Трансфери, лятна подготовка и контроли 2025

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Янис Зику
Контакти:

Re: Трансфери, лятна подготовка и контроли 2025

Мнениеот Янис Зику » 03 юли 2025 13:29

https://x.com/lorenzooleporee/status/19 ... 9544168817

Малко ме съмнява, понеже в Сърбия пишат, че Спарта Прага са изкарали 2,5 милиона евро за него, а и е абсурд някой да предпочите да дойде при нас като го искат такива отбори, особено играч на стойност 3,5 милиона евро според ТМ.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 03 юли 2025 13:48

25-годишният шведски полузащитник Давид Сегер е чакан в близките часове в София за медицински изследвания, след като има постигната договорка за привличането му от отбора на Йостерс. "Червените" са в напреднали преговори и с футболисти от Южна Америка, които се надяват да финализират успешно още през следващата седмица.

Наистина?! Е, това даже да го видя ще ми е трудно да повярвам!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 03 юли 2025 13:49

Янис Зику написа:https://x.com/lorenzooleporee/status/1940654879544168817

Малко ме съмнява, понеже в Сърбия пишат, че Спарта Прага са изкарали 2,5 милиона евро за него, а и е абсурд някой да предпочите да дойде при нас като го искат такива отбори, особено играч на стойност 3,5 милиона евро според ТМ.

Само малко ли те съмнява?! :)
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]

Потребителски аватар
Янис Зику
Контакти:

Мнениеот Янис Зику » 03 юли 2025 13:55

CSKA 78 написа:

Изображение

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 03 юли 2025 14:10

Янис Зику написа:
CSKA 78 написа:

Изображение

Не мога да ти разреша "гатанката" в картинка, понеже не прилича на никой познат или съсед! :lol: :twisted:
ПП Да не би да искаш рибаря-синоптик, а.к.а "Бостанджията" да ни станИ треньор?! :lol:

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 03 юли 2025 14:29

danko_sot написа:
Tony_CSKA написа:
danko_sot написа:Керкез каза в последното интервю: "Без паника"!

Аз това го разбирам от една страна като призив към феновете, но от друга да не се взимат панически и прибързани решения при трансферите.

Ние помним как бяха привлечени футболисти като Исека например буквално в последния момент и за нереално висока сума.

С напредване на времето и липсата на трансфери, напрежението и натискът ще се увеличават, а с това респективно и шансът за нови грешки при новопривле чените.

Самият факт, че имаме 5 ЦЗ в момента е проблем. И аз го харесвам Теодор Иванов, но ние взехме човек на най-обезпеченият ни пост-. Точно както беше с вратарите миналата година. :idea:

Т.е. не се мисли рационално и прагматично. Сега просто трябва да продадат някой от ЦЗ. Който и да е - без Лапеня!

Искаме нови бекове, ама ние реално си имаме по двама леви и десни.

Искаме крила, но реално и там си има хора. Имаме Бютучи, Фаетон, Локило, Тасев.

За 10-ка също на хартия има двама- Илиев и Чорбаджийски.

Нападатели има трима при вероятна схема на игра с един- Питас, Борносузов и Исека.

Т.е. ние сега ако направим прибързани трансфери на някои от позициите, на които не сме доволни от качеството, ние рискуваме още повече да задълбочим кадровия проблем с многото играчи и невъзможността да се освободим от тях.

За мен задължително е да вземем едно крило ( продажба на Фаетон или сваляне на Тасев във втория отбор), за да са по двама на позиция.

Задължително един полузащитник- тук поне има свободно място. Ето'о, Петко, Скаршем и Юлиан Илиев са четири човека за две позиции, но реално тук си трябва поне още един, а и Петко и Юлиан могат да играят и във втория отбор, за да са в ритъм.

Задължително един ЦН. Имаме трима, но Борносузов може да играе и във втория отбор. За предпочитане раздвижена 9-ка.

За 10-ката е най-сложно. От една страна имаме Илиев и Чорбаджийски, от друга и двамата не са достатъчно добри за твърди титуляри на тази позиция според мен.

Не виждам кой от другите налични футболисти може да играе 10-ка и не виждам при схема на игра с един нападател (Питас) как ще се получат нещата в атака за нас. Трудно ми е да определя и точния профил на тази 10-ка, за да си пасне с Питас. По-скоро ако се взима трябва да е лек нападател с функции на 10-ка, който да използва празните пространства, оставяни от Питас в наказателното поле на противника.

И при взимане на такъв играч пак надвишаваме малко лимита на играчи. Затова казах, че може да не взимаме точно такъв тип класическа десятка, а само нападател ( горе съм го писал за раздвижена 9-ка). Просто да вземем един по-комплексен нападател, който ако Питас го няма ще може да играе сам на върха на атаката като 9-ка. Ще може да играе и зад Питас или пред него при нужда и ще може да изпълнява и някои функции на 10-ка, когато играе зад Питас.

Много трудна задача за скаутинга ни, особено като се има предвид работата им до момента.

П.п. Малко дълго стана, но днес си пуснах един ден отпуск. :)

Данко, стига си призовавал за продажба на Делова, избий си от главата да продаваме най-качествения си футболист. Имаме трима ЦЗ в момента, което е абсолютният минимум. Кордоба и Купър са ЦЗ в отбора толкова, колкото сме аз и ти. За ръчичка с ИД да се хванат и да си ходят.

Еми айде да се отърват от Купър, ама как ще стане????? Кордоба беше взет за 1, 3 млн. !!!!!

Това е все едно ти си млад и обещаващ програмист. Взимат те в една готина фирма, дават ти голямата заплата и оп ама то няма компютри (примерно говоря). Сори, пич, 4 са местата в офиса и няма място за още един пети. За Теодор говоря...

Видяхме кво стана с Дюлгеров! Делова беше дал интервю, в което си остави вратичка, а и се говори, че има откупна клауза.не знам що, но ако напусне си мисля, че може и Кордоба да захапе.

Не е проблемът в защитата, даже и Делова да напусне. Проблемът е в нападение.

Кажи ми как виждаш ти атаката ни в момента с всеобщия любимец Питас, с Джуниър зад гърба му и с нашите крила?????

Колко гола вкарахме в тези контроли? Колко гола вкараха нашите атакуващи играчи?

Ако напусне Делова проблемът в защитата е огромен. Дай сега като имаме двама некадърници да се отървем от един читав... няма логика, ама никаква логика.

Задържаме всичко читаво (а то е изключително малобройно), независимо от позицията. Всеки, който не става - вън по един или друг начин или във втори, трети отбор, да гледа видеокасети.

Кордоба като е бил взет за 1.3 млн и да го пускаш и да не го пускаш няма да си ги избиеш, напротив ще трупаш още загуби от него, ако играе.

За Теодор в нашата "фирма" местата са две, а "програмистите" са трима. Останалите двама се водят такива само на хартия. Имаш трима - държиш ги, двете ментета не ги брой, ако ще и 70 милиона да си дал за тях.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 03 юли 2025 14:35

Tony_CSKA написа:Ако напусне Делова проблемът в защитата е огромен. Дай сега като имаме двама некадърници да се отървем от един читав... няма логика, ама никаква логика.

E, колко да е добър Делова, след като в две последователни контроли прави безумни грешки и ни вкарват голове?! Кордоба например не направи такива грешки!
И не ми казвай, че грешките на Делова са от това, че бил поставен да играе като ДХ! :)

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 03 юли 2025 14:47

Края на света е, че е направил две грешки в безмислени контроли ?! :oops:
Делова е много класен футболист
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 03 юли 2025 14:54

Той си ги прави същите грешки и в официалните мачове! Само че при Томаш разигравахме с къси пасове до откат и имаше двама-трима наши близо до Делова, които да му поправят грешките! Керкез иска по-директен футбол и се видя, че Делова не може да изнася топката, и ако няма къси пасчета, ще му е доста трудно! Та Делова е толкова класен, колкото Питас! Ако ги продадем и двамата сега въобще няма да ми липсват! ;) :)

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 03 юли 2025 15:02

Това е от т.нар. ти, интересни мнения :)
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Върни се в “ЦСКА”