sl321 написа:А кога някой отбор от Англия играе като Еспаньол оня ден срещу Барселона или като Билбао по-рано през сезон ела ми се обади.За английските тимове срещу отбор като Барселона има само 4-4-2 като двете четворки са на 6-7 м една от друга а двамата нападатели тичат като мухи без глави ( зад центъра естествено) където и да е по полето.
Ами то това си е до отделната класа на играчите ...
няма спор, че каталунците превъзхождат абсолютно всеки тим в света с индивидуалната класа на състезателите си.
Иначе усещам , накъде биеш ...
Повярвай ми, много по-лесно е тим като Хетафе да се противопостави на Барса и Реал, от колкото някой от английските грандове да го направи ...
И това
не е, защото Хетафе, Билбао и Еспаньол са по- силни от грандовете във Висшата лига !!Това е, защото тимовете в Испания се познават до болка ... И след вече, толкова години на практикуване на този стил от каталунците, няма начин местните съперници да не са открили най - доброто възможно противоборство.
Вече, съвсем друг е въпроса, дали това противопоставяне се получава успешно в повечето пъти ...
Както казах, нещата не винаги опират до тактика и схема на игра.
Понякога зависят и от индивидуалните качества на играчите, които се противопоставят на терена.
Също така съм на мнение, че тези Мадрид и Барса, ако се състезават във Висшата лига, ще губят двойно повече токи, от колкото в "Примера" ...
И причината е точно тази - Останалите тимове на Острова ( извън големите - Сити, Юнайтед, Челси, Арсенал и Пуул ) ... Са достатъчно класни, за да успяват често да вземат точки от силните.
Една Барселона във Висшата лига, би им се получила играта максимум в 4-5 поредни кръга !
После, не казвам, че ще губят ... Защото, за пореден път се повтарям - Имат прекалено висока - индивидуална класа на играчите си.
Обаче със сигурност ще им става все по- трудно и по - трудно срещу всеки един ... Пък било то и КПР, Уигън, или пък Фулъм.
Или накратко казано ...
Ако Челси, Сити, Юнайтед , Арсенал, Ливърпул или Тотнъм се съзтезаваха в Примера, то ефекта ще е същият, като сега с Барса и Реал ...
Тоест - тези тимове ще са Шампиони в почти всеки сезон !