Нито сте по-красиви, нито сте по-умни ! Факт !

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

sandi74

Re: Нито сте по-красиви, нито сте по-умни ! Факт !

Мнениеот sandi74 » 17 ное 2013 13:41

Абсолютно прав е автора на темата.Това е самата истина колкото и да е болезнена да е тя.Факт.

Vict0ry
Контакти:

Мнениеот Vict0ry » 17 ное 2013 14:01

Той автора е прав, но трябваше в текста да спомене, че и той е от тази група хора!

NADURVEN_FILOSOF
Контакти:

Мнениеот NADURVEN_FILOSOF » 17 ное 2013 14:16

Казват че най-доброто нещо което сме правили било децата, защото не сме ги правили с ръцете си. Явно това е мит!
сърце, душа за берое стара загора
http://vbox7.com/play:9114d3b3

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 17 ное 2013 14:22

Madridist написа:Авторът има интересни и точни разсъждения , но като цяло аз не съм съгласен с крайния извод, който е направил. Мисля, че конфликтът между поколенията винаги го е имал и винаги ще го има. Всяко поколение, се има за носител на новото, модерното и най-вече правилното. То е право по всички житейски въпроси. В същото време, когато стане дума за поколението преди него - то е консервативно, морално остаряло и т.н. А когато го питате, за поколението след него - ужас - то е деградирало, глупаво , малоумно.
FCB не съм съгласен, че младите не спортуват. Аз лично редовно ходя на фитнес има доста деца в тинейджърска възраст. Да не говорим, че един от най-добрите ми приятели, се занимава с бойни изкуства и при него е пълно с дечица първи-втори клас. Относно затлъстяването - ами това не е проблем само при децата, ами и при възрастните. И според мен, една от основните причини в затлъстяването и появата на всякакви болести, е в изключително некачествената храна, която се произвежда . Всичко е пълно с всякакви химии, оцветители, Е-та и т.н. Не всеки има баба и дядо на село да му гледат животни и да му пращат прясна и истинска храна. Относно пушенето и пиенето - ами аз не знам за поколение (поне в последния половин век), което по ученически ексурзии, да не е пиело до припадак, или когато дойде междучасие да се крие по тоалетните или в задните дворове да пуши цигари.
Смятам, че сегашния свят стана изключително технологичен и младото поколение няма как да седи настрани от тази тенденция. Сега напълно нормално е да видиш дете 4 клас със смартфон, вкъщи задължително компютър с интернет. Ползвал компютъра за забавление - ами вие какво искате дете на 7 години да чертае на Аутокад ли. Лека полека, като поотрасне, ще се научи , трябва да се научи, защото като погледнем вече не остана работа , в която компютърните умения да не са задължителни. Също така, правя едно малко уточнение , всяко нещо трябва да е с мярка . Не виждам нищо лошо дете да играе на компютър, но в някакви нормални граници, а не както правят някои маниаци по няколко дни да не стават от стола . Категорично съм против подобни крайности. И така сме заговорили за поколенията, като гледам с какви бързи темпове се развиват технологията ми е трудно да си представя света след 20 години. За бога, преди 10 години един компютър струваше колкото среден клас кола, преди 20 години електорнната пишеща машина беше супер лукс. Сигурно както ние се подсмихваме под мустак, когато погледнем дядовия грамофон, така и нашите внуци ще ни се смеят, че сме ползвали facebook, skype и сме имали Iphone 8-)

:!:
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 17 ное 2013 14:25

dromihait написа:Един колега беше пуснал тема-отговор, озаглавена "Днешната младеж..." Започваше с цитати на признати авторитети от древността, които също хулят своите млади съвременници. Винаги е било така - по- голяма част от "старите" трудно приема "младите", не може да приеме новото и мисли, че светът отива по дяволите....

Това е най-доближаващото се до истината мнение, което прочетох в тази провокативна тема, чиято цел, силно се съмнявам, че е била дискусия по поставения въпрос. Всяко едно поколение смята следващото за по-разхайтено и дава за пример времето, в което то е израсло. Но никога не се отчита обкръжаващата среда, която страшно много влияе на формирането на всяко поколение. Напредват технологии, които заемат съществена роля в бита ни. Има все по-разнообразна и по-обширна информация и т.н. Сериозната тема на разговор би трябвало да бъде как всяко едно поколение да се възползва по най-добрия начин от обкръжаващата го среда, така че да извлече най-доброто за развитието си, а не да се размахват пръсти в опит за назидание.

Потребителски аватар
Dani
Контакти:

Мнениеот Dani » 17 ное 2013 14:30

Значи аз скоро ще стана на 16. Вярно е, че много от съучениците ми се държат много зле и не им пука за нищо! Има и нормални деца обаче, включвам и себе си в това число, които ни интересува да научим нещо в даскало, а не да се напием в събота вечер! За спортуването не съм съгласен - почти всеки млад човек спортува в свободното си време. Аз преди малко се върнах от тенис на маса. ;)

NADURVEN_FILOSOF
Контакти:

Мнениеот NADURVEN_FILOSOF » 17 ное 2013 15:32

Dani написа:Значи аз скоро ще стана на 16. Вярно е, че много от съучениците ми се държат много зле и не им пука за нищо! Има и нормални деца обаче, включвам и себе си в това число, които ни интересува да научим нещо в даскало, а не да се напием в събота вечер! За спортуването не съм съгласен - почти всеки млад човек спортува в свободното си време. Аз преди малко се върнах от тенис на маса. ;)

Така е приятел, но такива като теб са аутсайдери. Смеят ви се съучениците и ви викат че сте заблудени. Иначе браво, тенис на маса е доста мъжки спорт, бицарите яко са помпат!
сърце, душа за берое стара загора
http://vbox7.com/play:9114d3b3

demetrasai
Контакти:

Мнениеот demetrasai » 17 ное 2013 15:37

Какъв респект към по-възрастните бе. Към Доган, Станишев,Лютви Местан, Бисеров, Бойко,Цветанов и други подобни паразити ли! Дано младите никога не изпитат респект към такива! Нали до това положение на държавата се стигна заради предишното поколение, съставено от такива "умници" като теб. Децата са такивва заради сбътрканите ценности и лицемерието на старото поколение. А ако мислиш че по-възрастните са по-грамотни лъжеш се. Това че си чел "Как се каляваше стоманата" едва ли те е издигнало много. Смешник

Потребителски аватар
Dani
Контакти:

Мнениеот Dani » 17 ное 2013 15:40

NADURVEN_FILOSOF написа:
Dani написа:Значи аз скоро ще стана на 16. Вярно е, че много от съучениците ми се държат много зле и не им пука за нищо! Има и нормални деца обаче, включвам и себе си в това число, които ни интересува да научим нещо в даскало, а не да се напием в събота вечер! За спортуването не съм съгласен - почти всеки млад човек спортува в свободното си време. Аз преди малко се върнах от тенис на маса. ;)

Така е приятел, но такива като теб са аутсайдери. Смеят ви се съучениците и ви викат че сте заблудени. Иначе браво, тенис на маса е доста мъжки спорт, бицарите яко са помпат!

Ми за жалост вече да се държиш нормално е "тъпо". Както казах има още такива деца, така че може някой ден нещата да се обърнат. Според мен основният проблем е в родителите и примерът, който те дават! Колкото повече един родител обръща внимание на детето си, толкова по-добре възпитано ще е то. А тези деца, на които не им е обърнато внимание вкъщи, търсят такова в училище и оттам идват проблемите според мен! ;)

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 17 ное 2013 15:46

Винаги всеки включва себе си в категорията на нормалните и добрите. :lol: И другите са лошите.

Върни се в “Свободна зона”