако е така ще те разберем,но не виждам нищо странно в това, че е била направена проверка, установена е разлика от това което по-принцип трябва да предлага продукта и сега ги наказват.По ясно нещо здраве му кажи.......
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 14 окт 2010 00:57

Не, за моя радост винаги съм се занимавал с компютри. Просто съм свикнал да чета статиите от край до край, не само заглавията. Иначе съм съгласен, че като има правила и стандарти трябва да се спазват и точно това е драмата - че такъв стандарт, Стара Планина не съществува. Това е право на наши фирми да си продават по-добре продукцията. Мен лично използването на власт за лични цели ме плаши, за вас не знам.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 14 окт 2010 01:12

според мен трябва да се тръгне с глобите още от търговските обекти,където се продават такъв тип продукти,след това да се мине през достав4иците(и на тях глоби)и така докато се стигне до производителите,които според мен освен глоби(и то в много по-голям размер отколото на останалите по веригата)трябва да им се закриват заводи(цехове)и конфискация на имущество и обурудване.Така никой няма да има интерес да продава нека4ествени продукти.Ама това е според мен де ;) :) :roll:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

stagis
Контакти:

Re: Хванаха фалшиви колбаси"Стара планина"

Мнениеот stagis » 14 окт 2010 08:12

donpacko написа:Докато не се въведе във всеки сектор огромни глоби,няма да има управия.Сега мене ако ме питат тия заводи директно да се изтрият като производители вече,или глоба от 50 000 000 лева.

Търговеца също да му затварят магазина! Правят се на ударени за наша сметка!

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 14 окт 2010 08:14

acmilan написа:Ако щете вярвайте,но поне за КЕН съм убеден,че това е постановка.Поредната смешна акция на това правителство...

Не вярвам. През последните години животновъдството в България почти се унищожи, а същевременно се появиха стотици фирми предлагащи месо и месни продукти. Почти всички ползват вносно месо (с неясен произход и качество), сланина, изрезки, кожи, птичи пера, мляко на прах, кости (смлени), дупета, соя (и други растителни протеини), вода, адитиви и т.н. Дори филетата, пушените гърди, бекон, врат и др. подобни са обработени (инжектирани)
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!

ОВ 1948 ГГ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Върни се в “Свободна зона”