Трансфери, лятна подготовка и контроли 2025

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Re: Трансфери, лятна подготовка и контроли 2025

Мнениеот MASTER_COOL » 03 юли 2025 10:43

danko_sot написа:П.п. Малко дълго стана, но днес си пуснах един ден отпуск. :)

Надявам се да е по хубава причина, а не да се тормозиш в форума :lol:
Аз предлагам всички дружно на ваканция , че следващите дни ще е тегаво !
Дано не развалим празника на чичо Митко
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
Янис Зику
Контакти:

Мнениеот Янис Зику » 03 юли 2025 10:44

За крилата, нападателите и 10ката - Тасев, Локило, Борносузов, Исека и Чорбаджийски въобще не трябва да се броят. Последния може да бъде отдаден под наем, но грам развитие няма и при него. Верно сме се превърнали в някакъв приют обаче. Идеята е да се вземат нови играчи и такива като изброените да се усетят, че и в групата няма да попадат. Ясно е, че няма да има масова чистка, за каквато всички се надявахме, но с изброените или без, състава ни няма да е по-слаб. (то не че е особено висок критерий това де..)

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 03 юли 2025 10:45

Когато някой ми каже , че няма от какво да се притеснявам или пък, че не трябва да изпадаме в паника, ми е пределно ясно той как се чувства, и че се опитва да устои той самия.
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 03 юли 2025 10:53

Керкез е повече от шокиран ! Личи от самолет !
Толкова притеснен не съм го виждал
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 03 юли 2025 10:54

danko_sot написа:Керкез каза в последното интервю: "Без паника"!

Аз това го разбирам от една страна като призив към феновете, но от друга да не се взимат панически и прибързани решения при трансферите.

Ние помним как бяха привлечени футболисти като Исека например буквално в последния момент и за нереално висока сума.

С напредване на времето и липсата на трансфери, напрежението и натискът ще се увеличават, а с това респективно и шансът за нови грешки при новопривле чените.

Самият факт, че имаме 5 ЦЗ в момента е проблем. И аз го харесвам Теодор Иванов, но ние взехме човек на най-обезпеченият ни пост-. Точно както беше с вратарите миналата година. :idea:

Т.е. не се мисли рационално и прагматично. Сега просто трябва да продадат някой от ЦЗ. Който и да е - без Лапеня!

Искаме нови бекове, ама ние реално си имаме по двама леви и десни.

Искаме крила, но реално и там си има хора. Имаме Бютучи, Фаетон, Локило, Тасев.

За 10-ка също на хартия има двама- Илиев и Чорбаджийски.

Нападатели има трима при вероятна схема на игра с един- Питас, Борносузов и Исека.

Т.е. ние сега ако направим прибързани трансфери на някои от позициите, на които не сме доволни от качеството, ние рискуваме още повече да задълбочим кадровия проблем с многото играчи и невъзможността да се освободим от тях.

За мен задължително е да вземем едно крило ( продажба на Фаетон или сваляне на Тасев във втория отбор), за да са по двама на позиция.

Задължително един полузащитник- тук поне има свободно място. Ето'о, Петко, Скаршем и Юлиан Илиев са четири човека за две позиции, но реално тук си трябва поне още един, а и Петко и Юлиан могат да играят и във втория отбор, за да са в ритъм.

Задължително един ЦН. Имаме трима, но Борносузов може да играе и във втория отбор. За предпочитане раздвижена 9-ка.

За 10-ката е най-сложно. От една страна имаме Илиев и Чорбаджийски, от друга и двамата не са достатъчно добри за твърди титуляри на тази позиция според мен.

Не виждам кой от другите налични футболисти може да играе 10-ка и не виждам при схема на игра с един нападател (Питас) как ще се получат нещата в атака за нас. Трудно ми е да определя и точния профил на тази 10-ка, за да си пасне с Питас. По-скоро ако се взима трябва да е лек нападател с функции на 10-ка, който да използва празните пространства, оставяни от Питас в наказателното поле на противника.

И при взимане на такъв играч пак надвишаваме малко лимита на играчи. Затова казах, че може да не взимаме точно такъв тип класическа десятка, а само нападател ( горе съм го писал за раздвижена 9-ка). Просто да вземем един по-комплексен нападател, който ако Питас го няма ще може да играе сам на върха на атаката като 9-ка. Ще може да играе и зад Питас или пред него при нужда и ще може да изпълнява и някои функции на 10-ка, когато играе зад Питас.

Много трудна задача за скаутинга ни, особено като се има предвид работата им до момента.

П.п. Малко дълго стана, но днес си пуснах един ден отпуск. :)

Данко, стига си призовавал за продажба на Делова, избий си от главата да продаваме най-качествения си футболист. Имаме трима ЦЗ в момента, което е абсолютният минимум. Кордоба и Купър са ЦЗ в отбора толкова, колкото сме аз и ти. За ръчичка с ИД да се хванат и да си ходят.

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 03 юли 2025 11:02

А какво стана с шведа със странната статистика?
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Потребителски аватар
Янис Зику
Контакти:

Мнениеот Янис Зику » 03 юли 2025 11:04

ivo55 написа:А какво стана с шведа със странната статистика?

Другата седмица

Извън майтапа, близките дни трябва да го обявят

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 03 юли 2025 11:20

ivo55 написа:А какво стана с шведа със странната статистика?

Има проблем с железопътните релси и влакът, в който се вози до София е закъсал. Някъде около септември месец ще пристигне на финални преговори.

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 03 юли 2025 12:17

Тоя Файтоня някой знае ли го къде е? Пак до септември ли е на екскурзионно летуване в Гваделупа? Наш играч ли е още?

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 03 юли 2025 12:22

Tony_CSKA написа:
danko_sot написа:Керкез каза в последното интервю: "Без паника"!

Аз това го разбирам от една страна като призив към феновете, но от друга да не се взимат панически и прибързани решения при трансферите.

Ние помним как бяха привлечени футболисти като Исека например буквално в последния момент и за нереално висока сума.

С напредване на времето и липсата на трансфери, напрежението и натискът ще се увеличават, а с това респективно и шансът за нови грешки при новопривле чените.

Самият факт, че имаме 5 ЦЗ в момента е проблем. И аз го харесвам Теодор Иванов, но ние взехме човек на най-обезпеченият ни пост-. Точно както беше с вратарите миналата година. :idea:

Т.е. не се мисли рационално и прагматично. Сега просто трябва да продадат някой от ЦЗ. Който и да е - без Лапеня!

Искаме нови бекове, ама ние реално си имаме по двама леви и десни.

Искаме крила, но реално и там си има хора. Имаме Бютучи, Фаетон, Локило, Тасев.

За 10-ка също на хартия има двама- Илиев и Чорбаджийски.

Нападатели има трима при вероятна схема на игра с един- Питас, Борносузов и Исека.

Т.е. ние сега ако направим прибързани трансфери на някои от позициите, на които не сме доволни от качеството, ние рискуваме още повече да задълбочим кадровия проблем с многото играчи и невъзможността да се освободим от тях.

За мен задължително е да вземем едно крило ( продажба на Фаетон или сваляне на Тасев във втория отбор), за да са по двама на позиция.

Задължително един полузащитник- тук поне има свободно място. Ето'о, Петко, Скаршем и Юлиан Илиев са четири човека за две позиции, но реално тук си трябва поне още един, а и Петко и Юлиан могат да играят и във втория отбор, за да са в ритъм.

Задължително един ЦН. Имаме трима, но Борносузов може да играе и във втория отбор. За предпочитане раздвижена 9-ка.

За 10-ката е най-сложно. От една страна имаме Илиев и Чорбаджийски, от друга и двамата не са достатъчно добри за твърди титуляри на тази позиция според мен.

Не виждам кой от другите налични футболисти може да играе 10-ка и не виждам при схема на игра с един нападател (Питас) как ще се получат нещата в атака за нас. Трудно ми е да определя и точния профил на тази 10-ка, за да си пасне с Питас. По-скоро ако се взима трябва да е лек нападател с функции на 10-ка, който да използва празните пространства, оставяни от Питас в наказателното поле на противника.

И при взимане на такъв играч пак надвишаваме малко лимита на играчи. Затова казах, че може да не взимаме точно такъв тип класическа десятка, а само нападател ( горе съм го писал за раздвижена 9-ка). Просто да вземем един по-комплексен нападател, който ако Питас го няма ще може да играе сам на върха на атаката като 9-ка. Ще може да играе и зад Питас или пред него при нужда и ще може да изпълнява и някои функции на 10-ка, когато играе зад Питас.

Много трудна задача за скаутинга ни, особено като се има предвид работата им до момента.

П.п. Малко дълго стана, но днес си пуснах един ден отпуск. :)

Данко, стига си призовавал за продажба на Делова, избий си от главата да продаваме най-качествения си футболист. Имаме трима ЦЗ в момента, което е абсолютният минимум. Кордоба и Купър са ЦЗ в отбора толкова, колкото сме аз и ти. За ръчичка с ИД да се хванат и да си ходят.

Еми айде да се отърват от Купър, ама как ще стане????? Кордоба беше взет за 1, 3 млн. !!!!!

Това е все едно ти си млад и обещаващ програмист. Взимат те в една готина фирма, дават ти голямата заплата и оп ама то няма компютри (примерно говоря). Сори, пич, 4 са местата в офиса и няма място за още един пети. За Теодор говоря...

Видяхме кво стана с Дюлгеров! Делова беше дал интервю, в което си остави вратичка, а и се говори, че има откупна клауза.не знам що, но ако напусне си мисля, че може и Кордоба да захапе.

Не е проблемът в защитата, даже и Делова да напусне. Проблемът е в нападение.

Кажи ми как виждаш ти атаката ни в момента с всеобщия любимец Питас, с Джуниър зад гърба му и с нашите крила?????

Колко гола вкарахме в тези контроли? Колко гола вкараха нашите атакуващи играчи?
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Върни се в “ЦСКА”