Примера дивисион vs Висшата Лига

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: Примера дивисион vs Висшата Лига

Мнениеот megan fox » 12 яну 2012 17:52

MuFc1878 написа:Това имах предвид. Имаха доста стабилен отбор, но явно грешната политика на управление ги докара до просешка тояга и Б група :x Същото като Лийдс.

Грешна политика е меко казано. Депор от претендент за титлата и редовен участник в ШЛ се превърнаха първо в средняк, а после и в слабак от дъното и накрая логично изпаднаха. Осатва въпроса къде изчезнаха всичките кинти на отбора? От редовен участник в ШЛ да стигнеш до просешка тояга... определено нещо много сериозно е сбъркано в тима.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 яну 2012 19:48

megan fox написа:
Alexx написа:Става дума за средняците и опашкарите в Англия и Испания,а не за грандовете.

Ок и пак ти казвам... при опашкарите и средняците има такова разнообрази на схемите, че лошо може да ти стане: класиката 4-4-2, 4-5-1, 5-4-1, 5-5-0, 5-3-2, 7-2-1 или 7-3-0 (когато трябва да се гостува на Барса или Реал)..., отделно, че някои отбори на моменти все едно играят катеначо, други пък определено се впускат да атакуват от първата минута, едни го правят с по-постепенни атаки, други на скорост, така че не ми обяснявай, че играта на испанските отбори била еднотипна, след като не си гледал нито един мач, без участието на някой от грандовете. Не си гледал примерно едно класическо дерби Атлетик Билбао - Реал Сосиедад или Севиля - Бетис и не знаеш за какво става въпрос... ;)

Kakво 4-4-2 в Испания ? :lol:
Неееема такова животно !
Масово се играе 4-3-3 в различните му варианти !
А когато някой различен от Реал и Барса играе именно с тях, схемата е 4-5-1.
Това е положението ...
Вече от начина на игра ( най-вече, в зависимост от настроението на Мадрид и Барселона ... ) ... Отборът отсреща се брани с повечко хора.

А това 3-4-3 което спомена за Барса го играе именно, само Барса.
В Англия едни Уигън играха срещу Арсенал 3-5-2 ...
Самите Арсенал понякога минават в подобна формация ...
А вариантите на 4-4-2 в Англия са сигурно, колко звездите в небето ... :)
Арсенал практикува подобен на Барса стил ...
Понякога и Челси.
Колегата "Алекс" спомена по-нагоре за Суонзи и УБА, които също много обичат да си подават топката и при това се опитват да играят като Барса, в мачове срещу Челси, Юнайтед, Сити ... И останалите големи. ;)
А като говорим за разнообразие ...
Когато някой тим от Испания заиграе като Стоук или Евертън, обади се да го видим това чудо ... :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 12 яну 2012 20:46

THE G.A.M.E написа:
megan fox написа:
Alexx написа:Става дума за средняците и опашкарите в Англия и Испания,а не за грандовете.

Ок и пак ти казвам... при опашкарите и средняците има такова разнообрази на схемите, че лошо може да ти стане: класиката 4-4-2, 4-5-1, 5-4-1, 5-5-0, 5-3-2, 7-2-1 или 7-3-0 (когато трябва да се гостува на Барса или Реал)..., отделно, че някои отбори на моменти все едно играят катеначо, други пък определено се впускат да атакуват от първата минута, едни го правят с по-постепенни атаки, други на скорост, така че не ми обяснявай, че играта на испанските отбори била еднотипна, след като не си гледал нито един мач, без участието на някой от грандовете. Не си гледал примерно едно класическо дерби Атлетик Билбао - Реал Сосиедад или Севиля - Бетис и не знаеш за какво става въпрос... ;)

Kakво 4-4-2 в Испания ? :lol:
Неееема такова животно !
Масово се играе 4-3-3 в различните му варианти !
А когато някой различен от Реал и Барса играе именно с тях, схемата е 4-5-1.
Това е положението ...
Вече от начина на игра ( най-вече, в зависимост от настроението на Мадрид и Барселона ... ) ... Отборът отсреща се брани с повечко хора.

А това 3-4-3 което спомена за Барса го играе именно, само Барса.
В Англия едни Уигън играха срещу Арсенал 3-5-2 ...
Самите Арсенал понякога минават в подобна формация ...
А вариантите на 4-4-2 в Англия са сигурно, колко звездите в небето ... :)
Арсенал практикува подобен на Барса стил ...
Понякога и Челси.
Колегата "Алекс" спомена по-нагоре за Суонзи и УБА, които също много обичат да си подават топката и при това се опитват да играят като Барса, в мачове срещу Челси, Юнайтед, Сити ... И останалите големи. ;)
А като говорим за разнообразие ...
Когато някой тим от Испания заиграе като Стоук или Евертън, обади се да го видим това чудо ... :lol:

А кога някой отбор от Англия играе като Еспаньол оня ден срещу Барселона или като Билбао по-рано през сезон ела ми се обади.За английските тимове срещу отбор като Барселона има само 4-4-2 като двете четворки са на 6-7 м една от друга а двамата нападатели тичат като мухи без глави ( зад центъра естествено) където и да е по полето.
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 яну 2012 21:10

sl321 написа:А кога някой отбор от Англия играе като Еспаньол оня ден срещу Барселона или като Билбао по-рано през сезон ела ми се обади.За английските тимове срещу отбор като Барселона има само 4-4-2 като двете четворки са на 6-7 м една от друга а двамата нападатели тичат като мухи без глави ( зад центъра естествено) където и да е по полето.

Ами то това си е до отделната класа на играчите ...
няма спор, че каталунците превъзхождат абсолютно всеки тим в света с индивидуалната класа на състезателите си. ;)

Иначе усещам , накъде биеш ...
Повярвай ми, много по-лесно е тим като Хетафе да се противопостави на Барса и Реал, от колкото някой от английските грандове да го направи ...
И това не е, защото Хетафе, Билбао и Еспаньол са по- силни от грандовете във Висшата лига !!
Това е, защото тимовете в Испания се познават до болка ... И след вече, толкова години на практикуване на този стил от каталунците, няма начин местните съперници да не са открили най - доброто възможно противоборство.
Вече, съвсем друг е въпроса, дали това противопоставяне се получава успешно в повечето пъти ...
Както казах, нещата не винаги опират до тактика и схема на игра.
Понякога зависят и от индивидуалните качества на играчите, които се противопоставят на терена.

Също така съм на мнение, че тези Мадрид и Барса, ако се състезават във Висшата лига, ще губят двойно повече токи, от колкото в "Примера" ... ;)
И причината е точно тази - Останалите тимове на Острова ( извън големите - Сити, Юнайтед, Челси, Арсенал и Пуул ) ... Са достатъчно класни, за да успяват често да вземат точки от силните.
Една Барселона във Висшата лига, би им се получила играта максимум в 4-5 поредни кръга !
После, не казвам, че ще губят ... Защото, за пореден път се повтарям - Имат прекалено висока - индивидуална класа на играчите си.
Обаче със сигурност ще им става все по- трудно и по - трудно срещу всеки един ... Пък било то и КПР, Уигън, или пък Фулъм.

Или накратко казано ...
Ако Челси, Сити, Юнайтед , Арсенал, Ливърпул или Тотнъм се съзтезаваха в Примера, то ефекта ще е същият, като сега с Барса и Реал ...
Тоест - тези тимове ще са Шампиони в почти всеки сезон !
Дарвин е в грешка !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 12 яну 2012 22:02

THE G.A.M.E написа:
sl321 написа:А кога някой отбор от Англия играе като Еспаньол оня ден срещу Барселона или като Билбао по-рано през сезон ела ми се обади.За английските тимове срещу отбор като Барселона има само 4-4-2 като двете четворки са на 6-7 м една от друга а двамата нападатели тичат като мухи без глави ( зад центъра естествено) където и да е по полето.

Ами то това си е до отделната класа на играчите ...
няма спор, че каталунците превъзхождат абсолютно всеки тим в света с индивидуалната класа на състезателите си. ;)

Иначе усещам , накъде биеш ...
Повярвай ми, много по-лесно е тим като Хетафе да се противопостави на Барса и Реал, от колкото някой от английските грандове да го направи ...
И това не е, защото Хетафе, Билбао и Еспаньол са по- силни от грандовете във Висшата лига !!
Това е, защото тимовете в Испания се познават до болка ... И след вече, толкова години на практикуване на този стил от каталунците, няма начин местните съперници да не са открили най - доброто възможно противоборство.
Вече, съвсем друг е въпроса, дали това противопоставяне се получава успешно в повечето пъти ...
Както казах, нещата не винаги опират до тактика и схема на игра.
Понякога зависят и от индивидуалните качества на играчите, които се противопоставят на терена.

Също така съм на мнение, че тези Мадрид и Барса, ако се състезават във Висшата лига, ще губят двойно повече токи, от колкото в "Примера" ... ;)
И причината е точно тази - Останалите тимове на Острова ( извън големите - Сити, Юнайтед, Челси, Арсенал и Пуул ) ... Са достатъчно класни, за да успяват често да вземат точки от силните.
Една Барселона във Висшата лига, би им се получила играта максимум в 4-5 поредни кръга !
После, не казвам, че ще губят ... Защото, за пореден път се повтарям - Имат прекалено висока - индивидуална класа на играчите си.
Обаче със сигурност ще им става все по- трудно и по - трудно срещу всеки един ... Пък било то и КПР, Уигън, или пък Фулъм.

Или накратко казано ...
Ако Челси, Сити, Юнайтед , Арсенал, Ливърпул или Тотнъм се съзтезаваха в Примера, то ефекта ще е същият, като сега с Барса и Реал ...
Тоест - тези тимове ще са Шампиони в почти всеки сезон !

Разбрах ти тезата много по-назад в темата,въпроса е че това което пишем няма как да се докаже,така че мисля че е безсмислено повтаряне на едни и същи тези и изречения.Аз си знам моето ти твоето.Аз ти казвам че като гледам Сити със Силва е едно без Силва е друго,независимо дали бият или падат.Оня ден в мача с Ливърпул още първото полувреме се отвратих от футбола който практикуваха и двата отбора и превключих-не можах да ги догледам.Голямо блъскане.Със Силва едно,без Слива друго.Не говоря за силата на отбора а за стила.За това да има някой който да замахне и да прибере топката а отсрещния ( често някой английски глупак) футболист да се плъзне на шпагат като шаран,за това ти говоря че докато един футболист като Силва води топката ,от четирима на който се вижда че е удобно да подаде той да подаде на пети с гениален голов пас.За това ти говоря.А не за силата-това за което ти ми говориш.Въпрос на вкус и възприятия.Писах го по-назад и пак ти го казвам: ВЪПРОС НА ВКУС!!!

И....... като пишеш нещо мисли.Дал си пример че ако Реал и Барса играят в Англия ще губят двойно повече , а ако Челси, Сити, Юнайтед , Арсенал, Ливърпул или Тотнъм играят в Испания ще са шампион в почти всеки сезон.Означава ли това че Реал и Барселона ако са в Англия няма да са почти всеки сезон шампиони и означава ли това че въпросните според теб, които ще са почти всеки сезон шампиони, ще са с толкова много точки напред пред третия,четвърти и т.н? Не знаеш! Ами като знаеш стига едно и също!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 яну 2012 22:33

Ами аз писах, мисля на предишната страница ми е мнението ...
Да, факт е, че Висшата лига е толкова атрактивна, предимно заради чужденците.
Да, Силва е испанец ... Да, испанците играят хубав, мек, галантен футбол ...
Но във Висшата лига има и много други играчи от много различни националности, всеки от който принася специфичен стил на региона си, страната си.

Точно за това съм на мнение, че футбола във Висшата лига е по- разнообразен и атрактивен, от този в Примера.
Явно, не само моето мнение е такова, защото знаем, че английските тимове са с пъти, повече фенове в България от тези на испанските тимове.
Точно за това отбори като УБА, Уулвс, Шефилд Юн. Шефилд У. Норич, Мидълзбро и т.н. имат фенове в България, а не съм чул някъде - Мурсия, Леванте, Райо, Елче, Кордоба и тем подобни да си имат дори и един - единствен почитател у нас !
Ако в Испания, КАТО ЦЯЛО, се играе най-хубавият и атрактивен футбол, защо масата фенове на играта у нас гледат едва 2-3 тима от "Ла лига" ?
А често, дори и тук, в този форум може да се види мнение от рода на: "Ей, гледа ли снощи, какъв луд мач направиха Суонзи и Съндърланд"

П.п.

Ясно, че ти лично предпочиташ испанският начин, ама аз искам да си лафим за масовият вкус. ;)
Дарвин е в грешка !

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 12 яну 2012 23:05

THE G.A.M.E написа:Ами аз писах, мисля на предишната страница ми е мнението ...
Да, факт е, че Висшата лига е толкова атрактивна, предимно заради чужденците.
Да, Силва е испанец ... Да, испанците играят хубав, мек, галантен футбол ...
Но във Висшата лига има и много други играчи от много различни националности, всеки от който принася специфичен стил на региона си, страната си.

Точно за това съм на мнение, че футбола във Висшата лига е по- разнообразен и атрактивен, от този в Примера.
Явно, не само моето мнение е такова, защото знаем, че английските тимове са с пъти, повече фенове в България от тези на испанските тимове.
Точно за това отбори като УБА, Уулвс, Шефилд Юн. Шефилд У. Норич, Мидълзбро и т.н. имат фенове в България, а не съм чул някъде - Мурсия, Леванте, Райо, Елче, Кордоба и тем подобни да си имат дори и един - единствен почитател у нас !
Ако в Испания, КАТО ЦЯЛО, се играе най-хубавият и атрактивен футбол, защо масата фенове на играта у нас гледат едва 2-3 тима от "Ла лига" ?
А често, дори и тук, в този форум може да се види мнение от рода на: "Ей, гледа ли снощи, какъв луд мач направиха Суонзи и Съндърланд"

П.п.

Ясно, че ти лично предпочиташ испанският начин, ама аз искам да си лафим за масовият вкус. ;)

И пак трябва да се върнем че масовия вкус е оня който е налаган от някой.Пропаганда ( Пропагандата се явява едно от основните средства на политическата и идеологическа манипулация. Тя не бива да се бърка с рекламата макар двете да имат много общо. Рекламата също може да си служи с манипулация. Двете близки форми на манипулация са: разпространявана във всякаква форма и с всякакви средства привлекателна информация относно физическо или юридическо лице, стока, идея или начинание, която е предназначена за определен кръг потребители и цели да предизвика, формира или поддържа интереса им към въпросните лица, стоки, идеи и начинания, така че те да могат да се реализират. Тя използва същите средства - телевизия, радио, печат, интернет, кино, билбордове, листовки, значки и много други.)

Всичко свързано с масовия вкус е плод на пропаганда.Като се започне от дрехите,минем през телевизорите ( масово си купуват ЛЦД а плазмата според тесните специалисти и феновете на техниката с изтънчен вкус е много по добър телевизор) и стигнем до вкусовете за красотата на жената,за стила футбол или за любимата храна.Според мен има неща които човек харесва защото просто природата най-много му се приближава до въпросното нещо и заради това че му е втълпено че трябва да го харесва.
В случая най-вероятно :!: :!: дискутирам с човек който просто си харесва английския стил на игра,но само не ми говори за масовия вкус!!!

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 12 яну 2012 23:10

sl321 написа: И пак трябва да се върнем че масовия вкус е оня който е налаган от някой.Пропаганда ( Пропагандата се явява едно от основните средства на политическата и идеологическа манипулация. Тя не бива да се бърка с рекламата макар двете да имат много общо. Рекламата също може да си служи с манипулация, тя е разпространявана във всякаква форма и с всякакви средства привлекателна информация относно физическо или юридическо лице, стока, идея или начинание, която е предназначена за определен кръг потребители и цели да предизвика, формира или поддържа интереса им към въпросните лица, стоки, идеи и начинания, така че те да могат да се реализират. Тя използва същите средства - телевизия, радио, печат, интернет, кино, билбордове, листовки, значки и много други.)

Всичко свързано с масовия вкус е плод на пропаганда.Като се започне от дрехите,минем през телевизорите ( масово си купуват ЛЦД а плазмата според тесните специалисти и феновете на техниката с изтънчен вкус е много по добър телевизор) и стигнем до вкусовете за красотата на жената,за стила футбол или за любимата храна.
В случая най-вероятно :!: :!: дискутирам с човек който просто си харесва английския стил на игра,но само не ми говори за масовия вкус!!!

Т.е. чалгата във футбола е английската висша лига! В свтовен мащаб Реал Мадрид, може би?
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 яну 2012 23:35

sl321 написа:В случая най-вероятно :!: :!: дискутирам с човек който просто си харесва английския стил на игра,но само не ми говори за масовия вкус!!!

На национално ниво, като изключим България ... Подкрепям Аржентина.
Това, как ти се връзва за "английските" ми предпочитания ? ... :roll:
Винаги съм предпочитал южният - техничният тип игра. ;)
Като бивш оф. ( градивен ) халф ... Няма и как да е иначе.

Но щом аз, един върл почитател на техничният стил предпочитам мачовете от Висшата лига, това, какво говори за футбола в Примера ?
Просто на мен лично, малко в повече ми идват безкрайните постепенни атаки и разцъквания в 90 % от мачовете в Испания !
И еднотипният начин на игра .... Да, това, че в някой мач, даден испански тип си е позволил лукса, някоя атака да започне с дълъг пас към крилото, след което да последва остро центриране към пеналта ... Да, това не означава, че този тим играе бърз и деректен футбол !! ... ;)

И за какво промиване говориш ??
Та дори отиването на Стоичков в Барса в началото на 90-те на миналият век ... Въпреки, че по-него време "Първа" програма и "Ефир 2" не пропускаха да дадът мач на Барса от Евротурнирите ... И въпреки, че по него време нямаше нито едно излъчване на английски мачове ... То привържениците на английските отбори отново бяха в пъти повече от тези на Барса в България !
Да, Диемите предават Висшата от години ...
Да, маркетинга им е супер и представят в една изключителна светлина Висшата лига и английските тимове, като цяло ...
Но защо не са закупили правата на "Ла Лига" ???
Нали се сещаш, че към един продукт има масов интерес, когато той е харесван и достатъчно атрактивен ?
От Диема са имали отлична представа, че масовият български фен на футбола, предпочита да гледа футбол от Висшата лига ... И съответно му предоставят този продукт !
А както посочих ... Очевидно, за почитателите на Английското първенство, маркетинга ( промиването, както го наричаш ти ) ... Не е изиграло роля, за да са фенове на маса английски тимове.

И пак да си питам ...
Защо, като "Примера" е толкова интересна, защо в България има фенове само на 3-4 отбора ???
За какво "промиване на мозъци" въобще говорим ... :shock:
Дарвин е в грешка !

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 13 яну 2012 16:55

Да допълня THE G.A.M.E, когато имаше по Ефир 2 Серия А, което беше най-силното първенство тогава, хората си слагаха чинии за да могат да хващат английски мачове, защото не се предаваха в България. Т.е. интерес има много преди Диема.

Върни се в “Футбол - Свят”