Всекидневна около Челси (Новини, Слухове и т.н) vol.2

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Liquidator
Контакти:

Re: Всекидневна около Челси (Новини, Слухове и т.н) vol.2

Мнениеот Liquidator » 20 фев 2021 20:54

Ами избираш една схема и действаш. Някои играчи горят. Едни играчи стават за една схема, други - за друга. Ама как да се довериш на треньор с година и половина договор?
Вернер - половин нападател, очевидно и Тухел не го вижда като единствен такъв. Та сега пак ще се търси нападател.
Имаш Чилуел и Джеймс, които са подходящи за игра с 4-ма в защита, имаш и Алонсо, за когото трябва да променяш схемата.
Маунт не е за тройката отпред според мен, липсва му креативност, голове.
Играем 4-3-3 и взимаш Хаверц, който играел 5 позиции, ама не и в Англия. Е как аз видях, че ще страда на тая позиция, а нашите не успяха? Лампард не може да ме убеди, че е чак такъв фен на немското. Явно се избраха по статистика.
Къде спаха лятото и защо се взеха играчи, които не идват да запълнят пъзела, а трябва да нагласяш състава си, за да извлечеш най-доброто от тях? Нека им се даде време за адаптация, но схващате идеята - купува се, ама дали е правилния, не е сигурно.
В центъра имаш неподвижен Жоржи, дриблиращ Кова и страхлив Канте. Както и да ги комбинираш, все ще загубиш нещо. Канте отнема много топки в средата, обаче адски много ме дразни неговата нерешителност и нежелание да играе с топката.
В защита имаш играчи, които хич ги няма в краката и не могат да изнесат топката, та чистят наред. А като почнем да бъркаме пасове на 5 метра, полудявам... После Марина ще каже, че Тухел не могъл да се справи с безграничния потенциал на този отбор.
[rimg]http://store.picbg.net/pubpic/04/FE/2e0ce920fd7c04fe.jpg[/rimg]

JustChelsea
Контакти:

Мнениеот JustChelsea » 20 фев 2021 21:34

Аз вече го коментирах, че лятото се направиха грешни трансфери с грешния треньор. Просто се направиха ей така да се каже, че правим нещо , а в действителност няма идея нито за играчите, нито за стил.
Идва Тухел след средата на сезона и се вижда, че има доста пробойни във всички линии. Голът на Сотон си бе пак от глупост на защитата.
Тамчо Мухата го сменят на полувремето с Одой, който също бива сменен след 30 минути.
Последна промяна от JustChelsea на 20 фев 2021 21:40, променено общо 1 път.
JustChelsea написа:А един пенсионер от къде да изкара бе, циничен миризливец?
Егати смотаният малоумник.

Ами да гледа теб и да прави обратното.
Имал е 45 години за да материализира уменията си във финансов актив.[/quote]

Потребителски аватар
Тони
Контакти:

Мнениеот Тони » 20 фев 2021 21:40

Ами, да я избере тая схема, ама човека е на пожар, както феновете на Челси сме свикнали.
Ако се докаже - ще остане, ако ли не, ще дойде следващият.
Така или иначе аз не очаквам от него кой знае какво сега. Макс топ 4.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 20 фев 2021 21:47

Договорът на Тухел е за 18 месеца, защото такова е било желанието и на двете страни. Той за себе си е прав, защото в Челси никой не е оставен да създаде свой проект, първата лоша серия от резултати обикновено означава и уволнение. Което води до един безкраен кръг от играчи, купени за един мениджър и налагащо се да играят при друг, че и трети в много кратък период.

Истината е, че в момента страдаме от лошата политика на ръководството да не подсилва един печеливш отбор. За последните 7-8 години не сме купили и петима играчи наистина от световна класа. Сеск, Диего, Канте и май до там свършват. Жозе направи добър първи сезон, спечели титлата във втория (вярно, изцеждайки всичките сили на едно ядро от 14 човека) и беше подкрепен с Папи Джилободжи и Майкъл Хектор. Конте спечели тилата налагайки иновационна тогава схема и възползвайки се от липсата на европейски мачове. Вместо да надградим, те му докараха дървеса като Мората, Бакайоко и Дринкуотър. Донякъде това провалено лято спря Абрамович от харчове чак до миналото такова. Липсата на подобрения е фатална за този отбор и стигнахме до сегашния момент, в който нямаме нито един футболист в топ 5 на неговата си позиция. Или айде, Канте ако е здрав все още би бил такъв. В автобиографията си САФ казва, че винаги след шампионски сезон е сравнявал състава си с този на победителя в ШЛ и си е мислел, кой от неговите играчи би играл безпроблемно в другия отбор. И винаги е надграждал, без да се свени да покаже вратата на тези, които не са достатъчно добри.

Според мен Тухел трябва да се адаптира към играчите, които има. ОК, да вкара своите идеи сигурно е много важно за него, но ако наистина планът е да остане за 18 месеца, надали другото лято ще бъде оставен да купи тези, които иска. По-скоро ще са някакви по принцип добри, но реално не пасващи на стила на мениджъра, а взети по един moneyball модел. Което само по себе си не е лошо, ако имаш дългосрочен план и човек, на когото вярваш че ще го изпълни, а ние нямаме. В този вариант сме обречени на провал след провал с редки добри сезони.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Fantomas
Контакти:

Мнениеот Fantomas » 21 фев 2021 00:31

Абсолютно точен коментар. И аз смятам същото. Даже ако се върне лентата още по-назад, същото се случи и с Анчелоти. Спечелихме дубъл със страхотен футбол, а беше подкрепен само с Рамирес и Бенаюн. Бяха махнати един куп играчи за сметка на това и през зимата трябваше да взимаме на пожар Торес и Луиз. 10 години вече не можем да изградим отбор, ние сме една сбирщина от футболисти, събрани от 10 мениджъра, без ясно изграден стил на игра. И това ще продължава до тогава, докато не се назначи мениджър в който борда да има доверие, който да бъде подкрепен изцяло независимо от резултатите и на който да бъде дадено ВРЕМЕ! Иначе винаги ще говорим за всеки сезон, че е преходен, с редки избухвания като 2015 и 2017. А, и още нещо. Някой беше споменал, че действието с уволнението на Лампард е правилно, защото сме щели да завършим извън топ 4, а са дадени много пари. Да, от тази гледна точка е правилно, но пък аз казвам, че не е правилно да се изсипят 250 млн за половин отбор в едно лято и да се очакват бързи резултати. Няма как да се случи. Не и с неопитен треньор начело. В редките случаи когато се е получавало /2004г./, треньора който ги ръководеше беше най-добрия в света тогава /Моуриньо/. Затова и 250млн трябва много внимателно да се пръскат. Ако ще се дават такива пари в едно лято, това трябва да бъде с опитен и успешен треньор. Но пак е огромен риск. А ние ги дадохме и с неопитен мениджър начело /още по-голям риск/. И искаме бързи резултати на всичкото отгоре? Е, няма как да стане това. Така че не съм много "за" даването на такива пари като цяло. Отбор се гради плавно и методично, част по част, парче по парче от пъзела, докато накрая се сглоби едно цяло. Това може да стане с - 1 треньор; с инвестиции но не на куп, а по части всеки прозорец; с ВРЕМЕ. Иначе тоя разговор ще си го водим същия и след 10 години пак.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 21 фев 2021 14:55

Селекцията вече е факт.
Това са играчите и да мрънкаме и да не, почти сигурно ще си останат в Челси и за следващият сезон.
Няма как да се избият кинтите при тая "ковид" ситуация и с оглед на това, че светът навлиза в брутална финансова криза.
Тъй че, може да се подсилим лятото с 1-2 попълнения, но според мен това зависи от резултатите и класирането.

Реално не би трябвало да правим в момента такива драми, след равен като гост на един от силните, с доста кофти стил отбори.
Не е редно да мрънкаме и за ремито с "Вълците" ( макар и като домакини ) ... Бях песимист за Тухел, но към момента съм склонен да съм по скоро оптимист.
При Франки, колкото и да исках да остане поне до края на сезона, ни правеха по 5-6 чисти положения на мач, изглеждахме действително доста трагично, когато топката не беше в нас.
Сега нещата в тази посока са коренно различни. Като изключим дебютният за Тухел двубой срещу Уулвс, във всички останали срещи да сме допуснали 4-5 опасности пред вратата ни. Общо.
За мен е впечатляващо как се опитва да наложи един механизиран колективизъм в деф. план.
И до голяма степен идеята се реализира.
Ест. нищо кардинално не можем да заключим, преди да сме срещнали тимовете от топ 6.
Планът на игра на Уулвс и "Светците" беше по скоро, да ни пречат, ние да играем.
Ще е интересно срещу отборите, които се опитват да вземат инициативата.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 21 фев 2021 15:03

О, аз против селекцията нямам нищо. Мисля че и двамата германци могат да бъдат топ играчи, просто ние не ги ползваме правилно до момента.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 21 фев 2021 15:23

То и аз като цяло не виждам да сме привлекли някакъв слаб играч, за който да се каже - Баси набутвацията.
Ест. това в рамките на досега изиграните мачове.
След края на сезона ще видим. :?

Аз си оставам на позицията, че селекцията е добра, но непълна.
1-2-ма халфа с прилична техника и дрибъл ще ни дойдат добре. :roll:
Последна промяна от THE G.A.M.E на 21 фев 2021 19:01, променено общо 1 път.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
Liquidator
Контакти:

Мнениеот Liquidator » 21 фев 2021 16:40

Не слаби, но капризни. Непасващи за позицията, на която ги гласим. Едва ли идеята е била да се вземе нападател, за да му се търси партньор година по-късно. Аз още лятото писах, че Хаверц ще страда в 4-3-3, защото знам, че Лампард няма да загърби Маунт просто ей така (стр. 707-708). Значи имаме грешно планиране. Ей на това се ядосвам. В момента сме една група от индивидуалности, мъка е за мен да гледам как разиграваме. Трябва да се остави някой да работи, да се поизчисти състава и схемата, защото не виждам как ще се борим за нещо повече от топ 4 другия сезон. Тухел говореше за титла, ама и той ще прогледне. Да видим, може и аз да греша.
[rimg]http://store.picbg.net/pubpic/04/FE/2e0ce920fd7c04fe.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Тони
Контакти:

Мнениеот Тони » 21 фев 2021 20:09

Малко оф, ама не мога да си обясня, що за магия, що за висша сила продължава да държи Драгоев коментатор. :roll:

Върни се в “Челси”