boabbb написа:След него кого създаде

Това имам предвид, щото Меси е почти на 29 вече ... Почнаха да си купуват играчите като всички останали богати отбори

Меси взима над 2 пъти повече от Алексис, а в Арсенал има ограничение на парите, ние не сме на държавна издръжка

Да видим...
Бускетс? Един от най-добрите опорни халфове в света. Вярно, има ужасният навик да симулира и да преиграва, но това не променя класата му като опорен халф.
Серхи Роберто. Невероятен е, универсален играч, който играе на един куп позиции, но е най-силен в халфовата линия. Специалистите говорят, че има потенциала да се превърне в новият Шави, а дали ще стане само времето ще покаже.
Марк Бартра. Много силен защитник, уви силно недооценен от Луйс Енрике. Лучо предпочита да дава шансове за изява на онова дърво Томас Вермаален, отколкото на Марк и няма да се изненадам, ако след края на сезона Бартра му писне да търка скамейката и напусне. Трябва му да натрупа малко повече физическа сила, за да може да влиза по-здраво в единоборствата и като нищо от него ще излезе новият Пуйол.
Рафа Алкантара. Уви точно като по-големият си брат е преследван от много контузии, които пречат да покаже целият си потенциал. Но все още е млад и има шанс да се развие и докаже, ако успее да преодолее здравословните си проблеми, че да не бъде толкова стъклен.
Има и още няколко, които излязоха от школата, но поради една или друга причина започнаха кариерите си в други отбори, но на по-късен етап се върнаха в отбора. Визирам Пике и Алба.
Отделно колко играча излезли от школата, играли за първият отбор сега са водещи футболисти за други топ отбори? Тиаго Алкантара в Байерн. Педро в Челси. Фабрегас (там е малко по-особен случай, защото първо игра за Арсенал, после за Барса, но в крайна сметка е продукт на Ла Масия) в Челси. Нолито в Селта (ок, тия не са топ отбор, но Нолито е много добър). Джонатан дос Сантос във Виляреал. Брат му Джовани дос Сантос до миналият сезон също във Виляреал, сега не го знам къде е, а ме мързи да проверя в гугъл. Мартин Монтоя в Интер. Аз лично много се ядосвах, като го продадоха, а взеха Илеиш Видал от Севиля, предвид, че Видал с нищо не е по-добър от Монтоя, но на младока му писна да е резерва на Дани Алвеш, искаше да играе редовно и напусна. Андреу Фонтас друг защитник излязъл от школата, лично според мен Фонтас е по-добър от Бартра и Монтоя, но той влезе в конфликт с треньора (онова недоразумение Тата Мартино) и бе продаден, играе в Селта и им е най-стабилният защитник. Когато Селта разбиха Барса с 4:0 на свой терен в Примера заслугата за този успех беше на Нолито, Фонтас и на вратаря на галисийците.
Та какво казваше? Барса не създавала нови играчи? Доооооооообре