Зимна подготовка и трансфери 2023/2024 година

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Re: Зимна подготовка и трансфери 2023/2024 година

Мнениеот danko_sot » 20 яну 2024 15:03

Изображение
CSKA

Абсолютна трагедия първото полувреме. Никакъв живец, никаква идея, едно голямо НИЩО.
Просто с този треньор - толкова. Абсолютно живуркане, пускат се футболистите да играят в този ромб и трите треньорчета гледат седнали на столчета. Много се съмнявам че НЕМ знае какво иска от играчите си в тази схема, по какъв начин да атакуват и контролират играта, спрямо това, което видях.

Шакич и Вион най добре да сядат на пейката. Скаршем с нищо не ме впечатлява засега също.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 20 яну 2024 16:02

Нема к'во да се обърка, щампини сме! Гришата се е доказал!
Имаме нужната бройка играчи.
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 20 яну 2024 16:30

Изображение
CSKA

Второто полувреме беше това голяма част. Вратарят първото си беше Бусато, грешка.

За съжаление, негативен съм напоследък, но който е гледал мача ще ме разбере.

За пореден път го казвам- майната и на играта, майната му и на треньора. Те са прочетена книга.

В ЦСКА големият проблем е, че няма твърда ръка. Тимът е разпасана команда. Няма кой да тропне по масата, няма го човекът Х, който да държи дисциплината и юздите здраво в тима. На книга това трябва да е спортно- техническия директор , в случая май е Фичо, но при нас неговите функции са декоративни, т.е. никакви. Той няма никаква тежест в тима според мен, а е кукла на конци и изпълнява нарежданията, прищявките и капризите на шефовете си.

Какво визирам ли? Вижте само кадровото състояние на тима. Имаме 5 ЦЗ , при схема с двама - един ненужен. Кох за какъв ни е?
Лазар Туфегджич кой реши да го вземе на тоя лагер и защо и колко вътрешни халфа стават с него? Ясно е, че Чорбаджийски няма как да играе и трябва да бъде даден под наем.
Бисмарк Чарлс две години не можем да го разкараме. Поне не е на лагера.
Взимаме нов нападател, без да е сигурно че ще продадем въобще Назон. В момента колко са ни нападателите, я да ги преброим 1. Каранга ,2. Естрада, 3. Фаетон, 4. Асприля, 5. Назон, 6. Папазов 7. Антонов (ако играем в тази схема). И въпреки това атаката ни е пълна трагедия.... :!:

Просто по тоя начин Гришата да ръководи отбора с джойстика и по телефона от офиса, Не
става

Днес пропиляхме една контрола. Едни безсмислени 90 минути, в които не видяхме нищо ново като идея, в тактическо отношение и т.н. Абсолютен песимист съм за сезона ,ако това нещо продължи така. И тази схема с ромба е за боклука!!!!!
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 20 яну 2024 17:29

danko_sot, не се кахъри! Това е само контрола с крайно експериментален състав, особено през първата част! Както и странни решения на съдията, който въобще не е бил заложил на мача! :shock: :lol:
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Mitata
Контакти:

Мнениеот Mitata » 20 яну 2024 21:44

Защо се косите? В тройката ще сме накрая, може дори на финал за купата да играем. Всичко се движи по план.
ЦСКА, ЦСКА всичко започва и свършва така,
ЦСКА, ЦСКА, затова е измислен света!

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 20 яну 2024 23:23

То като гледам на никой не му пука за ЦСКА и контролките им. Така че и аз спирам да си хабя нервите. То като цяло сценарият е предначертан и не нужно да си Нострадамус, за да знаеш какво ни очаква.

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 21 яну 2024 01:32

danko_sot написа:То като гледам на никой не му пука за ЦСКА и контролките им. Така че и аз спирам да си хабя нервите. То като цяло сценарият е предначертан и не нужно да си Нострадамус, за да знаеш какво ни очаква.

Пич, обясни ми какво трябва да направим за да ти докажем ,че на всички тук им пука за ЦСКА ?
Колкото и да съм скептичен към НЕМ ,айде да го оставим да направи подготовката и да тогава да дадем оценка.
Миналия път го уволниха веднага след подготовката.
Ти какво очакваше от първия мач след 4 дни двуразови тренировки?
И защо правиш изводи от един мач при положение че бяха пуснати всички играчи мисля че 23- ма да играят.
Кога Папазов и Азприля ще са титулярна двойка в нападение?
Кога Кордоба ще е десен бек?
Лятната подготовка каква ти беше прогнозата след като играхме 4 мача и бихме в три от тях ?
Бихме Тирол, Базел и Ботошани и какво стана след няколко дни ? 0:0 с Хебър и 0:6 от Сепси.
Не прави генерални изводи от приятелски мач.
А и все едно до сега играехме като Реал Мадрид та днес сте толкова учудени ,че сме играли грозно и хаотично.
Има още 4 контроли в Турция и една в България , нека да минат и ще съдим тогава.

Gotzev.88
Контакти:

Мнениеот Gotzev.88 » 21 яну 2024 09:42

danko_sot написа:
Днес пропиляхме една контрола. Едни безсмислени 90 минути, в които не видяхме нищо ново като идея, в тактическо отношение и т.н. Абсолютен песимист съм за сезона ,ако това нещо продължи така. И тази схема с ромба е за боклука!!!!!

Ама, тя идеята не е ние да видим някакви неща, а треньорите :) След преждевременното напускане на Фаетон в момента официално сме с две крила- дедо и детето... Очаквал ли си верно да пробваме схема с крила? С кои 4 крила за две полувремена? Ромбът ни е Юга-Кареасо-Хайнц- Линдсет и трябват адекватни негови резерви, за да се ротира той, а от там това да носи разлики според играчите в него и силните им страни. През есента атакуващите ни играчи се ротираха доста, защитата също (освен Петров), само в ромба нямаше вариации, а пък там те са най-важни. Днес видяхме, че Скарсем не е удачен заместник за Хайнц или Кареасо, тоест по страничните ъгли, очаквам следващата контрола да видим дали е по-добър заместник на позицията на Юга или тази на Линдсет. Видяхме, че Шопов не може да замести Линдсет... Като цяло, Шопов не е за никъде в никоя схема, но това е друга тема :roll:

В нападение заради експеримента с Шопов първото пострадаха Папазов и Асприля напред, но ще има още контроли, за да се видят и те. Второто не го гледах цялото. От това, което видях Естрада си е все така меланхоличен, Антонов се справя не лошо. От малкия Чорбаджийски видях само как изшиба един в лицето без да иска с ръката, което някак си ми напомни за брат му, не знам защо... :lol: Определено, ако можех аз да избирам бих разкарал Естрада, а не Назон. Но пък Назон е може би най-слабият ни основен нападател в последните 5 години и логично е продаденият за най-ниска цена (600 000?!?!?!) в най-слаб отбор (Пафос). Дедо Фернандо ако може поне по един на сините и зелените да вкара пак ще е по-полезен от един Назон.

В защита- Включването на Матай е най-позитивното в контролата- поне от тези 15 минутки се видя, че Кох и Махмутович ще са твърди резерви ДОРИ и някога да играем с трима в защита. Де Ноер според трансфермаркт се връща през МАРТ?!, Турицов се надявам да се продаде (за негово добро, време му е)- така че ситуацията с бековете е ПЛАЧЕВНА! И от двете страни. Ама много. Аз лично бих пробвал Антонов като бек с повече атакуващи функции, ако така или иначе няма да се взимат крила и ще играем без... На Кордоба не му се получи днес като бек.

Това е като цяло моето "експертно" мнение... Освен ако НЕМ като Костов не почне да пише доклади какво се върши и какво се тренира и да ни ги публикуват в сайта, аз лично не виждам как можем ние да знаем какво планира. Ромбът се появи за първи път на мача с Берое, в предишния си изглеждахме плачевно без него, и никой не е предполагал, че за точно една седмица ще се въведе успешна (към онзи момент) чисто нова схема без толкова изпипване и трениране. Това беше тъкмо ПРЕДИ почивката за националите.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 21 яну 2024 11:35

Основното, което казах е, че образно казано "не може от краката за главата". Не четете между редовете. Много е трудно така. Или с други думи "Първо си подреди къщичката" пък после мисли за схеми и ротации.
Колкото и да не харесвам НЕМ, главният проблем не е той , а некомпетентното управление в спортно-техническата част в клуба.
Написал съм моето мнение за кадровото състояние на тима в момента. Смятам, че това затруднява треньорите допълнително, а и ако това не се оправи скоро, много е вероятно да се натрупа напрежение в съблекалнята и да ескалира.

Иначе да- блед дебют на Скаршем.
Позитивно завръщане на Матей.
Добро включване на позицията на Юга на Кареасо.
Нелошо представяне и на Антонов.

За схемата смятам, че трябва да се промени, твърдо - да. Схемите, които съм начертал са примерни за началото на сезона. За целта ни трябва още едно крило, както и бекове, но те си трябват и за другите схеми.
Аргументите са много:
Каранга няма да се впише добре в ромб. Естрада също ще е по-добре в схема с крила и изнесена десетка за него. За Папазов е логично да е трети избор.
Антонов има шанс да стане първи избор на едно от двете крила, борейки се с евентуалния нов играч?
Кареасо и Хайнц са опции за крило тип халф, което да влиза навътре и освобождава пространство за Бека.
Фаетон ще играе всеки мач и ще се използва максимално бързината му.

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 21 яну 2024 18:20

Каранга не го бройте в първите 7-8 мача. Той още не е пристигнал, тепърва ще почва тренировки, влизане във форма и т.н. За плейофите ако имаме късмет може да играе :mrgreen:

Върни се в “ЦСКА”