Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот ivan56 » 31 мар 2020 14:56

CSKA 78 написа:Да, сега видях, че е напълно отменена! Егати клоунадата! :lol:

Голяма.
И все пак, повечето хора си ходят с маски на обществени места по мои наблюдения и без да им се налагат от някой си издуханяк, който си мени мнението на всеки 24 часа.

П.п. Да те питам, винаги ли си толкова черноглед или ти харесва тоя хорър, който ни прожектират.
До сега никой не съм видял да дава положителните неща, а само Испания и Италия. Двете изключения от вируса.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 31 мар 2020 15:08

CSKA 78 написа:Вече Испания изпревари Италия по смъртни случаи! За вчера те са 913! А в САЩ смъртните случаи за вчера са 573, и те вече са трети в света по смъртни случаи! Франция е 4-та с 418 случаи! Та смъртните случаи в Европа и САЩ се увеличават, като никоя от тези страни не е достигнала пика! Най-близо до пика са италианците, но са на 3-4 седмици от него!
Вчера правителството на Обединеното кралство излезе със съобщение, че страната може би ще се върне към нормалното след 6 месеца!

Старши, казах ти да не се обаждаш неподготвен. Хем не си наясно с маските и коя спира вируса, хем повтаряш като папагал малоумията, които бълва Щаба, хем не знаеш, че тъпотията се отмени защото са се усетили че отиват към осиране. Когато почнат бунтове, тогава вече ще им дойде акъла, но ще е късно. Ей, омръзна ми от шапкарски и фатмашки изпълнения, бе!
Слави Трифонов добре го е написал:
"Наряд по време на криза!

В тази кризисна ситуация съм безумно щастлив, че кризисният щаб се оглавява от генерал-майор, професор, доктор Венцислав Мутафчийски. Не някакъв си там лекар с бяла престилка, а генерал с черна униформа, пагони, ромбове вместо звезди. Понякога си мисля, че с тази черна униформа му липсва само качулката и една коса. Имам предвид “коса” като земеделски атрибут. И кон. Щото, ако беше на кон, с коса и качулка щеше да бъде като един от конниците на Апокалипсиса и да казва: “Аз идвам и водя Ада след себе си!”

Откакто започна да се показва по телевизията, генерал-майор, професор, доктор Венцислав Мутафчийски все повече заприличва на един Наполеон на здравната система. Тази безапелационност, тази твърдост в изказа, този бащински поглед, загрижен за народа… Какъв лидер! Какъв водач! Какъв пълководец! Каква заплаха за рейтинга на вожда – Бойко Борисов.
Как го каза само за студентите – “хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде”. Как съобщи само да не излизаме. Как само каза за маските. Неговите напътствия са закон за нас. Ами неговата идея – когато излизаме от вкъщи, да пускаме есемес. Искам моят есемес да гласи - “Генерале, излизам!”
Даже мисля като се връщам да пускам есемес – “Генерале, влизам!” – да знае, че съм се прибрал.

С нетърпение чакам, генерале, майоре, професоре, докторе, поне един от вас да ми въведе вечерен час. Искам също и вечерна проверка. И искам да давам наряд през ден. За да можете и ти, и вожда Борисов, най-после да бъдете начело на казарма, съставена от цяла една държава.

Рапортува младши сержант от запаса
Станислав Тодоров Трифонов.
Рапорт даден!"

На линия
Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 31 мар 2020 15:08

Да обърна внимание, че в нормалните държави икономическите мерки са в следните насоки:

А: На дребния бизнес от засегнатите сегменти ще се помогне с безвъзмездни помощи. Без условия. Защото са ДРЕБЕН бизнес. Като под дребен бизнес се разбират работодатели с до 15 работници.
Б: Проблемите на дребния и средния бизнес с наеми на бизнес площи и вноски по кредити ще бъдат решени на принципа "бедния не плаща три месеца на богатия". Или т.н. "ваканции" - освобождаване за 3 месеца от наеми, които НЕ се плащат с отлагане, а просто отпадат като задължение. А вноските по кредитите се отлагат с 3 месеца, т.е. 3 месеца не ги плащаш, но погасителния план се удължава с 3 месеца. С други думи - пак ще ги платиш , но след време. Така се компенсират и инвеститорите в изграждането на бизнес площи, които са ползвали заемен капитал. Техните вноски към банката също се отлагат с 3 месеца, т.е. те не страдат от това, че техните наематели 3 месеца няма да им плащат. Ощетени са с това, че срока за изплащане на направените инвестиции ще се удължат с 3 месеца. Но това са сериозни инвестиции, зад които стоят много богати хора или инвестиционни фондове. Те могат да си го позволят и няма да рефлектира върху населението и икономиката.
В: На едрия бизнес се помага по два начина: чрез улесняване достъпа до бизнес кредити и чрез влизане на държавата като съдружник в закъсали, но жизнеспособни производители. Съдружие! А не подаряване на милиарди на ... милиардери.

В България ще теглим 10 милиарда заем, за да ... платим заплатите на нечий персонал по усложнена процедура, като накрая ще се окаже, че повечето пари са отишли, за да се плащат заплатите на служителите на най-богатите като Пеефски и Домусчиев. Защото мярката 60/40 първо е малоумна, второ не е само за малкия бизнес, такава диференциация няма. Помнете ми думата, всички фирми на тия двамата "бедняци" вече са подали документите и вече сме им поели разходите за заплати, които след 20 г. ще ги плащат нашите деца, като връщат държавните заеми. Кражба в особено голям размер. Нагла. По сикаджийски. А за да замажат очите и да тушират общественото недовлство май се готвят да платят 60% от заплатите на футболните отбори, което ще струва 20-30млн макс, но феновете ще се държат кротки докато едни 4-10 млрд. нов държавен дълг изчезнат безследно.
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 31 мар 2020 15:12

CSKA 78 написа:
vvessel написа:Назряват гладни бунтове в Италия:
https://pogled.info/svetoven/evropa/v-i ... ata.114863
Чудя се дали това не е целта за да се въведе военно положение :|

Стига си писал глупости, бе! Гладни бунтове назрявали?! Те са под карантина и много добре знаят какво им е положението! Но, да, абсолютната карантина се прави с помощта на военните! Надявай се това да не се случи и тук! Защото все още има веселяци като теб в тази страна, които продължават да не разбират какво представлява вируса!

И вземи носи маска, когато си навън, когато влизаш в магазин, или в градски транспорт!

Представлява просто грип, който се разпространява много повече. Нищо друго.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

На линия
Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 31 мар 2020 15:14

А олигархичната пионка начело на БНБ вчера бе така мил да ни уведоми, че с търговските банки, вклюително на Цветелина Бориславова, Маджо, Цеко Минев, Петя и дъщерните на огромни чуждестранни банки мислели за варианта с ваканция за кредитите. Нещо , което по света държвата го приема като закон и задължава баките, тук те щели тепърва да го мислят да го направят евентуално сами. Вероятно ще го измислят по средата на Април с изгледи да го приемат през Май. Когато се очаква пандемията да отмине.

Като притчата с филийката хляб над скарата с кебапчетата да попие от аромата им. И ние така като Хитър Петър се очаква да се радваме, че банкерите мислели сами за данъчна ваканция. Не че ще я има, ама мислели. Даже вярвам, че ще я приемат лятото :)
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Непринуден
Контакти:

Мнениеот Непринуден » 31 мар 2020 15:15

favaca8888 написа:
Непринуден написа:
След като приключа с парите в сметката си излизам на улицата и започва да безчинствам!!!!

Това е основния проблем на който никой не обърна внимание на 13 март когато беше обявено извънредно положение. Всеки гледаше непосредствената опасност. Дори и тези като теб, които са срещу рестрикциите заради икономическия ефект, тогава бяха веселяшки настроени, вероятно софиянци и имащи от крадените пари на България, щели да се метнат за малко на село.
По-нататък същия проблем го споменавах като възможност за анархия. Не може дълго хората да са без храна. Като няма пари от икономиката същото като при теб важи и за полицаите. Те няма да съблюдават реда, защото и те ще са гладни. Държава няма. Всеки за себе си и който може бие другия на улицата и му взема активите или чупиш витрини и вземаш стока от рафтовете. Най-интересно е, че в такъв момент и мутрите ще загубят позиции. Мерцедесите и милионите не играят при анарххия. Няма какво да купиш с тях, дори и хляб. Двама--трима бабаити в махалата лесно могат да си направят банда за терор и да ти вземат набързо имението, колите и жена ти ако е хубава.
За да има някакъв ред и нормална норма за живот трябва борейки се за мен да се боря и за това мутренсо статукво. За тяхното. За краденото. Хич не ми харесва идеята и те има много повече какво да губят, но здравия разум го изисква заради околните на мен. Семейство, близки, приятели. Иначе всеки става под въпрос и може още утре да бъде намушкан ей така без причина.

Още по-големия проблем е, че дори и да имат най--голямо желание управляващите, които и да са те (сегашните, опозицията, други) ние имаме на кръст след множеството кражби и срутване на икономиката някакви си 5-10 чилиарда (в зависимост как ги гледаш и дали трябва да се подържа валутния борд). Ресурса на една западна компания. Както стана ясно Фолксваген затвори предприятията си, а има на седмица, всяка седмица!!!, разходи за 2 милиарда евро, които са постоянни и си текат дори и при затворено положение. Тоест за около месец разходите на немска компания са равни на ресурса на цяла една държава.

Аз го говора това още от САМОТО начало какви СА икономическите последици от тоя вирус!
Най- големия майтап с хората е това 60-40.
Работодател съм,откъде по дяволите ще намеря пари като са ми закрили бизнеса от 3 седмици ?????????????? Ами осигуровките на работниците ?????????????? Ами данъците????
Мама им дееба мръсна!!!!!

И аз говоря това от самото начало. Още преди да се включа в темата и докато дисутирахме в червения форум преди да ни изтрият.

Ами имам няколко предложения. Не те познавам и не искам да ти звуча злобно, но първото е бизнеса да върне малко от взетия насилствено кредит. 30 години без пълни или частични осигурявания. Кредит от народа и то без да е питан дали дава съгасието си. Кредит, без лихва и дори без основа (самия редит не се връща). Сега какви са тези 60 на 40!? 100 на 0. Просто върнете една малка част от заграбеното за 30 години сега в продължение на някакви на брой месеци.
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)
50 години без софийския Левски (1914-1969), мир на праха му.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 31 мар 2020 15:16

ivan56 написа:
CSKA 78 написа:Да, сега видях, че е напълно отменена! Егати клоунадата! :lol:

Голяма.
И все пак, повечето хора си ходят с маски на обществени места по мои наблюдения и без да им се налагат от някой си издуханяк, който си мени мнението на всеки 24 часа.

П.п. Да те питам, винаги ли си толкова черноглед или ти харесва тоя хорър, който ни прожектират.
До сега никой не съм видял да дава положителните неща, а само Испания и Италия. Двете изключения от вируса.

Проблемът е, че не е само Испания и Италия! Предполагам вече всички имат адресите на картите за разпространение на коронавируса в реално време! Та се вижда, че и САЩ, Обединеното кралство, Франция, Белгия, Нидерландия и др., също положението е вече доста сериозно!

ПП Предпочитам всичко с този вирус да свърши по-бързо! И да се възстанови нормалното ни ежедневие! Започнах да се изнервям бързо, като съм повече време в къщи! Но неглижирането на вируса му помага за по-бързото му разпространение, а гледам, че има все още доста българи, които неглижират вируса!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Непринуден
Контакти:

Мнениеот Непринуден » 31 мар 2020 15:17

ivo55 написа:Да натъртя още един път, че ако сега България изтегли 220 млрд. Евро дълг накуп и ги изхарчим набърже за 50-на години, ще си живеем царски, дори и Бойко Борисов да гепи половината (несъмнено). А след 50 г. внуците ни да му мислят как да ги връщат.

Няма какво да мислят. Тегли ЕС солидарно и основно ги дава на внуците ни. Севера да плаща. Всички южняци така хленчат.
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 31 мар 2020 15:18

ivo55 написа:А олигархичната пионка начело на БНБ вчера бе така мил да ни уведоми, че с търговските банки, вклюително на Цветелина Бориславова, Маджо, Цеко Минев, Петя и дъщерните на огромни чуждестранни банки мислели за варианта с ваканция за кредитите. Нещо , което по света държвата го приема като закон и задължава баките, тук те щели тепърва да го мислят да го направят евентуално сами. Вероятно ще го измислят по средата на Април с изгледи да го приемат през Май. Когато се очаква пандемията да отмине.

Те самите банки нямат интерес да извършат преса и после да си търсят парите от умрял/фалирал.

Иначе схемата 60:40 е абсолютна дивотия.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Непринуден
Контакти:

Мнениеот Непринуден » 31 мар 2020 15:22

CSKA 78 написа:Вече Испания изпревари Италия по смъртни случаи! За вчера те са 913! А в САЩ смъртните случаи за вчера са 573, и те вече са трети в света по смъртни случаи! Франция е 4-та с 418 случаи! Та смъртните случаи в Европа и САЩ се увеличават, като никоя от тези страни не е достигнала пика! Най-близо до пика са италианците, но са на 3-4 седмици от него!
Вчера правителството на Обединеното кралство излезе със съобщение, че страната може би ще се върне към нормалното след 6 месеца!

Човек гледай ги по гъстота. Така не се вижда истинската картина. Първи са Испания, следвани от Швейцария и Италия. По твоята абсолютна методика на цифрите швейцарците отпадат заради малото население и въобще не са толкова проблемни.
Следват Австрия и Белгия и това са петте общо държави със заразени над 1000 на 1 милион. Испания мина вече и над 2000.

Джуджетата не съм ги включил. Десетина традове държави. Само Исландия е малко повече, но ако не се лъжа 300 000 хиляди население (един Пловдив).

Върни се в “Свободна зона”