ЛЯТО 2011 - подготовка, трансфери, спекулации...

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Re: ЛЯТО 2011 - подготовка, трансфери, спекулации...

Мнениеот ogrizko » 04 юли 2011 21:38

Новите попълнения в Черно море към този момент са:

1. Ивелин Янев - ляв бек

2. Цветан Йотов - централен защитник

3. Симеон Симеонов - вътрешен халф

4. Християн Попов - опорен халф

5. Веселин Марчев - офанзивен халф, крило

6. Хермес Паломино - нападател

Мисля, че селекцията ни се нуждае от още един ляв бек, както и от още един нападател и ще сме окомплектовани за новия сезон :roll:
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Mourinio
Контакти:

Мнениеот Mourinio » 04 юли 2011 22:57

Ние един добър нападател щом намерихме пак е нещо, освен това Миро Манолов се очаква постепенно да започне да влиза в игра, така че по-скоро едно класно крило ни трябва, както каза колегата горе - остър, техничен и бърз трябва да е, някой южноамериканец или африканец, в България са скъпи и посредствени, за левия бек също ни трябва още един човек, Янев го виждам като резерва
Последна промяна от Mourinio на 04 юли 2011 22:59, променено общо 1 път.
---------------------------------------
ПФК ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА 1913

Пловдивският мишок - Чечито Генов - ВЪН ОТ ''ТИЧА''

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 04 юли 2011 22:58

Съгласен съм, че трябва още един ляв бек, но не ми се струва вероятно да акостира такъв играч. Генов най-вероятно ще разчита на Янев и Д.Петков/Хр.Попов като резервни варианти, а Мурадов ще бъде даден под наем или натирен ("освободен").

Янев има доста мачове в А група, но честно казано не си спомням как е играл в Черноморец и Сливен. Ако идват други дървосекачи от Амазонието като Тиаго, предпочитам наши момчета от Б и В група, или още по-добре от школата. На такива "кариоки" се наситихме, мисля.

От зимната селекция имаме 66% успеваемост, ако и сега е така ще е идеално. Нито един мениджър не уцелва всички трансфери; аз ще бъда доволен ако 50%+ стават (т.е., 4 при 7 новопривлечени).

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 04 юли 2011 23:11

Mourinio написа:Ние един добър нападател щом намерихме пак е нещо, освен това Миро Манолов се очаква постепенно да започне да влиза в игра, така че по-скоро едно класно крило ни трябва, както каза колегата горе - остър, техничен и бърз трябва да е, някой южноамериканец или африканец, в България са скъпи и посредствени, за левия бек също ни трябва още един човек, Янев го виждам като резерва

На Миро няма как да се разчита напълно след такава контузия; никой не може да каже в каква форма ще бъде. Паломино титуляр и Миро/Божилов/Румен в борба за пейка и евентуално да го изместят ако е наказан/контузен или формата му спадне. Трима нападатели при твърдо 4-5-1 е достатъчно.

Янев го виждам като най-твърдия титуляр, освен ако не се изложи много. Освобождаваш 3-ма футболисти на този пост и привличаш само един, няма как да е иначе.

Отдясно фланговите играчи са предостатъчно, дори и да не подпишем с Шийлдс. Отляво Дончо е зле, а Тошко е низходяща крива като представяне. Генов изглежда няма проблем да използва десничари на този пост, така че явно не го смята за проблематичен.

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 04 юли 2011 23:46

мисля, че е най-важно да вземем наистина добър ляв бек.... от това, което четох ми се струва, че ще е добре янев да е резерва... червени картони, дузпи и т.н. прави, хич не ми харесва тая работа, щото го знам бачев как ме нервеше с подобни дузпи безсмислени.... освен това доколкото виждам искаме основно в защита да ни е силата, а как да стане с рисков и посредствен играч вляво... верно, че отдясно се понаучи сашко и нямаме проблеми, ама вляво наистина ми се вижда засега проблематично, да не говорим пък ако се наложи димитър петков да играе там.... :shock:
за нападател верно, че дори само с паломино можем да минем... ама стига наистина миро да е добре :!: пък нещо не го виждам да играе засега в мачовете...
не мисля, че ни трябват крила, искам капитанов да се налага там, веселин марчев нали и той е такъв... не виждам проблем и левичар да играе вдясно, както и десничар вляво... има много такива примери във футбола и футболистите са достатъчно опасни :roll:
ИзображениеИзображениеИзображение

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 05 юли 2011 00:50

Левичар в дясно и десничар вляво е концепция страхотна за крила,но с една подробност-теиз играчи трябва да имат убийствен удар със силния си крак!Такъв е Ариен Робен,чиято левачка е безмилостна.Играта на такива крила е да стигне до пеналта,финт навътре и бой,а в нашия отбор кой фланговак има добър удар да кажем от средни дистанции - 20-22 метра?Никой.Следователно концепцията не върви.Остава другия вариант-силния крак с зоната си и разчитане на добри центрирания.И тука горим-нашите не могат да центрират,като най-зле определено е Румен Николов,а след него веднага се нареждат другите играчи от нашата школа-Илиян Капитанов и Тошко Колев.Тука сме ги учили за нападатели и това е видно.Те имат само изключителна скорост-Николов и Капитанов,и техника и дрибъл-Тошко.Честно казано и тримата се абсолютно непълноценни крила и бих казал,че като цяло от тримата от това което съм видял за играч на фланга най-добре определено е Тошко,след това Илиян,а Румен е най-зле,той е за нападател и не бива да се мъчи на позиция където определено не му е най-добрата,а за защитна игра,покриване на бека-само Тошко е в час с тези работи.Така не става,първия грамотен съперник лесно ще напипа такава фатална слабост и ще ни разпилее,особено ако говорим за европейски противник.Надеждите ми са Марчев да е на ниво,а другите-да развият и ограмотят играта си на тези постове,което не е невъзможно,но иска малко повече време.Жалкото е,че тези играчи ИМАТ огромен талант и са перфектни просто-скорост,техника,дрибъл...но не е работено добре с тях.Явно в ДЮШ допреди време-добър ли си-нападател....ИМАМЕ крила,но трябва да разработим мината 8-)
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
morqche
Контакти:

Мнениеот morqche » 05 юли 2011 01:47

yavorescu написа:Съгласен съм, че трябва още един ляв бек, но не ми се струва вероятно да акостира такъв играч. Генов най-вероятно ще разчита на Янев и Д.Петков/Хр.Попов като резервни варианти, а Мурадов ще бъде даден под наем или натирен ("освободен").

Янев има доста мачове в А група, но честно казано не си спомням как е играл в Черноморец и Сливен. Ако идват други дървосекачи от Амазонието като Тиаго, предпочитам наши момчета от Б и В група, или още по-добре от школата. На такива "кариоки" се наситихме, мисля.

От зимната селекция имаме 66% успеваемост, ако и сега е така ще е идеално. Нито един мениджър не уцелва всички трансфери; аз ще бъда доволен ако 50%+ стават (т.е., 4 при 7 новопривлечени).

Янев, е рисков играч имам впечатление за него, че изтърве ли някой нападател гони и фаулира в гръб и накрая дузпа и директен червен, дано да го стегне чечо а иначе ни очаква интересен сезон :)
[center]ЧЕРНО МОРЕ[/center]
[center]1913[/center]

Потребителски аватар
ralimavridov
Контакти:

Мнениеот ralimavridov » 05 юли 2011 09:16

Няма такива спецове... :o Как определи,кой може и кой не може да центрира???Излез на зеления терен,огледай се малко и после коментирай другите.Тези неща,които ги пишеш ги четат и хора от клуба и бъди сигурен,че не е много мотивиращо постоянно знайни и незнайни специалисти да ти правят разбори. ;)

Потребителски аватар
Veso1913
Контакти:

Мнениеот Veso1913 » 05 юли 2011 09:52

ralimavridov написа:Няма такива спецове... :o Как определи,кой може и кой не може да центрира???Излез на зеления терен,огледай се малко и после коментирай другите.Тези неща,които ги пишеш ги четат и хора от клуба и бъди сигурен,че не е много мотивиращо постоянно знайни и незнайни специалисти да ти правят разбори. ;)

Когато стрелеца е прав,не можеш да кажеш нищо.Ами аз съм се огледал на терена и съм видял същото.Даже като си спомня как стрелеца хвалеше Капитанов...Но сега ситуацията е друга.Искаме медали,искаме Европа,а стези нашите момчета,колкото и да ми е тежко да го кажа,просто няма как да стане.Наистина само Румен има място в отбора ии то на мястото на централния нападател.На други позиции просто момчето е неефективно,за съжаление.Същото се отнася и за Капитанов.А Тошко просто не можа да се развие.Поради какви причини е друга тема,но шансове имаше достатъчно.И аз искам да гледам отбор от моряци,но когато нямаме добри кадри,не трябва да плюем новодошлите по презумпция,заради нашите момчета,които нямат класата за отбор от А група,борещ се за медали.Вижте водещите отбори в България в момента,сравнете играчите които имат те на тъези позиции на които ние искаме да играят Капитанов и Тошко и ще видите разликата.Единственият конкурентен е Румен и то на една единствена позиция.Тази на централния нападател.Не е лошо да сме шовинисти,но нека бъдем и реалисти,ако искаме отбора да върви напред.
,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!

Потребителски аватар
ralimavridov
Контакти:

Мнениеот ralimavridov » 05 юли 2011 11:13

Не става въпрос за "наши" и "чужди" футболисти.Ние сме царе на стратегията,разбирането и изобщо на говоренето за футбол.Ст.Генов тук беше най-оплювания човек,а сега вече е "сър". :) Много е лесно да се говори как трябва да стават нещата,но истината е много далеч от нас.Капитанов ще бъде лидера на този отбор след известно време,а в момента който казва,че не става да го погледа малко на терена и тогава да говори. ;)

Върни се в “Черно море”