Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Thsmith » 09 юни 2024 20:17

ElCapitana_Puyol написа:
pomiqrat написа:Ако бяхте гласували с не подкрепям никой поне мамините деца от бсп и итн нямаше да са в НС.

Само че при тая система в България, гласовете "Не подкрепям никого" отиват на вятъра, щото после ги вадят от сметките при подредбата на гласове и проценти. Щеше да има ефект, ако тая графа се броеше, и смъкваше резултата на всички партии, иначе е безсмислено. Изображение
Аз по принцип съм ЗА, да има такъв вот, но да върви заедно със задължително гласуване.

Няма как да има задължително гласуване, принципно това е другата причина поради, която спрях да гласувам. Прищявката на Валерката да го направи задължително. Вота е право! Когато се опитат да те задължат да направиш нещо против волята си, отиваме в съвсем друга система и бягаме изцяло от правото!
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

ElCapitana_Puyol

Мнениеот ElCapitana_Puyol » 09 юни 2024 20:22

В държави дето ги давате за пример като Белгия примерно - люлката на ЕС, си е задължително. И никой не квичи там, че било недемократично и принуда към гражданите. Изображение
Плюс това ще намалее дяла на т.нар. регулиран/контролиран вот на който разчитат партии с твърди ядра като ДПС и БСП например. СтоКлетницата даже я виждам извън парламента при задължително гласуване. Изображение Изображение
Рашка капут, Буданов салют ! Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 09 юни 2024 20:34

Стига с тези примери. Навсякъде има добри и не толкова добри неща. Няма как да оправдаваш нещо неправилно с това, че го има някъде.
И да, принудата не е право. Аз лично много трудно бих направил нещо "задължително" от този тип.

=-----
Каква е тая партия величие бре? Първо реших, че е чистачката и кокошката мая, но май били други? :lol:

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 09 юни 2024 20:37

pomiqrat написа:Ако бяхте гласували с не подкрепям никой поне мамините деца от бсп и итн нямаше да са в НС.

Мен машината ме изхвърли и трябваше да гласувам с хартия за местните избори. Оказа се, че и при други се е случило.

Гърдев от ИТН за европейските избори може би беше най адекватния кандидат и всички останали бяха като второкласници спрямо него.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
Sstefanov
Контакти:

Мнениеот Sstefanov » 09 юни 2024 20:45

Thsmith написа:
ElCapitana_Puyol написа:

Само че при тая система в България, гласовете "Не подкрепям никого" отиват на вятъра, щото после ги вадят от сметките при подредбата на гласове и проценти. Щеше да има ефект, ако тая графа се броеше, и смъкваше резултата на всички партии, иначе е безсмислено. Изображение
Аз по принцип съм ЗА, да има такъв вот, но да върви заедно със задължително гласуване.

Няма как да има задължително гласуване, принципно това е другата причина поради, която спрях да гласувам. Прищявката на Валерката да го направи задължително. Вота е право! Когато се опитат да те задължат да направиш нещо против волята си, отиваме в съвсем друга система и бягаме изцяло от правото!

Вота не е право, а задължение. Да имаш право на глас е едно, друго е да гласуваш.

ElCapitana_Puyol

Мнениеот ElCapitana_Puyol » 09 юни 2024 20:48

Thsmith написа:Стига с тези примери. Навсякъде има добри и не толкова добри неща. Няма как да оправдаваш нещо неправилно с това, че го има някъде.
И да, принудата не е право. Аз лично много трудно бих направил нещо "задължително" от този тип.

=-----
Каква е тая партия величие бре? Първо реших, че е чистачката и кокошката мая, но май били други? :lol:

Това е партията на оня "полковник" николай марков, който се хвалеше във фейсбук профила си че снасял важна (критично чувствителна) информация на Кремъл, и го правел с чиста съвест, щото не трябвало да бъдем в НАТО и ЕС, а под закрилата на майка Русия... Изображение Изображение Изображение

Изображение
Полк. Николай Марков убеден: "Величие" са над чертата
Изборите обаче се търгували Изображение

https://www.dnes.bg/izbori-2024/2024/06 ... ata.610018

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 09 юни 2024 20:54

Физически не може да има задължително гласуване.
Над 1 милион имащи право на глас са зад граница. Може и 2 милиона да са, защото минаха 35 години от началото на напускането им от страната ни.
Нещо повече - трябва да има забрана за гласуване. От 3-4 равноотдалечени секции от мен аз съм задължен да гласувам точно в определена, а оня миещ чинии на Запад, си гласува където му скимне сутринта. В България са забранени алкохоли, пропаганди 2 дни, а оня в чужбина няма никакви ограничения, няма видеонаблюдение и комисии с 3-4 човека.

ElCapitana_Puyol

Мнениеот ElCapitana_Puyol » 09 юни 2024 21:01

Харизанов изнася лекция по БТВ ! Изображение
А дебила сашо диков се мъчи да изглежда умно, като мълчи и го слуша... Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 09 юни 2024 21:06

И как дявол го вземе този марков е събрал тези % без никакво отразяване? :roll: На някаква измама ми мирише тази работа :lol:

Sstefanov написа:
Thsmith написа:
ElCapitana_Puyol написа:

Вота не е право, а задължение. Да имаш право на глас е едно, друго е да гласуваш.

Не съм съгласен.

A.Pinochet[/center]

ElCapitana_Puyol

Мнениеот ElCapitana_Puyol » 09 юни 2024 21:19

Сега със социалните мрежи е по-различно. Не сме 2005-2010г. вече, когато ако не те дават по ефирките, и си умрял... Във фейсбук особено почти всеки набързо може да набере популярност чрез публични страници/групи по интереси. Горе-долу тая соц. мрежа прави сективизация на обществата, не само в България, а глобално. Впрочем "Възраждане" мина по същия път някъде 2015-2017г. когато почнаха от пропаганда във Фейсбук, а после вече като посъбраха кинти, почнаха да се появяват често по Евроком ТВ, която макар и да не е като трите национални, пак има широко покритие в България и е сравнително гледаема телевизия...особено от т.нар. лумпен-пролетариат - вечно онеправданите, търсещи нови алтернативи. Изображение
Та и "Величие" на тоя пишман полковник върви по пътя на "Възраждане" първо от ФБ, а после и в Евроком. Впрочем те като че ли изместиха "Възраждане" от пропагандата по тая телевизия, щото вторите рядко ги виждам вече, докато николай марков и неговите хора са чести гости в последните няколко месеца. Явно ги готвят за "Възраждане" 2, понеже оригинала достигна своя лимит от 15% и повече не може да качва. Изображение

Върни се в “Свободна зона”