Ходили ли сте в чужбина и какви са впечатленията ви от там?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Ходили ли сте в чужбина и какви са впечатленията ви от там?

Мнениеот vaskonti » 16 апр 2013 22:18

THE G.A.M.E написа:
vaskonti написа:Монте Карло е най-странното място, което можете да си представите.

По спирките има обществени дефибрилатори, в случай на нужда... :roll:

Ами то с тия цени там ... Помислили са хората за всичко. :lol:

Всъщност в Монте Карло е по-евтино от Ница. Едно кафе в добро заведение в центъра е 3.50 евро, което си е прилично, предвид факта, че от едната страна ти е двореца, от другата прословутия тунел на Ф1, а пред теб на 1 метър патиците се плацикат в езерцето. Ница и Монте Карло са както тук Несебър и Слънчев бряг - на практика са едно населено място и само една ръждясала табела уведомява, че преминаваш от една държава в друга :) А на какви яхти се нагледах на пристанището...направо ми изпадаха зъбките. :( Пълно е с ферарита, ламбо-та, ролсове, бентлита, обаче всички спазват ограниченията на скоростта, никой не форсира и не се изживява като голямата работа и си пъпли заедно с останалите.
Иначе дефибрилаторите са заради адската жега и голяма влажност. Просто трудно се диша, особено когато няма и никакъв вятър, направо е мор. Но представям си какво ще се случи ако и тук ги поставят по спирките - ще изчезнат за отрицателно време. А там дори не са заключени, стоят си в една специална прозрачна кутия, чийто вратичка е просто затворена...
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

sandi74

Мнениеот sandi74 » 16 апр 2013 22:25

Hahaha1 написа:Ходя в Русия при баба ми и дядо ми всяко лято,няма по-хубава страна от Русия!Страхотни хора,страхотна държава,страхотна история!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zQyYidgk-0Y[/youtube]

Факт.

Потребителски аватар
venelin1984
Контакти:

Мнениеот venelin1984 » 16 апр 2013 22:34

sandi74 написа:
Hahaha1 написа:Ходя в Русия при баба ми и дядо ми всяко лято,няма по-хубава страна от Русия!Страхотни хора,страхотна държава,страхотна история!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zQyYidgk-0Y[/youtube]

Факт.

Русия като махнем Москва , Ленинград и Сталинград всичко живо живее в мизерия и простота .Незнам какво ми я хвалиш , явно си запален комунист.

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 16 апр 2013 22:38

venelin1984 написа:
honda написа:Бил съм в чужбина много пъти или по-точно от много години България е станала чужбина за мен. Бил съм в много държави -броях ги докато станаха 80 , сега са повече. Ако трябва да препоръчам място ,като природна красота- Големия Бариерен Риф в Австралия, или Аляска примерно- много е красиво да се движиш във фиордите и обграден от вековни борови гори и заснежени планини високи по няколко хиляди метра .
Ако трябва да избирам град в който да живея бих избрал Мелбърн или Ванкувър. Лично за мен Австралия е най-доброто място за живеене- много добре е уредено всичко, хората са много приветливи и добронамерени, няма го това пренебрежение към другите хора от местните или поне аз съм останал с подобно впечатление.
Ако е за почивка бих препоръчал Тайланд, Сен-Мартен, Атлантис (Насау-Бахамите).
Като организация- Япония , но там не всеки може да издържи - лично на мен не ми харесва особено- прекалено е презаселено и забързано иначе е и много добре съвместено ултрамодерна архитектура с бетонно-стъклените си грамади със зелени паркове в езерца.
Иначе специално значение за мен винаги е имал Йерусалим и "Църквата на Светото Погребение".

Ти да не си от другата България , 80 държави :shock: нещо не ми се вярва сигорно си ги гледал по TV-to.Лъжата е нямаш за нищо бре,и ни хващаш тука за канарчета.

Ако работи в туристическа агенция, какъв е проблема да обиколи света, а и доколкото човек може да си направи извод honda е зрял мъж над средната възраст и едва ли ще седне тук да се прави на интересен
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 16 апр 2013 22:48

venelin1984 написа:
honda написа:Бил съм в чужбина много пъти или по-точно от много години България е станала чужбина за мен. Бил съм в много държави -броях ги докато станаха 80 , сега са повече. Ако трябва да препоръчам място ,като природна красота- Големия Бариерен Риф в Австралия, или Аляска примерно- много е красиво да се движиш във фиордите и обграден от вековни борови гори и заснежени планини високи по няколко хиляди метра .
Ако трябва да избирам град в който да живея бих избрал Мелбърн или Ванкувър. Лично за мен Австралия е най-доброто място за живеене- много добре е уредено всичко, хората са много приветливи и добронамерени, няма го това пренебрежение към другите хора от местните или поне аз съм останал с подобно впечатление.
Ако е за почивка бих препоръчал Тайланд, Сен-Мартен, Атлантис (Насау-Бахамите).
Като организация- Япония , но там не всеки може да издържи - лично на мен не ми харесва особено- прекалено е презаселено и забързано иначе е и много добре съвместено ултрамодерна архитектура с бетонно-стъклените си грамади със зелени паркове в езерца.
Иначе специално значение за мен винаги е имал Йерусалим и "Църквата на Светото Погребение".

Ти да не си от другата България , 80 държави :shock: нещо не ми се вярва сигорно си ги гледал по TV-to.Лъжата е нямаш за нищо бре,и ни хващаш тука за канарчета.

Благодаря за интереса към моята персона, не е тук мястото да коментираме моята професия, но казано с по-прости думи работата ми е да пътувам от една държава в друга ,за повече от 20 години пътувания е напълно нормално да ги направя тези посещения. А иначе дали вярващ или не си е твой личен избор.

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 17 апр 2013 00:33

Моят скромен опит:
Копенхаген, Дания (две години живот,учене и работа) - много зелен,модерен и скъп град. Класи над София като качество на живот. Тук бедност просто НЯМА.
Прага, Чехия (два пъти за по седмица) - неописуема красота, най-добрата бира и най-красивите жени
Виена, Австрия (два пъти за по 2-3 дни) - за мен това е столицата на Европа. Много развита култура.
Лондон - (веднъж за една седмица) - Задължително трябва да се види. Едната от двете столици на света
Амстердам (един уикенд)- град с много младежки дух и собствен стил. Дано не е вярно това което се говори, че не понасят българи.
Букурещ (две седмици)- с нищо не е по-добра от София
Клуж (две седмици) - тъпа румънска провинция, цигани с каруци, бедност, абе позната гледка като цяло

Това лято за първи път ще изляза от Европа. Ню Йорк ме очаква и подозирам, че няма да ми се връща :)
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

bob337
Контакти:

Мнениеот bob337 » 17 апр 2013 00:54

Посетил съм над петдесет държави от 1987г. до сега. Винаги съм пътувал като турист, със свои средства. Когато човек желае да пътешества винаги ще намери начин. Срещал съм 70 годишен пенсионер, продал наследствени ниви, за да види Бразилия и Перу, както и обикновен работник – стругар, заделял дълго време пари за да осъществи мечтата си да види Еверест, макар и от самолет. По мое мнение, единствената държава в света, която като цяло е по красива от България това е Нова Зеландия. По света има безкрайно много красиви места, но само в България и Нова Зеландия има такова съчетание между планини, равнини, езера и море на сравнително малка площ. Тяхната природа е фантастична, но пък ние имаме и история, а в Нова Зеландия се гордеят с дървена къща на 200 години. Когато пътуваш като турист не можеш да опознаеш държавата която посещаваш. За 10 – 15 дни, дори и за месец – два не можеш да разбереш страната и хората, особено ако не знаеш и езика. Но има неща, които не може да не забележиш. На първо място, за съжаление, никъде не може да видиш толкова намръщени и сърдити хора, като в България. Дори и в най - бедните държави повечето от хората са любезни и излъчват позитивизъм, даже колкото държавата е по – бедна, толкова хората са по спокойни и усмихнати. Друго, което прави впечатление е, че и в най – мизерните квартали на Индия, Камбоджа, Перу, образованието е осъзнатия път за изход от бедността – децата са чисти и спретнати, с униформи, за да отидат на училище понякога ходят пеша по 3 – 4 часа сутрин и вечер. За мен най красивото място в света са водопадите Игуасу – между Бразилия и Аржентина. Пътуването, което няма да забравя никога е посещението ми в КНДР. Това не е обикновено пътуване, а пътуване с машина на времето, която те връща 50 – 60 години назад. Едва ли има човек, който да е бил там и да може да забрави видяното.

red__army
Контакти:

Мнениеот red__army » 17 апр 2013 01:27

Работя и живея в Лондон от две години,за щастие в добър квартал без африканци,емигранти от индийския Субконтинент,Източна Европа и Северна Африка.За нещастие обаче имам "удоволствието" да живея и работя с българи...сигурно е генетично...но как е възможно като еденици да сме най-добрите служители,а като тим най-големите скатавки....няма обяснение.Бил съм в Испания,Холандия и сега в Обединеното Кралство....Испания е крадива страна...но Острова,Шотландия и Лондон са забелижителен места.Всяко кътче от природата и всеки ъгъл в градовете има атмосфера и история.Градовете тук постоянно се развиват и същевременно запазват и обогатяват достолепието което имат от векове и години....просто са адски добри в товао.Еднакво готино се чувстваш незовидимо дали си в сърцето на световните пари-Лондонското сити и Канари Уорф,и виждаш една до друга сгради от бетон и стъкло и 100 годишни пъбове,параклиси и зелени паркове.Планинските гледки от Шотландия или малко селце в английската провинция....все едно времето е спряло преди 200 години.....подобно на многото малки села и градове по Средиземноморсото крайбрежие на Испания и Италия(точно под Алпите)..безценно,или малките канали и улички в Амстердам.Който има възможност да попътува наистинаще се убеди че мита че българската природа и жени са най-красиви е разбит тотално.Само като видиш сутрин хората в тези градове че въпреки кризата отиват на работа усмихнати,добре облечени и позитивни и те поздравяват без да те познават дори...независимо от проблемите,и като се сетиш че хората в България са вечво нацупени,начумерени,неучтиви,зли облечени и изглеждащи и за България ти става мило само заради близките и семейството и не ти идва наум за нищо друго дето да ти липсва от там освен здравословната и чиста....все още родна храна

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Мнениеот Готвача » 17 апр 2013 01:36

Като каза история и зпазване на традициите,че се сетих.Ходих до New Romney на гости и отидохме да хапнем на обяд в един пъб.Над вратата пишеше-построен 1500 година.Това е традиция,нали?Чудя се как за Бога не падат тези сгради.Имаме в Колчестър едни сгради от тия години някъде,едната видимо се е наклонила,но в съседство са издигнали някаква нова сграда и са я "подпряли" да не падне.Но не събарят!!!
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"

stanleys
Контакти:

Мнениеот stanleys » 17 апр 2013 03:29

Готвача написа:Като каза история и зпазване на традициите,че се сетих.Ходих до New Romney на гости и отидохме да хапнем на обяд в един пъб.Над вратата пишеше-построен 1500 година.Това е традиция,нали?Чудя се как за Бога не падат тези сгради.Имаме в Колчестър едни сгради от тия години някъде,едната видимо се е наклонила,но в съседство са издигнали някаква нова сграда и са я "подпряли" да не падне.Но не събарят!!!

Малко извън темата, но ми е страшно болно като гледам как във Варна са оставени да се рушат (или направо се събарят) прекрасни сгради от първата половина на 20-ти век :cry:

Върни се в “Свободна зона”