PFC Litex написа:Гледате само приходите, а не гледате разходите и точно там ви е грешката.
Годишния приход на ПФК Левски е около 5 милиона евро или лева не зная, а годишния разход е около 7 милиона. (това са по официални документи които се внасят в НАП)
Аз не защитавам никой, но кажете ми тези 2 милиона кой ги дава и от къде идват за да се покрие баланса?
Съгласен!
"Финансовата 2008 г. не се е оказала печеливша за футболния шампион "Левски". Изпълнителният директор на сините Константин Баждеков разкри, че за нея е регистрирана загуба от 2.3 млн. лв., но "тя няма да се отрази фатално на клуба".
"Голямата загуба се дължи на промяна в отчетността и методологията", коментира изпълнителният директор.
Според него загубите се дължат на новите изисквания на НАП. Те са били свързани с промяната на трансферите на играчите от разход в дълготрайни нематериални активи.
"В това се включват само купените нови играчи. Ако към тях се включваха и юношите, и дошлите със свободни трансфери, загубите ни сигурно щяха да са и по-големи", допълни Баждеков.
Приходите на клуба за 2008 г. са в размер на 11.05 млн. лв., като 4 млн. лв. от тях са от трансфери. През 2008 г. бяха продадени Валери Домовчийски на "Херта", Ричард Еромоигбе на "Химки", Димитър Телкийски и Елин Топузаков на "Апоел" (Тел Авив) и др.
Други 4 млн. лв. от приходите са лични средства на собственика Тодор Батков. Останалите са от рекламодатели, спонсори, приходи от билети, продажба на фен артикули и т.н.
Разходите на сините за изминалата година са в размер на 13.63 млн. лв. От тях 21 процента са за заплати на играчите, както и за купуване на нови футболисти. За осигуровки на играчите са платени близо 1 млн. лв.
"Важното е, че сметките ни са абсолютно изрядни. След одиторския доклад стана ясно, че всичко отговаря на законодателството на България и няма никакви забележки към нас. Всички отбори имаха забележки от НАП за осигуровките, но ние не", заяви заместник-председателят на надзорния съвет на "Левски" Христо Друмев."
1.Сега за феновете с калкулаторите:2х400 000=800 000-125 000=всичко е тип-топ,така ли?А -2,3млн. лева?Няма значение !Важното е трансферките да вървят!"Феновете" с бомбичките и свастиките,които редовно "носят" глоби на клуба,сигурно са едни от най-активните.
2.Това,че Левски,в тези времена е с изрядно счетоводство,само по себе си,малко ли е?Сигурно е малко.Нищо работа.
3.За "борсовите брокери",които "оцениха" 'милионния" Иванов за 3 години напред-в някаква "кристална топка" ли гледате?А там,случайно,вижда ли се и на кого точно ще го продадем?
4.Кой е казал,че Левски не води преговори за Иванов?Или,щом му е лепнат етикет 250 000,бъркаме в джоба и плащаме.И най-големите отбори се пазарят като цигани при покупките,без изобщо да се стесняват.А ако могат да лапнат "свободен агент"(не визирам конкретния случай)-хич не се срамуват.Тъй че...
Знам,че отчета е за 2008г.!За 2009 няма да е много различен,освен че в графата продадени футболисти-какво ще запишем(някой да ми подскаже)?