Освобождаване на нови уникални технологии от фондация"Keshe"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Освобождаване на нови уникални технологии от фондация"Keshe"

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 дек 2012 10:46

Принципно има логика в твърдението на Васката, че Кеше може и да е от силните на деня.
Това не звучи толкова фрапиращо ако погледнем прекалено конспиративно.

Но моето мнение е, че монетата винаги има две страни.
Едно такова твърдение ( че Кеше е от "Просветените" ) ... Би било абсолютно вярно, ако в действителност имаше само една мега-силна групировка, която дърпа конците.
Обаче историята на човешката цивилизация ( познатата, щото има и много по-дълга, за която масата хора дори и не подозират ) ... Ни е показала, че където има една сила, там има и опозиция на този "хегемон".
Старата приказка за "доброто" и "злото" ... Разбира се, това са субективни понятия.

Рано или късно на дадена могъща сила изниква противовес ...
Така е било с шумерите ... С египтяните, с евреите, с Римската империя, с Персийската, с Китайската, с Византийската ... С Българската ( :( ) ... С хуните, с ,монголите ... С тамплиерите ( те са враждували с други себе-подобни ордени ) ... СССР, САЩ, сега НАТО от една страна и Китай+Русия от друга ... И т.н.
Като дори в определени периоди изброените са били противовес ( групировки с различни цели ... Въобще - с коренно различно мнение за живота ) ... Помежду си.
Рим на Египет, монголите на Китай ... Хуните на Рим, Ние на Византия, Те пък с Персия ... В момента НАТО и Русия и Китай.
Ето доказателства, как нито една могъща сила/групировка никога не е сама в амбициите си.
Единственото общо между всички изброени е, че в даден момент всеки е искал да бъде единственият могъщ ... Дали в света, дали на континента си, или пък в региона, няма значение ...

И за да престана с голословието си ( :oops: ) ... Направо споделям, че Кеше не е от силните на деня, а от опозиционна групировка, която не е съгласна с политиката, намеренията и целите на хората, които работят за осъществяването на "Новият Световен Ред".
И за да заключа ... Не-напразно супер-силите не се натискат особено за патентованите технологии ( чак се чудя, как така се чу за САЩ ... ама това доста бързо изпадна в миманса ) ... На тях не им трябват, защото отдавна ги имат !
Целите им просто са, тези иновационни технологии да не попаднат в ръцете на непростветените.
Което очевидно от "Кеше" са против ... Защото в различни комуникета те посочиха, че патентите вече са дарени на няколко африкански, азиатски и южно-американски държави.

Интересно, къде е Европа ... Май само италианците са проявили интерес ... :roll:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 09 дек 2012 11:40

BLUE CHAMPIONS написа:Знаеш ли, навремето в разцвета на комунизмът майките ни и бащите ни са разсъждавали по идентичен начин- уж са знаели, че света не е това, което трябва да е, но имат си сигурна работа, заделят спестявания, имат 20 дена в годината в които да отидат на планина и море, имат закупен покрив над главата си...въобще всичко си им е наред. Днес дори тези елементарни неща не са на лице, ей Богу днес има хора в страната ни умиращи от глад и нищета, а ти ме питаш какво не ми е било на мен на ред, че съм се размрънкал така :roll:
И не, в никакъв случай не подценявам действията на "лидерите", дори напротив често съм се включвал в дискусии в различни теми от форума за видовете манипулация и мощното и въздействие и влияние върху масите. Пак ще ти го кажа: адмирирам позицията ти да гледаш на нещо от различните му ъгли, но поне върху гореизложения въпрос го правиш в тип предположение и лично вярване. В темата никъде няма да срещнеш мой пост в който изказвам сляпа вяра към Кеше и намеренията му, но виждам, че ти налагаш своята позиция за най-праведна. Добре, но убеди някакси и мен и аудиторията с факти, с неопровержими твърдения за да има за какво да се "хванем". Така или иначе въпросът около указа на Обама остана загадка, има ли го, няма ли го този указ, как е свален...всички тези неща ние не ги знаем, нормално за тях от радиото и телевизията няма да чуем никога. Форумът е чудесно място за обмен на "неофициални" новини, но ти не отстояваш позицията си с нищо директно. За теб лично твоята логика е праведна, е да, ама шансът да е така е 50/50. За моята също, затова и не се налагам пред никого ;)

Разбира се, че вярваш на Кеше изцяло и безрезервно. То се вижда в тази тема, както и в други предишни подобни теми. Първо на 21 септември светът нямаше да е същия, сега чакаме 15 декември. После сигурно 23 март - примерно. Единствените ти доказателства за каквото и да е са разни клипчета и статии. И твърдението, че трябвало да се вярва. И на този фон искаш от мен реални доказателства за да те опровергая ли? Според мен е редно първо ти да представиш такива доказателства, пък аз после ще го мисля как да те опровергавам. Ти имаш право да вярваш в каквото си пожелаеш, аз нямам намерение да те разубеждавам във вярата ти. Аз само казвам, че най-елементарната логика сочи, че е много по-вероятно Кеше да е човек на масоните, отколкото да е независим бунтар. Косвено доказателство за това е както въпросният указ, обявил го за незаконен, така дори и самата родина на въпросния господин - Иран. Кой би заподозрял Кеше на фона на всичко това? Не е ли това идеалното прикритие? Това не са абсолютни факти или неопровержими доказателства, но я кажи - не е ли точно в стила на едни опитни конспиратори и манипулатори?
Аз не ги твърдя тези неща, само си разсъждавам и казвам защо не бих повярвал на Кеше, както ти му вярваш. Да уточня - не бих му повярвал само при условие, че по принцип вярвам в масони, илюминати и подобни. Но тъй като аз не съм склонен да вярвам в тях, очаквам пресконференцията на Кеше с чисто любопитство, нищо повече. Не очаквам от него да разкатае някакви масони, очаквам просто една научна пресконференция. И вече от тази гледна точка, която ми е реалната, си имам едно на ум, че няма да стане нищо и че може да е просто шарлатанин, борещ се за своите 15 минути слава. Дано да бъркам де...
I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 дек 2012 12:02

Васка, гледай какво става ...
THE G.A.M.E написа:Не-напразно супер-силите не се натискат особено за патентованите технологии ( чак се чудя, как така се чу за САЩ ... ама това доста бързо изпадна в миманса ) ... На тях не им трябват, защото отдавна ги имат !
Целите им просто са, тези иновационни технологии да не попаднат в ръцете на непростветените.
Което очевидно от "Кеше" са против ... Защото в различни комуникета те посочиха, че патентите вече са дарени на няколко африкански, азиатски и южно-американски държави.

От това по-голямо доказателство, че фондация "Кеше" е против статуквото в момента, няма как да има.

Щото това си е чисто и просто - В царски времена болярите да допуснат простолюдието да има богатства и възможности като техните ...
Ако "Кеше" беше от Мощните на деня", нещо не ми се връзва да дарява технологии на държави, които могат изведнъж да скочат технологично на нивото на САЩ и Русия, например ...

Фондацията е игнорирана от големите медии.
Потърси инфо за пресконференциите им в CNN, или BBC ... Или в която и да е друга медия.
По-скоро - недей ... Щото ще е загуба на време !
Както посочих в по-горният си поуст, европейските държави + големите такива в света ( с малки изключения ... Япония се е възползвала от патентите ) ... Не са проявили интерес.
Тоест ЕС и НАТО също следва политка на игнориране на фондацията. ;)
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 09 дек 2012 12:24

Интересно защо са дарени на най-бедните държави, където обаче лидерите им са несметно богати и най-редовно се водят граждански войни и народите им най-редовно се избиват от войската и полицията? Отделен е въпросът дали въобще са дарили каквото и да е или просто твърдят, че са дарили? И още по-отделен е въпросът какво въобще е дарено - нещо наистина реално и работещо или само безсмислени схеми на неработещи джаджи? Ти от къде знаеш какво и въобще дали е дарено, освен от "различни комюникета"? И наистина ли очакваш примерно Лесото в скоро време да дръпне сериозно на САЩ и Русия? Ще ме прощаваш, но това не звучи много сериозно, меко казано. Между другото, ще се радвам ако аз греша, но не мисля че е така....

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 дек 2012 12:35

Не само на държави, дето управлението е тип - "Един човек - Една държава".
Мисля от Южна Америка патенти са поискали Бразилия, Чили, Боливия, Аржентина, Парагвай ...
От Африка не съм чул за кои, може някъде и да е уточнено.

Въпросът не е дали някоя като Лесото ще стигне технологично Щатите ... А дали въобще ще им се разреши да опитат.
По-назад в тая тема писах ( междудругото, беше точно след като от фонадацията оповестиха, че малки страни от всички континенти са поискали патентите ) ... Че нищо чудно в близките години да видим "Граждански войни" и "Преврати" в някои от страните, които ще са опитат да излязат от блатото с иновационни технологии.
Тоест - Просто няма да им се позволи да ги разработят. ;)
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 09 дек 2012 12:42

Мислиш, ама не знаеш със сигурност за нито една. Просто си чел някое комюнике. Както казах, не знаеш със сигурност нито на кой са дадени, нито какво е дадено, нито дори дали въобще е дадено каквото и да е.
В много от тези държави, да не кажа всички, от край време има народно недоволство, има някакви бунтове, партизански движения и т.н. Не е коректно от тук натам тези неща да се приписват на това, че се пречи на тази държави да приложат тези технологии. Освен това, ти убеден ли си, че държави с такъв тип поведение са най-подходящите да получат подобен подарък? Особено тия в Африка са абсолютни психопати, които избиват народите си. Защо Кеше би дал на такива хора подобна сила?

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 дек 2012 12:48

Ако ти се рови 4-5 страници назад, са оповестени някои държави, които са поискали ( и са получили ) ... Патенти за някои технологии.
Ако не, ще гледам аз да ги намеря по-късно... :)

Така или иначе все пак съм съгласен, че на някои държави не бива да се предоставя достъп до свръх-технологии, чрез които могат да подпалят света ...
Не-напразно точно тук и наскоро изразих съмнение, че въпреки че Кеше е от ирански произход, едвали фондацията му е подпомогнала по-какъвто и да е начин Иран.
Все пак аятоласите не са особено със всичкия си. :roll:
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 09 дек 2012 13:02

Vaskonti, явно начинът ни на мислене е много различен. Аз не ти втълпявам, че е предложена реална алтернатива на икономическия монопол. Не твърдя и че "15-минутната слава" на Кеше е манна небесна световния упадък в момента. Аз просто съм "отворен" към всякакви предложения за изход от световния тоталитаризъм към днешна дата. Не очаквам Лесото и Уганда да станат световни сили, а очаквам свободното право на избор, живот и начин на живот, а не монопол върху същият им и липса на алтернатива. За да бъда разбран, ще обесня елементарно:
"Да речем, че аз и ти живеем в едно село. Ти си единствения хлебар в селото и си пласираш хлябът на цена 2лв. при реална себестойност 0,20лв.
В един момент се появява трето лице, което ми предлага семена жито, които да си посея, ожъна, смеля,омеся и опека. Дали ще се възползвам, си е мое право на избор, но още преди да съм взел решение, ти идваш, обявяваш това което мога да направя за престъпна дейност. Аз нямам никакво намерение да се намесвам в твоя бизнес, искам да използвам алтернативата единствено за собствени нужди, ти знаеш много добре това и въпреки всичко ме възпираш и обвиняваш до дупка."
Надявам се си вникнал в това. Спокойно Лесото нямат надеждите да бъдат световна сила, въпросът е съвсем друг.
[offtopic][/offtopic]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 09 дек 2012 13:29

BLUE CHAMPIONS написа:Vaskonti, явно начинът ни на мислене е много различен. Аз не ти втълпявам, че е предложена реална алтернатива на икономическия монопол. Не твърдя и че "15-минутната слава" на Кеше е манна небесна световния упадък в момента. Аз просто съм "отворен" към всякакви предложения за изход от световния тоталитаризъм към днешна дата. Не очаквам Лесото и Уганда да станат световни сили, а очаквам свободното право на избор, живот и начин на живот, а не монопол върху същият им и липса на алтернатива. За да бъда разбран, ще обесня елементарно:
"Да речем, че аз и ти живеем в едно село. Ти си единствения хлебар в селото и си пласираш хлябът на цена 2лв. при реална себестойност 0,20лв.
В един момент се появява трето лице, което ми предлага семена жито, които да си посея, ожъна, смеля,омеся и опека. Дали ще се възползвам, си е мое право на избор, но още преди да съм взел решение, ти идваш, обявяваш това което мога да направя за престъпна дейност. Аз нямам никакво намерение да се намесвам в твоя бизнес, искам да използвам алтернативата единствено за собствени нужди, ти знаеш много добре това и въпреки всичко ме възпираш и обвиняваш до дупка."
Надявам се си вникнал в това. Спокойно Лесото нямат надеждите да бъдат световна сила, въпросът е съвсем друг.

Не, примерът трябва да е по-различен. Аз съм единственият хлебар, но моята фурна започва да изнемогва. И все пак аз искам да остана единственият хлебар. Понеже знам, че народът се бунтува срещу мен и рано или късно ще вземе някакви мерки, аз трябва да измисля нещо. И измислям следното - хващам един мой стар познат от селото на другия край на света(при това не кое да е село, а онова, което аз лично мразя) наговарям се с него да се представи пред моите съселяни като човек, дошъл да ме бутне от "власт", като предостави технология за производство на хляб на всички селяни. Но, срещу "символична" цена. И какво става в крайна сметка - аз пак владея сам целия пазар, само дето народът си мисли, че ме е изиграл.
Наистина ли очакваш в Лесото и Уганда скоро да има свобода благодарение на тия технологии? При това свобода, дошла от ръководителите на тия държави, тъй като именно те са тези, които уж са получили тия неща??
Както казах, предпочитам да се окаже, че аз греша, а вие сте прави. Но просто не ми се вярва да е така. Не смятам, че масоните могат да бъдат изиграни по толкова елементарен начин. Не и организация с вековен опит.

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 09 дек 2012 14:01

Както спомена "играта" по-горе, но ти удобно не обърна внимание е че такива така важни и значими иновации не се лансират от нито една от световните "слугуващи" медии е факт достатъчно красноречив. "Елитът" винаги разпространява новите порядки чрез общественото мнение, световните тенденции и медийна пропаганда, така е било, така и ще бъде. Ако това се лансираше от "господарите", не Африка и Южна Америка щяха да са заинтересовани първи, а западна Европа и северна Америка. Когато за първи път попитаха посланикът ни в Белгия дали смята да присъства на световната научна конференция в Брюксел, той заяви, че не е чувал за такава конференция?!?!?! :shock: а броени дни след конференцията с добре оттренирана иронична усмивка заяви, че България заема позиция на резервираност към цитирам по памет "смехотворни научни загадки". Не се и съмнявам, че подобна е била и реакцията на представителите на цяла Европа и Америка. Ще ме прощаваш, но това не е начина на действие на "господарите".
[offtopic][/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”