В.Стефанов: Само Славия може да докаже, че е на 100 години!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Имат ли Ботев (Пд) неоспорими доказателства за създаване на клуба през 1912-та година

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Re: В.Стефанов: Само Славия може да докаже, че е на 100 години!

Мнениеот MCMXIII » 28 юни 2012 10:52

deladog ,намини към wiki. Там има история на Македония. Писана е от многоуважавани личности, по косвени доказателства. Може и преки да са... Знам ли ;)
Поздрави!
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 28 юни 2012 12:13

deladog написа:Изобщо не обичам манипулациите, но в случая ще ти отговоря в твой стил: Как, мислиш, би гласувало огромното мнозинство тук при въпроса "Дали от "Славия" София могат да представят неоспорими доказателства, че не са уговорили повечето си мачове в последните десетина-петнайсет години?"

Ами очаквам да отговорят конкретно на въпроса с да или не. Това не е въпрос "От Ботев ли сте или не?"!
Ето пак с безумията за уговорките! По подобие на доказателствата за Ботев! ДА ДОКАЗВАМЕ, ЧЕ СМЕ НЕВИННИ?! :lol: Ами по тази логика да дойдат у вас, да кажат, че си престъпник и да те осъдят, ако не им докажеш, че не си! ТВЪРДЕНИЯ ЗА УГОВОРКИ, ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БОТЕ ПД 1912-ТА ГОДИНА СЕ ДОКАЗВАТ. ТВЪРДЕНИЯТА И ПРЕДАНИЯТА, КАКТО И СКАЗАНИЯТА СА НЕСЪСТОЯТЕЛНИ!

Отговори ми ти, как според теб трябва да се гласува на зададения в анкетата въпрос.

deladog написа:Дотук с лиричните отклонения. Сега ти отговори едносрично на следните два въпроса (но задължително едносрично, с ДА или Не и без никакви допълнения и уточнения):
1. Нали не се съмняваш в автентичността на статиите за празнуването на 15 и 20 годишнините на най-стария запазил се български клуб?
2. Нали не обвиняваш в лъжа видния български общественик, политик и публицист и дългогодишен председател на Дружеството на пловдивските журналисти Недко Каблешков?

1. Това, което аз мога да кажа за тези статии, че не са със доказателствен характер (за кой ли път).
2. Същото мога да кажа за мненията на различни хора, било то и уважавани от мен и от всички общественици.
Косвени доказателства могат да бъдат например и съвпаденията, че не няма налице конкретни учредителни документи, други имат, нямате дори и препис, други имат, нямате учредител с ясна визия към момента на създаване на клуба, години на раждане и смърт, други имат, нямате мачове, други имат - все съвпадения, които КОСВЕНО доказват липса на състоятелност при твърдения за начало на даден клуб!
deladog написа:[offtopic]И все още очаквам публичните ти извинения.[/offtopic]

[offtopic]Винаги бих се извинил ако има защо! Мога обаче да визирам множество причини, за които аз трябва да получа такива от вас, но считам, че е безпредметно.[/offtopic]
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

desso
Контакти:

Мнениеот desso » 28 юни 2012 13:19

Кой за какво претендира , митове , догадки и загадки :) :

Дунав (Русе) - 1901
Доростол (Силистра) - 1902
Левски (Лом) - 1903
Черноморец (Бургас) - 1905
Ботев (Пловдив) - 1906
Черно море (Варна) - 1907
ЦСКА (София) - 1908
Славия (София) - 1909
Спартак (София) - 1909
Левски (София) - 1911
Локомотив (Пловдив) - 1911
Септември (София) - 1912
Панайот Волов (Шумен) - 1913
Сливен (Сливен) - 1914
Тунджа (Ямбол) - 1915
Берое (Стара Загора) - 1916
Спартак (Варна) - 1916

Ето и реалноста ;) :

1. Славия (София) - 10.04.1913
2. Левски (София) - 24.05.1914
3. Ботев (Пловдив) - 1917 (с 1-ви мач 1919)
4. Черноморец (Бургас) - 08.1919
5. Левски (Лом) - 20.06.1921
6. Локомотив (Пловдив) - 1936
7. Септември (София) - 29.10.1944
8. Доростол (Силистра) - 1945
8. Черно море (Варна) - 18.02.1945
8. Спартак (Варна) - 18.03.1945
11. Спартак (София) - 1947
12. ЦСКА (София) - 05.05.1948
13. Дунав (Русе) - 16.02.1949
14. Панайот Волов (Шумен) - 04.1957
15. Берое (Стара Загора) - 19.03.1959
16. Сливен (Сливен) - 09.1964
17. Тунджа (Ямбол) - 1979

kanari
Контакти:

Мнениеот kanari » 28 юни 2012 13:23

За всички ботевисти документираните събития от 1927 година (честването на 15-тата годишнина ) са достатъчно доказателство . И напълно логично за славистите не са , защото и те искат да се кичат със званието "най-стар действащ футболен клуб" . Ако бях славист и аз щях да държа на тяхното , и обратно ако славия форевър беше ботевист щеше да държи на нашето. Доказателство за това , е че не познавам нито един ботевист , който да поставя под съмнение 100 годишнината и да не се е радвал истински на празненствата по случай събитието . Предполагам , че не съществува славист , който пък да ни го признава . Тук 80 страници безмислени глушпости , едва ли не разни хора си вярват , че ще ни разколебаят относно нашата позиция . Писах и за това , че началото на 90-те имаше доста момчета от Пловдив слависти , а сега вече няма , ако може някой да ми разкаже за феновете на Славия в Перник ще съм му признателен .

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 28 юни 2012 13:27

desso написа:Славия (София) - 1909

Славия и славистите никога не са претендирали за тази година, въпреки че единият отбор при учредяването на белите - Ботев (Сф) е 1909-та.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
САМО ЛЕВСКИ!
Контакти:

Мнениеот САМО ЛЕВСКИ! » 28 юни 2012 14:03

desso написа:Кой за какво претендира , митове , догадки и загадки :) :

Дунав (Русе) - 1901
Доростол (Силистра) - 1902
Левски (Лом) - 1903
Черноморец (Бургас) - 1905
Ботев (Пловдив) - 1906
Черно море (Варна) - 1907
ЦСКА (София) - 1908
Славия (София) - 1909
Спартак (София) - 1909
Левски (София) - 1911
Локомотив (Пловдив) - 1911
Септември (София) - 1912
Панайот Волов (Шумен) - 1913
Сливен (Сливен) - 1914
Тунджа (Ямбол) - 1915
Берое (Стара Загора) - 1916
Спартак (Варна) - 1916

Какви са тия свободни съчинения :lol: :lol: :lol:
[wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/29/44/307edefafb682944.jpg[/wrapimg]

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 28 юни 2012 14:29

Тази ''таблица'' е меко казано абсурдна и плод на нечий дебилски ум :!:
Така нареченият ''Дунав-1901'' е всъщност е ''Геолог'' , което няма абсолютно нищо общо с футболен клуб
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 28 юни 2012 14:37

Понеже България е страна на абсурдите, искам да попитам ботевистите, които последното им '''доказателство'' е снимката с Боби Михайлов като шеф на БФС.Защо преди 1944г тогавашното БФС, или както се е казвало БНСФ ,в лицето на тогавашният му почетен председател, народният представител Лазар Попов нарича''Тича'' -родоначалник на българския клубен спорт.Не са ли знаели преди 1944х, че има по-стар клуб от ''Тича'' :?:
Още един въпрос, защо след мача от Националната Футболна Дивизия през сезон 1938-39г между ''ФК-13'' И ''Тича'', пресата нарича ''среща между ветерани , основоположници на клубния фитбол през 1909г'' :?:
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 28 юни 2012 15:20

Уместно е в една нова тема да се поизбистри зората на българския футбол.
[center]Изображение[/center]

deladog

Мнениеот deladog » 28 юни 2012 18:22

slavia_forever написа:
deladog написа:Изобщо не обичам манипулациите, но в случая ще ти отговоря в твой стил: Как, мислиш, би гласувало огромното мнозинство тук при въпроса "Дали от "Славия" София могат да представят неоспорими доказателства, че не са уговорили повечето си мачове в последните десетина-петнайсет години?"

Ами очаквам да отговорят конкретно на въпроса с да или не. Това не е въпрос "От Ботев ли сте или не?"!
Ето пак с безумията за уговорките! По подобие на доказателствата за Ботев! ДА ДОКАЗВАМЕ, ЧЕ СМЕ НЕВИННИ?! :lol: Ами по тази логика да дойдат у вас, да кажат, че си престъпник и да те осъдят, ако не им докажеш, че не си! ТВЪРДЕНИЯ ЗА УГОВОРКИ, ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БОТЕ ПД 1912-ТА ГОДИНА СЕ ДОКАЗВАТ. ТВЪРДЕНИЯТА И ПРЕДАНИЯТА, КАКТО И СКАЗАНИЯТА СА НЕСЪСТОЯТЕЛНИ!

Отговори ми ти, как според теб трябва да се гласува на зададения в анкетата въпрос.

deladog написа:Дотук с лиричните отклонения. Сега ти отговори едносрично на следните два въпроса (но задължително едносрично, с ДА или Не и без никакви допълнения и уточнения):
1. Нали не се съмняваш в автентичността на статиите за празнуването на 15 и 20 годишнините на най-стария запазил се български клуб?
2. Нали не обвиняваш в лъжа видния български общественик, политик и публицист и дългогодишен председател на Дружеството на пловдивските журналисти Недко Каблешков?

1. Това, което аз мога да кажа за тези статии, че не са със доказателствен характер (за кой ли път).
2. Същото мога да кажа за мненията на различни хора, било то и уважавани от мен и от всички общественици.
Косвени доказателства могат да бъдат например и съвпаденията, че не няма налице конкретни учредителни документи, други имат, нямате дори и препис, други имат, нямате учредител с ясна визия към момента на създаване на клуба, години на раждане и смърт, други имат, нямате мачове, други имат - все съвпадения, които КОСВЕНО доказват липса на състоятелност при твърдения за начало на даден клуб!
deladog написа:[offtopic]И все още очаквам публичните ти извинения.[/offtopic]

[offtopic]Винаги бих се извинил ако има защо! Мога обаче да визирам множество причини, за които аз трябва да получа такива от вас, но считам, че е безпредметно.[/offtopic]

Обобщавам твоите разтегливи обяснения, въпреки че уговорката беше да напишеш само ДА или НЕ:
Не признаваш статиите, сиреч имаш съмнения в тяхната автентичност. Непряко обвиняваш в лъжа иначе "уважавания" от теб виден български общественик Недко Каблешков.
Интересно, защо над 80 години нито не се намери нито един славист, който да постави под съмнение годината на основаване на "Ботев", че дори са пращали поздравителни плакети при всеки наш юбилей? Но един век след заветната дата на един нескриващ крайните си пристрастия модератор му хрумва, че ако не друго, то "Славия" София би могла да се окичи поне със званието на най-стар български отбор. Ще ми покажеш ли материали от първата, че и от почти цялата втора половина на миналия век, в които някой славист да оспорва първенството на пловдивския клуб? Та чичо ми, който е кореняк софиянец, навремето се гордееше, че "Славия" София била втория отбор след "Ботев" и най-стар софийски, и то още тогава, когато това не се разискваше от комплексирани момченца по форумите поради липсата на интернет.
Някъде в началото на този безполезен опит за дискусия колега ти беше написал, че и за основаването на Родината ни доказателствата са само косвени - някой си византийски хроникьор, някакви си църковни записки, все неща от прекалено обтекаем характер. Взимам пример от друг колега (съвсем малко по-нагоре) и си представям как ли биха гласували във форум на БЮРМ, ако там попитат има ли доказателства, че българите са българи, а не татари. Толкова с виртуалните гласове, дадени за едно или друго "твърдение".
Затова вместо да трупаш самочувствие на гърба на миналия през чистилището пловдивски клуб, по-добре поговори с няколцината истински, което значи на години (в добрия смисъл на думата) привърженици на "Славия" София и тогава се върни да споделиш набрания опит.
Иначе отсега очаквам в навечерието на следващата Нова година пусната от теб тема против столетието на "Ботев", поддържана упорито на видно място, точно както се случи навръх 2012. Но човешката тъпотия не знае граница и не съм аз този, който би успял да я ограничи.

Върни се в “Славия”