dunavfc написа:1982 написа:Имам братовчед, който дълго време живя в Сан Диего, така че, позволи ми да не се съглася. Самият той работеше с мексиканци там.
"Циганин", "работа" и "пушек ще се дига" ..... извини ме, ама това е някаква утопия. Виж ги, че където и да идат, всички пропищяват от тях и гледат да ни ги върнат.![]()
И то, говорим за развити общества, където може да се интегрираш, ако си работлив и дисциплиниран.
Всичко е до средата, бе човече...90 % от циганите в нашата махала работят на Запад и наистина работят, може да са на най-ниското стъпало, да са докери и чистачи, но работят. И това е така, защото средата там не им позволява да живеят по начина по който живеят тук. Ние сме ги направили мързеливи, ние им даваме правото да живеят на социални помощи и безнаказано. Аз също имам впечатления от мексиканците, не толкова от приятели и роднини, колкото от информацията, която получавам, било то от телевизията, книгите, вестниците, ако щеш и филмите, смятам се за средно интелигентен човек и мога да отсея, кое за тях е вярно и кое не. Казваш ми за братовчед си, но това са случаи 1 на 100. Огромна част от всички мизерии , които става в САЩ са причинени от мексиканците. Отвличания, изнасилвания, нарковойни, убийства , грабежи и т.н. огромна част от тези престъпления се извършват от етническите мексиканци.
Хайде и аз да ти кажа, от първа ръка, че не е съвсем така. Процентът на интегрирани мексиканци е многократно, ама многократно по-голям от процента на интегрирани цигани. Сега, друг е въпроса какво разбираш под мексиканци - мексиканци или латиноси като цяло. Щото от латинос до латинос има голяма разлика. Пуерториканците да речем, са повече като нашите цигани